Şimdi Ara

Sizce işlemcimi değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mehaba arkadaşlar, sistemim kısaca İntel Core i5 2310 2.90 ghz dört çekirdekli işlemci, Z68 çipset gigabyte anakart ve 4x4 8 gb 1333 mhz bellek. Geçenlerde ekran kartımı Nvidia Gtx 680 4gb oc edition ile değiştirdim ama sanki kartın gerçek performansını bir türlü alamıyorum. 1280 x 1024 bir ekranla oynamama rağmen (şu monitörü de bi değiştiremedim gitti) arada kısa süreli takılmalar ve stabilitede sorunlar olabiliyor. İstediğim FPS oranını bir türlü tutturamıyorum sanki. Sizce mesela Core i7 3770k gibi bir işlemci alsam dertlerim sona erer mi? Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rm_rm -- 24 Mart 2013; 15:11:06 >

• Oynadığın çözünürlüğü yükseltmen senin yararına olacaktır,düşük çözünürlükte yük işlemciye biner bu da darboğaz dediğimiz sorunu ortaya çıkarır.Ekran kartının tam olarak potansiyelini göremezsin.Sandy Bridge tabanlı olduğu için sorun çıkaracağını düşünmüyorum aslında,fakat elindeki işlemciyi kullanmadığım için pek bilmiyorum.Eğer işlemci değiştireceksen 3770k ya hiç bulaşma derim,3570k günümüz oyunları için gayet yeterli olur.Ancak dediğim gibi bence monitörü değiştirebilirsen değiştirip,öyle bir dene,sonuçta işlemciyi ne kadar yüksek alırsan al,eğer o çözünürlükte kalırsan gpu hiçbir şekilde performansını tam olarak yansıtamaz.
  • İ5 2310 güzel işlemcidir ama İ7 yede geçebilirsin .
  • yukardaki arkadaşında dediği gibi monitörünüzle alakalı, çözünürlüğü 1080p yaptığınız anda sistemin asıl gücünü görmeye başlarsınız. Bunu test edebilirsiniz aslında bir arkadaşınızın full hd monitörünü 1 saat deneyebilirseniz dediğimizi anlarsınız.
  • Yüksek çözünürlüklerde yük ekran kartına bineceğinden işlemci faktörü pek eti etmiyor.Düşük çözünürlüklerde ise arkadaşın da dediği gibi yük işlemcide.Ekran kartından verim almak istiyorsanız yüksek çöz. Oynamalısınız.Monitörünüz desteklemiyorsa yeni bir monitör almayı düşünün.Fakan vga dışında dvi çıkısı da olduğundan emin oldun.Bazı kartlarda sorun yaratıyordu vga zira.Gerçi nvidia imiş karınız ama.Yeni teknoljiden zarar gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Yüksek çözünürlüklerde yük ekran kartına bineceğinden işlemci faktörü pek eti etmiyor.Düşük çözünürlüklerde ise arkadaşın da dediği gibi yük işlemcide.Ekran kartından verim almak istiyorsanız yüksek çöz. Oynamalısınız.Monitörünüz desteklemiyorsa yeni bir monitör almayı düşünün.Fakan vga dışında dvi çıkısı da olduğundan emin oldun.Bazı kartlarda sorun yaratıyordu vga zira.Gerçi nvidia imiş karınız ama.Yeni teknoljiden zarar gelmez

arkadaşlar benimde core i5 3330 benimki gts 250 ekran kartı var 3D özelliği var HD özelliği var benim televizyon HD 1080P olması lazım . PHILIPS 82 EKRAN ona taksam olur dimi HDMI ile

• quote:

Orijinalden alıntı: şakşukacı

quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Yüksek çözünürlüklerde yük ekran kartına bineceğinden işlemci faktörü pek eti etmiyor.Düşük çözünürlüklerde ise arkadaşın da dediği gibi yük işlemcide.Ekran kartından verim almak istiyorsanız yüksek çöz. Oynamalısınız.Monitörünüz desteklemiyorsa yeni bir monitör almayı düşünün.Fakan vga dışında dvi çıkısı da olduğundan emin oldun.Bazı kartlarda sorun yaratıyordu vga zira.Gerçi nvidia imiş karınız ama.Yeni teknoljiden zarar gelmez

arkadaşlar benimde core i5 3330 benimki gts 250 ekran kartı var 3D özelliği var HD özelliği var benim televizyon HD 1080P olması lazım . PHILIPS 82 EKRAN ona taksam olur dimi HDMI ile

Varsa girişi olur zannediyorum. Ben bu bağlantıyı kullanmadığımdan kesin bir şey diyemem doğrusu..

• çözünürlüğü artırınca performanısın artacağını iddia eden arkadaşlar mümkünse kendi bilgisayarlarında bir denesinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

çözünürlüğü artırınca performanısın artacağını iddia eden arkadaşlar mümkünse kendi bilgisayarlarında bir denesinler

• quote:

çözünürlüğü artırınca performanısın artacağını iddia eden arkadaşlar mümkünse kendi bilgisayarlarında bir denesinler

darboğazın ne demek olduğunu bilmeden yazanlarda bir zahmet teorik bilgi ve test edilen pratik bilgi ne demek öğrensinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

darboğazın ne demek olduğunu bilmeden yazanlarda bir zahmet teorik bilgi ve test edilen pratik bilgi ne demek öğrensinler.

darboğaz oduğunu düşünenlerde çözünürlüğü artırınca performans yükselir önerisi yerine işlemciyi değiştirirseniz performans yükselir önermesinde bulunursa telepatik gücü olmayan normal insanlarda kim nedemek istiyor anlar
    yani ya Türkçe öğrenilecek yada donanım bilgisi

• quote:

darboğaz oduğunu düşünenlerde çözünürlüğü artırınca performans yükselir önerisi yerine işlemciyi değiştirirseniz performans yükselir önermesinde bulunursa telepatik gücü olmayan normal insanlarda kim nedemek istiyor anlar

Tavsiyem her ikisini de uygulamanız yönünde o yüzden kendi eksiklikleriniz için iyi bir tespit yapmışsınız.Herkes bu kadar analitik olamaz.Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Tavsiyem her ikisini de uygulamanız yönünde o yüzden kendi eksiklikleriniz için iyi bir tespit yapmışsınız.Herkes bu kadar analitik olamaz.Tebrikler.

valla herkez kendini belli ediyor sizinde ne olduğunuz belli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.