Şimdi Ara

Sizce Hangi İkili Mantıklı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar aklımdaki soru işaretlerini kaldırdınız hepinize iyi akşamlar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun ŞAHİN

Öncelike oyun ağırlıklı bir bilgisayar olucak crossfire ve sli destekleyen anakartlar olması gerekiyor ileriye dönük sli veya cf yapma hedefim var henüz ekran kartı almadım elimdeki mevcut kartı 1 yıl daha kullanmam gerek daha sonra gelişmelere göre nvidia veya amd ekran kartı alıcam, ileriye dönük olduğu için işlemciye overclock yapıcam bu ikiliden hangisi performanslı olur ve bana ısı sorunu çıkartmaz yorumlarınızı bekliyorum.

AMD

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
    AMD FX X8 8350

İNTEL

ASUS Z87-A SOKET 1150
    INTEL CORE I5 4670K

performans acisindan intel. ileriye donuk olsun diye 8 cekirdek dusunuyosun ama ben bir senede 4 cekirdekden 8 cekirdege gecilcegini dusunmuyorum yani cok zor bence ki 8 cekirdeginide tam verimli kullanmasi biraz mechul yani gerek yok bence sirf 8 cekirdekli diye amd almaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun ŞAHİN

Şuan intel kullanıcısıyım e8400 işlemciyi oc ile 3,5 ghz de kullanıyorum ve ısı 25 derece prime95 testinde max 50 dereceyi gördü asıl korkum fx serilerinin zor soğutuluşundan bu konuda ne gibi bir bilginiz var ben bf3 oynayabiliyorum imzamdaki sistem ile ve işlemci 35 lere çıkıyor en fazla sadece gpu 55 leri buluyor fx işlemcide nasıl bir ısı değerleri seğiriyor.

FX işlemciler intel işlemcilere göre biraz daha fazla ısınır ama fark ahım şahım değildir. Yani Athlon K7 Thunderbird gibi 80-85 derece, Pentium 4 Prescott gibi 90-95 derece gören bir işlemci yoktur günümüzde.

AMD fazla ısınıyor efsanesi fostur ve Thunderbird serisinden kalmıştır. Bundan çok daha fazla ısınan soba Prescott konuşulmaz da AMD ısınır denir. Bunu söyleyenlere gülüp geçin, zira günümüzde aşırı OC yapmadan ciddi derecede ısınan normal bir işlemci yoktur. Tüm yeni işlemcilerde ısı koruması bulunduğundan ısı limite yaklaşınca hızlarını düşürürler ve kendilerini korurlar. Yani ısı ile işlemci yakmak pek mümkün değildir.

FX serileri biraz daha fazla ısınmasına rağmen daha kolay soğutulurlar. Zira intel işlemcilerdeki gibi IHS sorunu yoktur ve çekirdekteki ısı soğutucuya daha iyi aktarılır. Bu nedenle de daha çok aktarılan ısı yüzünden FX fanları daha hızlı döner ve biraz daha fazla ses yapar. Bildiğiniz gibi fan daha hızlı dönüp daha fazla hava üflerse daha fazla soğutur, doğal olarak sesi de artar.

Bu ekran kartlarına benzer. En iyi soğutmayı türbin tipi soğutucular yapar ama o derecede de sesli çalışır. Bu yüzden üreticiler referans türbin tasarımlı soğutma yerine fanlı sistemleri de üretir. Türbin olanlar kasa içindeki havayı dışarı üfleyip akım oluşturur ve daima taze hava çeker ve iyi soğutur. Fanlı olanlar ise zaten kasa içindeki mevcut havayı döndürürler ve taze hava almazlar. Bu nedenle bu tip sistemlere ilave kasa fanları takılarak kasa içi hava tazelenir. Sonuçta ilave fan yine bir miktar ses artışı yapar. İlave olarak da toz.

Bu iş böyle. İyi soğutma, yüksek fan sesi. Borulu FX soğutucuları daha iyi soğutur ve biraz daha fazla ses yapar doğal olarak. FX soğutucudaki 80 mm fanlı soğutucu yerine 60-100 TL fiyata 3-4 borulu, 120-140 mm fanlı soğutucu alarak ses sorununu çözebilirsiniz. Hem böylece iyi OC imkanınız da olur.

FX için sanırım max ısı değerleri 76 derece ama 72 dereceden sonra kendini frenliyor diye biliyorum. Çok aşırı oc yapmadığınız sürece ortalamanın üstünde bir soğutu ile bile tam yükte bu değerlere çıkamazsınız. 50-60 arası gezer ve oda sıcaksa veya aşırı zorladıysanız 65-68 vb görebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.