Şimdi Ara

Sivrisinekler neden insan yüzünü ısırmıyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yüzdeki deri tabakasının daha ince olduğunu sanıyordum. Ayrıca tişörtün üstünden sondaj yapan bir sinek için yüz derisinin kalınlığı sorun olmamalı...

Damarları ısı farkı ile bulmaları mantıklı...
  • Bi kere ayağımın altından ısırmıştı hain sinek... Sadece onla kalsalar iyi Ne var şöyle tek bi yerde emebildikleri kadar emseler de gitseler
  • @0RK benzer bir düşünce de bende var...

sivrisinek uyandırdığı zaman kalkıp öldürmeye üşendiğimde, bir an önce işini bitirip gitse de rahatla uyusam diye düşünüyorum bazen
  • İğrenç yaratıklar, eskiden öğrenciliğimde çok çektim, şimdi Ankara da rahatım, kışın hava kirliliğinden değil sivrisinekler kuşlar yaşamadığından rahatım! İnsanlarda ölmeye başlayınca bir düşünürüm!
    Metalok, senin gibi şikayeti olanlar dünya çapında muhalefetle karşılaşmışlar ve bende aynı görüşteyim! Açıkta nereyi bulursa sokar. Bölgeler yok ama fazla sokulmada tercih edilen kişiler var! Koku esas ısıracakları kişiyi bulmakta en etkili yöntem, başlarında ve antenlerinde havaya insan vücudunun doğal işlemleri sırasında bıraktığı kokuları bulmalarını sağlayan özel proteinler var. Sivrisinekler şunları severler ve ısırırlar kokuyu izleyerek genellikle; İnternetten topladım;
    1) Kan grubu 0 olanlar! Ayrıca kan grubunun 0 olduğunu vücut salgılarıyla ve kokusuyla sivrisineklere ilan edenler ( sineklere kan grubunu ilan etmeyen ama yinede sivrisineklerin tercih ettiği 0 grubu insanlarda var ama azınlık, yoksa çok büyük bir yüzde kan grubunu belli eden kokular salgılıyorlar! ) Koku ve kokuyu salgılama genlerle belirlendiğinden bunlar doğarken şanssız olanlar!
    2) Hamileler, muhtemelen nefes verirken fazla karbon dioksit bıraktıklarından ve karın bölgesindeki 1.5 derecelik ısı fazlalığından.
    3) İçki içenler, iki-üç şişe bira içenler bile metabolik değişikliklerden kan dolaşımının hızlanmasından kokularının artmasından dolayı saldırıya uğruyorlar.
    Bilim insanları sivrisineklerin koku alma reseptörlerini ortadan kaldıracak çözümler için çalışıyorlar ama galiba uzun zaman var bu sorunun çözülmesine!

• Üşenmemiş yazmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: YumiYumi
    Üşenmemiş yazmış

Napiim 3 gündür vızıltıyla burada konu, eski sivrisinek sokmalarım aklıma gelince üşenmedim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

İğrenç yaratıklar, eskiden öğrenciliğimde çok çektim, şimdi Ankara da rahatım, kışın hava kirliliğinden değil sivrisinekler kuşlar yaşamadığından rahatım! İnsanlarda ölmeye başlayınca bir düşünürüm!
    Metalok, senin gibi şikayeti olanlar dünya çapında muhalefetle karşılaşmışlar ve bende aynı görüşteyim! Açıkta nereyi bulursa sokar. Bölgeler yok ama fazla sokulmada tercih edilen kişiler var! Koku esas ısıracakları kişiyi bulmakta en etkili yöntem, başlarında ve antenlerinde havaya insan vücudunun doğal işlemleri sırasında bıraktığı kokuları bulmalarını sağlayan özel proteinler var. Sivrisinekler şunları severler ve ısırırlar kokuyu izleyerek genellikle; İnternetten topladım;
    1) Kan grubu 0 olanlar! Ayrıca kan grubunun 0 olduğunu vücut salgılarıyla ve kokusuyla sivrisineklere ilan edenler ( sineklere kan grubunu ilan etmeyen ama yinede sivrisineklerin tercih ettiği 0 grubu insanlarda var ama azınlık, yoksa çok büyük bir yüzde kan grubunu belli eden kokular salgılıyorlar! ) Koku ve kokuyu salgılama genlerle belirlendiğinden bunlar doğarken şanssız olanlar!
    2) Hamileler, muhtemelen nefes verirken fazla karbon dioksit bıraktıklarından ve karın bölgesindeki 1.5 derecelik ısı fazlalığından.
    3) İçki içenler, iki-üç şişe bira içenler bile metabolik değişikliklerden kan dolaşımının hızlanmasından kokularının artmasından dolayı saldırıya uğruyorlar.
    Bilim insanları sivrisineklerin koku alma reseptörlerini ortadan kaldıracak çözümler için çalışıyorlar ama galiba uzun zaman var bu sorunun çözülmesine!

