Şimdi Ara

SİZCE HANGİ MÜHENDİSLİKTE DAHA FAZLA İŞ İMKANI VAR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

SİZCE HANGİ MÜHENDİSLİKTE DAHA FAZLA İŞ İMKANI VAR?

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş
  • Sıralamaya göre değişiyor Gebze Üniversitesi iyi diyorlar ama baya zormuş
  • Ee ye basın lan bilgisayarin siralamalari düşmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
  • otomotiv neden yok? yazacağım bölüm olduğundan merak ediyorum açıkcası
  • Forumun ne kadar çoluk çocuk kaynadığının, ne kadar gerçek dünyadan bihaber olduklarının özeti gibi anket. Hangisinde daha fazla iş imkanı var demişler, sözkonusu ülke Türkiye ve ilk sıralar bilgisayar, elektronik. Ya yaşadığınız ülkeyi tanımıyorsunuz ya da fantezi dünyasında pembe hayaller kuruyorsunuz. Bilgisayar, yazılım, elektronik, makine, mekatronik okuyup da bitiren çoğu arkadaşım şu anda savunma sanayine kapak atmaya çalışmaktan veya android'e uygulama yazıp da parayı kırmaktan başka bir şey düşünemez durumdalar. Neden, çünkü bu sektörler dışında bu ülkede doğru düzgün maaş ve özlük hakkı veren şirket yok. İyi okullar sa derdinize derman olmayacak, zira sektörler sizin bildiğiniz gibi üniversite tandanslı dönmüyor, yaş gelip 30 olduğunda kimse sen nereden mezunsun demiyor bile.

Bu ülkenin gerçeği inşaattır, taşerondur. İnşşat sektörünü biliyorum, sektör baştan sona leş ancak yenilikçi sektörlerde ciddi kalifiye eleman ihtiyacı var diğer sektörlere göre ciddi kazanç fırsatları var. Pembe hayallerinizi yıkmak istemem ama tünelin ucu ciddi ciddi moka çıkıyor, şu anda ne olursanız olun piyasada ciddi sayıda eleman var ve bu yüzden iyi yerlere gelmek için şansa ve dayıya ihtiyacınız var, hangi sektör olursa olsun. Gençsiniz, hayalleriniz var anlıyorum ama bunların hepsi pembe hayaller. Gerçekçi olup imkansızı isteyin.

• King_Leoric31 kullanıcısına yanıt
    İnşaatı bitirmek üzereyim hemde yüzde yüz ingilizce şeklinde, şunu diyeyim size; Parayı kafayı kırarak inşaat mühendisi olan değilde, ali ağaoğlu gibi insanlar alıyor. Sende aylık 3000 3500 e tüm gün o şantiyede toz dumanın, tuvaletin bile olmadığı yerde okuma yazma bilmeyen insanlarla bina dikmeye çalışıyorsun. TAVSİYE ETMİYORUM
  • Ankete aldanıp bilgisayar muhendisligi dusunmeyin derim.. eger cok ilginiz varsa yazın cunku gelecegin mesleği diyerek çok buyuk yığılmalar oldu o bölüme yıllardır ve her yer işsiz kaynıyor.

• Açık ara Bilgisayar Mühendisliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Ankete aldanıp bilgisayar muhendisligi dusunmeyin derim.. eger cok ilginiz varsa yazın cunku gelecegin mesleği diyerek çok buyuk yığılmalar oldu o bölüme yıllardır ve her yer işsiz kaynıyor.

Felaket sallamışsın şuan 20bin bandında olan hatta Ege gibi yerler de buna dahil okulu bomboş geçirmemiş bir kişinin işsiz kalma ihtimali imkansız ve çok iyi paralar kazanıyor şuan bilgisayar mühendisleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otostopcu97

İnşaatı bitirmek üzereyim hemde yüzde yüz ingilizce şeklinde, şunu diyeyim size; Parayı kafayı kırarak inşaat mühendisi olan değilde, ali ağaoğlu gibi insanlar alıyor. Sende aylık 3000 3500 e tüm gün o şantiyede toz dumanın, tuvaletin bile olmadığı yerde okuma yazma bilmeyen insanlarla bina dikmeye çalışıyorsun. TAVSİYE ETMİYORUM

ben çalışıyorum şu anda sektördeyim ağaoğlu tabikide olamazsın ama şantiyelerde 5-6 sene pişersen bütün üretim aşamalarını görürsen bence +5000 rahat kazanırsın
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız hocam, sizlere teşekkür ederim
  • Aynı şeyden bahsediyoruz zaten sen beni yanlis anlamissin. Her önüne gelen hayaller kurup yazmasın ama 20bin bandında olanlar tabiki yazabilir ve rahat iş bulabilir.

• Adam harita mühendisliği koymamış şuan bana göre en iyi sektör harita ile inşaattır gerisinden pek bir şey olmaz torpilin olmadıktan sonra.

• Merhabalar hocam en kötü 200.000 gelecek bir sıralamam olacak bilişim ve teknik alanda kendimi geliştirebileceğime inanıyorum diplomamı mühendislik alanında istiyorum sizce nasıl bir mühendislik seçimi izlemeliyim

• mutsuzüye M kullanıcısına yanıt
    Ekledim dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Aynı şeyden bahsediyoruz zaten sen beni yanlis anlamissin. Her önüne gelen hayaller kurup yazmasın ama 20bin bandında olanlar tabiki yazabilir ve rahat iş bulabilir.

Dostum zaten iyi öğrenci olmak çok çok önemli bilgisayar mühendisliğinde, bu iyi öğrenciler de genel olarak zaten ygs-lysde güzel bir şeyler başarmış kişilerdir. Ayriyeten bilgiye ulaşabileceksin ve üstüne çalışıcaksın. Özellikle bilgiye ulaşma mevzusunda İngilizce aşırı derecede önemli, örnek bugün Python'da yeni bir kütüphane öğrenmeye kalksan tutorialları hep ing. Bu nedenle kötü üni.de kötü eğitim alan ve buraya giren öğrenci profili de ortada olunca hiçbir şey bilmeyen müh. kaynıyor etraf e haliyle.

• Şırnak ceng. geleceği şekillendirmek istersen tabi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.