Arkadaşlar site kurmak istiyorum forumu biraz dolaştım fakat anlamadım sitem paralı olacka tam bir forum sitesi olacak şimdi bana sayfalarca yazı vereceksiniz biliyorum her forumda böyle yaptılar çünkü benim şuanda fazla bir bilgim yok adam asp diyor ne dediğini anlamıyorum bunalrı bana kısaca anlatacabilecek olan arkadaşlar varmı yani bana yardım edebilecek soru cevap şeklinde hem foruma giren diğer arkadaşlarda yararlanırlar güzel olur diye düşünüyorum Şimdi ben bi siteyi nasıl kurarım para dışında ne gerekli veritabana işlevi nedir yani site için gerekli olna herşey kısaca anlamadığım yerleri anlatabilcek arkadaşlar arıyorum forum aracılığıyla anlatabilirmi teşekkürler
genel olarak bahsedersek forum tabanı asp platformlu olacaksa windows, php platformlu olacaksa linux sunucu tercih etmelisiniz.başlangıç için 100 mb alan ve 3 gb bw ile başlayabilirsiniz.işinizi görecektir rahatlıkla.çok geniş bir kapsamlı bir konu aslında bu siz ne konuda yardım almak istediğinizi söylerseniz daha faydalı bir şekilde yardımcı olmuş oluruz.her şeyi yazaya kalkarsak sayfalar yetmeyebilir :))
tabi doğru söylüyorsunuz ben foruma birişeyler atmak istersem aynı üye gibi mi ekliyeceğim mesela bazı sitelere girince mause değişiyor vs oluyor bunların ayarlamısını nasıl yapacağım birde veritabanını açıklarsanız
Öncelikle bir tane hosting ve domain alman lazım.
Daha sonra bir tane forum kurarsın bunu hosting aldığın yerde bazılar yapıyorlar. Daha sonra kurduğun veya kurduracağın forum scriptinin destek sitelerini inceleyerek foruma ek özellikler kurabilirsin.
Hosting ve domain konusunda yardımcı olabiliriz istersen forumdan bir çok arkadaşa yardımcı olduğumuz gibi :)
İletişim bilgilerimiz iletişim sayfasında mevcuttur.
Saygılarımla
hosting benim bilgilerimin depolandığı yermi(sitemin) domain site adımı ? yazarken bunalrı açıklarmısınız dediğim gibi daha yeniyim anlayış bekliyorum:)
tamam ekliyorumda hemen şiu sorularıma cevap verilebilirmi
quote:
Orjinalden alıntı: Blue_Typhoon
hosting benim bilgilerimin depolandığı yermi(sitemin) domain site adımı ? yazarken bunalrı açıklarmısınız dediğim gibi daha yeniyim anlayış bekliyorum:)
Hosting : Bilgilerinizin depolandığı yer.
Domain: site adresiniz.
teşekkür ederim açıklama yaptığınız için peki bide çeşitli forumlarda dolaşırken asp ve php yada böyle bişeydi bunlar neler :S farkları neler:/
quote:
Orjinalden alıntı: Blue_Typhoon
teşekkür ederim açıklama yaptığınız için peki bide çeşitli forumlarda dolaşırken asp ve php yada böyle bişeydi bunlar neler :S farkları neler:/
Bunlar programlama dilleridir. asp veya php tercih edebilirsiniz ama forum kuracaksanız php tavsiye ederim. Çünkü php ile ilgili forum scriptleri mevcuttur.
Saygılarımla
micromaster34
Burası bir forum ortamıdır bunun farkında değilsin sanırım.
bu site yani donanım haber asp mi kullanıyor yani fark ı nedir ben normal bir forum açacağım yaklaşık 20 25 tane bölüm olacak bazı arkadaşlar hızı düşük olur vs gibi şeyler söylüyorlar buda php yada asp ile mi alakalı hostlamı benim sistemimlemi
bide o forum olduğunu bilmeyen ben miyim=))
1) bu micromaster34 gibilerin msn adresini asla eklemeyerek bu işe başlamalısın. ikinci iş olarak onu şikayet etmektde olabilir.
3) Eğer bunlarla hiç uğraşmıyyım diyorsan, forumda 3-4 arkadaşdan hizmet alarak sonucs ulaşabilirsin. bu konuda mesaj sayısına ve referans sayısına dikkat etmeni şiddetle öneririm.
iyi günler
tamam ekledim açmadı sildim zaten her neyse teşekkür ederim bilgiler için referans sayısı neki
PHP kullanarak yola başlayınız.İlerledikçe bırakamazsını zaten.ASP ye girmeyin derim.
peki bölümler sitenin yavaşlığını etkilermi?
Bölümden kastınız nedir?
elinde domainin varsa sana bedava hosting ve istedegin php tabanli forumu kurabilirim (lisansli forumlar haric)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme