Şimdi Ara

Sizce de gerçek takdiri hakketmiyorlar mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gittikçe artan müzik türleri ve gruplarla beraber kimse eskisi gibi dünyadaki tüm müzik türlerine ve bu türlerde eser veren gruplara hakim olamıyor, gerçekten takdiri hakkeden gruplar ne adam akıllı biliniyor ne de hakkettiklerini kazanamıyor ya da bulamıyorlar. Kimi daha gerçek anlamda eser veremeden yıpranıyor kimiyse küçük bir kesim dışında kimseye ulaşamadan soluyor. Bu yüzden burada böyle grupların tanıtımını yapmaya çalışacağım, tabi kendi müzik zevkimin de etkisi olacak, eskilerden dinlediğimi göz önünde bulundurarak eskilerden de arada nostaljik paylaşımlar yapacağım.

Müziğin eğer yarısı solistinse, yarısı da enstrümanlarındır. Adele gibi solistlerin önünde şapka çıkartırım elbet, ama bir gerçek var ki bir taraftan da müziği öldürüyorsunuz, müziğin hakkını tam anlamıyla veren gruplar hakkı olan takdiri göremiyor.

Not: Gerçi bana sorarsanız müziğin yarısından çok daha fazlası enstrümanlarındır.

Bölümle ilgili yorumlarınızı bekliyorum ve
    şimdiden teşekkür ediyorum tüm olumlu ya da olumsuz görüşleriniz için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 23 Aralık 2013; 5:20:45 >

• Ve ilk tanıtılacak grup oldukça bilinenlerden biri aslında. Son zamanlarda piyasaya ayak uydurarak çıkış yaptı, tabi ki eski tadını veremese de hala oldukça değerli bir grup kanımca.

Karşınızdaaa...

Arctic Monkeys

Kısa ve öz bir müzikal künyesi yaratalım gruba öncelikle..

'Arctic Monkeys', türkçeye çevirirsek 'Kuzey Kutbu(-nun) Maymunları' anlamına gelen isimleriyle oldukça değişik bir izlenim bırakıyor ilk duyulduğu anda. İlk piyasaya çıktıklarında 'Post Punk' diyebileceğimiz türü yaşatmaya çalışan bir grup gördüm ben Arctic Monkeys'de ama aynı zaman da indie rock izleri de görülüyordu her zaman post punk çizgisinde ilerlemiyorlardı, ama Andy Nicholson'ın 2006 yılında gruptan ayrılışıyla beraber grup indie rock çizgisine sıkıca sarıldı.(Bana sorarsanız üzücü bir haberdi bu ayrılık, zaten bir yıl sonra grubun davulcusu Matthew Helders ve eski bassisti Andy Nicholson Arctic Monkeys'den bağımsız bir çalışmaya girişecek; ki bu da muhtemelen şunu gösterir : grubun kimyasını etkileyen bas ve davul ikilisinin uyumu eskisi gibi değildi artık) Post punk, tabi biraz geniş bir tanımdır ; aynı indie rock gibi. O yüzden müzikle ilgilenen bazı arkadaşlar belki ne post punkından bahsediyorsun alakası yok diyebilirler hakları da var ; bir Athena'da olan belirgin punk izlerini görmüyoruz Arctic Monkeys'de. Ama saf bir indie rock grubu olarak piyasaya çıkmadıkları kesin. Andy Nicholson'ın ayrılışı grubu sarsması beklenirken grub 2007 yılında büyük bir çıkış yakaladı. İşte vikipediyi kaynak alarak bu çıkışı kısaca özetleyen bir bölümü aşağıya alıntılıyarak bitiriyorum grubun müzikal künyesini.

16 Nisan 2007 tarihinde “Brianstorm” adlı single’ı yayınlayan Arctic Monkeys, 23 Nisan tarihinde de “Favourite Worst Nightmare” adlı 2. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştırdı. Albümün prodüksiyonunda James Ford ve Mike Crossey ile çalışan grup, albümün soundunda ilk albüme göre daha hızlı ve funk parçalara imza attı. “Brianstorm” single’ı ile İngiltere listelerinde 2 numara olmayı başardılar.

9 Temmuzda çıkan Favourite Worst Nightmare albümünün 2. single’ı Fluorescent Adolescent’in klibi unutulmayacak kadar orijinal tartışmasız. Bu single’dan sonra uzunca bir ara veren grup, 3. singleları Teddy Picker’ı 3 Aralıkta çıkardılar. Grup 2. albümüyle bir kez daha Mercury’e aday olunca bazı sanatçılar bu duruma karşı çıktı.

Grup, 20 Şubat 2008’de gerçekleştirilen Brit Ödülleri Töreni’nde «En İyi İngiliz Grup» ve «En İyi Albüm» ödüllerinin sahibi oldu.

Son parçalarından bir kaçı

Özgün klibiyle beraber oldukça güzel bir parça : 'R U Mine?'.

'R U Mine? Take it away honey!'

İndie rock çizgisine kaydıklarından itibaren bir yönünü kaybedip başka bir yön kazanan Arctic Monkeys'in o bayıldığım tef ve diğer canım enstrümenlarla süslenmiş ritimdeki parçası : 'Arabella'.

'Arabella'

Eski eserlerinden

Eski bas gitaristleri Andy Nicholson'un gruba kattığı tadı daha iyi anlıyoruz ayrıldığında gruptan. Favori parçalarımdan biri olup bas ritmine bayılıyorum: 'Teddy Picker'.

'Teddy Picker'

Oldukça hareketli ve kısa parçalarından biri olan 'Dancing Shoes' yine sağlam parçalarından bir tanesi.

'Dancing Shoes'

Grubu tanımaya başladığımda durmadan dinlediğim bende ayrı bir yeri olan parçaları : 'Fluorescent Adolescent'

'Fluorescent Adolescent'

Bu parçalarını da ön plana çıkarmak zorundayım, muhtemelen grubun eski bassisti Andy Nicholson beni buna zorluyor : 'Fake Tales Of San Francisco'

'Fake Tales Of San Francisco'

Ve son olarak mükemmel davuluyla ön plana çıkan son iki paçarlarını sizlere takdim ediyorum :

'A Certain Romance',

'The View From The Afternoon'

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

100 parçalık liste

Eğer beğendiyseniz ya da sadece benim verdiğim tavsiyelerin grubu anlamaya ve keşfetmeye yeterli olamayacağını düşünüyorsanız ; ki olmayabilir, üsttteki linke tıklayarak, verdiğim parçaların da içinde bulunduğu bu listeye ulaşabilirsiniz..

Umarım keyifli bir ilk tanıtım olmuştur, güzel müzik hep sizinle olsun , paylaşımla ilgili görüşlerinizi de bekliyorum arkadaşlar..

Not : Sanırım bassist benim türrettiğim bas gitaristin kısaltması olan anlamsız bir kelime, yine de çok seviyorum keretayı
     Sizce de gerçek takdiri hakketmiyorlar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 23 Aralık 2013; 15:42:44 >

• arctic monkeys'in en iyi albümü humbug'tır, ondan tek kelime etmemişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

arctic monkeys'in en iyi albümü humbug'tır, ondan tek kelime etmemişsin.

haklısın dostum oradan parça önermeyip, bahsetmemişim de, ama amacım arctic monkeysın iliklerine inmek değil, sadece popüler olan parçalarla da işim yok, her tür parçasından örnek vermeye çalıştım.

Ama hemen oradan da bir parça ekliyorum, pm olarak favori parçanı at albümden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 23 Aralık 2013; 10:09:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufferingismagic

quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

arctic monkeys'in en iyi albümü humbug'tır, ondan tek kelime etmemişsin.

haklısın dostum oradan parça önermeyip, bahsetmemişim de, ama amacım arctic monkeysın iliklerine inmek değil, sadece popüler olan parçalarla da işim yok, her tür parçasından örnek vermeye çalıştım.

Ama hemen oradan da bir parça ekliyorum, pm olarak favori parçanı at albümden

ben albüm adamıyım, tüm gruplara albüm albüm baktığım için direk albümü atıyorum.

ama konunun formatı şarkı bazında gitmek, o albümden en sevdiğim üç şarkı:

crying lightning

dance little liar

the jeweller's hands

• Droogie D kullanıcısına yanıt
    bu da iş görür, teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.