Şimdi Ara

site yapmak istiyorum veritabanı nasıl ve üyelik sistemi nasıl yapılır nolur yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi ben lise 2 öğrencsiyim. ntv'de izlediğim "apple" belgeseli ile html yapmaya başladım. önceleri sadece head title ve saçma yazılar yazarak başladım. ama son 1 aydır linkler profesyonel tablolar oluşturmaya başladım. mesela linkleri underlinesiz ve mavi değilde kırmızı yeşil renklerde yaptım. şimdi de ekşisözlük facebook instagram gibi güzel bir web sitesi yapmak istiyorum. üyelik panelide oluşturmayı biliyorum ancak birisi üye olmak için gerekli bilgileri verdikten sonra giriş tuşunu veritabanı il yapmayı birisi üye olduktan sonra siteye nasıl giriş yapacağını öğrenmek istiyorum. nolur profesyonel birisi bana yardım etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: spiritlesslamer

abi ben lise 2 öğrencsiyim. ntv'de izlediğim "apple" belgeseli ile html yapmaya başladım. önceleri sadece head title ve saçma yazılar yazarak başladım. ama son 1 aydır linkler profesyonel tablolar oluşturmaya başladım. mesela linkleri underlinesiz ve mavi değilde kırmızı yeşil renklerde yaptım. şimdi de ekşisözlük facebook instagram gibi güzel bir web sitesi yapmak istiyorum. üyelik panelide oluşturmayı biliyorum ancak birisi üye olmak için gerekli bilgileri verdikten sonra giriş tuşunu veritabanı il yapmayı birisi üye olduktan sonra siteye nasıl giriş yapacağını öğrenmek istiyorum. nolur profesyonel birisi bana yardım etsin.
    İlk önce facebook gibi bir site yapmayı unut Server tabanlı programlama öğren asp.net veya php öğrenmen lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: korn18

quote:

Orijinalden alıntı: spiritlesslamer

abi ben lise 2 öğrencsiyim. ntv'de izlediğim "apple" belgeseli ile html yapmaya başladım. önceleri sadece head title ve saçma yazılar yazarak başladım. ama son 1 aydır linkler profesyonel tablolar oluşturmaya başladım. mesela linkleri underlinesiz ve mavi değilde kırmızı yeşil renklerde yaptım. şimdi de ekşisözlük facebook instagram gibi güzel bir web sitesi yapmak istiyorum. üyelik panelide oluşturmayı biliyorum ancak birisi üye olmak için gerekli bilgileri verdikten sonra giriş tuşunu veritabanı il yapmayı birisi üye olduktan sonra siteye nasıl giriş yapacağını öğrenmek istiyorum. nolur profesyonel birisi bana yardım etsin.
    İlk önce facebook gibi bir site yapmayı unut Server tabanlı programlama öğren asp.net veya php öğrenmen lazım
    ilk önce şunu söyliyeyim html tasarım yapmaya yarar html ile veritabanı işlemleri yapamazsın.
    ilk başta tasarım yaparken tablo kullanmayı bırakmalısın websitesini div ler üzerine inşa etmelisin yoksa projen büyüdüğünde tasarımın bozulma veya farklı tarayıcılarda farklı görünme gibi sorunları çıkabilir.tablo hiç kullanma demiyorum ama websitesini tablolar üzerine inşa etme.Tabloları bırakıp div e geç.
    sonra veritabanı işlemleri yazı ekleme silme kullanıcı yönetimi gibi şeyler istiyorsan kendine uygun bir geliştirme ortamı seçmen gerekir.
    php
    asp.net
    asp
    bunlardan birkaçıdır.bahsettiğim işlemleri yapman için bunlardan birini kullanman gerekir.internette eğitim videoları boldur.
    örneğin burda bir sitenin baştan sona kadar yapımı var.bu örnekte asp.net kullanılıyor.
    http://www.e-gorselegitim.com/Ankara_Evbul_Emlak_Portali_Gorsel_Egitim_Seti_10

sana bir tavsiyem:tasarım bir sitenin herşeyidir.tasarımı iyice öğren tasarımı iyi öğrenmeden programlama kısmına geçme.tasarım için html i iyi bilmek dreamveawer kullanmak ve olmazsa olmaz css bilmek gerekir.css i iyi öğren kavra.bunların yanında photoshop,fireworks,ilistrator tarzı bir çizim programı da bilmende fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Masidar

