Şimdi Ara

### SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 2015 GİRİŞLİLER ### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversite nasıl? Mühendislik fakültesinde internet var mı? Var ise hızlı mı? Hocalar nasıl? Sivas öğrenci için nasıl? Yurt fiyatları ne? Çok mu pahalı? Aklıma gelenler şimdilik bunlar cevaplarsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.T.U.

Üniversite nasıl? Mühendislik fakültesinde internet var mı? Var ise hızlı mı? Hocalar nasıl? Sivas öğrenci için nasıl? Yurt fiyatları ne? Çok mu pahalı? Aklıma gelenler şimdilik bunlar cevaplarsan sevinirim.

Üniversite şehir merkezine 8 km uzaklıkta. Şehir merkezinden belediye otobüsleriyle gidilebiliyor. Trafik sıkıntısı yok. Ulaşmak istediğiniz yere dakikalar içinde ulaşabiliyorsunuz. Başlı başına 2 caddesi var. Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi. En işlek caddeleridir.

Alışveriş merkezinin olmamasına rağmen yine ünlü markalar (Colins, Mavi, Jack Jones, DeFacto, Koton, McDonalds, Dominos, Burger King) şehrin bu iki caddesinde yer alıyorlar.

Yurt fiyatları konusunda bişey diyemem. Genel bir araştırma yapmadım. Mühendislik fakültesinde okumadığım için internet ne durumdadır bilemeyeceğim ama kampüsün genelinde kullanılan ''eduroam'' adlı wifi bağlantısı cep telefonundan yapılan bağlantılar için yeterli derecede hızlı sayılır. Ayrıca kışları çok fazla soğuk ve kampüse yabani hayvan indiği gözlemlenebiliyor. Genel itibariyle durum bu şekilde. Daha fazla yardımcı olabileceğim birşey varsa seve seve.

• 1. Yılımda muhtemelen yurtta kalıtım ikinci yıl mutlaka eve çıkmayı düşünüyorum. Bir kaç yerde ev fiyatları çok yüksek olduğunu duydum. Öğrencinin ev bulması zor mu orada?

• quote:

1. Yılımda muhtemelen yurtta kalıtım ikinci yıl mutlaka eve çıkmayı düşünüyorum. Bir kaç yerde ev fiyatları çok yüksek olduğunu duydum. Öğrencinin ev bulması zor mu orada?

Şehir merkezinde özellikle meydana yakın yerlerdeki evlerin kiraları öğrenci için pahalı denilebilecek bir düzeyde. Buna birde ev sahiplerinin ''öğrenciyi sömürme çabası''nı eklersek fiyatlar içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Şöyle ki normal bir aileye 500-550 liraya kiralanabilecek bir evi sırf öğrenci olduğunuz için 600-750 liraya kiralayabilirsiniz.

Eve çıkma olayı tek başına biraz mantıksız ve maliyetli bir durum. Ama 3 kişi daha bulup çıkacak olursanız adam başına düşecek olan kira biraz daha düşeceğinden rahat edersiniz. Ev bulmak çok zor değil. Kiralık ev ilanlarına merkezde rastlamak mümkün. Diğer mahalleleri henüz keşfetme imkanım olmadığından net birşey söyleyemeceğim.

• Yurt konusunda bilgin var mı? Benim arkadaş pansiyonda kalıyormuş genelde orada yurttan çok pansiyon varmış önerebileceğin. Cemaat yurdu pansiyonu olmayan ideal bir yurt veya pansiyon varmı?

• Sivas cumhuriyet üniversitesi benim için en son tercihim olacak ama yinede araştırmakta fayda vardır.

• quote:

Yurt konusunda bilgin var mı? Benim arkadaş pansiyonda kalıyormuş genelde orada yurttan çok pansiyon varmış önerebileceğin. Cemaat yurdu pansiyonu olmayan ideal bir yurt veya pansiyon varmı?

Cemaat olmadığına emin olduğum Kartal Elit Pansiyon var. Arkadaşım 550 lira veriyor. Servisi falan var. Kılavuz mahallesinde. Şehir merkezine otobüsle 5 dakika.
  • Baya pahalıymış. Ama neyse hayırlısı ile kazanalımda gerisi kolay.
    Benim istediğim üniversiteler

Selçuk üniversitesi teknoloji fakültesi bilgisayar mühendisliği
    Kırıkkale üniversitesi bilgisayar mühendisliği
    Cumhuriyet üniversitesi bilgisayar mühendisliği
    Erciyes üniversitesi mühendislik fakültesi

Hangisini kazanırsak.

