Şimdi Ara

Siyah Renk iPhone 5 Almayı Düşünenlere Uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple iPhone 5'in yan ve arka metal kısımlarını siyah renk seçeneğinde "Anodized Aluminyum", beyaz renk seçeneğinde ise Mac serilerinde olduğu gibi "Raw Aluminyum" metaryali ile üretmektedir.

iPhone 5 siyah renk tercihinde bulunan ve satın alan birçok kullanıcı yabancı forumlarda "Anodized Aluminyum" kaplamanın kavlamaya ve çizilmeye meyilli olduğunu bildirmekte.

Maalesef bu sadece bazı cihazlarda oluşan rastlantı bir durum olmayıp, tüm siyah iPhone 5 modelleri için geçerli olmakta.

9to5Mac isimli Apple fan sitesi/forumu üyesi olan Alex isimli bir şahıs bu durumu Apple'ın Dünya Çapında Pazarlama Bölüm Başkanı olan "Phil Schiller"e bir email göndererek kendi cihazında kısa süreli kullanımla oluşan kavlama ve çizilmeleri bildirip, Apple'ın bu durumu düzeltemeye yönelik bir planı olup olmadığını sordu.

"Phil Schiller" de bu maile ilginç bir cevap yazmış:

"
    Alex

Her aluminyum ürünü kullanıma bağlı olarak kavlayabilir ve çizilebilir, doğal rengi olan gümüş renge dönüşür.

Bu normaldir."

Bu durumda iki seçenek mevcut;

birinci seçenek iyi bir kılıf ile kullanımı devam ettirmek

ikinci seçenek ise beyaz renk iPhone 5 tercihinde bulunmak.

Beyaz renk iPhone 5'te kullanılan alüminyum "Anodized" olmadığından herhangi bir kavlama ve çizilme sorunu kullanıcılar tarafından henüz bildirilmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk_dogan -- 1 Şubat 2013; 22:45:23 >

• Biraz gec kalmissin sen? Internet yeni mi geldi sizin oraya :)

Ciktigi gun aldim. Siyah kullaniyorum. Tek bir cizik yok, ne bumber ne de giydirme bir kilif kullaniyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Biraz gec kalmissin sen? Internet yeni mi geldi sizin oraya :)

Ciktigi gun aldim. Siyah kullaniyorum. Tek bir cizik yok, ne bumber ne de giydirme bir kilif kullaniyorum.

Bende aynı şekilde. Fotoğraftaki hale getirmen için ya yanları bıçakla soyman gerekir ya da asfalta parkeye düşürmen gerekir. Akra taraftaki çizikler ise elle silince geçiyor. YouTube a iPhone 5 knife scratch test yazın. Adam arkasını anahtarla çiziyor sonra parmağıyla siliyor yok oluyor.

Beyaz olanda siyah olanda çok şekil. Beyaz olan Mac bilgisayarlarla efsane beyaz iPod'un birleşimi gibi duruyor ama siyahta inanılmaz şık. Kısaca alan kişi karar versin isterse siyah alsın. Normal kullanımda telefon zaten yere düşmez. Eğer düşürürüm vururum diye korkuyorsanız 2.400 liralık cihazı 50 liralık kılıfla veya bodyguardz la koruyacaksınız haliyle. Bende şu an sadece ekran koruyucu var. Düşürmüyorum dikkat ediyorum. Yetiyorda artıyor bile.

Aman fandroidler damlayıp S3 çizilmiyor yamulmuyor vs demesin. Biliyoruz ucuz polikarbondan yapıldığını ve 300 liralık telefon hissi verdiğini

• Kim ne derse desin Siyah.

Çizik siyah iPhone'ların çoğunu resmen bilerek çizmişler gibi bir izlenim edindim internetteki fotoğraflardan. Ben de beyaz kullanıyordum ama siyah daha çekici gelmeye başlayınca siyaha geçtim, neredeyse 2 ay oldu ve bir sorun yok ve ayrıca ekran koruyucusu hariç bir şey kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Awesome

Kim ne derse desin Siyah.

Çizik siyah iPhone'ların çoğunu resmen bilerek çizmişler gibi bir izlenim edindim internetteki fotoğraflardan. Ben de beyaz kullanıyordum ama siyah daha çekici gelmeye başlayınca siyaha geçtim, neredeyse 2 ay oldu ve bir sorun yok ve ayrıca ekran koruyucusu hariç bir şey kullanmıyorum.

Nasıl siyaha geçtiniz biriyle mi değiştiniz garantiden falan mı yoksa önceki 4s'iniz filan mı beyazdı?

Açıkcası benim telefonumun servislik bir sorunu olursa ve değişmesi gerekirse tarih ne olursa olsun beyaz ile değişeceğim çünkü beyaz ilk başta dandik duruyordu şimdi sevmeye başladım. Haliyle kedi ciğer hesabı. Siyahtan aşırı memunum ama bir fırsat olursa beyaza geçicem sırf farklılık olsun diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Nasıl siyaha geçtiniz biriyle mi değiştiniz garantiden falan mı yoksa önceki 4s'iniz filan mı beyazdı?

