Şimdi Ara

Sistemim hakkında öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ara da FPS türü oyun oynayan biriyim. Ekran kartındanmıdır bilemedim ama arada oyun oynarken resetleniyor. Soğutucu kullanmıyordum çok ihtiyacım olmadığı için yinede eksik kalan yönleriyle bilgi alabilir miyim. Sıvı soğutucu ile desteklemeyi planlıyorum ama 5000 serisi ekran kartlarını beklersen şimdiden anakart vb uygun görürsem alayım mı yoksa yeterli mi ilerisi için.

MAG B550 Tomahawk

Amd Ryzen 5 5600x 6-core

Inno3D RTX 3600 TI Ekran kartı 16 GB

16 GM Ram (2x8)

Dell S2721dgf

1 TB Ssd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testnet -- 3 Aralık 2024; 21:7:6 >

• PSU kaç W

• Windows olay görüntüleyicisindeki kırmızı ünlemli hata kayıtlarına bakınız. Reset attığında hata kaydı alınmıştır.
    Baş şüpheli güç kaynağı, ki onu da yazmamışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

PSU kaç W

Cooler Master MWE 650 80 + bronze
  • Dediğim gibi reset sorununun kaynağını bilmek lazım. Yukarıda yazdım, reset attığında windows olay görüntüleyicisine kaydı düşmüştür. Mesela ayrıntıda kernel power 41 yazıyorsa genelde psu sorunu oluyor.

Hava soğutucu da işinizi görür. Thermalright King 120 veya Peerless Assassin bakabilirsiniz. Veya Deepcool ak400 digital olabilir. 1000-1500 civarına satılıyor.

Ekran kartı olarak Rtx 4070 super bakabilirsiniz, 23-24 bine galax'ın 2 fanlı modelleri var. Şubata Rtx 5070 gelebilir, ama fiyatı ve performansı hakkında bilgi yok.

Reset sorununun kaynağı anakart değilse 1440p için elinizdeki sistem de yeterli. İlerde 5700x3d yükseltmesi yapılabilir. Rami 32ye çıkarın derim, güncel oyunlar 16 sınırını aşıyor. Yalnız 4x8 GB kullanımı xmp açınca sorun olabiliyor.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Kayıtlara bakarım şimdiye dek bakmadım muhtemelen ısınıyor diye düşümdüm. Ram konusunda bende sizinle aynı fikirdeyim ayrıca soğutucu olarakta liquid freezer ii 360 düşünüyorum eğer gereksiz değilse. İlginiz için teşekkür ederim.
  • testnet T kullanıcısına yanıt

Alt limit olarak söyledim, üstü size kalmış. Yalnız arctic LF serisi kalın radyatorlü, 38mm. Her kasaya sığmayabilir. Fanları da hesaba katarsak 5.5-6 cm boşluk lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.