Şimdi Ara

Sıvı soğutmada AKRİLİK BORU UYGULAMAS I 2 EYLÜL 2013 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
7.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi çok iyi bir çalışma olmuş. Bende buna geçmeyi düşünüyorum elimde denemek için e22 boru ve bitspower ın rakorlarından var ama bu ikili ile çalışmak zor biraz, hem bükmek zor hemde boru biraz büyük geliyor her seferinde ucunu zımparalamak lazım. Rigid lerden sipariş vereceğim primochill direk amazonda satıyor ama daha rakorları oraya gelmemiş ondan direk performance-pcs den komple sipariş vereceğim. Dediğin silikon boruyu çok aradım sitelerinde de bulamadım acaba direk boruları 4lü paket olarak alınca içinden gelir mi ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Abi çok iyi bir çalışma olmuş. Bende buna geçmeyi düşünüyorum elimde denemek için e22 boru ve bitspower ın rakorlarından var ama bu ikili ile çalışmak zor biraz, hem bükmek zor hemde boru biraz büyük geliyor her seferinde ucunu zımparalamak lazım. Rigid lerden sipariş vereceğim primochill direk amazonda satıyor ama daha rakorları oraya gelmemiş ondan direk performance-pcs den komple sipariş vereceğim. Dediğin silikon boruyu çok aradım sitelerinde de bulamadım acaba direk boruları 4lü paket olarak alınca içinden gelir mi ki?

Dostum e22 veya primochill tube lerde ölçü kolay değil hele iki uç arasındaki mesafeyi çok iyi ayarlamak gerekiyor. bükme çapı + boru kalınlığına dikkat gerekiyor yoksa rakorlara oturmaz. ama açıyı biraz açarak veya kapatarak hallediliyor.... çareler tükenmez...
    e22 lere benim kullandığım yerli(burdan alınmış anlamında) boruda sıkı oturuyor ama çapları 12.47 mm geliyor bu nedenle sıkı olarak geçiyor. sadece uç kısmını konikleştirmekte fayda var sıkı geçme yaparken contaları zedelemesin diye . birde tube leri takarken uç kısmına contaya zarar vermiyecek biraz sıvı yağ sürmek büyük kolaylık sağlıyor . gördüğüm uygulamalarda 4mm den sonrasını bantlayıp uç kısmını 4mm kadar yerini zımpara ile incelten de çok var..
    perf. senin kullandığın e 22 ler için de primichiller içinde silikon fitilleri ayrıca satıyor sanırım kutudan çıkmıyor. paket içeriğinde göremedim ama zaten pahalı bir şey değil 2!! yeter de artar bile .
    rakorları falan herşeysi performance a geldi , ama bitiyor kısa sürede şu anda bir saldırı var akrilik tube lere. burada da 1-2 örneğini görebilsem akrilik tube ve bakır boru çalışmasının , gözlerim açık gitmeyeceğim...
    şimdilik tecrübelerden aktarabileceklerim bu kadar.arg-ist

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Abi çok iyi bir çalışma olmuş. Bende buna geçmeyi düşünüyorum elimde denemek için e22 boru ve bitspower ın rakorlarından var ama bu ikili ile çalışmak zor biraz, hem bükmek zor hemde boru biraz büyük geliyor her seferinde ucunu zımparalamak lazım. Rigid lerden sipariş vereceğim primochill direk amazonda satıyor ama daha rakorları oraya gelmemiş ondan direk performance-pcs den komple sipariş vereceğim. Dediğin silikon boruyu çok aradım sitelerinde de bulamadım acaba direk boruları 4lü paket olarak alınca içinden gelir mi ki?

Dostum e22 veya primochill tube lerde ölçü kolay değil hele iki uç arasındaki mesafeyi çok iyi ayarlamak gerekiyor. bükme çapı + boru kalınlığına dikkat gerekiyor yoksa rakorlara oturmaz. ama açıyı biraz açarak veya kapatarak hallediliyor.... çareler tükenmez...
    e22 lere benim kullandığım yerli(burdan alınmış anlamında) boruda sıkı oturuyor ama çapları 12.47 mm geliyor bu nedenle sıkı olarak geçiyor. sadece uç kısmını konikleştirmekte fayda var sıkı geçme yaparken contaları zedelemesin diye . birde tube leri takarken uç kısmına contaya zarar vermiyecek biraz sıvı yağ sürmek büyük kolaylık sağlıyor . gördüğüm uygulamalarda 4mm den sonrasını bantlayıp uç kısmını 4mm kadar yerini zımpara ile incelten de çok var..
    perf. senin kullandığın e 22 ler için de primichiller içinde silikon fitilleri ayrıca satıyor sanırım kutudan çıkmıyor. paket içeriğinde göremedim ama zaten pahalı bir şey değil 2!! yeter de artar bile .
    rakorları falan herşeysi performance a geldi , ama bitiyor kısa sürede şu anda bir saldırı var akrilik tube lere. burada da 1-2 örneğini görebilsem akrilik tube ve bakır boru çalışmasının , gözlerim açık gitmeyeceğim...
    şimdilik tecrübelerden aktarabileceklerim bu kadar.arg-ist

Bukme isim cok az olacak 1 yada 2 yerde gerekecek gerisi duz ondan ilk denemelerde beceremesemde sonra beceririm gibi geliyor. Yerli kullanmak en mantiklisi e22 lerin bir olayi yok acikcasi. Ben e22 leri bitspower lara normal sokamadim o ringlere hasar vericem diye en sonunda biraktim zimpara yapica giriyor ama onda sikinti yok. Zımpara yaparken çok yapincada sizdirma riski doguyor ondan primochilli tercih ettim. Frozen silikonuda satiyormus siparis gecicegim bugun yada yarin. Akrilik olarak benden baska 1 kisi daha biliyorum yapacak senin duzeyinde olmasa da ise yarar seyler cikartiriz diye umuyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ellerınıze saglık
  • Forumda böyle projeler görmek çok güzel
  • Akrilik boruları Tr den nereden temin edebiliriz? Siz buradan mı temin ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 24 Temmuz 2013; 0:13:34 >
  • Elinize sağlık. benimde geçen gün gördüğüm bir sistem.

Sıvı soğutmada AKRİLİK BORU UYGULAMAS I      2 EYLÜL 2013
  • eklemelerle güncellendi
  • Takip
  • yarın izmir 1 ci sanayiye gidip akrilik borunun olduğunu tahmin ettiğim yerlere sorup fiyat alacağım
  • arg-ist kullanıcısına yanıt
    Ortalama butun parcalar kac para tutar ve malzemeleri nereden temin edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RushEpicsTR

Ortalama butun parcalar kac para tutar ve malzemeleri nereden temin edebilirim

rakorların çifti 40 tl tanesi 20 tl ye giliyor. akrilik boru 8 tl den alıyorum malzemeleri ben temin ediyorum dostum .
  • Bende denemelere başladım. Ortada kasa yok hala stoklara girmesini bekliyorum bu arada da birazda olsa elim alışsın diye başladım. İlk deneme vede abi senin gibi masaya düzenek kuramadım onuda yapınca daha düzgün olur herhalde.
    Dönüşü çok dar tuttum bunu biraz daha geniş tutmam lazım azda olsa yanlara doğru genişledi ama görüntüyü ve kullanımı etkilemez diye düşünüyorum.

• Çok iyi işçilik var..
  • quote:

Bende denemelere başladım. Ortada kasa yok hala stoklara girmesini bekliyorum bu arada da birazda olsa elim alışsın diye başladım. İlk deneme vede abi senin gibi masaya düzenek kuramadım onuda yapınca daha düzgün olur herhalde.
    Dönüşü çok dar tuttum bunu biraz daha geniş tutmam lazım azda olsa yanlara doğru genişledi ama görüntüyü ve kullanımı etkilemez diye düşünüyorum.

haberini almıştım...
    dostum bakır boruda da akriliktede 50 mm den küçük çap sorun yaratıyor daha büyük çapta bükmek daha görsel oluyor. yukarıdaki 2 kasa örneğine bakarsan görürsün .. bakır akrilik farketmez..kolay gelsin bir sıkıntı olursa yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 5 Ağustos 2013; 20:44:33 >

• Bir daha ki sefere daha geniş yapacağım. En son yaptığın sistem çok güzel olmuş bükme işlerini kolaylaştırır baya, benimde bu şekilde bir şey yapmam lazım.
    Bu kadar kolay büküleceğini düşünmüyordum ben açıkçası ısıtınca silikon çubuk gibi oluyor neredeyse spiral yapmak bile mümkün.
  • abi sen türkiyedeki en psikopat modculardan birisin
  • up
  • sıvı soğutma ve kasa mod konusunda ali abinin üstüne tanımam

takipteyim ali abi
  • Up kolay gelsin abi..Aparat vs lerdeki yaratıcılık düşüncesi çok iyi...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.