Şimdi Ara

Sizce Hangi Sürümü Kullanayım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler laptop servisten geri gelince ona windows yükleyip anneme verdim kullanması için şu an desktopta ubuntu kullanıyorum.
  • Ubuntu 12.10'la birlikte Unity masaüstü oratamı iyice gelişecek tavsiye ederim eğer Unity kullanmayı kavrarsan ekstra lenslerle birlikte acayip pratiklik sağlarsın.Bağımlısı olursun öyle diyeyim.KDE daha çok Windows benzeri denebilir.Cinnamon ya da MATE'i denemedim yakında denemeyi düşünüyorum ama linux mint ile birlikte.
    Unity'i kötüleyenler genelde alışkanlıklarından çabuk vazgeçemeyen kişiler bence.Unity ile pencere davranışları da değişiyor bu da alışkanlıklarının değişmesi gerektiği anlamına geliyor.Tabi ki bu da zor bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 15 Ekim 2012; 0:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denonitros

Merhaba Windows tan sıkılmış birisi olarak notebookuma Linux yüklemeye karar verdim.Daha önce Ubuntu kullanmıştım(yanlış hatırlamıyorsam 9 lu bişiydi) ve bana fazla sorun çıkartıp birde her updatede benden izinsiz olarak bişileri değiştirdiği için pek beğenmemiştim.Şu an beğendiğim ve en çok duyduğum sürümler şunlar:
    -Elemantary OS
    -Fedora
    -Debian veya Mint Debian.
    Ben bunları beğendim kullanım olarak Windowstan farklı olması benim için problem değil.Öğrenmeyi severim bu yüzden sıkıntı yok.Görünüm olarak güzel bişiler olursa sevinirim.Türkçe olup olmaması önemli değil hatta İngilizce olmalı.Laptopun özellikleri şöyle:
    MSI S430
    AMD Mobile Sempron 2 GHz işlemci(Sanırım 32bit o yüzden 64bit olması önemli değil ama bu işlemciyle 64bit kullanabilirsem tercih ederim.)
    1,5GB ram
    Paylaşımlı(sanırım) Nvidia Geforce 6100Go.

Bana önerebileceğiniz hangi sürüm?Eğer başka tavsiyelerinizde varsa öğrenmek isterim.Birde son soru;Mint Debian la Debian aynı mı farklı mı?

zenwalk linux kullanabilirsin eski hardwarelerde güzel peformans verir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.