Şimdi Ara

Sizce bu Macbook takası uygun mudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran işini kesinleştirin, değiştirebilecekseniz alın. Herhangi bir profesyonel iş için kullanmayacağım demişsiniz, i7 olmuş olmamış sizin için pek bir şey fark etmez, dolayısıyla ekran sorunlu olduğu sürece o cihazı almaya değmez. Late 2013 serisi birçok açıdan iyi bir seri, ben elimdeki sağlam cihazı ekranı sorunlu bir cihazla değiştirmezdim.
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz en ufak bir oyun açınca cihaz aşırı ısınıyor ve fanı son hız çalışıyor. En dusuk ayarlarda zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınmadan kasıt? Örneğin masaüstünde dururken klavyede rahatsız edici bir sıcaklık mı hissediyorsunuz yoksa sadece alt kısım mı ısınıyor? Sadece cihazın altı ısınıyorsa bu normal bir durum, zaten oyun sırasında masaüstünde kullanmanız daha doğru olacağı için bu sıcaklık bir problem de oluşturmaz kullanım esnasında. Yok klavyede bile eliniz sıcaktan rahatsız oluyorsa bir sıkıntı vardır, belki fan tozlanmıştır. Fanın çalışması da normal 15 inç de alsanız o fan çalışacak oyun oynarken. Ben de oyun oynadığım zaman yahut flash tabanlı sayfalar açtığımda (safaride dahi) fan sesi duyuyorum, ancak öyle rahatsız edici düzeyde bir ses gelmiyor.

Alacağınız 15 inç model Sims'i daha yüksek ayarda oynamanızı sağlar, ancak aman aman bir oyun performansı sunmaz daha önce söylediğim üzere. Zaten sunsa dahi ghosting problemi olan ekranda oyundan da pek keyif alabileceğinizi sanmıyorum

Hocam ghosting degil de performans benim icin sıkıntı. Sims Minecraft ve o tarz oyunlar oynayacagim Minecraft'ı fancy ayarda oynamak mesela? Yeterli olur mu? Üzerine para odemeyecegim (sorunsuz bir cihaz daha buldum ayni ozelliklerde kendi cihazimin uzerine 200 lira) ekleyecegim yani cok da kumar oynamiyorum en kotu ihtimalle kendi bilgisayarimdan farki garantisi ve klavyesi olur

• Sorunsuz bir 15 inç modelle takas yapılabilir eğer pil döngü sayısı da yüksek değilse. Benim aklıma takılan şey 13 inç cihazın sizin isteklerinizi karşılamıyor oluşu, çünkü çok hafif oyunlardan bahsediyorsunuz.
    https://youtu.be/YXUzcs017TY
    Bu videoda haskell işlemcili 13 inç macbook pro minecraft'ı istediğiniz gibi fancy ayarda 55-60 fps ile oynatıyor. Ben de high ayarda lol oynarken 60 fps alıyorum aşağı yukarı. Yani cihazın sizin isteklerinizi rahatlıkla karşılıyor olması lazım aslında, sims ile alakalı bir sıkıntı olabilir mi acaba?
    Dediğim gibi sorunsuz cihazla değişim yapmanızda bir problem yok bence, pil süresi doğal olarak daha düşük olacaktır hem 15 inç hem de ivy bridge olmasından ötürü, başka bir dezavantajınız olmaz

Bilmiyorum hocam acikcasi Sims gibi oyunlari da oynarken en dusuk ayarlari oynamaktan sikildim.
    Pil cycle'i 700 kusur bu canimi sikiyor aslinda bilgisayari cok tasimiyorum ama 4 saat de yetmez. Pilini degistirirdim muhtemelen.

Daha performansli olacaktir degil mi? Sizce deger mi?

• Evet daha performanslı olacaktır. Pil değişimi yaparsanız ve klavye de sorun olmayacaksa sizin istekleriniz doğrultusunda değer diye düşünüyorum. Youtube'dan söz konusu cihazın oyun videolarını da izleyin karar vermeden önce

Sagolun yardimlariniz icin.

• Rica ederim

• Ben Mecidiyeköy'de bir yetkili serviste Apple Store Türkiye de yokken değiştirmiştim ama yine de %100 konuşamam belli olmaz işleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

Ben Mecidiyeköy'de bir yetkili serviste Apple Store Türkiye de yokken değiştirmiştim ama yine de %100 konuşamam belli olmaz işleri.

Garantisi var mıydı cihazın

Bir de Iris Pro'lu late 2013 bir cihaz buldum aynı paraya ancak onun nvidia grafik kartı yok.o da 256gb ssd 8gb ram. onda bir sorun yok. sizce mid 2012 nvidia'lı mı yoksa late 2013 iris pro'lu olan mı? hangisi daha iyi performans verir? iris pro'lu olan kesin değil sadece o fiyata buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Götterfunken -- 23 Ocak 2016; 20:31:27 >
  • Late 2013 modeldeki gpu'nun tam adı iris pro 5200, gt 650m ile yakın performans vereceğini düşünüyorum ancak ikisini de kullanmış değilim o yüzden net konuşamam. Google'da iris pro 5200 vs gt650m diye aratırsanız bir hayli bilgi edinebilirsiniz tam karşılaştırma konusunda. Ancak 2013 modelde pil ömrü 1 saat daha uzun, eğer pilin döngü sayısı da düşükse mid 2012 cihazla arasındaki fark katlanacaktır
  • Götterfunken kullanıcısına yanıt
    Iris Pro güzel on-board ekran kartı. Yanlış hatırlamıyorsam 128mb ed-ram gibi bir adlandırması olan kendi belleği vardı. GT 750M'li modeli almadan önce bir süre iris pro'lu 15" kullanmıştım ama almanca klavye olduğu için sattım. Iris Pro, GT 650M'e yerine göre yakın performans sergileyen bir kart, genelde ondan geri ama bazı oyunlarda ondan iyi bile. Ben sizin probleminizin hala kartın performansından değil, bazı oyunların intel on-board ekran kartıyla çalışmadığı için olduğunu düşünüyorum. Kız arkadaşımdaki Air'de HD 5000 var, onda da birçok oyunu denemiştim ve pek bir sorun olmadı. Şuradan bakabilirsiniz;

http://www.anandtech.com/show/6993/intel-iris-pro-5200-graphics-review-core-i74950hq-tested

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-2.el-15.4-macbookpro-retina-i7-2.4ghz-256gb-ssd-235-devirde-243353401/detay/

Merhabalar bir daha soru sormam icab etti şu ilandaki uygun mudur? Kafa kafaya yada üzerine 300tl ödeyeceğim. Klavyesi neden tuhaf?

• Klavye tuhaftan kastınızı anlamadım. Cihazda 3. nesil i7 var (ivy bridge). Bu nesilde iris Pro gpu yok, işlemci 4 çekirdekli i7 olduğu için şu anki cihazınıza göre daha yüksek cpu performansı alırsınız, ancak gpu performansında anlamlı bir avantaj olacağını sanmıyorum. Bununla birlikte @onder.t nickli arkadaşa da katılıyorum, bence sorun cihazdaki kartın performansı değil, dün tekrar denedim ben iris 6100 ile lol'de high ayarda 70 fps üzeri alıyorum genellikle. 60'ın altına çok çok nadir düşüyor, 50 altını ise hiç görmedim.

• Arkadaşlar takas yapacağım kişi cihazı gönderdi. Şu an kargo şubesinde birazdan gidip alacağım,inceleyeceğim ve eğer uygun görürsem kendi cihazımı ona yollayacağım,değilse bana gelen cihazı ona geri yollayacağım ancak size sorum var;

1-Nelere dikkat etmeliyim? Ghosting problemi var ve klavyesi ingilizce,İngiltereden alınmış ve garantisi bitmiş ya da yok. Lydia'ya götürmeli miyim?
    2-Ne kadar hız farkı olduğunu nasıl kıyaslayabilirim? İki cihaz da elimde.

Lütfen yardım edin.
  • Sıfırdan ne kadar sürede açılıyor, program açma hızı nasıl kontrol edin, geekbench yapın, blackmagic ile depolama hızını test edin, oynamayı planladığınız oyunları yükleyip performansına bakın.
    Ekranı ve genel kasa durumunu kontrol edin, Lydia'ya da ben olsam götürürdüm genel kontrol amaçlı

• Götterfunken kullanıcısına yanıt
    selam, şuradaki adımları izleyebilirsin;

http://www.sihirlielma.com/2013/05/25/ikinci-el-mac-almak/

• Selamlar,

şahsi görüşüm, böyle bir takasa girmemeniz yönünde. kendi cihazınızın teknik bir sorunu yoksa kullanmaya devam edin derim.
  • Selamlar,

Şahsi görüşüm böyle bir takasa girmemeniz yönünde. Eğer kendi cihazınızda teknik bir sorun yoksa kullanmaya devam edin derim.

(sql hatası verdiğinden ikinci kez denedim, ikisini de göndermiş cevapların. silinebilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasobey -- 3 Şubat 2016; 17:24:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.