Şimdi Ara

Sistemime Ram Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda yeni bir sistem yaptım ram eksiğim var sadece
    topladığım sistem;

Asus p8p67 pro anakart
    İntel i7 2600K işlemci
    Asus Gtx560 ti ekran kartı

bunlara uyum sağlayacak performans düşüklüğü yaşamıyacağım dayanıklı ve performanslı bellek tavsiyesi istiyorum

• Parçaları aldınızmı ? Almadıysanız tekrar gözden geçirelim. İşlemciye gereksiz para gitmesin 2500K çok güzel bir işlemci.
    Ramleride en ucuz 1600mhz cl6/7 ramleri alabilirsiniz marka farketmz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Parçaları aldınızmı ? Almadıysanız tekrar gözden geçirelim. İşlemciye gereksiz para gitmesin 2500K çok güzel bir işlemci.

topladım 2500k'da güzel yalnız ben aldım artık gayette memnunum (i7 2600k'yı 580 tl aldım) şimdi 1600 mhz cl6/7 hızında peki marka tavsiyesi uyum ve dayanıklılık açısından
    bu arada hocam şunu hatırlatmak var eğer parasını hak ediyorsa ben pek arkama bakmam yeterki hakketsin sen hem marka hemde mhz olarak bana linki ile belirtirsen sevinirim peki bu cl6/7 modelini temsil ediyor ne anlama geliyor tam olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbalcin -- 23 Mayıs 2011; 13:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratbalcin

quote:

Parçaları aldınızmı ? Almadıysanız tekrar gözden geçirelim. İşlemciye gereksiz para gitmesin 2500K çok güzel bir işlemci.

topladım 2500k'da güzel yalnız ben aldım artık gayette memnunum (i7 2600k'yı 580 tl aldım) şimdi 1600 mhz cl6/7 hızında peki marka tavsiyesi uyum ve dayanıklılık açısından
    bu arada hocam şunu hatırlatmak var eğer parasını hak ediyorsa ben pek arkama bakmam yeterki hakketsin sen hem marka hemde mhz olarak bana linki ile belirtirsen sevinirim peki bu cl6/7 modelini temsil ediyor ne anlama geliyor tam olarak

Alıntıları Göster
    ramlerdeki "cl" ramlerin gecikme süreleridir.yani cl si enaz olan en iyidir gecikme bakımından demek yanlış olmaz.
    @ Chris Brown da dediği gibi 1600mhz cl7 gskill,corsair,kinston hyperx gibi markalar alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeßroN

ramlerdeki "cl" ramlerin gecikme süreleridir.yani cl si enaz olan en iyidir gecikme bakımından demek yanlış olmaz.
    @ Chris Brown da dediği gibi 1600mhz cl7 gskill,corsair,kinston hyperx gibi markalar alabilirsin.

Alıntıları Göster
    cl7 ile cl9 arasındaki fark %5 i geçmez aslında ama sizin sistemede 100 liralık ram önermeyelim artık.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3497

Şunlar oldukça güzel bellekler. Anakartın sitesinden ram destek listesini kontrol edin sıkıntı çıkmaz ama yinede içiniz rahat etsin.

• quote:

eyvallah arkadaşım sence kaç gb'lik almam lazım (2x2 kit) yada direk 4'lük hangisi daha ideal çalışır
  • quote:

quote:

eyvallah arkadaşım sence kaç gb'lik almam lazım (2x2 kit) yada direk 4'lük hangisi daha ideal çalışır

Alıntıları Göster
    @Chris Brown önerdiği kitler gayet iyi cl6 altı olması güzel tabi

• quote:

@Chris Brown önerdiği kitler gayet iyi cl6 altı olması güzel tabi

Alıntıları Göster
    tamam bu ürün hoşuma gitti bunu alıcam inş. eksende daha uygun sağolun arkadşlar
  • quote:

tamam bu ürün hoşuma gitti bunu alıcam inş. eksende daha uygun sağolun arkadşlar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar eksen şöyle buldum 2x3 : 6 olarak

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_39214_G_SKILL_TT__F3-12800CL6T-6GBPI___6_GB_Triple_KIT__3x2GB___DDR3-1600MHz_CL6.html

birde arkadaşın inventusun sitesinde verdiği linkin aynı birazcık daha uygun fiyatla

