Arkadaşlar başlıktaada belirttiğim gibi AKASA VENOM VOODOO almayı düşünüyorum sizce nasıldır? fiyat performans bütçem 150 tl civarı malum AMD fx serisinin stok fanı mütiş ses yapıyor ayrıca kasaya 2 tane 12 cm fan düşünüyorum biri yan kapağa içeri üflücek şekilde diğeride kasanın üstünde sıcak havayı atacak şekilde zaten 1 ekzoz fanı var arkasında
değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Ben sistemimde Cooler Master X6 kullanıyorum. Fiyatı biraz pahalı olduğu için forumda çoğu arkadaşımız kötülüyor ancak soğutucu amd işlemcilerle müthiş uyumlu çalışıyor. Daha fan devrinin 1000'in üzerine çıktığını görmedim neredeyse, hiç ses yapmıyor. Stok hızda boşta 17-25 derece yükte 30-38 derece arasında seyrediyor. Overclock yaptığımda ise boşta 30-34, tam yükte 45-50 derece arası sıcaklık değerleri gördüm. Bu değerleri görmemdeki en büyük etkenlerden biri ise hız aşırtmayı otomatik değil elle yaparak çok az ekstra voltaj vermiş olmam. Ayrıca en büyük avantajı soğutucunun yan duracak şekilde dizayn edilmiş olmasından kaynaklı ön kasa fanından soğuk hava çekip, sıcak havayı aynı anda arka ve üst egzos fanlardan dışarı atabilmesi. Tek handikapı eğer ramleriniz 5 cm'i 1 milim dahi geçiyorsa anakartınızın durumuna göre 1 veya 2 ram slotunu kapatması, ama ramleriniz low-profile ise bir sorun çıkmayacaktır. Kuzey köprüsü ile bir çakışma durumu da söz konusu değil cihazın. Vatan'dan baktım haftasonu indirimiyle 160 tl, tavsiye ederim. Kasanız 191 mm genişlikte olmalı yoksa kapak kapanmaz haberiniz ola
Öncelikle cavabınız için teşşekkür ederim ama cevabınızı okuduğumda zaten almış bulundum akasa venom voodoo yu akasa'nın yüksekliği 163mm benim kasada 180mm zaten Cooler Master X6 istesemde sığmazdı şimdi işte olduğum için takamıyorum ama beni tek düşündüren asus m5a99x evo anakartımın kuzey köprü soğutucusunun veya ramlerin problem çıkarması sığma açısından
Venom Voodoo AMD Montajı
Kuzey köprüsü soğutucusu ile sorun yaşamazsın ama ramlerin yüksek profil Vengeance ise ilk 2 slota takılı kullanamazsın. Son 2 slotu kullanacağın için ramlerin dual kanal değil, tek kanal çalışır. Düşük profil Vengeance veya XMS3 ise zaten bütün slotları sorunsuz kullanabilirsin.