Şimdi Ara

Siz siz olun arabanın altını vurmayın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Ehliyeti yeni aldığım zamanlardı, bir pazar günü Çavuşbaşı yolundan Çekmeköy'e ilerliyoruz peder bey teftişteler tabi... Sola doğru bir viraj vardı, önümde VW Polo ilerliyor ben de Fiesta kullanıyorum, bizim şeritte hentbol topundan biraz daha büyük bir taş gördüm o sırada da Polo üzerinden geçip gitti, tam solundan geçecektim ki karşıdan gelen kamyonu görüp kilitlendim ve doğru taşın üzerine...

Tak tuk sesler geldi araba biraz havaya kalkar gibi oldu ben onları yaşarken babamın naraları da kulaklarımda çınlıyordu... 'Oğlum Manyak mısın!' Ah oğlum, vah oğlum... Tam bir şey olmadı ki diyecektim ki dikiz aynasından direksiyon hareketlerimle birlikte gelen bir sıvı gördüm. Taş benzin deposunu yırtmış, sağa çektik... Tabi her yer benzin oldu, araba gölün üzerinde duruyor. Tam 3 saat çekici bekledik, sonra 6 gün boyunca depo gelecek diye bekledik, araba 1 hafta sonra çıktı.

O gün bugündür yüksek bir şeyin üzerinden geçmek zorunda kaldığımda refleks olarak koltuktan havaya kalkıyorum, sanki öyle olunca arabanın altı vurmayacakmış gibi.

Yalnız değilsin

• Valla bende bu zamana kadar hiç vurmadıysam 10 defa vurmuşumdur.

N'olacak bu yolların hali

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abluka__ -- 10 Haziran 2010; 9:34:48 >
  • Arkadaşınız sadece aracın altını vurmamış bencede altını sürterek falan gitmiş olmalı..
  • Aracin altini vurmamak gerekiyor cok yuksek bir cikinti yada suratli gidilmedikcede vurma olayi olmaz gibi, ama birde surtme var.Ister istemez ne kadar dikkat edersem edeyim aracta Golf olunca surtme zaman zaman gerceklesiyor. Araci ilk aldigimda karter muhafaza yoktu ilk is onu taktirdim. 3 gun once bakimi vardi alttan vaktim karter muhafaza uzerinde 2-3 adet cizik ve darbe vardi. Bunlarin bir kismi korumanin kendi hacminden kaynaklanan surtmelerdir ama bence karter muhafaza en azindan takili bolgede koruma sagliyor.
  • Siz nediyosunuz ben arabanın deposunu delmiştim.
    çok kötü bir tecrübe oldu benim için
  • Bizim araba leylek gibi olduğundan vurmak pes kısmet olmadı
    beni illallah ettiren yoldaki çukurlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio
    Ehliyeti yeni aldığım zamanlardı, bir pazar günü Çavuşbaşı yolundan Çekmeköy'e ilerliyoruz peder bey teftişteler tabi... Sola doğru bir viraj vardı, önümde VW Polo ilerliyor ben de Fiesta kullanıyorum, bizim şeritte hentbol topundan biraz daha büyük bir taş gördüm o sırada da Polo üzerinden geçip gitti, tam solundan geçecektim ki karşıdan gelen kamyonu görüp kilitlendim ve doğru taşın üzerine...

Tak tuk sesler geldi araba biraz havaya kalkar gibi oldu ben onları yaşarken babamın naraları da kulaklarımda çınlıyordu... 'Oğlum Manyak mısın!' Ah oğlum, vah oğlum... Tam bir şey olmadı ki diyecektim ki dikiz aynasından direksiyon hareketlerimle birlikte gelen bir sıvı gördüm. Taş benzin deposunu yırtmış, sağa çektik... Tabi her yer benzin oldu, araba gölün üzerinde duruyor. Tam 3 saat çekici bekledik, sonra 6 gün boyunca depo gelecek diye bekledik, araba 1 hafta sonra çıktı.

O gün bugündür yüksek bir şeyin üzerinden geçmek zorunda kaldığımda refleks olarak koltuktan havaya kalkıyorum, sanki öyle olunca arabanın altı vurmayacakmış gibi.

Sende annem gibisin hocam. Babamla beraber Mengen'den Ankara'ya gelirken tırın şapkasını köprüye vurmuş. O gün bu gündür annem tırda seyahat ederken köprünün altından geçerken kafasını eğer.

Ben de geçen ay Astra'nın altını asfalttan toprağa inerken asfaltın kenarına fena sürttüm içim yandı.

Bende kendimden birşeyler katayım,bir gün çift gidiş geliş toplam dört şeritli bir yolda 80 civarı hızla ilerliyorum ama yol genelde boştur ve hafriyat kamyonları geçer.Kamyonlardan biri yolu göçürmüş,bizim salak belediyemiz de her zamanki gibi çökük yolun zeminini hazırlamış ama aslaft atmamış.Araba efsane kasa diye tabir ettikleri Corolla,yere de yakın.Neyse ben göremedim yolu enine boydan boya kaplayan bir çukur.Geç gördüm biraz,frene abanmadım;abansam kilitleyecek zaten yol soğuk asfalt üzerine topraklı.Bu efsane kasaların frenleri fazlasıyla zayıf,40-50 gibi bir hıza düşebildim.Ben çukura girmeden önce babam hem koltukta hopladı,hem öne arkaya sallandı hem de ağğğğğhhh diye şiddetli bir tepki sesi duydumNeyse hayırlısıyla çukura girip çıktım birşey olmadı Allah'tan.Hiç unutamam bu olayı,her kasisten geçişimde aklıma gelir.Bu arada ben kahkahayı bastım tabi.Bir yandan da babamdan fırçayı yedim öyle geçti gitti..Velhasıl kelam maaşının ucundan kıyısından parayı zor artıran araba sahipleri arabasına birşey olmasın diye elinden geleni yapıyor.Gerektiğinde canını bile tehlikeye atıyor,yukarıdaki örnek de aynı işin farklı boyutu.Adamın içi o kadar cız etti ki anlatamam,eve gidene kadar iki kelime zor etti.Bizim apaçi şirket aracı kullananlarımız ise kendi malı olmadığından düzgün kullanmıyor.Getz filan kibar araba,şirket aracı Ford olacak Türkiye'de

Bu arada;
    quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

En son denizlide altyapı çalışması adı verilen rezillik yüzünden arkadaşın aracının altını vurmuştuk. Baktığımızda sorun yoktu ama daha sonradan servise başka nedenle gidince şasinin eğrildiğini söylemişler. Şu an öyle binmeye devam ediyor.

Babam şehiriçine araba sokturmuyor altyapı çalışması yüzünden.Her gidişimizde arabayı 3-5km uzağa bırakıyoruzGüya bitiriyorlardı üç beş ay önceye kadar,fakat bu gidişle iki senede anca bitecek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 10 Haziran 2010; 10:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Eklemeyi unuttum bizim arkadaş nasıl olsa aracı elden çıkartacam diyordu.

yazık yahu en azından milli servete...

yazıklar olsun böyle zihniyetlere..
  • Bence başlığı değiştirin. Arkadaş kurbanı olmuşsunuz.
  • Eminim ki kendi arabası olsa böyle kullanmazdı o kişi. Ha kullananıda var onlar ayrı. Onlar milli servet düşmanları.

Çalışmakta olduğum şirkette merkez ofis'te 8-9 tane Megane var. Kapıda dururlar işi olan idari amir den anahtarı alır gider. vb.. 2009 da yeni Megane'lar geldi 3 taneside otomatik. Bu yakın zamanda dışarıda işim vardı şansıma otomatik denk geldi. Arabayı kullanıyorsun anlıyorsun bilader. Arabanın içini etmişler. Tabi kendi malı değil ya hor kullan istediğini yap. Arabanın şanzıman zaten paket olmuş. Çamurluklar vuruk, sağında solunda çizik var, vites geçişlerinde gaarrrççç guuurrççç diye ses geliyor vb...

Böyle insanlara acıyorum ve üzülüyorum. Çünkü bunlar MİLLİ SERVET her ne kadar senin malın olmasada . . .

• arkadaşınız aracın altını vurmamış.büyük ihtimalle tarlaya falan uçmuş olmalı ki boyle büyük bir masraf çıkarsın.

aracın altını vurmakla rotlara birşey olmaz.şanzıman dağılmaz motor aşağı inmez.
  • Bende birinde altını sertçe vurmuştum Vurduğum yer benzin deposuymuş ve eğilmiş.Tabi ben altına baksam da göremedim.Çok sonraları arabayla ilerlerken birden bire araba durduk yere ilerlerken stop etti.Sonrasında bizde eskilerden kalma alışkanlık gereği sürekli marşa basıp çalıştırmak istedik.Sonuçta bize bu olay 1 benzin deposuna,bir depo benzine ve bir benzin pompasına maloldu.
    Not:Arkadaşlar siz siz olun enjeksiyonlu araçlarda benzin bitip yolda kalınca sakın arabayı çalıştırmaya kalkmayın.Benzin pompası direkt yanıyor ve bu pompada baya pahalı bi alet.
  • Üniverstite kampüslerindeki (özellikle de ODTÜ'deki) hız kesiciler (hız kesici demeye dilim varmıyor o kadar büyükçe bir kasiski, rampa demek daha doğru olur :) ) sebebiyle de aracın altını vurma tehlikesini sık sık yaşıyorum. Şimdiye kadar bişiy olmadı ama biraz hızlı girsem arkası sürtecekmiş gibi geliyor... Bu "hız kesici" lere de dikkat etmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucak_muhendisi -- 10 Haziran 2010; 18:28:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.