Merhabalar, Bu forumda kafam çok karıştı. Belki foruma bakmasam bir süre önce gidip gözüme hoşgelen ve özelliklerine ''eh işte'' diyebileceğim herhangi bir 106 ekran plazma alacaktım. Şimdi bir süredir forumu takip ediyorum. Pek çok konuda bilgilendim ama aynı zamanda o da olsun bu olsun derken hiç birşey alamaz hale geldim. 3 milyar civarında bir param var ancak bu civardaki plazmalar genelde kötülenip 5-6 milyarlık tv'lerle karşılaştırılınca acaba bu paraya kötü bir şey mi alabilirim endişesine kapılıyorum. Önümdeki seçeneklere de bakıp işin içinden çıkamıyorum. Sizlere sorsam sizler aşağıdakilerden hangisini seçerdiniz? Seçme sebebinizi ve bunların eksiklerini-artılarını yazar mısınız? (bunları bir tabloya dökecek arkadaş bu forumda çok sevaba girer ve yol gösterici olur) Ayrıca forumda arkadaşların Vestel HD 106 plazma yerine neden 852x480 pixel çözünürlüklü bir plazma önerdiğini çözebilmiş değilim? Ben mi yanlış düşünüyorum. Yoksa 3 milyarımız var diye iyi birşey almak bize haram mı?
1- Vestel Millenium 106 XGA HD Ready 2- LG 42PX4-RV Plazma TV 3- SAMSUNG Plazma TV PS42D51S
günaydın ,,
samsung ve lg iyi seçimler ikisininde birbirine artıları var ortak öz.likleride var..
SAMSUNG PS42D51S................ 42inch (107cm)
DNIeTM (Dijital Doğal Görüntü)
Geniş İzleme Açısı 175°/175°
549 milyar renk
13-Bit Sinyal İşleme
10.000:1 Kontrast Oranı
1.500cd/m2 Parlaklık
852(H)*480(V) Çözünürlük
16:9 Görünüm Oranı
Güçlü Ses Çıkışı 15W X 2
2 yollu 4 hoparlör
PIP
3D Comb-Filtre
Anti-Burn
Parlaklık Algılayıcısı (Akıllı Enerji Tasarrufu)
Renk Kontrolü,
SRS TruSurround XT
Bağlantılar: HDMI, PC Girişi, PC Audio Girişi, Audio Out, RF, Komponent, S-Video, AV, 2Skart
2100sayfa Teletext
40,5kg net ağırlık
60.000saat ömür
LG 42PX4RV...................
Ekran Büyüklüğü 106 CM İzleme Oranı 16:9 Piksel Sayısı 852 X 480 Parlaklık 1.500 cd/m2 Kontrast Oranı 10.000:1 Renk Çözünürlüğü 1 MİLYAR İzleme Açısı 160'den fazla (Yatay/Dikey) 3 Çizgili Dijital arak Filtre PAL/NTSC (Ana ve Tali) Video Sinyalleri PAL/SECAM/NTSC3,58/NTSC4,43/PAL60/HD/PC PC Sinyalleri VGA/SVGA/XGA Resim içinde Resim Ekranı + İkili Ekran Görüntüsü + Hareketsiz Resim + Ev Galerisi - DNR (Dijital gürültü azaltma XD II MPEG NR (Gürültü Azaltma XD II Renk Yönetimi XD II Doğallık Geliştiricisi XD II Titreşimsiz Dijital XD II Dijital CTI(Renk Geçişleri İyileştirmesi) XD II Dinamik Aralık Genişletici XD II Renk Sıcaklığı Ayarı XD II PureCinema XD II A/V Seçimi (Proglamlanmış Resim) +(STANDART/DİNAMİK/FİLM/OYUN/KULLANICI) Alış Sistemi PAL BG/I/DK,SECAM BG/DK/L/L' Stereo Dual ses NICAM UK/SK/FR,CCIR A2 BG/DK Otomatik Arama + Otomatik Program (kanal) Etiketleme + Otomatik Program Sıralama + Ön Ayar (Hazır) Programların Sayısı 99 Teleteks 1500 SAYFA Lisan sayısı Sayfa Belleği 1.500 sayfa Resim ve Metin (dual ekran) - EPG - OSD Yüksek kaliteli Font Field42 E Uzaktan Kumanda + Enerji Tasarruf modu(A/V ve pc İÇİN) + Sinyal Yokken Kapalı (AV için) + (Etkisiz/Etkin) Çalışma yokken kapalı (AV için) Güç Yönetimi (PC için) - İ/0 Link A - SR+Sistem Uzaktan Kumanda - Ses çıkış Gücü 15W + 15W Ton Kontrolü + Surround Ses SRS Ses Yerleşimi Bas Yükseltme Giriş 1 (SCART) A/V GiriŞi,RGB GiriŞi Giriş 2 (SCART/Bileşen) A/V GiriŞ/ÇıkıŞ,s-VİDEO GiriŞi,Y'Pb Pr GiriŞi Giriş 3 (SCART / HDMI) A/V GiriŞ/ÇıkıŞ,RGB GiriŞi,S-video GiriŞi,HDMI GiriŞi Monitör Çıkışı (RCA pin) A/V ÇıkıŞ,S-video ÇıkıŞ Giriş 4 (Ön) A/V GiriŞi,S-video GiriŞ PC (ön) D-sub15 GiriŞi Kulaklık (Ön) Subwoofer Çıkışı (Değişken) - SR Sistem Uzaktan Kumanda Giriş/Çıkışı - Diğerleri - Boyutlar (Ekran) (ExBxY) mm 1252x654x94 Medya Alıcısı - Ağırlık (Ekran) 34,3 kg Field68 - Güç Tüketimi (ekran) kullanımda/Beklemede 250W (Medya Alıcısı) Kullanımda/Beklemede - Güç Gereksinimleri 100-240 V ,50/60Hz
SAMSUNG PLASMA..............3.150 YTL NAKİT LG PLASMA.........................2.950 YTL NAKİT
Bende tamamen seninle aynı durumdayım. 3000 YTL civarında bir 106 ekran plazma almak istiyorum ve okuduklarım önce çok fena aklımı karıştırdı şimdi yavaş yavaş kararım beliriyor.
1- Anladığım kadarıyla kesinlikle 852x480 almamak lazım. Stokları eritmek için bunları uygun fiyatlarla satacaklar ama neticede elimizde kalacak ve yenileme gereği duyacağız. Sonra pişman olmayalım 2- Forumun büyük bölümünde Vestel antipatisi var. HD Vestel yerine 852x480 diğer markaları tercih edebilecekler. 3- LCD televizyon için konuştuğum Sony bayisi binde dörte kadar olan ölü piksellerin garanti dışı olduğunu söylerken, Vestel bayi tek piksel hatalı çıksa değiştireceklerini söyledi. 4- Yerli malı yurdun malı Servis ve yedek parçası daha sorunsuz olur. 5- Ben ne mi yapacağım ? Panasonic PV 60'ı bekliyorum. Eğer garantili olarak 4000 YTL civarında satılırsa ve görüntüsünü beğenirsem ( PV 500 showroom da izledim ve pek beğenmedim, garip gelebilir belki ama vestel daha iyi görüntü veriyordu gibime geldi) panasonic PV60 alacağım, yoksa gidip taksitle vestel alacağım ve birikmiş parama da dokunmamış olacağım.
Selamlar
Benimde düşüncem mrmataraci gibi. PV60 4000 ytl civarıysa alıcam yoksa kullanıcıların memnuniyetinide göz önünde tutup vestel hd ready plazmayı alıcam...Şimdilik şikayet yok ölü pikseldeki garantiside vestel için artı bir durum
Sevgili mrmataraci,
Tavsiyen üzere ben de panasonic PV60'ı biraz bekleyebilirim. Ancak net'te bu tv ile ilgili inceleyebileceğim bir site göremedim. varsa yazar mısın.
Selamlar
Panasonic.com.tr sitesinin basın odası linkinde aşağıdaki bilgiyi bulabilirsin.
Daha Öteye Gitmek İsteyenlere, Benzersiz HD Resim Kalitesi ile Yeni Viera: TH42PV60
Panasonic bu sene tasarım ve teknolojisini yeniden geliştirdiği Viera serisinin ilk gözdesi olan 42 inç (106 cm) ebatındaki TH-42PV60 HD plazma modelini tüketicilerin beğenisine sundu.
Tüm Viera serisi ürünler gibi “Toplam Performans” yaklaşımıyla geliştirilen yeni TH-42PV60, keskin görüntüler sunan yeni HD paneli, yüksek seviye resim kalitesi sağlayan geliştirilmiş işlemcisi, 29 Milyar renk özelliği ve ultra-ince tasarımı ile Plazma TV alıcılarına yeni bir seyir deneyimi sunuyor.
Tüm Panasonic Viera televizyonlarda olduğu gibi TH-42PV60’ın işlemcisinden paneline kadar tüm parçaları Panasonic tarafından üretiliyor. Panasonic’in 16 Eylül 2005 tarihinde açtığı ve dünyanın en büyük ince ekranlı TV üretimi kapasitesine sahip Amagasaki fabrikası, 2006’da 5 milyondan fazla plazma üretimi hedefliyor. Panasonic’in sürekli geliştirerek devam ettirdiği panel teknolojilerindeki iddiası, TH-42PV60’ın üstün özellikleri ile devam ediyor.
TH-42PV60, “G9 HD Progressive HD Plazma Paneli” ile TV yayınlarında daha yüksek görüntü ve ses kalitesi vaat eden yeni nesil dijital TV yayın standardını HDTV (High Definition TV)’yi destekliyor. Üstelik sadece bununla da kalmıyor, “1080p Dijital Re-mastering” işlemcisiyle analog yayınlardan ya da DVD filmlerden alınan video sinyallerini de yüksek seviyeli resim kalitesine dönüştürerek full HD yayına yaklaşan mükemmellikte görüntüler sunuyor.
TH-42PV60’ın panelinde bulunan yeni “Derin Siyah Filtresi” ışık geçirgenliğini azaltarak görüntülerin daha temiz, siyah renklerin ise daha derin ve zengin görüntülenmesini sağlıyor. Ayrıca; panel yüzeyine eklenen orjinal Panasonic Anti-Parlayıcı plaka sayesinde harici ışık yansımaları engelleniyor. Böylelikle filmseverler TH-42PV60’ın parlak ortamlarda bile verdiği net görüntü ve derin siyah performansı filmdeki gerçeklik duygusunu en ince ayrıntısına kadar yakayabiliyor.
panasonic 42pa50e ,thomson 42pb040b5,philips 42pf5320 modellerini de gözardı etmeyiin derim
Görüşleriniz için Sağolun arkadaşlar,
Panasonic TH-42PV60E Almanya'da 1899 euroymuş. Acaba bize kaça gelir. Bekleyip göreceğiz. Ne zaman Türkiye'de çıkacağı hakkında bir fikri olan var mı?
Kolay gelsin
panasonic mayısın ilk haftası bekleniyor.....fiyatta iyi olacakmış....
Tekofaks müşteri hizmetlerine sormuştum, bugün aradılar ve mayısın ikinci yarısında çıkacağını söylediler. Fiyatı için birşey söylemediler. Bugünkü hürriyet gazetesinde ilan vardı. Model belirtmeden G9 panel panasonic plazma için.
Selamlar
Selamlar,
Ya bu HD yayına Türkiye'de ne zaman geçilecek bilen var mı? Eğer bu süre 8-9 yıl ise boşu boşuna HD Ready alacağız diye kendimizi kasmayalım. Ayrıca Vestel HD Ready 106 plazma alsak 1024x768 çözünürlük HD yayını destekler mi? Kolay gelsin..
arkadaşlar panasonic pv60 kesinlikle 4000 ytl sınıfının üstünde çıkacaktır. Benim önerilerim samsung 42s5s ve belki biraz pahalı olacak ama Sony klv-v42a10e plazma tv bunlara bir bakın derim. şu an için lg 42px4 ve 42pa50e gibi televizyonlar biraz basit kalmaya başladı.
ARKADAŞLAR...............
PANASONİC PV60kesinlikle 4000 ytl fiyatının altında olacak KESİNLEŞTİ
MAYISIN İLK YADA EN GEÇ İKİNCİ HAFTASI ÜRÜN STOKLARIMIZA GİRİYOR...
herşeyi panasonic Pv 60'a endeksledik desenize. Vestel HD 106 plazmayı diğer TV'lerler karşılaştıranlar oldu mu ben onların fikrini merak ediyorum
Doğru söylüyorsun da eğer PV 60 3.500 ytl civarında çıkmazsa plazma HD ready'lerin fiyatlarına erişmek zorlaşıyor. Yoksa 4 milyarı geçince iyi bir plazma alabileceğimizi biliyorum. Ama Panasonic, LG ve Samsung da olsa 852x480 pixel gibi geçmiş teknoloji almak mantıklı gelmiyor şimdi. Bilmiyorum sen ne dersin?
arkadaşlar hdmi den bağlanmış 852x480 ve 1024x768 hddvd yayınını yanyana gördüm ve bana arada sanki çok fark yokmuş gibi geldi.
Yani neden HD arabirimli 852x480 almayalım diye düşünmeye başladım.
şu an mayıs ayını beklemek en güzeli gibi görünüyor.....
panasonic pv-60 yaklaşık 3950 - 4000 ytl ile piyasaya girecek.....bu arada bilgilerinize...
LCD televizyon teknolojisi
LCD ltiquid Crystal Dıspiay Sıvı Kristal Ekran) iki cam tabaka arasında likit kristal ile doldurulmuş sandviç benzeri bir yapıya sahiptir Likit kristaller, voltaj farkına göre hareket ederler. Bu hareket şekline göre arkadan verilen ışığın şiddeti ve kutuplasma yönü değişir. .Bunun sonucunda farklı oranda renkler gözümüze ulaşır. Eskiden tepki süresi yavaş olan bu ekranlar hızlı görüntü değişiminde gölgeleme (ghosting> sorunu vaşamaktaydı. Teknolojinin ilerlemesi ile 2 milisaniye dvarına kadar inen hızı, bu sorunu pratik olarak ortadan kaldırmıştır. LCD avantajları -ince tasarım: ince ve oldukça hafif olan bu televizyonlar duvara kolayca asılabiliyor. Birçok LCD televizyon 37” ya da daha az bir genişliğe sahiptir. (plazmaTV’lerde bu genişlik 37” ve üzeridir) Eğer mutfakta, yatak odasında ya da rahat etmek istediğiniz başka bir bölümde az yer kaplayan, odayı daraltmayacak incecik bir ekran istiyorsanız LCD TV tam size göre. -Geniş görüş açısı: LCD’ler, 170 dereceye varan görüş açılarıyla plazmaların bir adım önündedir. Bu özelliğiyle LCD’ler farklı açılardan rahatlıkla izlenme imkanı sunar. -Bilgisayar uyumluluğu: Bazı LCD TV’ler bilgisayarınızı kolayca bağlayabileceğiniz PC girişine de sahiptir. •Burn-in sorununun olmaması: Burn-in yani ekranda uzun süre kalan sabit bir görüntünün ekran yüzeyine yapışması ve silinmemesi, CRTve plazmaların aksine LCD’lerde görülmemektedir. Eğer küçük odanız için net ve parlak görüntüsünün yanı sıra az yer kaplayan ince ve şık görünümlü yeni bir televizyona ihtiyacız varsa ECO TV’ler gerçekten de göz atmaya değer. PLAZMATV seçerken Plazma teknolojisi Plazma teknolojisinde her pikselde içleri özel bir gaz karışımı ile dolu yüzlerce hatta milyonlarca cam bölmecikler vardır Televizyona elektrik verildiğinde bu bölmelerin içindeki özel karışım gaz, plazma haline dönüşürve UV ışını yayar. Bu ışın kırmızı, mavi ve yeşil fosfor tabakasına çarparak görüntü sağlanır. Plazma TV Avantajiarı -ince tasarım: Çoğu plazmaekranı 4-5” kalınlığındadır. Bu ölçüler ise neredeyse her vere kolayca yerleştirebilme imkanı sunar. Ekran büyüklüğü ne kadar olursa olsun, sadece duvara asın ve izlemeye başlayın. -Parlak renk: Yeni nesil plazma TV’ler 68 milyar renk zenginliği ile gerçek görüntü kalitesini sunmaktadır. .Geniş görüş açısı: Çoğu projeksiyon Tv’lerde görüntü kalitesi siz oda içinde \er değiştirdikçe azalır. PlazmaTV’ler, LCD’ye (16:9 geniş ekran oranının dışındal oranla en geniş görüş açısını sunar. Böylece gerçek görüntü keyfini odanızın her köşesinde tadabilirsiniz. -Bilgisayar uyumluluğu: Birçok plazma T\4 bilgisayarınızı kolayca ekrana bağlayıp geniş ekranda internet keyfini yaşayabileceğiniz bilgisayar girişine sahiptir. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte plazma TV’lerin ekran ömrü ile ilgili endişeler gerilerde kalmıştır. Bazı yeni modeller 60.000 saat ekran ömrü ne (içullanma alışkanlıklarına göre 10 yıl ve üzeri> sahiptir. Bu oran birçok LCD ve CRT televizyonlara oranla oldukça uzun bir ekran ömrüdür
panasonic pv-60 ile Pionerr 436 XDE'yi karşılaştırır mısınız bilgili arkadaşlar.