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_39224_G_SKILL_RipjawsX__F3-12800CL6D-4GBXH___4GB_Dual_KIT___2x2GB__DDR3-1600MHz__CL6.html

aralarında baya fiyat farkı var değermi almaya ? 3'lü olanı

• quote:

Arkadaşlar eksen şöyle buldum 2x3 : 6 olarak

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_39214_G_SKILL_TT__F3-12800CL6T-6GBPI___6_GB_Triple_KIT__3x2GB___DDR3-1600MHz_CL6.html

birde arkadaşın inventusun sitesinde verdiği linkin aynı birazcık daha uygun fiyatla

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_39224_G_SKILL_RipjawsX__F3-12800CL6D-4GBXH___4GB_Dual_KIT___2x2GB__DDR3-1600MHz__CL6.html

aralarında baya fiyat farkı var değermi almaya ? 3'lü olanı

Alıntıları Göster
    triple kit olmaz ona 2x2alacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Alıntıları Göster
    ya 4gb olacak ya da 8 gb
  • quote:

tamam 4 gb alırız. Peki triple kit neden olmaz hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbalcin -- 23 Mayıs 2011; 16:40:36 >
  • quote:

quote:

tamam 4 gb alırız. Peki triple kit neden olmaz hocam ?

Alıntıları Göster
    İşlemcin desteklemez ve ramleri rahat kullanamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkyZ

hmm uyum sorunu olur diyorsun peki 32 gb'e kadar destekliyor diyor işlemcide şunu anlamadım triple yani 2x3 : 6 cl6 olanın özelliği nedirki desteklemiyor?
  • quote:

quote:

hmm uyum sorunu olur diyorsun peki 32 gb'e kadar destekliyor diyor işlemcide şunu anlamadım triple yani 2x3 : 6 cl6 olanın özelliği nedirki desteklemiyor?

Alıntıları Göster
    Bak şimdi işlemcin dual destekliyor yani 2 slot olması gerek 2x2 mesela ama 6 gb olduğunda 3x2 olduğu için 3 slot kullanıyorsun ve triple oluyor dual olsa işlemci daha rahat çalışır dual olmayınca rahat olmuyor anlatabildim mi acaba?

• quote:

Bak şimdi işlemcin dual destekliyor yani 2 slot olması gerek 2x2 mesela ama 6 gb olduğunda 3x2 olduğu için 3 slot kullanıyorsun ve triple oluyor dual olsa işlemci daha rahat çalışır dual olmayınca rahat olmuyor anlatabildim mi acaba?

yani dual olduğu için 2x2 kit olması veya katı olması lazım bende toplam 4 slot var 4 slotada 2x2 ; 2x2 dual olarak koymak hem mantıklı hemde daha uyumlu çalıştığını vurguluyorsun galiba doğru anlamış mıyım acaba
  • quote:

quote:

yani dual olduğu için 2x2 kit olması veya katı olması lazım bende toplam 4 slot var 4 slotada 2x2 ; 2x2 dual olarak koymak hem mantıklı hemde daha uyumlu çalıştığını vurguluyorsun galiba doğru anlamış mıyım acaba

Alıntıları Göster
    Aynen kapmışsın.

• quote:

Aynen kapmışsın.

eyvallah yardımın için diğer arkadaşların yardımıyla az çok bellek bilgim olmasına rağmen üzerine birşeyler katmak güzel oldu
  • quote:

quote:

Aynen kapmışsın.

eyvallah yardımın için diğer arkadaşların yardımıyla az çok bellek bilgim olmasına rağmen üzerine birşeyler katmak güzel oldu

Alıntıları Göster
    işlemci nasıl desteklemez hocam,ramler single channel olur ve yine çalışır
    yüksek frekans istiyorsanız bunun gibi bir kite bakılabilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4007
    yada bu da alınabilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3743

• quote:

Orijinalden alıntı: fundin

işlemci nasıl desteklemez hocam,ramler single channel olur ve yine çalışır
    yüksek frekans istiyorsanız bunun gibi bir kite bakılabilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4007
    yada bu da alınabilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3743

Desteklememkdeki kasıtları performans olarak düşük manasında tamam uyumlu bir şekilde çalışır ama o zaman verdiğin paraya değmez gidip sıradan ddr3 1333 mhz alsan daha iyi olur eğer performans istemiyorsan dikkat ettiysen ben yukarıdaki açtığım konunun detayında dayanıklı ve performanslı istedim sen cl9 olan seriden bana tavsiye ediyorsun genede yardım etmeye çalıştığın için sağol

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.