ilk önce şunu söyliyeyim html tasarım yapmaya yarar html ile veritabanı işlemleri yapamazsın.
    ilk başta tasarım yaparken tablo kullanmayı bırakmalısın websitesini div ler üzerine inşa etmelisin yoksa projen büyüdüğünde tasarımın bozulma veya farklı tarayıcılarda farklı görünme gibi sorunları çıkabilir.tablo hiç kullanma demiyorum ama websitesini tablolar üzerine inşa etme.Tabloları bırakıp div e geç.
    sonra veritabanı işlemleri yazı ekleme silme kullanıcı yönetimi gibi şeyler istiyorsan kendine uygun bir geliştirme ortamı seçmen gerekir.
    php
    asp.net
    asp
    bunlardan birkaçıdır.bahsettiğim işlemleri yapman için bunlardan birini kullanman gerekir.internette eğitim videoları boldur.
    örneğin burda bir sitenin baştan sona kadar yapımı var.bu örnekte asp.net kullanılıyor.
    http://www.e-gorselegitim.com/Ankara_Evbul_Emlak_Portali_Gorsel_Egitim_Seti_10

sana bir tavsiyem:tasarım bir sitenin herşeyidir.tasarımı iyice öğren tasarımı iyi öğrenmeden programlama kısmına geçme.tasarım için html i iyi bilmek dreamveawer kullanmak ve olmazsa olmaz css bilmek gerekir.css i iyi öğren kavra.bunların yanında photoshop,fireworks,ilistrator tarzı bir çizim programı da bilmende fayda var.

Alıntıları Göster
    sana tavsiyem smf ile çalış neden dersen smf ile php css gibi web proglama dillerine alışırsın şayet ben öyle başladım kendime bir site kurdum smf kodları kurcalaya kurcalaya ne olduklarını öğrendim tabi ara verince gitti çoğu bilgi, bir tekrarıma bakar neyse kısaca benim düştüğüm hataya düşme nedir o hata direk gidip dreamveawer la falan uğraşıp site yapmaya çalışma önce dediğim gibi smf ile uğraş php ve css yi anlayama çalış sonra site tasarlamaya geç senin için daha yararlı olur

bunun yanında html kodlarına da çalışman senin için yararlı olur ama en önemli nokta ingilizce ingilizcen olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CentrifugaLL -- 12 Eylül 2013; 22:22:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CentrifugaLL

sana tavsiyem smf ile çalış neden dersen smf ile php css gibi web proglama dillerine alışırsın şayet ben öyle başladım kendime bir site kurdum smf kodları kurcalaya kurcalaya ne olduklarını öğrendim tabi ara verince gitti çoğu bilgi, bir tekrarıma bakar neyse kısaca benim düştüğüm hataya düşme nedir o hata direk gidip dreamveawer la falan uğraşıp site yapmaya çalışma önce dediğim gibi smf ile uğraş php ve css yi anlayama çalış sonra site tasarlamaya geç senin için daha yararlı olur

bunun yanında html kodlarına da çalışman senin için yararlı olur ama en önemli nokta ingilizce ingilizcen olmalı

Alıntıları Göster
    smf,joomla,wordpress gibi hazır sistemler programlama ve tasarım yeteneğini ve isteğini köreltecektir.Zaten hazırı var ben niye baştan yazayım deme.html,php,asp.net dreamveawer öğren sonra gerektiği yerde bu hazır sistemleri kullanırsın gerektiği yerde kendi scriptlerini yazarsın hatta istersen bu hazır sistemlere pluginde yazabilirsin.
    ama piyasada tek satır kod yazamayıp wordpress gibi hazır sistemler kurup kendisini webprogrammer sanan insan var.
    hazır sistemleri elbet kullanacaksın ama nasıl çalıştığını o hazır sistemlerin nasıl yazıldığını da bilmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Masidar

smf,joomla,wordpress gibi hazır sistemler programlama ve tasarım yeteneğini ve isteğini köreltecektir.Zaten hazırı var ben niye baştan yazayım deme.html,php,asp.net dreamveawer öğren sonra gerektiği yerde bu hazır sistemleri kullanırsın gerektiği yerde kendi scriptlerini yazarsın hatta istersen bu hazır sistemlere pluginde yazabilirsin.
    ama piyasada tek satır kod yazamayıp wordpress gibi hazır sistemler kurup kendisini webprogrammer sanan insan var.
    hazır sistemleri elbet kullanacaksın ama nasıl çalıştığını o hazır sistemlerin nasıl yazıldığını da bilmen lazım.

