Sıvı soğutucu: Arctic Liquid Freezer 360mm. Sıvı soğutucuyu yerine tam oturttum. Öncesinde işlemcinin üzerine termal macunda sürdüm. PC açılınca F2 ile bios ekranını açıyorum ve orada sıcaklıklığı takip ediyorum. Sıcaklık direkt 50'den başlıyor, yaklaşık 1 dakika içerisinde sıcaklık 85-90 derecelere çıkıyor ve pc otomatik kapanıyor. Sıvı soğutucunun işlemcinin üzerindeki parçasına bakıyorum, işlemciyle temas kuran tüm yüzeyi aşırı sıcak yani ısıyı çekiyor gibi ama soğutmuyor. Vidaları tam sıktım, herhangi bir temassızlık yok. 2 borudan birinin uç kısmı çok sıcak yani sıvı soğutucu çalışıyor gibi. Peki niye soğutmuyor sizce? Radyatörün hem önünde hem arkasında 3'er tane olmak üzere 6 adet fan çalışıyor. Öndeki fanlar direkt güç kaynağına bağlı, arkadaki fanlar ise anakarttaki CHA_FAN2'a bağlı, hepsi verimli şekilde dönüyor. Pompanın kablosunu ise anakart üzerindeki AIO_PUMP, CPU_FAN, CHA_FAN1, CPU_OPT gibi tüm uygun noktalara takarak test ettim, sonuç hepsinde aynı çıktı. En son daha verimli olur diye water pump kısmına taktım ve size danışman istedim. Anakartın resmi:https://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ws/E200/ASUSMBA_90MB0TD0_01.png
Sıvı soğutma kullanmadım ama 2 ihtimal var.(bağlantılarda sorun yoksa)
Pompa bozuk veya içi tıkanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 15 Kasım 2019; 19:46:38 >