Şimdi Ara

Sistemime yorum yapar mısınız? (v2.0) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşlemci anakartı vatandan kombo halinde aldım.
    Stok soğutucun altında macun hazırdı.Ordaki arkadaş direk monte etti
  • Arkadaşlar ekran kartını kampanyaya gidfiği için aldım diğer parçalardaysa işlemci 4690k olucak anakart msi z97 gaming 5 (ileride belki oc yapabilirim işlemci soğutucusu da o zaman alıcam şimdilik stok fan kullanıcam) gskillin önerdiğiniz ram kiti ve vatandan vs650 güç kaynağı ile gelen corsair spec 02 kasa almayı düşünüyorum monitör falan zaten aynı olucak toplam 3700tl tutucak ssd de sonradan alıcam sizin son görüşlerinizi alırsam çok sevinirim.Ayrıca bu anakartta bios güncellemesi gerekmez değil mi? (Msi z97 gaming 3 yerine z97 gaming 5 alma nedenim hepsiburadada word puan kampanyasıyla 3 e göre 10tl daha ucuza gelmesi :D)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ardii kullanıcısına yanıt
    Eger z97 anakart ve ..k işlemci alacaksan kesin islemci soğutucu gerekir. Oc yaptiginda sıkıntı yasarsin. Bence oc çok gerekli değil.
    İ5 4690k+z97gaming 5+işlemci sogutucu =1300tl geçiyor.

İ7 4790+MSI h97 gaming3=1250 TL

• İşlemci Soğutucu sonradan da alınabilir. Z97 Gaming 5 doğal olarak 4690k destekler. OC için uygun bir secim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardii

Arkadaşlar ekran kartını kampanyaya gidfiği için aldım diğer parçalardaysa işlemci 4690k olucak anakart msi z97 gaming 5 (ileride belki oc yapabilirim işlemci soğutucusu da o zaman alıcam şimdilik stok fan kullanıcam) gskillin önerdiğiniz ram kiti ve vatandan vs650 güç kaynağı ile gelen corsair spec 02 kasa almayı düşünüyorum monitör falan zaten aynı olucak toplam 3700tl tutucak ssd de sonradan alıcam sizin son görüşlerinizi alırsam çok sevinirim.Ayrıca bu anakartta bios güncellemesi gerekmez değil mi? (Msi z97 gaming 3 yerine z97 gaming 5 alma nedenim hepsiburadada word puan kampanyasıyla 3 e göre 10tl daha ucuza gelmesi :D)

1. İşlemciyi i5-4690K seçtiğiniz için Z97 serisinden bir anakart almanız iyi bir şey ve MSI Z97 Gaming 5 güzel bir anakart. Z97 Gaming 5 anakart i5-4690 işlemci ile sorun çıkarmayacaktır (MSI sitesindeki anakart bilgilerine göre) ama i5-4690K ile kullanılmak istendiğinde 2 versiyon üst bios istiyor.
    İşlemci micro code unda değişikliğe gidilmiş olmasından kaynaklandığını düşündüğüm bu durumdan dolayı büyük ihtimalle bir bios terfisi gerekecek (Eğer MSI anakartın 2. versiyonunu çıkarmadıysa ki böyle bir şeyden bahsedilmemiş). Eğer bios güncelleme yapmak zorunda kalacak olursanız güvendiğiniz bir teknik serviste de yaptırabilirsiniz bunun için 30-40 tl gibi bir ücret ödemek zorunda kalabileceğiniz için belki de anakart daha pahalıya gelecek. Bu konuda galiba bir tercih kullanmanız gerekecek, tercih sizin.
    2. VS650 nin 80+ olmayan bir modeli de olduğu için almayı düşündüğünüz kasadaki 80+ olan modeli ise bir problem yok. (Ürün bilgisinin görselden daha kesin olduğunu düşünebiliriz ama)
    3. Ayrıca almayı düşündüğünüz CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W kasanın 5.25" (2 adet) ve dahili 3.5" (3 adet) yuva sayısı bana yetersiz gibi geldi, fiyatına göre boyutları da iyi değil. Corsair sitede belirtilen takılı fan detayını da beğenmedim. Bahsettiğiniz gibi Vatan'da görselde RM550 psu gözüküyor. Kısacası başka bir kasa seçmenizi öneririm. 600W yeterli olacaktır.
    Daha önce önerdiğim Zalman Z3 Plus kasa ile (http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tauro-serisi-80plus-bronze-600w-guc-kaynagi.html?srt=UP ) güç kaynağını düşünebilirsiniz.
    4. SSD yi tasarruf olarak görmeyin diye bir kez daha uyarmak isterim :) Windows açılış ve kapanış sürelerini inanılmaz kısaltıyor. Masaüstü için 30-35 sn yerine 7-8 sn de açılan bir Windows düşünün. KARAR SİZİN... :)
    5. Şimdi yapmasanız bile OC tabanlı bir sistem kurmanızı öneririm. K serisi işlemci ile OC yapmaya karar verdiğinizde iyi bir soğutucu da alırsınız olur biter.

*** Kuracağınız sistem için şimdi harcayacağınız fazla bedel size dayanıklılık ve sistem stabilitesi (kararlılığı) olarak dönecektir, ne olursa olsun kaliteli bileşenler seçin.

• Çıkan psu Corsair Vs650 80 plus harici alınıp Z3 plusla da kombine edilebilir.
    Spec 2 kasa ufak demişsiniz ama içerisi gayet ferah birleştirmede zorlanmadık.Örnek birleştirmeyi Titan Z ile yapmışlar
    5.25 yuvalarını kullananda kalmadı pek Evet hardisk yuvası açısından da fazlası var kullanıcı terchine kalmış.
    Corsair mi xigmatek mi denilse ben Corsair seçerim gönlüm daha rahat eder.Vs serisi 3 yıl garantili ve garanti işlerinde kendilerini kanıtlamışlar
    Unutmadan ekleyeyim spec 2 işlemci soğutucu max 157mm yükseklik diyor yani daha yüksek soğutucular uymaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Şubat 2015; 1:41:47 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz kasa da 80+ diyor ama o kasadaki güç kaynağı 80+ değil. Güç kaynağı VS650 ve 80+ değil ama vatan yanlış girmiş. Ama bazı yerler de de 80+ yazıyor. Kısacası bu VS650'nin versiyonları mı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 9 Şubat 2015; 1:19:30 >
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    Kasayı vatandan teslim aldım +80 plus isterseniz resmini çekip atarım kutusu hemen yanımda Rm serisi çıkmıyor içinden görsel yanlış girilmiş bilgiler doğru alan diğer arkadaşlarda beni doğrulayacaktır.
  • Bildigim kadarıyla testi ürün ciktiktan sonra geçmis .Alırken dikkat edilirse rahatlıkla anlaşılır.Akıllarda soru kalmasın diye kutunun resmini paylaştım. tomshardware xigmatek 600wnin oc yapanlarda sorun yarattığını stabil olmadığını yazmışlar.
     Sistemime yorum yapar mısınız? (v2.0)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Şubat 2015; 1:34:25 >
    Bu haber iyi oldu ben hep 80+ değil diye başka kasalara bakıyordum. Sağolun Resmini de atarsanız çok iyi olur.
    Peki bu 80+ corsair carbide 200r'nin güç kaynağında da var mıdır ? Onun güç kaynağı da aynı ama 5550W olanı. VS550 var onda da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 9 Şubat 2015; 1:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Bu haber iyi oldu ben hep 80+ değil diye başka kasalara bakıyordum. Sağolun Resmini de atarsanız çok iyi olur.
    Peki bu 80+ corsair carbide 200r'nin güç kaynağında da var mıdır ? Onun güç kaynağı da aynı ama 5550W olanı. VS550 var onda da

Hocam ben vs550 Unboxing izledim kutularında o ibare yoktu öğrendiğim kadarıyla girişi seviyesi olduğu için 80+ sertifikası vermemişler.
    80+ olmayan
    80+ olan
    Spec-02 deki güç kaynağı 80+ olduğuna göre linkini attığım güç kaynaklarından pahalı olanı kullanıyor.200r yerine spec-02 düşüneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 9 Şubat 2015; 1:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Çıkan psu Corsair Vs650 80 plus harici alınıp Z3 plusla da kombine edilebilir.
    Spec 2 kasa ufak demişsiniz ama içerisi gayet ferah birleştirmede zorlanmadık.Örnek birleştirmeyi Titan Z ile yapmışlar
    5.25 yuvalarını kullananda kalmadı pek Evet hardisk yuvası açısından da fazlası var kullanıcı terchine kalmış.
    Corsair mi xigmatek mi denilse ben Corsair seçerim gönlüm daha rahat eder.Vs serisi 3 yıl garantili ve garanti işlerinde kendilerini kanıtlamışlar

Spec 2 Kasanın boyu kısa (426mm), soğutucu alanı kısa (157mm). Kasa dar olduğu için büyük fan kullanılmamış, kasada sadece 2 fan var, kasa sadece 5kg ağırlığında bu özellikler için kasanın fiyatı fazla. (Benim kasanın boyu 480mm soğutucu alanı 175mm, iç alandaki yükseklik için konuşacak olursam daha fazla olmasını isterdim doğrusu)
    Kasada 3.5" panel, DVD-Writer, fan kontrolcü gibi kullanılması muhtemel parçalar var, 3 etti 2 adet 5.25 yuvaya neden yatırım yapalım kasa hazır elimizde olsa neyse.
    Zaman ilerledikçe kullanıcının elinde HDD birikiyor ayrıca SSD yi 3.5" dönüştürücü ile kullanmak daha uygun görülürse 3 yuva yetersiz kalabilir...
    Corsair kalitesine lafım yok zaten ilk önce Corsair CX600 psu önermiştim, Xigmatek önerimin tek sebebi düşük fiyatı. @Ardii olmayacak yerlerden tasarruf yapmaya çalışıyor ben de şaşırdım ne önereceğimi. Önerdiklerimizi sürekli değiştirmek zorunda kalıyoruz, böyle olunca hata yapma olasılığımız çok artıyor (kendi adıma konuşuyorum).
    Şimdi olmasa bile zamanla kullanıcı tercihleri çok değişebiliyor bu yüzden geniş düşünmek lazım, tek amacım önerdiğim bileşenlerin şimdi olduğu kadar gelecekte de ferah olması, para kolay kazanılmıyor biz de bir şekilde sorumluluk alıyoruz. Bu arada kullanan arkadaşlar önerilerini ve uyarılarını yapıyorlar forumun güzelliği burada zaten.

• rulurak kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam sonra kontrol ettim cpu soğutucusu yüksekliği spec 2 kasada limitleyici olacaktır .Sonradan arkadaş K serisi işlemci ve OC ye karar verdi bu durumda Z3 plus bencede daha mantıklı olacaktır.İlk önerdiğimde h97 ve oc düşünülmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Şubat 2015; 2:15:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

80+ olmayan
    80+ olan
    Spec-02 deki güç kaynağı 80+ olduğuna göre linkini attığım güç kaynaklarından pahalı olanı kullanıyor.200r yerine spec-02 düşüneyim.

Normal hali stokta yokmuş ve fiyatı yarı yarıya satılmış demekki sonradan yeni versiyonu gelmiş.

