16x-16x CF özelliği ile ileride bir adet daha HD4870 koyarak upgrade edilebilir ve ddr3 bellekleriyle daha bi performasnlı olacak. peki bu anakart şekillendirilen sistem öncelikle ilk alındığı maliyeti ve daha sonradan eklenecek olan 4870 (CF olacak) ile verilen upgrade parasına orantılı olarak performans artışı verir mi?
16x-8x CF özelliği ile yine HD4870 eklemek istiyorum. ASUS P5E3 ile aralarında 50$ fark var ama ileride yapılacak olan CF 16x-8x ile ddr3 belleklerden mahrum olmaya değer mi? ddr2 bellekte kullanılacağından daha uygun fiyatlı bir sistem ortaya çıkacak.
YUKARIDA YAPMAK İSTEDİKLERİME GÖRE HANGİ YOLU TERCİH EDERDİNİZ?
2. seçerdim fakata işlemciyi oyun için alıcaksan e8500 yapman daha faydalı olur ama eğer hız aşırtma yapacaksan 3,0 lara kadar iyi bir seçim yapmışsın ileride upgrade düşünüyorsan psu yu değiştirme güzel sistem
yani siz, 1. sistemde Cross fire da 16x-8x farkın ve ddr3 belleğin aradaki fiyat farkına değmeyeceğini fikrindesiniz. çok teşekkür ederim yanıtınız için.
dostum aynen, ewet bu konuyuda atladım, o/c yapmayı düşünüyorum niye yapmayayım ki? verdiğim paraya daha performanslı bi sistemle niye çalışmayayım.
bilgim yok o/c ile alakalı, ileriye yönelik olmasının sebebi maddi tabii ki. o yüzden q6600 tercih ettim 4 çekirdekli işlemciler ileriye yönelik oludğu için.
intel ne yazıkki soket değişiyor hocam ömrü uzun olmaz.
aynen bencede biraz daha bekleyin intel yeni islemciler cıkartıyor ve anakart cipsetleride degısıyor dogal olarak biraz daha bekleyin yeni siztemi alın derim ve hatta bu sistemi alsanız bıle bıraz daha ucuza alırsınız.
yanıtlar için çok teşekkür ederim.
peki x58 anakart + nehalem işlemci ile x38 + q6600 arasına nasıl bir performans farkı vardır? nehalem işlemciler çıktığı zaman x38 anakart +775 soketli işlemciler ucuzlayacak f/p oranları ciddi derecede iyileşecek.
x38 olduğu taktirde ileride ucuzladığı zaman qx işlemcilerden 775 soketli bu anakartıma takabilceğim. ekran kartlarının performansında ise işlemci çok da birşey fark ettirmeyeceğinden ki önceliğim oyun+multimedia olmasından dolayı bu eski sisteme (775 soket için) yatırım f/p oranı iyi olduğundan dolayı tercih edilemez mi? (Yani aradaki fiyat farkı performans olarak bana geri dönecek mi?)
Bu bekleme işinin sonu yok tabii ki, yeni soketli işlemciler veya atıyorum, 16x pci'lar mı var ne derece mümükün bilmiyorum belki 32x yollu ekran kartları çıkacak yine bi değişiklik. Maddi açıdan senede, 2 senede bir sistem değiştirme lüksümüz olmadığından bu tarz fikirlerini öğrenmek istedim.
Yanıtlarınız için tekrar teşekkürler, iyi ki varsın donanımhaber
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme