Şimdi Ara

███ Siyah Performansı ve Işık Sızması !!! ███

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada'dan "Asus VS248HR" monitör aldım. TN panelli gözlerim çok yoruluyordu, iade ettim. Monitörü ilk bağladığımda ölü piksel için test etmek istedim. Ölü piksel yoktu ancak siyah performansı ışık sızması yüzünden rezaletti.

Daha sonra göz yormayan "ips" veya samsung patentli "pls" monitörlere yöneldim. "Samsung S24E390HL" çok tavsiyeli ediliyordu, fiyat performans bakımından, özellikle görüntü kalitesi açısından. Dün geldi ona da ölü piksel testi yaptım, piksel testinden geçti ancak siyah performansı yine iade ettiğim Asus kadar kötü nerdeyse. Köşelerde ışık sızması mevcut.

Eski mönitörüm Samsung "943NWXPLUS" onun siyah performansına bakayım dedim. Fark eder mi bilmiyorum ama sadece vga çıkışı var diğerlerini hdmi ile test etmiştim. Eski monitörümde de siyahlar çok kötü, yine ışık sızması var bayağı. İlk aldığımda test ettim mi hatırlamıyorum. Belkide fiyatı uygun diye sallamamış olabilirim ama yeni monitörlere 700-800 lira verip böyle iğrenç siyah rengi kabul etmek insana koyuyor!!

Merak ettiğim bu monitörler kusurlu mu yoksa bütün monitörlerde mi var bu durum? Defolu ürünleri satacak değiller herhalde...

Sizlerde durum nasıl?

Karanlık odada, parlaklığı sonuna kadar açıp, telefonla netlik yapıp resim çekerseniz anlamış oluruz.

Bende ki durumlar bu şekil;

Sizce iade veya değişim istemeli miyim?

Asus VS248HR

Samsung S24E390HL

Samsung 943NWXPLUS

• Cevap yok mu acil. Degistireyim mi monitoru?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. İmkanın varsa iade etmelisin ama, iyi kalibre edilmemiş monitörlerde bu durum olabiliyor. Kalibre sonrası fark edilmeyecek kadar azalabilir. Ben şu anda Asus MX239H kullanıyorum ve ışık sızması nerdeyse hiç yok. Ayrıca klasik olacak ama bu biraz da şans işi. Umarım aradığını bulursun.
  • soqo kullanıcısına yanıt
    3. Secenegim asus vx239h ile degistirmek. Goz yormayan flicker free ozellikli aradigimdan secenekler kisitli birde ips olunca daha da kisitli oluyor malesef. Samsung cok tavsiye ediliyordu, yabanci sitelerde de fark edilemeyecek kadar az isik sizmasi oldugu soylenmis. Acaba asus ile mi degistireyim yoksa ayni model ile mi degistireyim bilemedim. Ne tavsiye edersin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    asus vx serisinden memnun kalırsın bence. mx serisi ile aynı panel olduğu söyleniyor.
    aslında rahatsız edici bir tarafı yok sadece simsiyah ekranda belli özellikle sağ üst köşede.

kameranın gördüğü kadar görmüyor insan gözü yani o kadar fark edilmiyor.

değiştirebilirim ama o da böyle çıkarsa ne olacak :)

alıp alıp iade ediyorum adamlar isyan edecek sonunda
  • üst düzey bir oyuncu değilseniz vx serisi yada mx serisi iyi bir tercih olacaktır. yıllarca mx239h kullandım. şu anda da mg279q kullanıyorum. 20 ye yakın monitör kullanmışlığım var. içlerinde en sevdiğim mx239h olmuştur.
    bf4 yüzünden üst düzey bir monitör almasaydım değiştirmezdim.
    vx239h'nin yenisi çıkmış bir kaç ay önce vc239h sanırım bunla deneyeceğim yine şansımı...

oyun arada oynuyorum önemli değil benim için çok. asıl önemli olan göz yormaması ve renk doygunluğu aslında.

aslına bakarsan ilk aldığım vs248hr renk bakımından mükemmeldi ama gözlerim resmen yanıyordu karşısında. tn panel olmasına rağmen onda da vardı ışık sızması çok can sıkıcı durum.

15 sene önce neyse bu monitör işi hala aynı,değişen birşey olmamış, adam gibi ürün hala yapamıyorlar.
  • fiyatına göre iyi bir monitöre benziyor. ama benim tavsiyem biraz daha çıkıp mx239h almanız. arada 290tl kadar bir fark var ama mx239h ah-ips.

http://forum.donanimhaber.com/m_73393668/tm.htm

burada konuyu konuşmuşlar.
    vc serisi için araştırdım ama panel tipine ips denmiş sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soqo -- 8 Şubat 2016; 0:10:37 >
    evet vc serisi ah-ips değilmiş,

I narrowed my search after endless hours down to those 3 monitors.

VC239H

MX239H

VX229H

VC has an IPS panel,the other two have AH-IPS

VX and VC cost 180-190 euros,the MX ~240

VC has non-glare display surface,i don't know about the other two

VC can be VESA mount

MX has trace free technology

VC has a different stand

I would greatly appreciate any help,thank you for your time guys.

o zaman yine tek seçenek vx239h kaldı veya tekrar TN panellere yöneleceğim.

dediğiniz monitöre baktım ama flicker free ve low blue light özellikleri yok. bunlar mutlaka lazım bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.