• Tıp fakültesinde olduğum için diğer fakülteler hakkında pek fazla bilgim yok arkadaşlar. Mazur görün. Okul genelinde internet hızı iyi. Amfide speedtest yapmıştım 40-50 MB civarı bir sonuçla karşılaşmıştım. Eduroam adlı sistemle okulda Wi-Fi bağlı yerlerde öğrencilere verilen şifreyle internete girebiliyorsunuz. Tıp fakültesi adına konuşuyorum; özellikle bu sene eğitim kalitesini artırmak adına bazı çalışmalar yaptılar. Biz öğrenciler haliyle biraz zorlandık. Okulumuzun kliniği yani 4. sınıf ve sonrası gayet övülüyor. Fakat ilk 3 sene gördüğümüz eğitim normal düzeyde. Şehir bazılarını korkutsa da Sivas güvenli ve sakin bir şehir. Yapacak pek bir etkinlik yok, 2 tane ana caddesi var turlar durursunuz :D Bol bol kafesi vardır ama. Belli bir arkadaş ortamınız olduktan sonra pek fazla takılacak bir durum da yok açıkçası. Zaten yine kendi bölümüm adına konuşuyorum, tıp okurken elbette gezeceksiniz eğleneceksiniz fakat ilk sene için geçerli olmasa da ondan sonraki yıllarda yavaş yavaş gezdiğiniz kadar ders de çalışmaya başlayacaksınız. Bana göre önemli olan ortamınız. Fiyatlar nasıldır yurt durumları nasıl derseniz, erkekler için yurt imkanları kısıtlı. KYK yeni yurt yapıyor, muhtemelen bu sene içinde biter, bu yurt tamamlanınca muhtemelen erkekler için ''SONUNDA'' güzel bir yurt tahsil edecekler. Özel yurt konusunda ise merkezde fazlasıyla pansiyon ve yurt var. Gerçekten üst düzey 1-2 tane yurt var. Fiyatlar büyük şehirlere göre normal denilebilir. Sabah akşam yemeği, odasında tuvalet banyo tv'si olan yurtta 2 kişilik 700 3 kişilik 675 4 kişilik 600 TL karşılığında kalabiliyorsunuz ki bu şehrin en iyi yurdu olarak geçiyor. Şu anki KYK yurdunda odalar 6-8 kişilik diye biliyorum. Kampüs yeterince büyük. Elbette tercih sizin ama gelinmeyecek bir üniversite olduğunu düşünmüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: BugraB.

Tıp fakültesinde olduğum için diğer fakülteler hakkında pek fazla bilgim yok arkadaşlar. Mazur görün. Okul genelinde internet hızı iyi. Amfide speedtest yapmıştım 40-50 MB civarı bir sonuçla karşılaşmıştım. Eduroam adlı sistemle okulda Wi-Fi bağlı yerlerde öğrencilere verilen şifreyle internete girebiliyorsunuz. Tıp fakültesi adına konuşuyorum; özellikle bu sene eğitim kalitesini artırmak adına bazı çalışmalar yaptılar. Biz öğrenciler haliyle biraz zorlandık. Okulumuzun kliniği yani 4. sınıf ve sonrası gayet övülüyor. Fakat ilk 3 sene gördüğümüz eğitim normal düzeyde. Şehir bazılarını korkutsa da Sivas güvenli ve sakin bir şehir. Yapacak pek bir etkinlik yok, 2 tane ana caddesi var turlar durursunuz :D Bol bol kafesi vardır ama. Belli bir arkadaş ortamınız olduktan sonra pek fazla takılacak bir durum da yok açıkçası. Zaten yine kendi bölümüm adına konuşuyorum, tıp okurken elbette gezeceksiniz eğleneceksiniz fakat ilk sene için geçerli olmasa da ondan sonraki yıllarda yavaş yavaş gezdiğiniz kadar ders de çalışmaya başlayacaksınız. Bana göre önemli olan ortamınız. Fiyatlar nasıldır yurt durumları nasıl derseniz, erkekler için yurt imkanları kısıtlı. KYK yeni yurt yapıyor, muhtemelen bu sene içinde biter, bu yurt tamamlanınca muhtemelen erkekler için ''SONUNDA'' güzel bir yurt tahsil edecekler. Özel yurt konusunda ise merkezde fazlasıyla pansiyon ve yurt var. Gerçekten üst düzey 1-2 tane yurt var. Fiyatlar büyük şehirlere göre normal denilebilir. Sabah akşam yemeği, odasında tuvalet banyo tv'si olan yurtta 2 kişilik 700 3 kişilik 675 4 kişilik 600 TL karşılığında kalabiliyorsunuz ki bu şehrin en iyi yurdu olarak geçiyor. Şu anki KYK yurdunda odalar 6-8 kişilik diye biliyorum. Kampüs yeterince büyük. Elbette tercih sizin ama gelinmeyecek bir üniversite olduğunu düşünmüyorum..

Bahsettiğin yurt bizim yurtmu? Hedef 2deluxe

• eveeeeet, geldik fasulyenin zararlarına. tercih edelim mi burayı nasıldır arkadaşlar? öğretim araştırma geliştirme projeler staj üni çıkışı iş imkaanları hakkında kısaca bahsedebilecek bir arkadaş var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante58

quote:

Orijinalden alıntı: BugraB.

Tıp fakültesinde olduğum için diğer fakülteler hakkında pek fazla bilgim yok arkadaşlar. Mazur görün. Okul genelinde internet hızı iyi. Amfide speedtest yapmıştım 40-50 MB civarı bir sonuçla karşılaşmıştım. Eduroam adlı sistemle okulda Wi-Fi bağlı yerlerde öğrencilere verilen şifreyle internete girebiliyorsunuz. Tıp fakültesi adına konuşuyorum; özellikle bu sene eğitim kalitesini artırmak adına bazı çalışmalar yaptılar. Biz öğrenciler haliyle biraz zorlandık. Okulumuzun kliniği yani 4. sınıf ve sonrası gayet övülüyor. Fakat ilk 3 sene gördüğümüz eğitim normal düzeyde. Şehir bazılarını korkutsa da Sivas güvenli ve sakin bir şehir. Yapacak pek bir etkinlik yok, 2 tane ana caddesi var turlar durursunuz :D Bol bol kafesi vardır ama. Belli bir arkadaş ortamınız olduktan sonra pek fazla takılacak bir durum da yok açıkçası. Zaten yine kendi bölümüm adına konuşuyorum, tıp okurken elbette gezeceksiniz eğleneceksiniz fakat ilk sene için geçerli olmasa da ondan sonraki yıllarda yavaş yavaş gezdiğiniz kadar ders de çalışmaya başlayacaksınız. Bana göre önemli olan ortamınız. Fiyatlar nasıldır yurt durumları nasıl derseniz, erkekler için yurt imkanları kısıtlı. KYK yeni yurt yapıyor, muhtemelen bu sene içinde biter, bu yurt tamamlanınca muhtemelen erkekler için ''SONUNDA'' güzel bir yurt tahsil edecekler. Özel yurt konusunda ise merkezde fazlasıyla pansiyon ve yurt var. Gerçekten üst düzey 1-2 tane yurt var. Fiyatlar büyük şehirlere göre normal denilebilir. Sabah akşam yemeği, odasında tuvalet banyo tv'si olan yurtta 2 kişilik 700 3 kişilik 675 4 kişilik 600 TL karşılığında kalabiliyorsunuz ki bu şehrin en iyi yurdu olarak geçiyor. Şu anki KYK yurdunda odalar 6-8 kişilik diye biliyorum. Kampüs yeterince büyük. Elbette tercih sizin ama gelinmeyecek bir üniversite olduğunu düşünmüyorum..

Bahsettiğin yurt bizim yurtmu? Hedef 2deluxe

Evet tam olarak o :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

eveeeeet, geldik fasulyenin zararlarına. tercih edelim mi burayı nasıldır arkadaşlar? öğretim araştırma geliştirme projeler staj üni çıkışı iş imkaanları hakkında kısaca bahsedebilecek bir arkadaş var mıdır?

Kardeşim konuyu açan olarak yardım etmek isterdim ama dediğim gibi mühendislik fakülteleri hakkında bilgim yok pek :(
  • Mühendislik 1erkeğe 4 erkek düşüyor hehe

• quote:

Mühendislik 1erkeğe 4 erkek düşüyor hehe

Hangi bölüm hocam

• quote:

quote:

Hangi bölüm hocam

Halkla ilişkiler ve tanıtım

• quote:

quote:

quote:

Hangi bölüm hocam

Halkla ilişkiler ve tanıtım

bilgisayar mühendisliğinden ulaşabileşeceğim birileri var mıdır hocam?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.