Teşekkürler ben de 0 rh+ im beni neden sevdikleri anlaşıldı :)
    Kardeşim Mut'ta 1360 rakımda kışın karında soğunda sivrisineklerden şikayetçi...

• @Metalok;
    Hadi yaa, 0 rh artı olduğunu bilseydim " doğuştan şansız " demezdim.
    En son bir not; Çok özellikle tercih ettikleri bir bölge yok, açıkta neresi varsa imansızca sokuyorlar. Ama araştırmalarda sokma özellikle ayak alt bölgesinde yoğunlaşmış, bunun nedeni olarak ise bu bölgede hareketli doku azlığı gösteriliyor. Yüzde dudaklar, göz kırpmalarıyla epeyce hareket var bu yüzden gözleminizde haklılık payı olabilir tabii.
    Fizisyeni göz kapağından sokan ise sanırım sapık bir vampir sivrisinekti!
  • Sinekler beni de cok sever. Topluca bir yere gitsek ilk ziyafete benden basliyorlar Hele burda oyle bir sivrisinekler var ki bizimkiler sut dokmus kedi gibi kalir yanlarinda, topluca saldiriyor bunlar Kan grubum B RH+

Dikkat edin sinekler popodan isirmaz, genellikle ayak bilekleri kolun alt kismi ve baldirlara daliyor serefsizler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Bebeklerin yüzünü ısırdıklarını biliyorum. Ben 32 yaşındayım :) Yağlı bir cilt yapısına sahibim acaba o yüzden mi yüzümü ısırmıyorlar?

benmde yüz yapım yaglı benide hiç yüzümden ısırmazlar sanırım yaglı cilt büyük etken
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigria

quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Bebeklerin yüzünü ısırdıklarını biliyorum. Ben 32 yaşındayım :) Yağlı bir cilt yapısına sahibim acaba o yüzden mi yüzümü ısırmıyorlar?

benmde yüz yapım yaglı benide hiç yüzümden ısırmazlar sanırım yaglı cilt büyük etken

+1
  • Beni hiç ısırmıyorlar yaz bitti 0 ıssırık hiç kimyasal v.s kullanmadım babamıda ıssırmazlaz neden acaba
  • Benim de vücut yapım yağlı ve yaz boyunca neredeyse hiç ısırılmadım.
  • Oldu oılacak bende bi kaç güzel video paylaşıyım
    Bu sivrisineğin ısırma anı:)

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1681271074929&ref=mf

buda güldüğüm bir video

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1520581466393&ref=mf

• quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Beni hiç ısırmıyorlar yaz bitti 0 ıssırık hiç kimyasal v.s kullanmadım babamıda ıssırmazlaz neden acaba

sigara kullanıyorsan bundan dolayı olabilir,
  • Isırıp gitseler gene iyi, kulağımın etrafında dolaşıyorlar, o iğrenç sese hiç tahammül edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

Isırıp gitseler gene iyi, kulağımın etrafında dolaşıyorlar, o iğrenç sese hiç tahammül edemiyorum.

aynen
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.