Şimdi Ara

Sisteme uygun Psu Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci : İntel Core i5 4440 cpu @3.10ghz
    RAM : 16 gb ddr3 Corsair Vengeance 1600 mhz
    Ekran Kartı : Asus HD7950 3gb 384bit v2.
    Anakart : Asus h81plus
    Ek olarak 120gb ssd 1tb wd harddisk ve 6 usb aynı anda aktif . Kasada önde ve arkada 2 adet çapını tam bilnmiyorum fan mevcut.Şuan corsair 550w psu kullanıyorum fakat yetmiyor.Oyunlarda orta ayarlarda az güç tüketiminde sorun yokken.Ultrada bi 10-15 dakika sonra bilgisayar resetliyor ve Asus Anti Surge devreye giriyor. Maximum 250 tlye kadar sağlam önerileriniz nelerdir? Teşekkürler...

• irfancaptan İ kullanıcısına yanıt
    Yazdığın sistem için kullandığın güç kaynağı fazlası ile yeterli, sistemin ortalama 350 Watt civarı güç çekiyor. Bence sorunu başka yerde ara.
  • Güç normal kullanımda 350 civarı evet ama.Bu ekran kartında 2 tane büyük fan var.Tam güçde daha fazla tüketmezmi.550 w corsairinde 500 verdiğinin düşünürsek.Yetersiz kalmıyormu acaba? Bilgisayar resetledimi ekrana gelen yazı güçle ilgili sorun olduguğunu söylüyor.( Asus anti surge was triggered to unstable power supply.) Örnek 5 saat fifa15 oynadım hiçbir sıkıntı yok.Yada 2 saat orta ayarlarda farcry4 oynadım sorun yok.Fakat 10 dk ultrada farcry4 oynadım böyle bişe oluyor bilgisayar resetliyor.Ultarda oynarken de orta ayarlarda oynarkende oyun içinde donma kasma yok yüksek fps veriyor.Fark orta grafikde kapanma yok.Ultrada en fazla 10 dk sonra gümm ve reset.Sizce sorun nedir?
  • Hocam sicaklik degerlerini kontrol ettiniz mi? Bana da 550w corsair yeterliymis gibi geldi sasirdim. Baska bir marka olsa casper falan haklisiniz da corsair hem de.size xigmatek 750w psu onereyim modulerdir fiyati 286ama ucuzunu bulursunuz belki:

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-vector-s-serisi-80plus-750w-silver-guc-kaynagi.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.sıcaklık değerlerine tam olarak nasıl bakarım.Havalandırma sorununda böyle bir durum olurmu.mesela gpu fanının diğeri açık diğeri harddisk in tam arkasına denk geliyor.arada 3-5 cm fark var yalnızca.Kasam aerocoll önde ve arkada birer fan var.
  • Aşağıda vereceğim link'den bilgisayarınızın kaç watt güç kaynağına ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz.Ben Topladım Yaklaşık 600 watt civarında bir güç gereksinimi olduğu yazıyor.Birde siz toplayın..

http://powersupplycalculator.net/

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim1980

Aşağıda vereceğim link'den bilgisayarınızın kaç watt güç kaynağına ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz.Ben Topladım Yaklaşık 600 watt civarında bir güç gereksinimi olduğu yazıyor.Birde siz toplayın..

Selamlar

Ben topladım 455 buldum.Nasıl 600w çıktı.Herşeyi eksiksiz yazdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfancaptan

quote:

Aşağıda vereceğim link'den bilgisayarınızın kaç watt güç kaynağına ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz.Ben Topladım Yaklaşık 600 watt civarında bir güç gereksinimi olduğu yazıyor.Birde siz toplayın..

Selamlar

Bilemiyorum.Ben tüm sistemin bileşenlerini toplayarak o sonucu yazdım.usb ler,ssd,hdd dahil.Zaten bir sistem'de bleşenleri 400 watt güç istiyor ise o'na 400 watt güç kaynağı yetmez.En az %20 fazla güç verebilen güç kaynağı kullanılır.Örneğin Toplam çekilen güç 400 wat ise kullanılacak güç kaynağı 480 watt olmalıdır,yoksa ilk çalıştırmadaki tepe değeri güç kaynağını zorlar...
    Not:Üstünde 500 watt yazan her güç kaynağı 500 watt değildir!.
    Selamlar

• quote:

quote:

quote:

Selamlar

Bilemiyorum.Ben tüm sistemin bileşenlerini toplayarak o sonucu yazdım.usb ler,ssd,hdd dahil.Zaten bir sistem'de bleşenleri 400 watt güç istiyor ise o'na 400 watt güç kaynağı yetmez.En az %20 fazla güç verebilen güç kaynağı kullanılır.Örneğin Toplam çekilen güç 400 wat ise kullanılacak güç kaynağı 480 watt olmalıdır,yoksa ilk çalıştırmadaki tepe değeri güç kaynağını zorlar...
    Not:Üstünde 500 watt yazan her güç kaynağı 500 watt değildir!.
    Selamlar

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vp-750w-aktif-pfc-power-supply-ae-vp-750/productDetails.aspx?productId=bd300394&categoryId=1012&SKU=BD300394

Bunu önerirmisiniz? 750w. ve fiyatı uygun.Aerocool nasıldır. acaba gerçek 750 mi?

• Öncelikli olarak sorunun güç kaynağından kaynaklandığını tam tesbit etmek lazım'ki boşuna masraf etmeyin.Verdiğiniz linkde'ki güç kaynağının değerleri Gerçekmi değilmi bilemem.İçindeki devreyi,kullanılan malzemeyi bilmem lazım.Devre şeması'da yok Ama yorumlara bakılır ise gerçekçi duruyor.Bu verilerin işığında size alın ya da almayın diyemem.o mesuliyeti alamam.Karar sizindir...
    Selamlar
  • quote:

Öncelikli olarak sorunun güç kaynağından kaynaklandığını tam tesbit etmek lazım'ki boşuna masraf etmeyin.Verdiğiniz linkde'ki güç kaynağının değerleri Gerçekmi değilmi bilemem.İçindeki devreyi,kullanılan malzemeyi bilmem lazım.Devre şeması'da yok Ama yorumlara bakılır ise gerçekçi duruyor.Bu verilerin işığında size alın ya da almayın diyemem.o mesuliyeti alamam.Karar sizindir...
    Selamlar

Anlattıklarımdan ve sistemin özelliklerine bakarsak sorun psu damı , yada psu yetersizliğindemi? Bunun cevabını vercek biri varmı forumda?
  • Resim ekledim.Bu programın testini yaptım.Tam yük uyguladım.2 dk sonra bilgisyar resetledi ve antisurge devreye girdi.
  • quote:

Resim ekledim.Bu programın testini yaptım.Tam yük uyguladım.2 dk sonra bilgisyar resetledi ve antisurge devreye girdi.

Uygulama logları vs varmı kapanmadan tutabilmiş mi yada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.