Şimdi Ara

Sistemi yarın alıyorum!Son konu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ekran kartını her türlü AMD Radeon R9 290 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 23 Kasım 2013; 23:12:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOZOK

Ekran kartını her türlü AMD Radeon R9 290 al.

Birtek powercolor var r9 290 olarak powercolora para vermek istemiyorum çok şikayet duydum powercolorla ilgili.
  • zaaaaaa XD Z kullanıcısına yanıt
    Referans kart olduğu için tüm markalarda aynısı var marka farketmiyor, ileride veya şimdi Accelero Hybrid(350-365 TL) alırsın ve çok çok iyi hız aşırtma yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOZOK

Referans kart olduğu için tüm markalarda aynısı var marka farketmiyor, ileride veya şimdi Accelero Hybrid(350-365 TL) alırsın ve çok çok iyi hız aşırtma yaparsın.

Nerden alabiliriz bunu?Hiç bir yerde bulamadım.
    B.M.W nickli kullanıcıdan.Birde geçen gün 7990'u 1450 TL'ye satıyordu, onuda sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 23 Kasım 2013; 23:38:26 >
  • ekran kartında ram önemli...

bazı oyunlarda 3gb sınırını zorlamaya başladı ram kullanımı... 2gb sıkıntı yaratabilir. bu yıl yaratmasa bile bir iki yıl içinde... bence ssd ye 650 lira verileceğine ekran kartı kesinlikle nvidianın 4gb lık soğutma sistemi güzel bir modeli olmalı...

tek almak da gerekmez, illa 256gb olsun deniliyorsa iki tane "TRANSCEND 128GB 320 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma)" toplam 440 lira tutuyor...

sonuçta windows dediğimiz mahlukat 20-25gb yer tutsa gerisi ıvır zıvırlar (oyun program vs), haliyle o da 256gb, bundan iki adet de 256gb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasheem

ekran kartında ram önemli...

bazı oyunlarda 3gb sınırını zorlamaya başladı ram kullanımı... 2gb sıkıntı yaratabilir. bu yıl yaratmasa bile bir iki yıl içinde... bence ssd ye 650 lira verileceğine ekran kartı kesinlikle nvidianın 4gb lık soğutma sistemi güzel bir modeli olmalı...

tek almak da gerekmez, illa 256gb olsun deniliyorsa iki tane "TRANSCEND 128GB 320 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma)" toplam 440 lira tutuyor...

sonuçta windows dediğimiz mahlukat 20-25gb yer tutsa gerisi ıvır zıvırlar (oyun program vs), haliyle o da 256gb, bundan iki adet de 256gb...

Siz hangi ekran kartını önerirsiniz?
  • rasheem kullanıcısına yanıt
    Bu bütçede NVIDIA'da GTX 770 var, oda R9 290'a rakip olamaz ve birde Accelero Hybrid takılırsa, söylenecek söz kalmaz.Ama B.M.W halen, 1450 TL'ye 7990 satıyorsa bu kart alınmalı.
  • Ben ustaları çağırayım.
  • Hocam i7 den vazgeçme bence çünkü ilerde sistemi yükseltmek istersen çok yardımı dokunacak. Zaten ssd filan da var kasa da ekran kartı da iyi sayılır. bence al bu sistemi ileride bakarsın ekran kartı yetmez e bu çok az ihtimal o zama n darboğaz sıkıntısı olmadan yükseltirsin sistemini
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaaaaaa XD

Ben ustaları çağırayım.

bencede OC yapmayacaksan

MSI Z87 G45 ve i5 4670k ikilisi rahat yeter gerisi aynen kalsın.
    BOZOK a katılıyorum ben, R9 290 çok güzel ama biraz beklemek gerekecek sanırım.

290x modeli şuanda 1700 liralardan satılıyor, o kadarına gerek yok deniyorsa yurtdışında 290 modeli 400 dolardan satılacak, tabii ülkemizde daha farklı olur ama yine de makul olur. hız olarak gtx780 veya titan ın üzerinde bir üründen bahsediyoruz sonuçta ama 290 için herşey çok yeni, referans tasarımla sunuldu markalar tarafından...

