Şimdi Ara

sisteme uygun ekran kartı önerileriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ben kullanıyorum ve farkı görüyorum. Kartların GPU dışındaki diğer bileşenleri bile çok farklı. Bırakın da fiyat farkı olsun.
    Şirket politikası olsa bile, kalitesiz bir ürünü o fiyata satabilir mi hiç? Kalite arttıkça fiyatta artmaktadır.
    ....
    Verdiğim parayı bana performans, sorunsuz ve serin çalışma, oyunları ultra detay ve yüksek çözünükte zerre kadar takılmadan oynatması ile fazla fazla hak ettiğini gösterdi.
    Yukarıda da belirttiğim gibi Crysis gibi bir oyunu oynarken gördüğüm maksimum ısı değeri 65-67˚C. Üstelik 1600x900 çözünürlük, ultra detay ve efektler açık olduğu halde.

Sadece gtx 470 ile gtx 480 amp kullanmışsınız anladığım kadarıyla, arada fark tabiki olacaktır, ancak diğer bileşenler konusunda amp! serisi için o kadar iyimser değilim açıkcası... Gigabyte'ın superoverclock ve msi ligthning ve asus'un directcuii serisi kartlarda olan özel bileşenleri amp sersinde görmek isterim. Amp serisi için gpular özel seçiliyor olabilir, dh incelemesinde gtx 480 amp'in epey overclock olduğunu gördük, ancak daha sonra bir kullanıcı konu açtı bizdeki 480 amp videodaki kadar overclock olmuyor dedi. şimdi böyle bir tane bile sorun çıkınca insan ister istemez özel gpu seçimi konusunda şüphe duyuyor. Zotac yeni ürünlerini türkiyeye hızla sokup önce satış yapılmasını sağlıyor. Overclocklu amp modeli içinde genel olarak durum aynı, hal böyle olunca çok zotac kullanılmasının nedeni daha çok kolay bulunabilirlikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Zira bende gtx 480 amp aldığımda durum böyleydi. Şu an 480 amp kullanmıyorum bana fazla geldiği için ama üst düzey ekran kartı alacak olursam gigabyte-msi-asus üçlüsünden birinden almayı düşünüyorum...

• Sevgili Zeytinbey, senin başka başlıklardaki yorumlarını da okumuştum.

Geneli benim de aynı şekilde düşündüğüm görüşlerdi.
    Maksadım muhalefet değil. Ancak yanlış anlaşılma olsun da istemiyorum.

Sözlerimden Zotac dışındaki markaların özel soğutmalı olanlarının iyi olmadığı anlamı çıkmaz.

Benim hiçbir şekilde marka takıntım yok, kalite takıntım var Delil olarak yeni aldığım kartımı gösterebilirim ve sırf bundan dolayı çok memnun kaldığım 480 AMP'mi üzülerek de olsa satacağım, yeni kartımın gelmesini bekliyorum.

Bu kartı alırken şu kriterleri takip ettim:
    1-) Özel soğutmalı olmayan hiçbir kartla ilgilenmiyorum.
    2-) Özel soğutmalı olanlardan da 2 slottan fazla yer kaplayanlarla ilgilenmiyorum. Bu bağlamda Zotac ve Asus'u direk olarak eliyorum. Benim 480 AMP kartım da 2,5 slot yer tutuyor. Ancak bu, 2,5 slot yer kaplayanların kötü olduğu anlamına gelmiyor tabi ki. Zaten yeni anakartlarda bile 2.5 slot yer kaplayan kartları rahatlıkla SLI yapabiliyorsunuz. Bu benim şahsi tercihim.

3-) 2 slot yer tutan en iyi özel soğutmalı kartlardan biri senin de dediğin gibi Gigabyte'ın SOC modeli ve bunu ben de çok beğeniyorum. Bir diğeri MSI'nin Twin Force II modeli ile yine MSI'nin Lightning modeli.
    4-) Bu bağlamda bu üç karttan SOC modelini alacaktım ki Lightning'i gördüm ve onu aldım. SOC'mu, TFII'mi daha iyi, o tartışılır.

Mesela Zotac'ın 580 AMP modelini Zalman fansız olarak çıkarması büyük bir hataydı ve bu hatayı AMP2 modeli ile telafi ettiyse de bu arada pazar payından bir miktar kaybetti (580'ler için).

Farklı kart kullanım meselesinde de AMD 4800 serisinden başlayıp GTX 580'e kadar ki aralıklarda kart kullanan arkadaşlarım var ve birbirimizle sürekli yakın irtibat helindeyiz. 470 AMP kullanan arkadaşım çok memnunken, 580 referans tasarım kullanan arkadaşım çok memnun değildi mesela, ısı sebebiyle vs. vs.
    Çok farklı kartları bilmek için illa bizzat kullanmak gerekmiyor gördüğün gibi.

Hatalı üretilen GTX 590 ile aşırı sesli 6990'ı saymıyorum. Bunlar da özel soğutmalı çıkana dek alınmazlar bence.
    Hele hele 590'ın hatadan arındırılmış hali revize edilene dek:
    http://forum.donanimhaber.com/m_49107923/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Şu bahsettiğin 480AMP'nin yeterli derecede OC olaması konusuna gelince. GTX 400 serisinin ne kadar çok enerji çektiğini biliyoruz. Forumdaki incelemeden bahsetmişsin. Benim bildiğim, o incelemelerde 1200 Watt'lık PSU kullanıldığıdır. Arkadaşın ki kaçtı acaba, ramleri, işlemcisi, kasasının hava sirkülasyonu, anakartının OC'yi ne kadar desteklediği vs. vs. bir sürü etken var. Bunları tam olarak yerine getirmişte mi yeterli OC seviyesine ulaşamamamış, bilmek gerek. Herşeyini eksiksiz yaptığını farz edelim, tek bir karttaki böyle bir sorun sebebiyle aynı serinin bütün kartlarında böyle bir sorun vardır ya da olabilir demek aşırı evhamlılık olur bence. Hatalı bile olsa, kul yapısı bunlar sonuçta. Kul ise kusursuz olmaz.

