Şimdi Ara

Sizce ODTÜ Endüstri Mühendisliği mi Boğaziçi Işletme mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işletme gelmez muhtemelen ama iktisat olur bnce odtü endüstri yinede.okdr puan yapmışsın hiç çalışmadan yaptığın tm bölüme mi gitcen :D
  • valla fd bir garip oldu ya ,

bu nasıl soru? boğaziçi işletme diyorsun sonra odtü diyorsun gülerler adama..

işletme ve benzeri herhangi bir bölüm boğaziçinde tutuyorsa 2. alternatif bile gelmemesi lazım aklına? türkiyenin işletme konusunda en iyi üniversitesinden bahsediyorsun..
    ki arkasından herhangi bir üni düşüneceksende kesinlikle glaatasaraydır o...
  • ODTÜ endüstri Abicim düşünmeye bile gerek yok. Unvanın Muhendis olacak ..
    Bitirince de Amerikada bı MBA yaparsın . Mis gibi iste ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapan herkese çok teşekkürler. Tercihlerde sona gelinirken konuyu bir kez daha yukarı taşımak istedim, bakalım yeni yorumlar gelecek mi?

• neye karar verdin?
  • endüstri mühendisliği: genelde kararsızların kalesi olarak görülür, doğrudur, çünkü içinde tüm mühendislik, ekonomi, işletme temellerini barındırır; ayrıca mezunlarının çalışabileceği alan çeşitliliği konusunda kendisiyle boy ölçüşebilecek başka bir meslek yoktur. diğer mühendisler, işletme, ekonomi, matematik mezunları güzel pozisyonların çoğunu endüsti mühandislerine kaptırdıkları için bu mesleği karalamaya çalışırlar, aldırmayın. ancak, seçim yapmadan önceki temel düşünceniz "ben matematiği seviyor muyum?" olmalıdır. fizikten hazzetmeyen, kimyayla alakası olmayan kişiler endüstri mühendisi olabilirken; matematik, istatistik, olasılık gibi alanlara ilgisi olmayan, karmaşık problemleri kafasında modelleyerek basite indirgeme yeteneğiyle donatılmamış kişiler endüstri mühendisliği programlarında acı çekmeye mahkumdurlar. her dersin önkoşulu olmakla kalmayıp, konusunun temeli olan istatistiği sevmeyen kararsızların bir an evvel başka alanlara yönelmelerini tavsiye ederim. ayrıca, sunum ve ikna yeteneğinizin fazlalığı, proje yönetimi başarısı her ne kadar her meslek için bir gereklilik olsa da, endüstri mühendisliği için bir zorunluluktur diyebilirim. bunun haricinde, üniversite konusunda, seçmeli dersleri bol, öğrencilerini illa belli başlı konulardaki dersleri almaya zorlamayan yerleri seçmenizi öneririm; böylece, daha sonra keyfinize göre; programlama ağırlıklı, üretim ağırlıklı, ekonomi işletme ağırlıklı programlar oluşturma konusunda özgür olursunuz. bir de, daha önceden excel'e hiç işiniz düşmemiş olsa bile, bir açıp bakın, eğitim hayatınızın %70'ini bu programla geçirmeye hazır mısınız? cevabınız "evet"se hiç düşünmeden endüstri mühendisliğini tercih listenize alabilirsiniz..

===========

Bu yazı başka bir yerden alıntı dostum umarım bir fikir sahibi olursun, odtü değil de başka bir üni. söylesen boğaziçi diyebilirdim ama bu soruya benim cevabım odtüdür.

• @IsIs
    Kararım kesin değil ama sanırım boğaziçi işletme için şansımı deneyip üste yazacağım, tutma şansı düşük zaten, altına da odtü endüstri mühendisliği. Olur da tutarsa tuttu da gitmedim demeyeyim, hiç belli olmaz bu işler.
    @PaulCrewe
    Sağol paylaşımın ve yorumun için. Işte endüstri mühendisliği pek çok yönüyle hoşuma gitti benim de bakalım ne olacak.

Yukarı

• Yukarı

• yaz hocam benim de sıralama 160x li bir şey ben de yazdın ilk sıraya boun işletme de gelmez zaten ya boşuna stres yapma 500 kişi oynamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rupert_Pupkin

Arkadaşlar mf4 sıram 4032, tm1 sıram ise 1615. Yani aslında geçen sene 1110 ile kapatan boğaziçi işletmenin tutma şansı oldukça düşük. Fakat çevremde bile tm'den derece yapan pek çok sayısalcı arkadaşımın olduğunu görünce belli mi olur diye bu bölümü de düşünmeye başladım. Fakat bir yandan da mf4'te odtü endüstri duruyor. Yani boğaziçi işletmeden şansımı denemeli miyim yoksa odtü endüstri mühendisliği daha iyi mi bir bölümdür? Mf ile tmyi karşılaştırması oldukça zor biliyorum ama genel anlamda da birbirlerinden çok uzak iş grupları değiller. Sizce hangi bölümden mezun olanlar iş hayatına daha avantajlı başlar?

Nereyi kazandin hocam endustri mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Rupert_Pupkin

Arkadaşlar mf4 sıram 4032, tm1 sıram ise 1615. Yani aslında geçen sene 1110 ile kapatan boğaziçi işletmenin tutma şansı oldukça düşük. Fakat çevremde bile tm'den derece yapan pek çok sayısalcı arkadaşımın olduğunu görünce belli mi olur diye bu bölümü de düşünmeye başladım. Fakat bir yandan da mf4'te odtü endüstri duruyor. Yani boğaziçi işletmeden şansımı denemeli miyim yoksa odtü endüstri mühendisliği daha iyi mi bir bölümdür? Mf ile tmyi karşılaştırması oldukça zor biliyorum ama genel anlamda da birbirlerinden çok uzak iş grupları değiller. Sizce hangi bölümden mezun olanlar iş hayatına daha avantajlı başlar?

endüstüri mühendisliği işletme + makina dır artık amerika gibi ülkelerde işletyme yerine endüstüri mühendisleri işe alınıyor aynı durum türkiyedede var ayrıca hem bölüm rahat hemde iş imkanı çok her fabrikaya girebilirsin bir sürü alt dalı var kesinlikle endüstüri ama iti ing git bence istanbulda okuma avantıjıda var

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.