Öncelikle KDV dahil fiyatı 1500YTL'den aşağıda olan bir notebook bakıyorum ve araştırmalarım beni 3 farklı bilgisayara yönlendirdi. SONY VAIO, COMPAQ PRESARIO ve ACER. ACER için pek iyi düşüncelerim yok ama o fiyata çok iyi yakın kaçırma derseniz hatta bende var herhangi bir sorunum yok diyen arkadaşlar aranızdaysa bir ihtimal düşünülebilir gibi. Bu üç modelinde işlemcileri aynı benim için kıyası diğer parçalar oluşturmakta. Ekran kartlarına göre baktığımızda durum ne ola ki? SONY ve COMPAQ arasındayım diyebilirim. Sanki COMPAQ'taki ekran kartı daha iyi! Ama SONY kalitesiyle ATI birleşince, COMPAQ'taki NVIDIA'nın ötesinde bir performans sergileyebilir mi bana? Araştırmalarım 9200M GS(Compaq'ta 9200M GE olarak geçiyor)'in HD3430'dan daha iyi bir performansa sahip olduğuna dair bir izlenime yol açtı fakat net bir bilgi bulamadım. Sizce hangisi daha iyi. Oyun oynamaya gelince evet oynayacağım ama öyle abartılı bir şekilde olsun istemiyorum, öncelikle ofis, programlama, photoshop, vb işlemler için kullanacağım bu aleti. Ya kısacası siz olsanız aşağıda linklerini verdiğim bu üç modelden hangisini bu ihtiyaçlarla ve gönül rahatlığı içinde alırdınız?
Çok teşekkür ederim!.. Parayı verecek olan ben olmadığımdan biraz şansımı zorlamam gerekecektir. Tekrardan sormak isterim, o olmazsa bu üçünden alabileceğiniz model hangisi olurdu?
ancak üçünden biri diyorsanız şöyle söyleyebilirim;
sony'nin hddsi ve rami T5800'lü acer'dan daha yüksek ayrıca bana göre görünümüde acer'dan daha iyi.. Ancak ekran kartı acer'da daha iyi. yani görünüm, daha fazla alan, daha fazla ram istiyorsanız sony ya da oyun tarafında daha iyi performans almak istiyorsanız acer... fakat artık ramler çok ucuzladı acer'da olan 2 gb rami daha sonra 4 gb yapmak çok da zor olmaz.
bu üçünü eleyip benim aldığımı alırsanız... hepsine sahip olursunuz; çok iyi oyun performansı, fazla alan, ram sony'den az da olsa 3 gb olduğundan farketmeyecektir...
Gerçekten verdiğim linkteki laptop tüm bu üçünden çok çok daha iyi olduğundan vereceğiniz daha fazla ücrete kesinlikle değecektir. Ayrıca ek olarak acer'larda bluetooth bulunmuyor bilginiz olsun ancak bu sorun değil bana göre çünkü ufacık bir usb bluetooth aleti ile bunu halledebilirsiniz.
BENCE SONY'İ ALMALISIN...
Ya arkadaşlar bizimkiler ACER'i hantal bulmuş. Nette görüldüğü gibi değil dediler. Bilgisayar almayı yarıyıla kadar erteledim bende. Gidip, görüp, beğenip öyle alcam. Erteledikleri için limitte 2000ytl civarına çıktı. Şuan için ACER özelliklerinde olan ama ekran kartı DDR3' mü yoksa DDR' bellek mi emin olamadığım HP Pavilion dv5-1021et (FW694EA) ya da TOSHIBA PORTEGE M800-107 modellerini gözüme kestirdim iki alette farklı klasmanlarda gerçi ama hedefimi iyi belirlemem gerektiğine eminim. Oyun oynamayı illa isterim gibime geliyor ama bakalım daha 2 ay gibi bir süre var. Yeni kampanyalar ile yeni ufaklara gidersemde şaşırmamak lazım. Çok teşekkür ediyorum ilerde gene yardımlarınızı beklerim. Bu modeller için HP olanın ekran kartı belleğini bilen bir arkadaş varsa lütfen yazsın. Ben bulamadım. DDR2 mi yoksa DDR3 mü?
Arkadaşlar, lütfen HP modelinin ekran kartı bellek türünü bilen varsa yazsın!.. GDDR2 mi yoksa GDDR3 mü? Acer' i incelerken bu 2 bellek türü arasında aynı ekran kartında 1000 kadar bir 3Dmark06 puanı vardı ki bence çook önemli.
Arkadaşlar, lütfen HP modelinin ekran kartı bellek türünü bilen varsa yazsın!.. GDDR2 mi yoksa GDDR3 mü? Acer' i incelerken bu 2 bellek türü arasında aynı ekran kartında 1000 kadar bir 3Dmark06 puanı vardı ki bence çook önemli.
Gddr2 olması lazım.. ddr3 olsaydı gözümüzün içine sokarlardı bu makine ddr3 diye
Sağol! Zaten Samsung alarak, aranıza katılmış durumdayım!.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme