Şimdi Ara

Sizce bir otomobilin görüntüsünü güzel yapan unsur nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
9.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konfüçyusun bir lafı var ''arabayı gösteren lastikleridir''diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 16 Ocak 2009; 23:47:37 >
  • Değişik bir tez veriiym ;

Önüne Yandan çekilmiş birkaç araba resmini al ve dikkatlice bak; Arka lastiğin bittiği en üst noktadan dümdüz yukarı çık saç bölümün bittiği yer ile lastiğin en üst noktası arasındaki uzunluk ne kadar kısa ise araç o kadar göze hoş gelir, Bu uzunluk arttıkça itici gelmeye başlar.
  • aslında son yıllarda otomobil tasarımı iyice bir sanat haline geldi, iyi bir iş çıkaran çizgiyi diğer markalarda beğenip kullanıyor, dediğim gibi sanatta ben diye bişey olmaz, sanatçı kendini övmez, övülür ve övülürkende mütevazı olmasınıda bilmelidir..

mesela kendi işimden örnek vermek gerekirse, bir işi gördüğümüz zaman bunu felancı usta yaptı onun stiline benziyor diyebiliyoruz, çünkü bizimde kendimize özgü bir çizgimiz var aynen otomobil markalarında olduğu gibi..

almanlar daha mütevazı tasarımı severken, amerikalılar heybetli vede kaslı otomobilleri seviyor, italyanlar ise daha zarif ve ince çizgilere sahip ve her ülkede benimsenmiş tasarım çizgileri var, sanat okadar göreceli bişeyki sizin hayran olduğunuz aracı bi başkası aman bu ne ya bile der, ve sizde bozulursunuz..

aslında bide işin şu tarafı var bazı otomobilleri yolda görünce bunun tasarımcısı acaba ilkokulda cin ali bile çizemeyen birimiydi demekten kendimi alamıyorum ve o anda kendimi bişey sanarak, ben bile bundan çok daha iyisini yapabilirim diyebiliyorum, yani bu sanatın ne kadar evrensel olduğunu gösterir, belkide benim beğenmediğim aracı tasarımcısı tasarlarken büyük bir hayranlıkla tasarlamıştır, ama nerden bilecekki volkan benim tasarımımı beğenmeyecek vede daha iyisini yapacağını iddia edecek..

• quote:

Orjinalden alıntı: selmanozalp

Değişik bir tez veriiym ;

Önüne Yandan çekilmiş birkaç araba resmini al ve dikkatlice bak; Arka lastiğin bittiği en üst noktadan dümdüz yukarı çık saç bölümün bittiği yer ile lastiğin en üst noktası arasındaki uzunluk ne kadar kısa ise araç o kadar göze hoş gelir, Bu uzunluk arttıkça itici gelmeye başlar.

buradan ne çıkar hocam
     Sizce bir otomobilin görüntüsünü güzel yapan unsur nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForteVeloce -- 17 Ocak 2009; 5:06:12 >

•  Sizce bir otomobilin görüntüsünü güzel yapan unsur nedir?

far tasarımı hoş

Şu sportifliğe bak

• Nasıl bir kızı güzel yapan unsur gözleri ise,bi arabayıda güzel yapan unsur farlarıdır
  • Jaguar xf gri renk var benim amcamda dehşet bişiiiy
  • bence senin emektar daha güzel, daha bir zarif daha bir yumuşak.
    bu arada italyanlara zarif demedilermi hani lancia deltayı görmesek,lineayı bilmesek neyse diyecem. Varmı Alman ve Japon gibisi

Orjinalden alıntı: zooropa

arabayı tek dikizleyen de ben değildim. yandaki bordo focus da benim emektar,seviyorum onu yine de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 18 Ocak 2009; 14:41:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

quote:

Orjinalden alıntı: selmanozalp

Değişik bir tez veriiym ;

buradan ne çıkar hocam

Büyük Jant,
    ince yanak lastik,
    spor süspansiyon,
    kısa yay,
    zaten bunları koyduğun hemn hemen her araba güzel görünüyor,alfa romeoya da güzel yakışmış. Cool olmuş:)

• Orjinalden alıntı: Akustik

bence senin emektar daha güzel, daha bir zarif daha bir yumuşak.
    bu arada italyanlara zarif demedilermi hani lancia deltayı görmesek,lineayı bilmesek neyse diyecem. Varmı Alman ve Japon gibisi

Orjinalden alıntı: zooropa

arabayı tek dikizleyen de ben değildim. yandaki bordo focus da benim emektar,seviyorum onu yine de..

linea polonya malı, o tamam da delta bence de gayet zarif, sonuçta o otomobilin amacı biraz daha c4 picasso gibi otomobillere kaçıyor.
  • Herşeyden önce otomobilin ön bakışları,yani yüz ifadesi benim için çok önemlidir.Mesela bi doğan,bi tempra,bi alfa romeo,bi megane,ön bakışlarıyla beni cezbetmiş arabalardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

Şu sportifliğe bak

hastayım şu a5lere

• Bir otomobilin görüntüsünü güzel yapan unsur araca sahip olmak isteyen üzerinde bıraktığı imajdır.
  • 86 cadillac fleetwood.nedense çocukluğumdan beri bende değişik duygular uyandırıyor. neden bilmiyorum,hayatımda bunun kadar şekilli duran bir araba halen görmedim.garip bir havası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 17 Ocak 2009; 17:24:22 >
  • Otomobil...

Bazen onlar kadar estetik... (Citroen Ds,Citroen Cx Prestige,Citroen Cx Pallas)

Bazen onlar kadar retro... (Holden Efijy, Ford Fortynine, Morgan Aero 8)

Bazen onlar kadar efsane... (Lancia Delta İntegrale, Ford Mustang Shelby (Eleanor)

Bazen onun kadar devasa ve kaslı... (Ford F Series Super Duty)

Bazen de onun kadar mükemmel olmalı... (Bentley Continental GT Speed)

• Daha öncede söledm ama yine söliicem Jaguar xf arabanın kralı, benim amcamda var bn hayatımda böle bi arabaya daha önce hiç binmemiştim felaket.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

Şu sportifliğe bak

Makine diye buna denir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.