Şimdi Ara

Sistemime göre işletim sistemi tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/18.04/release/lubuntu-18.04.3-desktop-i386.iso

Torrent kullanıyorsan:http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/18.04/release/lubuntu-18.04.3-desktop-i386.iso.torrent

iso'yu indir. Rufus'uhttps://rufus.ie/ linkten indirip yükle. USB'ye lubuntu-18.04.3-desktop-i386.iso'yu yazdır.

USB'den boot ettiğinde sistemi hemen yüklemek zorunda değilsin. USB üzerinden sistemi denersin, sonra yüklersin, donanımın eski olduğu için sorun çıkacağını sanmıyorum.

• Önce izle istersen...
  • 19.04 aklını karıştırmasın. Senin indireceğin 18.04'den farkı yok. 18.04'ü 2023 yılına kadar kullanabileceksin. Zaten 19.04'ün desteği 2020'de bitiyor ve sadece 64 bit desteği var.
  • Lubuntu'yu yükledin. Browser'da veya medya oynatıcıda video izlerken takılma ve yırtılma oluyorsa bir de Fedora LXDE Desktop'u denersin.
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt
    Donanım sürücülerini ilk başta kurmayın. Kurulum biter bitmez sistemi bir denetleyin yani kullanadurun. Ekran ve ses sorunu yoksa bu defa wine ardından play on linux kurun. İsteğe bağlı olarak steam bile kurabilirsiniz. Testlerinizi bu şekilde sürdürün. Donanım sürücüleri windowstaki gibi kurulmuyor bi sorun çıkarsa yardım isteyin.

O dediğiniz ikinci şey konusunda garanti veremem. Linuxun öezelleştirilmiş bazı/birçok donanıma ve çeşitli dongle aygıtlarına desteği yoktur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bende tplink tl-wn727n usb adaptor takılıydı. Kendi kendine algıladı linux. Ralink driverlarını kullanıyor zaten. Flaşın içini açarsanız ortadaki çipin üstünde Ralink yazdığını görürsünüz. Bende böyle. Sizde bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 20 Eylül 2019; 6:57:32 >
  • malesef lubuntu ve fedorayı usb üzerinden denedim.Hem videolar windowsa göre daha çok takılıyor. Birazda sistemin etkisi var yavaş olduğundan. İlerde inşallah son model pc alırsam windowsun yanına kurarım illaki sade tasarımları hoşuma gitti gerçekten.
    Şimdilik sizden ricam windows 7nin sade hafif ve en azından netframeworkün yüklü olduğu site tavsiyenizi alabilirmiyim?
    Yani ıvır zıvır ayarları kapatılmış hızlandırılmış iso dosyası bulabilirmiyiz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberFahrer -- 20 Eylül 2019; 21:19:35 >
    Sana özelden bir mesaj yolluyorum o linki değerlendir.
    Yüksek ihtimal açık kaynak sürücü den dolayı kasıyor dur. Ben ekran kartını driverlarını kurduktan sonra denedim ve kasmadı.

Windows'a gelince hiç oynanmamış Microsoft çıkışlı iso dosyalarını kullanmanızı tavsiye ederim. Entegreli olanlarda kasmalar olabiliyor.

Kolay Gelsin

• Aynen. Oynanmış isolar daha sıkıntılı oluyor başıma gelmişliği var. O Donanımın ise kapalı kaynak-linux sürücülerini bulabilir mi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 20 Eylül 2019; 21:29:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.