Şimdi Ara

Sizce Bana Hangi Meslek Uyar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 11. sınıf öğrencisiyim, artık 11. sınıftan araştırmalara başladım. Hangi üniversite hangi meslek vs... diye;

Not: Kesinlikle tıp okumayacağım mf öğrencisiyim mühendislik düşünüyorum.

Şimdi arkadaşlar ben karakterimi ve düşündüklerimi yazarak başlamak istiyorum.

1-) Arkadaşlar ben sanatçı ruhlu birisiyim, şiir yazıyordum geçen seneye kadar, gitar çalıyorum ve aynı zamanda şan eğitimi de alıyorum. Konservatuar okuma hayalim var muzik hayatta en çok zevk aldığım şey ve beni muzikten uzaklaştıracak konservatuar okuyamayacağım bir meslek asla istemiyorum. Bu yüzden tıp okumayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Mühendislikte de böyle bölümler varsa işim olmaz.

2-) Arkadaşlar ben ezberci ve söylenenleri direk kabul eden birisi değilim. Her şeyi sorgularım mantığını anlamadığım bir şeyi asla kabul ettiremem kendime.

3-) Kimya, tarih, felsefe bu dersleri çok severim; matematik ve fizik de idare eder bazen severim bazen sevmem ama edebiyat ve geometriden nefret ederim. Geometride pek iyi değilim bir sebebi de bu. Sbs'de bile 3 yılda matematikten yaptığım 3 hatanın hepsi geometri sorularıydı.

4-) Ben koşuşturmalı bir meslek yerine daha çok masa başında geçen bir meslek istiyorum. Vucuttan ziyade beynim, mantığım, estetik zevklerim çalışmalı.

5-) Android telefonlar konusunda bilgim fazla, intrnet stelerim vs var yani teknoloijle de alakam var.

Düşündüğüm meslekler şunlar oldu:
    İnşaat Mühendisliği - Mimarlık - Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayarı eledim gibi çünkü ben hayatım bilgisayardan ibaret olsun istemiyorum zaten bilgisayara ilgim var ve yeteri kadar bilgisayarla zaman geçiriyorum. Mesleğimde bu olursa bilgisayar manyağı bir insan olmak istemiyorum.

Geriye 2 meslek kaldı, mimarlık daha ağır basıyor gibi ama hangisi bana daha uygun bilemedim görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

• Mimarlık ama geometride kötü olan birisi çoğu mühendislik ve mimarlığı sevmeyebilir. Tabii geometrinin kötü olmasının sebebi kötü öğretmenler de olabilir.

Mimarlık güzel bir meslek, uygun görünüyor ama okuması da daha sonra iş kısmı da zor ve yorucu, iyi okullarda okumak gerekiyor çünkü piyasada rekabet fazla zaten iyi mimar olmak için de iyi okul şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Mimarlık ama geometride kötü olan birisi çoğu mühendislik ve mimarlığı sevmeyebilir. Tabii geometrinin kötü olmasının sebebi kötü öğretmenler de olabilir.

Mimarlık güzel bir meslek, uygun görünüyor ama okuması da daha sonra iş kısmı da zor ve yorucu, iyi okullarda okumak gerekiyor çünkü piyasada rekabet fazla zaten iyi mimar olmak için de iyi okul şart.

Zor ve yorucu derken? Diğer mesleklere göre daha mı zor?
  • İnsan neyi severek yaparsa onda hızla basarılı olur. Hangi meslegin sana uygun oldugunu yanlızca sen bilebilirsin. Para kazanırsın bir sekilde ama önemli olan sevdigin isi yapmak.
  • Okuması zor öncelikle yani her okulda öyle mi bilmiyorum ama itü, mimar sinan burada mimarlık okumuş arkadaşlarım epey var, sürekli projeler, grup çalışmasının zorluğu ( gruptan birinin illa ''akıllı'' çıkıp görevini aksatıp diğer kişilere yük bindirmesi ), jüri... Ama seven insan için bu zorluklar gelip geçici tabii sonuçta okul öyle ya da böyle bitiyor.

Aslında asıl nokta sevmeden yapılacak meslek, okunacak bölüm değil mimarlık. Mühendislik de sevmeden gerçekten zor okunur, işkence gibi özellikle sosyal bilimleri aslında sevip Türkiye'de yanlış bölüm seçimi yapmış olmak gibi yaygın bir hataya düşenler için. Ama bitirince illa mühendislik yapmak zorunda değil kişi, zaten çoğu mühendis mühendislik yapmıyor herkes pazarlamacı aslında en basidinden =) Yani daha farklı iş alanlarına yönelebilir mühendis kişisi.

• quote:

Okuması zor öncelikle yani her okulda öyle mi bilmiyorum ama itü, mimar sinan burada mimarlık okumuş arkadaşlarım epey var, sürekli projeler, grup çalışmasının zorluğu ( gruptan birinin illa ''akıllı'' çıkıp görevini aksatıp diğer kişilere yük bindirmesi ), jüri... Ama seven insan için bu zorluklar gelip geçici tabii sonuçta okul öyle ya da böyle bitiyor.

Aslında asıl nokta sevmeden yapılacak meslek, okunacak bölüm değil mimarlık. Mühendislik de sevmeden gerçekten zor okunur, işkence gibi özellikle sosyal bilimleri aslında sevip Türkiye'de yanlış bölüm seçimi yapmış olmak gibi yaygın bir hataya düşenler için. Ama bitirince illa mühendislik yapmak zorunda değil kişi, zaten çoğu mühendis mühendislik yapmıyor herkes pazarlamacı aslında en basidinden =) Yani daha farklı iş alanlarına yönelebilir mühendis kişisi.

pazarlamacı ne oluyor tam olarak :D Vallahi ben bilmiyorum mimarlık hoşuma gider mi :D Hoşuma neyin gittiğini çok iyi biliyorum(gitar, piyano, şarkı söylemek) ama hoşuma giden işlere yönelirsem sadece ve geri kalanları koyver gitsin dersem basit bir bar sanatçısı olma ihtimalim var :D En iyisi bir ana meslek olması ben zaten muzikte şansımı kesinlike deneyeceğim ama muzik işine tamamen yoğunlaşıp kendimle kumar oynayamam 480 puanlık lise kazandım 12 bin 500 olup :D O yüzden ana bir mesleğim olmalı ama neyden zevk alırım bilmiyorum

Sanatçı ruhluyumdur, konuşmayı çok severim, çok konuşurum. Çok gezme tozmalı işlerdense masa başı işleri tercih ederim.

• Müzik alanında müzisyenlik dışında da eğitim alınabilir, Türkiye'de var mı gerçekten bilmiyorum ama müzikoloji eğitimi alıp mesela akademisyen olabilirsin bazı üniversitelerde o konuda dersler oluyor benim öyle bir hocam vardı gerçi lisansı ekonomiydi yanılmıyorsam ama daha sonraki eğitimini müzikoloji alanında yurtdışında yapmıştı akademisyenlik yapıyor sonuçta. Müzik sektörü zor gerçekten tabii kimin ne olacağı belli değil basit bir bar sanatçısından dünya çapında kimine göre şöhret başarısı kimine göre müzikal anlamda başarı...

Pazarlamadan kastım bildiğin pazarlama tanıdığım tüm mühendisler o işi yapıyor, pazarladıkları ürünler tabii uluslararası dünya çapında firmaların ama üretim, yaratma vs yok çoğu mühendiste.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En karizmatik meslek sizce nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Sizce hangi vardiya daha iyi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence bilgisayar muhendisligi hemen eleme biraz daha arastir ona gore karar ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Müzik alanında müzisyenlik dışında da eğitim alınabilir, Türkiye'de var mı gerçekten bilmiyorum ama müzikoloji eğitimi alıp mesela akademisyen olabilirsin bazı üniversitelerde o konuda dersler oluyor benim öyle bir hocam vardı gerçi lisansı ekonomiydi yanılmıyorsam ama daha sonraki eğitimini müzikoloji alanında yurtdışında yapmıştı akademisyenlik yapıyor sonuçta. Müzik sektörü zor gerçekten tabii kimin ne olacağı belli değil basit bir bar sanatçısından dünya çapında kimine göre şöhret başarısı kimine göre müzikal anlamda başarı...

Pazarlamadan kastım bildiğin pazarlama tanıdığım tüm mühendisler o işi yapıyor, pazarladıkları ürünler tabii uluslararası dünya çapında firmaların ama üretim, yaratma vs yok çoğu mühendiste.

Teşekkürler hocam bakacağım muzikolojiye :)

Başka bildikleriniz varsa yazarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zagor0167

Bence bilgisayar muhendisligi hemen eleme biraz daha arastir ona gore karar ver

teşekkürler
  • Dostum sanatla aran varsa sana mimarlığı oneririm

• sinema ve televizyon düşünebilirsin müziğe yeteneğin var sanırım film müzikleri üretebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burning Soldier

Dostum sanatla aran varsa sana mimarlığı oneririm

Teşekkürler başka önerileriniz varsa onları da öğrenmek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

sinema ve televizyon düşünebilirsin müziğe yeteneğin var sanırım film müzikleri üretebilirsin

Sözelci değilim hocam

quote:

boş yere çırpınışlar, tavsiye etmiyorum kesinlikle. trt'ye girildiği taktirde 2 bin liranın altında alınmayacaktır. ulusal kanallara girerseniz hepten boku yediniz. sabahınız akşamınız yok. 1 senedir uzman işsizim..

yazmışlar internette

• quote:

Orijinalden alıntı: Ananas1998

quote:

Belki gelecekte iş arkadaşı oluruz bende mimarlık istiyorum 😃

• mfcisin sanirim endustriyel tasarim mimarlik gibi bolumleri dusunebilirsin muhendislikten once ikinci olarak sinema ve televizyon bolumunun sadece televizyonunu gormek sacmaliktan baska bir sey degil hatta ozel bir ilgi yoksa televizyonculuk isi ikinci plandadir o yuzden sadece tv kanali olarak algilamayin trtde de 2.000 maas kulliyen yalan emekli olacagin zaman 15.000e kadar yukselebilirsin tabi bunda hukumetin yandaslarinin bulunmasi da etkili bu bolumun is olanagi kisitlidir tabi bolum tamamen ilgi ve yetenege dayali oldugu icin bu bolumun kesinlikle yetenekle almasi lazim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ananas1998

quote:

Belki gelecekte iş arkadaşı oluruz bende mimarlık istiyorum 😃

hayırlısı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.