merhaba, bir site için paralı üyelik sistemi yapmak istiyorum. acaba bu sistem için bir vergi ödeme mecburiyetimiz var mı ? yani rahat rahat üyelik sistemi açılabilir mi ? yada gerekli koşullar nedir ?
veya alternatif olarak bağış sistemi de olabilir. örneğin siteyi geliştirmek için bir bağış konusu açarak banka hesabıma havale ile yada paypal ile bağış sistemi ekleyerek açsam bir sorun yaratır mı ?
bu tür işlerde deneyimli olmadığımdan bu bilgiye ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok memnun olurum, teşekkürler.
İlk defa kuran biri olduğun için bunların yaşanması normal. Eve filan gelmiyorlar. Ancak sen evde telefon hattın olmasına rağmen olmasına rağmen başka bir hat alıp o yeni aldığın hattı üzerinden bağlanacaksan geliyorlar. O da sırf Telefon kablosunu çekmek için. Bilgisayarda yapılması gereken ayarları sen kendi yapmak zorundasın.
İstersen telefonla destek hattını arayıp bilgisayar ayarlarını yapmak için destek alabiliyorsun telefonla konuşarak.
Bence bu işlere hiç girişme derim. Kimse kolay kolay tanımadıkları bir siteye para ile üye olmaz. Ayrıca siteye ismi olan bir ya da iki adet sağlam güvenlik firması ile koruma sağlaman gerekiyor ki o iş de para ile oluyor. Ayrıca paypal ile o işi nasıl yapmayı düşünüyorsun. Bildiğim kadari ile Türkiye de hiç bir sitede Paypal olayı yok. Yurt dışındaki alışveriş siteleri ile Rapid tarzı siteler Paypal kullanmakta. Türkiye de bu sistemi kullanabilecek onlarca site olmasına rağmen hiç biri kullanmıyor. O iş o kadar kolay değil anlayacağın.
Hepsiburada gibi Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi bile Paypal kullanamıyor. Sen nasıl başaracan çok merak ettim
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
İlk defa kuran biri olduğun için bunların yaşanması normal. Eve filan gelmiyorlar. Ancak sen evde telefon hattın olmasına rağmen olmasına rağmen başka bir hat alıp o yeni aldığın hattı üzerinden bağlanacaksan geliyorlar. O da sırf Telefon kablosunu çekmek için. Bilgisayarda yapılması gereken ayarları sen kendi yapmak zorundasın.
İstersen telefonla destek hattını arayıp bilgisayar ayarlarını yapmak için destek alabiliyorsun telefonla konuşarak.
Bence bu işlere hiç girişme derim. Kimse kolay kolay tanımadıkları bir siteye para ile üye olmaz. Ayrıca siteye ismi olan bir ya da iki adet sağlam güvenlik firması ile koruma sağlaman gerekiyor ki o iş de para ile oluyor. Ayrıca paypal ile o işi nasıl yapmayı düşünüyorsun. Bildiğim kadari ile Türkiye de hiç bir sitede Paypal olayı yok. Yurt dışındaki alışveriş siteleri ile Rapid tarzı siteler Paypal kullanmakta. Türkiye de bu sistemi kullanabilecek onlarca site olmasına rağmen hiç biri kullanmıyor. O iş o kadar kolay değil anlayacağın.
Hepsiburada gibi Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi bile Paypal kullanamıyor. Sen nasıl başaracan çok merak ettim
Hocam soruyu ben mi soramadım yoksa siz mi yanlış anladınız ? Telefon olayı nereden çıktı onu da anlamadım ??
Sitenin güvenilir olması, güvenlik sistemi için ödenecek rakam vs gibi konuları geçelim efendim. Konu bu değil. Ben daha basit şekilde anlatayım.
Diyelim ki bir Forum sahibiyim. Bu forumda ücretsiz üyelik sistemimiz var. Fakat ben bunun yanında bir de ücretli üyelik sistemi getirmek istiyorum. Ücretli üyeliği olanlara daha farklı avantajlar vs sağlamak için.
Bu konuda bilgi istediğim tek nokta; Ücretli üyelik sistemi oluşturursak eğer, devlete vergi ödeme zorunluluğumuz var mı? Yani maliye ile ilgili bir sıkıntı oluşur mu ?
Diğer sorum da ; ücretli üyelik sistemi haricinde, paypal aracılığı ile bağış sistemi yapsak, yani insanlar kendi isteğine göre paypal dan bize bağış yapsa, bu konuda yine maliye ile ilgili bir sıkıntı olur mu ?
Paypal haricinde bağış sistemini banka havalesi ile yapsak, yani "hesap numaramız bu, bağış yapmak isteyenler varsa yapabilirler" desek, yine maliye konusunda bir sorun yaşar mıyız ?
Öğrenmek istediğim konular bunlar, haricindeki konular ile ilgili bir sıkıntım yok. Teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme