Şimdi Ara

Sizce Border Collie mi almalıyım yoksa Golden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yavru köpek alacağım ama border collie ile golden arasında kaldım sizce hangisi?

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulabilirsen tabii Border Collie çünki Golden'dan kat kat daha zeki.
  • border lar kaçtan gidiyor piyasada....
  • Teşekkürler. Güncel.

• Teşekkürler. Güncel.

• border collie için geniş alanlara ihtiyaç var. apartman yaşamına uyum sağlarken biraz zorluk yaşayabilir. golden bu konuda daha iyidir. tüy dökme konusunda ikisi de sizi üzer. iki cins de süper zekidir. border collie için geniş bi bahçeniz olmalı diye düşünüyorum. çifliklerde yaşamaya uygun hayvanlar içgüdüsel olarak sürü gütme istekleri vardır. goldenlar da ördek avı için üretilmiş bir cinstir ama her ortama uyum sağlama gibi bir özellikleri vardır. uzun lafın kısası geniş bahçe-alan varsa border, apartmandaysanız golden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

border collie için geniş alanlara ihtiyaç var. apartman yaşamına uyum sağlarken biraz zorluk yaşayabilir. golden bu konuda daha iyidir. tüy dökme konusunda ikisi de sizi üzer. iki cins de süper zekidir. border collie için geniş bi bahçeniz olmalı diye düşünüyorum. çifliklerde yaşamaya uygun hayvanlar içgüdüsel olarak sürü gütme istekleri vardır. goldenlar da ördek avı için üretilmiş bir cinstir ama her ortama uyum sağlama gibi bir özellikleri vardır. uzun lafın kısası geniş bahçe-alan varsa border, apartmandaysanız golden.

Dostum apartmanda yaşıyorum ama iq sıralamasında border collie 1. sıradayken golden 4. sırada benim kafamı bu karıştırdı.

• 2 ırkta koşup eğlenmeye çok ama çok ihtiyaç duyan ırklar. İkiside apartmana uygun değil fakat bahçem var derseniz bordor collie!
  • karar verdim yarın border collie alıyorum gittim petshoptan beğendim bir tane küçücük kahverengi beyaz erkek.

• border collie nasıl bir cins bilmiyorum ama golden insanı çok yoruyor

çok enerjik ve zor itaat ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekteb-i Sultani

karar verdim yarın border collie alıyorum gittim petshoptan beğendim bir tane küçücük kahverengi beyaz erkek.

alırsan mesaj at banada bende ikisi arasında kaldım söylersin nasıl olduğunu özelliklerini biliyorum zatenn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekteb-i Sultani

quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

border collie için geniş alanlara ihtiyaç var. apartman yaşamına uyum sağlarken biraz zorluk yaşayabilir. golden bu konuda daha iyidir. tüy dökme konusunda ikisi de sizi üzer. iki cins de süper zekidir. border collie için geniş bi bahçeniz olmalı diye düşünüyorum. çifliklerde yaşamaya uygun hayvanlar içgüdüsel olarak sürü gütme istekleri vardır. goldenlar da ördek avı için üretilmiş bir cinstir ama her ortama uyum sağlama gibi bir özellikleri vardır. uzun lafın kısası geniş bahçe-alan varsa border, apartmandaysanız golden.

Dostum apartmanda yaşıyorum ama iq sıralamasında border collie 1. sıradayken golden 4. sırada benim kafamı bu karıştırdı.

iq sıralamasına AŞIRI FAZLA takılmışsın dostum. border collieye atıyorum 150 komut öğretebilirken goldene 80-90 tane öğretirsin. kafanı karıştırması gereken bir durum değil bu kesinlikle. collie seni çok zorlayacak apartmanda olduğun için ve pet shopu arayıp geri vermek isteyeceksin. pet shop kontrat imzalamıştık alamam gibilerinden bişeyler söyler ve verdiğin paranın çok çok azına geri verirsin. hayatına uygun bir tercih yap, iq'suna göre değil.

• Collie Ler hakkında pek bir bilgim yok.
    Ama bildigim kadarıyla lassie.
    Golden lar daha sempatik bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi tüy sorunu demişsin de sarımsak tozu hapımıdır nedir ondan aldık ve goldenım çok çok az tüy döküyor ıq sıralamasına fazla takılma sonuçta hayvanı sirkte çalıştırmıcaksın herkes ıq sıralamasına takılsaydı etraf border collieden geçilmezdi
  • Tamam arkadaşlar çoktan aldım köpeği neyin kafasındasınız

• Hayırlı olsun Türü ne ? Golden mı Border Collie mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmDz -- 8 Ağustos 2012; 20:40:26 >
  • Border Collie'nın bol bol resmini ve videosunu isterüüük
  • Türü border collie. Resmi de 1 hafta içinde atacağım. Rengi kahverengi beyaz

• Border Collie de Golden Retriever da çok zeki köpekler. Ama kökenlerinden gelen bazı farklılıklar var.
    Border Collie ırkı İngiltere de 1570 yılında yazılan bir kitapta yer almıştır. O zamandan beri birçok sürü gütme köpeği ırkı geliştirilmiştir fakat hiçbiri Border Collie ırkı kadar iyi olamamıştır. İnekleri gütmeyi sever fakat koyun gütmek onun için bir aşktır diyebiliriz. Özellikle koyunları gütmede çok iyidir hiçbirinin sınırdan çıkmasına izin vermez. Border Collie ırkı çevik ve hızlıdır fakat onları ön plana çıkaran özelliği bu değildir asıl nedeni Border Collie’ nin en zeki ırk olmasıdır.
    Golden Retriever en sevilen ev hayvanları listesinde en üstteki yeri kalıcı olarak almıştır. Bu ırk genellikle çocuklarla olan ilişkililerinden dolayı sevilir. Bu ırk yüzücülük yeteneği ve doğal olarak içinde bulunan geri getirme içgüdüsünden dolayı avcıların en iyi arkadaşı olarak görülür.Golden Retriever sevimli kişiliği ile oyun sever ve sevecen bir köpektir. Golden Retriever ırkı köpekler muhteşem ev hayvanlarıdır çocuklar ve diğer hayvanlar ile çok iyi anlaşır. Kontrol etmesi çok kolay olan bir köpek olduğundan ilk defa köpek bakacak kişilere tavsiye edilir.
    Kaynak: Golden Retiriever Hakkında Herşey , Border Collie Hakkında Herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhekim -- 3 Eylül 2016; 10:54:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.