Alıntıları Göster
    Html ile facebook vs tarzı site yapamazsın.
    Ayrıca facebook gibi site yapabilmen için bir çok kavram bilmen gerek, tek başına yapılması çok uzun zaman alır bu bir ekip işi, yapsanda piyasada artık tutunması zor. Facebook, Twitter varken kimse yüzüne bakmaz.

Site yapma kısmına geldiğinde;
    Dil Seçimini kendin tercih edeceksin,
    Bu işi yapabilmen için, iki dilden birini tercih et,
    1- Asp.NET
    2- Php
    Bu ikisi sık kullanılan dillerdir.

Bu iki dilden birine tamam artık ben bu dili öğreneceğim dedikten sonra, veritabanı öğrenmen gerekiyor, Oracle yada SQL' den birini tercih edeceksin.

Son olarak tasarım yapabilmen için CSS öğrenmen şart.

1- HTML
    2- CSS
    3- Asp.NET yada PHP
    4- SQL yada ORACLE

Bunları öğren, o zaman yapabilirsin istediklerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Ayrıca facebook gibi site yapabilmen için bir çok kavram bilmen gerek, tek başına yapılması çok uzun zaman alır bu bir ekip işi, yapsanda piyasada artık tutunması zor. Facebook, Twitter varken kimse yüzüne bakmaz.

1- Asp.NET
    2- Php

Bu iki dilden birine tamam artık ben bu dili öğreneceğim dedikten sonra, veritabanı öğrenmen gerekiyor, Oracle yada SQL' den birini tercih edeceksin.

1- HTML
    2- CSS
    3- Asp.NET yada PHP
    4- SQL yada ORACLE

+1

• merhaba html sitelere veri tabanı normalde mümkül değildir ama bu yönetim paneli sayesınde mümküm sadece bilmeniz gereken html siz weeb admin yötemin paneline geçerken html bilgisiyle mükemmel bir aspx sayfası yapıcaksınız veri tabanına onlarca kod yazmak yerıne kopyala yapış yaparak veri tabanınızda kendılığınden yapılıcaktır
    googleye weeb-admin yazmanız ytr
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetin13

merhaba html sitelere veri tabanı normalde mümkül değildir ama bu yönetim paneli sayesınde mümküm sadece bilmeniz gereken html siz weeb admin yötemin paneline geçerken html bilgisiyle mükemmel bir aspx sayfası yapıcaksınız veri tabanına onlarca kod yazmak yerıne kopyala yapış yaparak veri tabanınızda kendılığınden yapılıcaktır
    googleye weeb-admin yazmanız ytr
    çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdiyari

çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    oracle tavsiyesi de ne bileyim yani dalmayı bilmeden zıpkınla balık avlamaya yollamak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

1- Asp.NET
    2- Php

1- HTML
    2- CSS
    3- Asp.NET yada PHP
    4- SQL yada ORACLE

konu hort en baştan site yapmaya başlayabilirim de nasıl başlamam lazım site işine başlıyımmı yoksa başlıyımmı daha karar veremedim . hosting ve domain işini biliyomda. kodlamayı bilmiyorum :(

• ?
  • Facebook vs. siteler dinamik olarak çalışır. Örneğin siz sayfayı yenilemeden haber kaynaktan çekilir. Bu şekilde çalışmalar yapabilmek için htm5 websocket veya node.js vs tecrübesi gerekiyor. Onun dışında standart siteler için php öneririm. Hem kolay hem eğlencelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thoughtful

Facebook vs. siteler dinamik olarak çalışır. Örneğin siz sayfayı yenilemeden haber kaynaktan çekilir. Bu şekilde çalışmalar yapabilmek için htm5 websocket veya node.js vs tecrübesi gerekiyor. Onun dışında standart siteler için php öneririm. Hem kolay hem eğlencelidir.

