hacettepe ee oku işsiz kal |
Sizce tıp tıp mıdır? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hacı burdan bunu mu çıkardın? en iyi yazılacak yer hacettepe o sıralamalara. ama 10k bile ona yetmiyor diyorum çünkü diğerlerine göre ismi az ama hala yazılabilir bi okul.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Düzgün hastanesi olan tıp tıptır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Ben hacettepe, çapa..vs gibi yerlerden mezun olmayan doktorlara gitmiyorum
-
derler tabi
-
Ağlak yanık ORRRRRRRHAN gelmiş hoşgelmemiş üniye başladın mı lan :D Tercih listeni atsana lan hadi 1 milyon kez sordurdun bana ucube seni
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thatisreal -- 16 Eylül 2024; 17:18:41 >
Orhan ksuratla tıp kaçırdı galiba bence tıp çok da matah bir şey degil
yıllardır bu kadar vermiyor 2003'te 5k kişi tıpa girmiş 2009'da 5k atandı. 2018'de 14k kişi girdi onlar bu sene mezun oldu atandı. bu sene yaklaşık 19k kişi girdi 2030'da 19k kişi atanacak ve bu sayı her sene artıyor.
2003 kontenjan 4941 2013 kontenjan 11793 2018 kontenjan 14647 2023 kontenjan 18010 hemen hemen her 5 sene 4k kontenjan artıyor tıpta. Zenginlerin işine geleceği için diğer her bölümde olduğu gibi maaşları düşük tutmak için de ihtiyaç kapansa bile kontenjan artmaya devam eder. Yıllar önce öğretmenler özel okullarda/dershanelerde devletten daha çok kazandıkları için özele girmeye çalışırdı. Şimdi özellerde asgariden az para teklif ediliyor.
Şu an Türkiye'de yaklaşık 200k doktor varken Almanya'da 428k doktor var çok değil 10-15 sene içinde Türkiye Almanya'yı yakalar hatta geçer(Almanya'da tıp kontenjanı yaklaşık 9k). (Yani uzman olana kadar) Türkiye'nin ekonomisiyle Almanya'nın ekonomisi belli. Bugün doktorların fazla kazanmasının sebebi sayısının az olması o da zamanla yok olacak.
Türkiye'de 128 tıp fakültesi varken İspanya+Almanya+İngiltere+İrlanda'da 148 tıp fakültesi var.
türk tabipleri birliği
Artan Tıp Fakülteleri Kontenjanları ve Önerilerimizhttps://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=42ba715e-3ffe-11ee-889b-1b907fcd8532&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weexeq -- 16 Eylül 2024; 21:37:26 >
-
Düşündüğüm şeyleri yazmış TTB.Şimdilerde tıp yazanlar 10 sene sonra pişman olacaklar.
10 yıl sonra; tıpta kendini geliştiren işsiz kalmaz yorumumu atcaz acaba
bu ülke herşeyi başarttırır.
Ülkeyi bu duruma getirenler geb( )rse de gitse diyorum gerçekten
Ama şöyle bir durum var tıp fakültelerinin mezun olan öğrenci kalitesi gittikçe düşüyor aralarından bazılarının gelecekteki öğretim görevlileri olacağını düşünürsek eğitim kalitesi de iyice düşecek
Uzmanlık sınavına girmeden önce bütün mezunların girmesi gereken bir yeterlilik testi kesinlikle şart koşulmalı ,bu test de yakın zamanda uygulamaya konmalı çünkü ülke bu kafayla giderse fakültelerin eğitim kalitesi buna bağlı olarak sağlık sektörünün kalitesi belli bir süreden sonra iyice düşecek eğer ondan önce önlem alınmazsa sonrasındaki akademik açıdan yetersiz insan oluşturma döngüsünü kırmak imkansız hale gelecektir
Dediğim belki kulağa saçma geliyor olabilir ama bir 10 yıl sonra fakültelerin verdiği eğitim kalitesi bunun yarısı kadar bile olmayacak maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 17 Eylül 2024; 2:12:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tıp fakültesi için yeterlilik sınavı düşene de bir tekme benden gibi garip bir durum gibi göstereceğini düşünüyorum. Son sınıfa kadar gelen bir öğrenci zaten yeterince çalışmış biridir ama dediğimiz gibi yetersiz üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin donanımlı olma olasılığı düşük. Keşke yok olup gitselerde şu üniversiteler başka şeylere dönüşse. Hayatımda gördüğüm en cahilce yapılmış bir karar. Ülkenin eğitimi ve geleceği ile kökten oynatıldı.
tıbbı bırakmamın bir sebebi de bu. eğitim kalitesi dediğiniz gibi düşecek. ben cbüde okuyorum ve ne şehir bazında ne de okul bazında öğrenciye sunulan sosyal/kültürel hiçbir şey yok. hocaları iyi çoğu ege mezunu tamam ama okulun imkanları kısıtlı pratik derslere girmek için sınıfı 8e bölüyorlar ona rağmen pratik dersler saat 6'ya kadar uzuyor. Buna rağmen bu sene kontenjan 10 kişi arttı. Sınıfta kalanlar, myp ile gelenlerle beraber toplam 40 kişi fazla almıştır 2023 kontenjanına göre. 2. dönemler wp grubu 294 kişiydi en son hocalar hariç ve kontenjan 230 ya da 240 kişiydi 2023'te. Hocaların çoğu İzmir'de yaşıyor bazı günler ilk derse gelmedikleri oluyor trafik sıkışıklığı, arıza gibi sebeplerden.
Ayrıca ileride maaşların da günümüz şartlarına göre düşeceğini düşünüyorum. Düşük maaş alıp sürekli sıkıntılı insanlarla muhattap olmak, 6 sene zorlu eğitimden geçmek ve bunlar yetmiyormuş gibi asistanlık yaparken mobbingle uğraşmak akıl karı gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weexeq -- 17 Eylül 2024; 10:53:11 >
-
İyi okul mezunları atanacak pratisyen olarak mühendislik gibi olacak.
Hocam bıraktınız mı bırakıyor musunuz?
yksye gireceğim bu sene hazırlanıyorum kaydımı sildirmedim eğer kötü yaparsam obp ile geçiş yapabileyim diye ama okumaya niyetim yok son tercihim olur. annem babam çiftçi çocuğu memur. klasik memur kafası ile hareket ediyorlar zorla okula devam etmem için.
-
Daha 1.sınıftasın herhalde eğer gerçekten ben bu mesleği yapmak istemiyorum sevmiyorum diyorsan yap geçişini.Annene babana bakma geçtikten sonra kabullenirler mutlu olduğunu gördüklerinde onlar da mutlu olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X