Benim şahsi fikrim, GTX 470-560 ile AMD 5850 ve daha yukarısı modeller için özel soğutma artık olmazsa olmaz halini aldı.
    Ancak firmalar bunun getireceği ek maliyetin fiyatlara da yansıması ve pazar paylarını kaybetme endişesi ile bu sistemleri ayrı modeller altında sunuyorlar.
    Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlara sıklıkla rastlıyoruz hepimiz. O kadar ki, referans kartlarına soğutucu almayı bile düşünür hale geliyorlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48997151/tm.htm

Referans 470 kullanırken ben de aynı sıkıntıdaydım. Yüksek ısılarda insan strese giriyor valla. Evet birşey olmuyor ancak bu, şuna benziyor:
    Yaz ortasında klima olmayan yerlerde ne kadar bunalıyoruz değil mi? Birşey olmuyor bize ama, gündelik işlerimize baygın baygın da olsa devam edebiliyoruz. Özel soğutmasız ekran kartları gibi.
    Peki klima olan yerlerde ne kadar rahatlıyoruz değil mi, sıcaktan kaynaklanan üzerimizdeki mayışıklık gidiyor, kendimize geliyoruz ve daha rahat çalışabiliyoruz. Bu da özel soğutmalı kartlar gibi.
    Ekran kartlarındaki durum da bundan çok farklı değil. Aşırı sıcak, elektronik ürünlerin düşmanı, soğuk ise dostudur, bunu hepimiz biliyoruz zaten.

Overclock konusunda da yine benim şahsi fikrim, ekran kartlarına OC yapılmamasından yanadır, çünkü işlemciler kadar dayanıklı değil, daha hassas ürünlerdir. OC yapmayacaksam MSI'nin Lightning değil de TFII modeli de alabilirdim belki, ancak kullanılan malzeme kalitesindeki üstünlük sebebiyle Lightning'i tercih ettim, OC düşünmediğim halde.

Ben kendi kullandığım kartların eksi ve artı yönlerinden bahsettim ve hiçbirinde de mübalağa yapmadım.
    Başka arkadaşlar da kendi kartlarının eksi ve artılarından bahsedebilirler.
    Daha çok fikir sahibi olmuş oluruz böylelikle, değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Sadece gtx 470 ile gtx 480 amp kullanmışsınız anladığım kadarıyla, arada fark tabiki olacaktır, ancak diğer bileşenler konusunda amp! serisi için o kadar iyimser değilim açıkcası... Gigabyte'ın superoverclock ve msi ligthning ve asus'un directcuii serisi kartlarda olan özel bileşenleri amp sersinde görmek isterim. Amp serisi için gpular özel seçiliyor olabilir, dh incelemesinde gtx 480 amp'in epey overclock olduğunu gördük, ancak daha sonra bir kullanıcı konu açtı bizdeki 480 amp videodaki kadar overclock olmuyor dedi. şimdi böyle bir tane bile sorun çıkınca insan ister istemez özel gpu seçimi konusunda şüphe duyuyor. Zotac yeni ürünlerini türkiyeye hızla sokup önce satış yapılmasını sağlıyor. Overclocklu amp modeli içinde genel olarak durum aynı, hal böyle olunca çok zotac kullanılmasının nedeni daha çok kolay bulunabilirlikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Zira bende gtx 480 amp aldığımda durum böyleydi. Şu an 480 amp kullanmıyorum bana fazla geldiği için ama üst düzey ekran kartı alacak olursam gigabyte-msi-asus üçlüsünden birinden almayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 17 Mayıs 2011; 16:49:22 >

• re:bocekgrafik
    Güzel sözler ve yorum için teşekkürler.
    Msi gtx 580 lightning de hayırlı olsun bu arada
    Bu forum zaten tecrübelerin paylaşımı ile okunabilir halde kalıyor... Forumda bence ekran kartı bölümünde, ekran kartlarıyla profesyonel olarak da ilgilenen kişilerin sayısı ve katkısı; benim gibi sadece bench veya oyun için ilgilenenlere göre oldukça az... nvidia Quadro veya ati firepro ekran kartlarıyla ilgili sorulan soruların çoğu cevapsız kalıyor... Bu yüzden sizin gibi grafikerlerin deneyimleri ve bunların paylaşılması, bence oldukça önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 17 Mayıs 2011; 14:57:24 >
  • Teşekkürler dostum. Ekle beni.

quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

re:bocekgrafik
    Güzel sözler ve yorum için teşekkürler.
    Msi gtx 580 lightning de hayırlı olsun bu arada
    Bu forum zaten tecrübelerin paylaşımı ile okunabilir halde kalıyor... Forumda bence ekran kartı bölümünde, ekran kartlarıyla profesyonel olarak da ilgilenen kişilerin sayısı ve katkısı; benim gibi sadece bench veya oyun için ilgilenenlere göre oldukça az... nvidia Quadro veya ati firepro ekran kartlarıyla ilgili sorulan soruların çoğu cevapsız kalıyor... Bu yüzden sizin gibi grafikerlerin deneyimleri ve bunların paylaşılması, bence oldukça önemli...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.