• Arkadaşlar ben bu sistemi keyif alarak kuruyorum ancak görüyorum ki sizi çok fazla uğraştırdım.Bunun için özür dilerim.Dün kasanın öyle olduğunu bilmiyordum sizin söyledikleriniz doğrultusunda kafamdaki sistemi yine değiştirdim umarım bu sefer hatalarım yoktur zira artık sizi daha fazla uğraştırmak istemiyorum:
    -seagate barracuda 7200rpm sata 3 1tb 3.5" harddisk:http://www.hepsiburada.com/liste/seagate-barracuda-1tb-35-7200rpm-sata-30-64mb-sabit-disk-st1000dm003/productDetails.aspx?productId=bd85598&categoryId=100221
    -corsair builder vs650 80+ güç kaynağı:http://www.hepsiburada.com/liste/corsair-builder-vs650-650w-80-power-supply-cp-9020098-eu/productDetails.aspx?productId=bd305034&categoryId=1012
    -Gskill 8gb (2 tane 4gb ) RipjawsX ram:http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html#genel-bakis
    -msi z97 gaming 5 anakart :http://www.hepsiburada.com/liste/msi-z97-gaming-5-intel-z97-3300mhzoc-ddr3-lga1150-atx-anakart/productDetails.aspx?productId=bd304722&categoryId=152#Gorseller
    -zalman z3plus kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z3-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html#genel-bakis
    -intel core i5 4690k işlemci:http://www.hepsiburada.com/liste/intel-core-i5-4690k-35ghz-6mb-cache-lga-1150-islemci/productDetails.aspx?productId=bd801557&categoryId=46
    -lg 21.5" full hd ıps led monitör:http://www.hepsiburada.com/liste/lg-22mp55hq-p-215-5ms-analoghdmi-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd800937&categoryId=60000209

***Bios güncellemesini internetten baktım dos üzerinden kendim yapıcam ya da riski çok diyorsanız bilgisayarcıya yaptırırım o konu o kadar önemli değil benim için.Yani onunla ilgili bir şeyler yazmayın lütfen.
    ***Tekrar söyleyeyim dedim zaten ilk yazdığım ekran kartını almıştım.
    ***SSD nin açılma sürelerini ne kadar hızlandırdığını biliyorum ancak ben derdimi tam anlatamadım öğrenciyim annem babamın söylediği bütçede bir bilgisayar topluyorum o yüzden eğer ssd veya işlemci soğutucusunu şimdi alırsam başka şeylerden kısmak zorunda kalıcam ve benim için oyunlar vb. düzgün bir şekilde çalıştıktan sonra yükleme/açılma süreleri gerçekten önemli değil işlemci soğutucusunu da (zalman z3 plusa bakmamıştım görünce özelliklerini çok sevdim işlemci soğutucusu olan tarafın delik olması gibi) anakartı kasadan çıkarmam da gerekmeyeceği için sonradan alıcam şimdilik stok fan kullanıcam ses pek önemli değil odada başkası yok ben de kulaklık takınca duymuyorum zaten.İşlemci ve anakartı hepsiburadadan alma sebebim de worldpuan da verdiği için daha ucuza gelmesi.O yüzden lütfen hakkımda olmadık yerlerden tasarruf yapmaya çalışıyor vb. demeyin tartışma çıkmasını da istemiyorum malum son zamanlarda insanlar forumları yardımlaşmaktan çok kavga etmek için kullanır oldu...

• Ardii kullanıcısına yanıt
    Verdiğimiz sistem önerileri hep sizin belirttiğiniz bütçe sınırları içindeydi ama siz bu bütçeden tasarruf yapmaya çalışıyorsunuz ve biz de tasarruf oranını bilemeyeceğimiz için sıkıntı çıkıyor.
    Ya bütçenizin son halini belirtin ya da bütçeyi ikide bir esnetmeyin :)
  • bence bu son hali uygun kesin bütçe buysa üstüne artık çıkmayacaksanız bir an önce alin dolar 2.50 TL oldu. Bu gidişle daha da artacaktır.

• Yardımlarınız için teşekkür ederim bunu alıcam o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardii

Yardımlarınız için teşekkür ederim bunu alıcam o zaman

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.