Açıkcası benim telefonumun servislik bir sorunu olursa ve değişmesi gerekirse tarih ne olursa olsun beyaz ile değişeceğim çünkü beyaz ilk başta dandik duruyordu şimdi sevmeye başladım. Haliyle kedi ciğer hesabı. Siyahtan aşırı memunum ama bir fırsat olursa beyaza geçicem sırf farklılık olsun diye

Kardeşim ile değiştim, aslında ikisi de çok iyi idi benim. Açıkçası değiştirirken bir beyaza bakıyordum bir siyaha ama en son siyah dedim.

Beyazın hatları net bir şekilde belli oluyor ama siyah bütün duruyor ve bu da telefona hoş bir hava katıyor.

• Boyle haberleri okudukça "bi benimki mı çizilmiyor acaba" diye soruyorum kendi kendime..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen ben iki ürünüde birebir elime alıp inceledim
    beyaz da ki yan şerit grı olduğı için çizilse carpsa dahi ciziklikler belli olmuyor siyahda ise bariz soyuluyor ve altındaki beyazlık ortaya çıkıyor buda extra dez avantaj
    burada beyazı savunmuyorum ama aldığınızda cizilse vs belli olsa içiniz cız eder ve görsel açıdan kötü olur ...
  • quote:

quote:

Servise verince diger rengini alamiyorsunuz cok umitlenmeyin :)

• Şuan i4S kullanıyorum beyaz. Ama sorarsan her ne olursa olsun i5 de siyah.

Gerçekten çok şık ve asil duruyor siyah. Birde ön yüze bakıldığında bir bütünmüş olarak algılanıyor telefon hani boydan boya ekranmış gibi gerçekten çok cezbediyor insanı.
  • Bi bitmediniz

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Boyle haberleri okudukça "bi benimki mı çizilmiyor acaba" diye soruyorum kendi kendime..

Merak etme hocam tanıdıgım herkeste var sadece cebe sokup cıkarmakla bile boya atması oluyo asfalta sürkmene gerek yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

Boyle haberleri okudukça "bi benimki mı çizilmiyor acaba" diye soruyorum kendi kendime..

Merak etme hocam tanıdıgım herkeste var sadece cebe sokup cıkarmakla bile boya atması oluyo asfalta sürkmene gerek yok yani

Yanlış okudunuz sanırım. Benimkinde herhangi bir problem yok. Hatta kenar birleşimlerinde yuvarlanmış kısımlarda ancak cok yogun ışık altında gorulebilen kılcal çizik var birkaç tane, yine de boya atması yok..

• quote:

quote:

Hocam daha oncede soylendi telefonun arkasinda kenarlarinda filan BOYA YOK. Unutun boyayi. Cebe sokup cikarmaklada hicbir sorun olmuyor ben gayet kotumun cebine yuzlerce kez koydum en ufak cizik yok. Telefonun yanlari ve arkasi mesajda bahsedildigi gibi aliminyum ve ustunde bir boya yok.

• Bu konu o kadar çok konuşuldu ki ..

• quote:

quote:

quote:

Hocam daha oncede soylendi telefonun arkasinda kenarlarinda filan BOYA YOK. Unutun boyayi. Cebe sokup cikarmaklada hicbir sorun olmuyor ben gayet kotumun cebine yuzlerce kez koydum en ufak cizik yok. Telefonun yanlari ve arkasi mesajda bahsedildigi gibi aliminyum ve ustunde bir boya yok.

Yanlarda boya var. Kendi telefonumdan biliyorum. Ancak çatur çutur çizildiği yalan.

Yukardaki arkadaşın dediği video

• quote:

quote:

quote:

İ5 in yanları andonize kaplı bi nevi boyama şekli internette araştirirsan görebilirsin hatta cogu site i5 çıkmadan işte i5 in görüntüleri diye boyanmamiş halini servis ettiler bknz.https://www.google.com.tr/search?q=iphone+5&hl=tr&client=safari&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qvkMUdjFC4rAswaTuIFg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=320&bih=444&sei=sPkMUfTQDMjItQa6voDwDQ#i=15

Bellikibunu sonradan yapmaya karar verdiler.Ve evet kimseye yalan borcum yok sadece cebe sokup cıkartarak 2. Gunde boya atmalarıyla karşılaştım

• Üzerinde hoplarsan çizilirde bükülür de
  • quote:

Peki, ekran koruyucu sartmi? Bir srkadasim yaklasik 6 aydir 4s ini ekran koruyucu jelatinsiz kullaniyor ve hic cizilmedi kilifsiz kullansak gayet guzel tabi bide bu jelatinlerden kurtarsak!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebede -- 2 Şubat 2013; 14:30:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.