özel soğutma çözümleri ile kombine modelleri piyasaya çıkacaktır ve işte o zaman daha mantıklı olacaktır.

sen bilirsin hocam da gerek var mı bu kadarına :) ben 7970oc nin bile hakkını veremiyorum birçok oyunda, bu bahsedilen kartlar sana sadece 3dmark puanı olarak katkı sağlar, yüksek çözünürlükte 3 monitörde oyun falan gibi bi ortamın yoksa daha hesaplı kartlar da işini görecektir.

haa ben geleceğe yatırım yapıyorum dersen saygı duyarım, haklısın... Ama yine de ekran kartında 1700 liraları saçmaktansa biraz daha F/P olayını göz önünde tutmakta fayda var... ben şimdi 900 liraya satılan 7970oc den ileride 600-700 liraya falan bir adet daha alıp CF yaptım mı yine her oyunu ultrada kasmaya devam ederim. teknolojide çareler tükenmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasheem -- 24 Kasım 2013; 1:23:47 >

• quote:

msı z87 g65 gaming
    i7 4770k
    cooler master hyper 212 evo
    corsair vengeance 2x4 ram
    seagate barracuda 1 tb
    samsung 250 gb ssd evo
    msı gtx770
    cooler master haf 912 advance(Bu kasa çok hoşuma gitti.)
    ocz 750 watt 80 plus bronze
    Nasıl olmuş sizce?Yarın öğlen gibi alıyorum.

kasanın içinden çıkan güç kaynağı yeterli olur.Neden ayrı bir güç kaynağı alıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShowLee

quote:

msı z87 g65 gaming
    i7 4770k
    cooler master hyper 212 evo
    corsair vengeance 2x4 ram
    seagate barracuda 1 tb
    samsung 250 gb ssd evo
    msı gtx770
    cooler master haf 912 advance(Bu kasa çok hoşuma gitti.)
    ocz 750 watt 80 plus bronze
    Nasıl olmuş sizce?Yarın öğlen gibi alıyorum.

kasanın içinden çıkan güç kaynağı yeterli olur.Neden ayrı bir güç kaynağı alıyorsunuz ?

Benim aldığım yerdeki kasada psu yok.
    2.arasında kaldım.
    gskill 2x4 8 gb ram(Aslında corsair alacaktım ama burda herkes gskill önerdiği için gskill seçtim.)
    msı z87 g45
    i5 4670k
    gx780 windforce(3gb olması önemli bir etken.)
    cooler master haf 912 advance
    ocz 750 watt psu
    samsung 120 gb ssd evo (ilerde bir tane daha alabilirim şimdilik bu yeterde artar bile.)
    veya
    gskill 2x4 8 gb ram
    msı z87 g45
    i7 4770k
    gtx770 windforce 4gb(2gb olmayan model seçmemim sebebi uzun süre götürmesi)
    cooler master haf 912 advance
    ocz 750 watt psu
    samsunng 10gb ssd evo
    Hangsi sizce?

• biraz bekleyebilirsiniz ya da

i7 4770k
    msi z87 g45
    8 gb 1866 ram
    120-128 gb ssd
    haf 912 ile sessiz ucuz 600-750w arası psu alip

onboard ile kullanabilirsiniz bir müddet sonra özel soğutmali r9 290 alin bekleyemem derseniz r9 280x top veya gtx 770 alabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

i7 şeçmemim sebebi sistemin ileriye dönük olması ekran kartı yetersiz gelmeye başlayınca yenisini alırım darboğaz olmaz diye i7 seçtim tabi çok fark yoksa i5te alabilirim.Bütçe max 3700 bir gıdım daha çıkamam.

İşlemci: İ7 4770K Soket 1150

Anakart: MSI Z87-G45 Gaming Soket 1150

RAM: Corsair 8 (2x4) GB Vengeance Pro DDR3 1600 MHz CL9

Ekran Kartı: ASUS R9 280X DCU II TOP GDDR5 3 GB 384 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: ADATA Premier Pro SP900 128 GB SATA 3.0

http://www.novabazar.com/ADATA-SP900-2-5-128-GB-SATA-III-SSD-Premier-Pro_173353.html?ref=akakce&v=1.77.6#0

DVD: ASUS DRW-24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz)

Kasa+PSU: Xigmatek Assassin Bl. E. Tauro 80+ 700 Watt MidT ATX

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X

TOPLAM: 3300 lira %25 indirimli fiyatlarla.. Vatan'dan toplandı.. Ekran kartı, kasa ve SSD'ye fazla para verme kardeşim.. bu sistem seni uzun süre götürecektir..

Diğer parçaları ne alırsan al ama, ekran kartını dediğin gibi al ve öyle yapmazsan bence pişman olursun.
  • Peki işletim sistemi kurduktan sonra sadece ekran kartı driverımı kuracam?Başka birşey kurmama gerek varmı?
  • net.framework gibi programlar, eğer aldığın oyunlar orjinal değilse daemon tools filan yüklemen lzm:)
  • quote:

Peki işletim sistemi kurduktan sonra sadece ekran kartı driverımı kuracam?Başka birşey kurmama gerek varmı?

Sadece ekran kartı değil, anakartınla gelen tüm driver ve uygulamaları kurman çok iyi olacaktır.. işletim sisteminin güncelleme ve servis paketlerini de sorunsuz yüklemelisin..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.