siteye diğer linkler nasıl konuyo mesela blog sitesi gibi değil normal bir sitede başka bir içeriğe bastğımda sonu .aspx ile biten bir ekran çıkıyor . ama sitenin içinde mesala 10. sınıf tesleri basıyoruz ordan matematik seçiyoruz. sonra konular sayfasına bastığımda .aspx diye bişeyle bitiyor o nasıl yapılıyor site hakkında çok şey bilmiyorum :(
  • 3s123 kullanıcısına yanıt
    Dostum sonunda aspx çıkıyorsa demek ki site asp ile yazılmış. Diyelim içerikleri listeleyen bir sayfa var adı icerikler.aspx olsun. Bu sayfaya, görüntülenecek yazının id'si vs yollanır örnek olarak icerkler.aspx?icerik=12 diye. Anlattıklarımı anlayabilmen için php veya asp bilmen gerek. Çalışma mantığını anlamalısın. Youtube'da binlerce kaynak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtful -- 16 Kasım 2016; 20:41:45 >
  • quote:

Dostum sonunda aspx çıkıyorsa demek ki site asp ile yazılmış. Diyelim içerikleri listeleyen bir sayfa var adı icerikler.aspx olsun. Bu sayfaya, görüntülenecek yazının id'si vs yollanır örnek olarak icerkler.aspx?icerik=12 diye. Anlattıklarımı anlayabilmen için php veya asp bilmen gerek. Çalışma mantığını anlamalısın. Youtube'da binlerce kaynak var.

php yada asp mi bilmem gerek yoksa 2side mi ? asp çok gerekli bana kaynak atabilrmisiniz asp öğrenebileceğim ? üyelik sistemi kurmak için server bilgisayaarı ve metro internet şart mıdır yoksa normal bilgisayar internetten üyelik sistemi oluşturaulabilir mi ? https://forum.donanimhaber.com/m_121313482//tm.htm#121313482 bu linkteki konuda carnagenin yazdıklarının hepsi doğrumu bi gözden geçirsen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 3s123

quote:

php yada asp mi bilmem gerek yoksa 2side mi ? asp çok gerekli bana kaynak atabilrmisiniz asp öğrenebileceğim ? üyelik sistemi kurmak için server bilgisayaarı ve metro internet şart mıdır yoksa normal bilgisayar internetten üyelik sistemi oluşturaulabilir mi ? https://forum.donanimhaber.com/m_121313482//tm.htm#121313482 bu linkteki konuda carnagenin yazdıklarının hepsi doğrumu bi gözden geçirsen ?

php ile yaparsak sonda .html mi çıkar

• quote:

quote:

quote:

php ile yaparsak sonda .html mi çıkar

daha site kurmaya karar vermedim açmayı düşünüom .

• 3s123 kullanıcısına yanıt
    Php ile yazarsak html mi çıkar diye bir şey yok. Orada herşey çikabilir çünkü .htaccess dosyası ile kontrol edilebilen bir şey o.

Eğer windows sunucu kullanmak istiyorsanız asp, linux istiyorsaniz php ögrenmelisiniz. Ben php öneriyorum. Pcnize localhost kurarak geliştirme yapabilirsiniz. Sitede kullanmak istiyorsaniz parayla hosting kiralamaniz gerekiyor.

Dediğim gibi YouTube da her şeyin anlatımı var. Kolay gelsin
  • quote:

Php ile yazarsak html mi çıkar diye bir şey yok. Orada herşey çikabilir çünkü .htaccess dosyası ile kontrol edilebilen bir şey o.

Eğer windows sunucu kullanmak istiyorsanız asp, linux istiyorsaniz php ögrenmelisiniz. Ben php öneriyorum. Pcnize localhost kurarak geliştirme yapabilirsiniz. Sitede kullanmak istiyorsaniz parayla hosting kiralamaniz gerekiyor.

Dediğim gibi YouTube da her şeyin anlatımı var. Kolay gelsin

Phpninde .aspx gibi bir sayfasi var mesela bircsitede bir icerige gidiyosun ordan diger icerige php dede oyle bir sey mevcutmu.??? Bide hangisini ogrenmek daha kolay
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.