Şimdi Ara

SİZCE TURKCELLDE İŞE BAŞLAMALIMIYIM ? (12 SAAT MESAİ + ASGARİ MAAŞ + SADECE PAZAR TATİL) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çalışma bakanılğı kanununa göre haftada çalışma saati 45 saattir ve onun üzerisi fazla mesai olarak yansır ama çoğu iş yeri yapmaz bunu uygulamaz 12-18 saat çalıştırır gene aynı parayı verir yani o kanunlar onlara Hikayedir.
  • kendin bir şeyler yapmaya çalış
  • 4 senelik üni mezunu ing var askerlik tamam

media markta 954 tl alıyor 2005 den beri mağazacı
  • Migrosda Part time işe girsen o kadar para kazanırsın. Çalışma saatleri ise 17.30-22.00. Sadece pazar günü Full çalışıyorsun, hafta içi ise 1 gün iznin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 14 Nisan 2011; 4:16:00 >
  • asgari ücret vereceklerse günde sekiz saatten fazla çalıştıramazlar yasalar geregi(ben böyle duydum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Bu özel sektör resmen insanların kanını emiyor. Baştakiler parayı çuval çuval götürürken işi yapan asıl insanlara uç kuruş para veriyorlar.

Evet. Ondan sonra da bu firmalar ürettikleri ürünleri istedikleri gibi satamayınca vergilerden, ıvır zıvırdan devlete yakınıyorlar. X firması kazandığı paradan çalışanlarına düzgün maaş vermezse, Y, Z firması da aynı şekilde davranırsa, ondan sonra X firması ürünlerini Y ve Z firmalarının çalışanlarına nasıl satabilir veya tersi? Sonuçta satmaya çalışacağı kişiler de kendisi gibi firmalarda çalışan diğer vatandaşlar ve aileleri olacak.
    Onlar da parası olmadığı için alamayacak, ancak kalbur üstü kesim rahat rahat her istediğini alabilecek, bu şekilde üretim artmaz, çünkü üretenler kazandıklarını çalışanlarla yeteri kadar paylaşmıyor, onlar da başka ürünleri alamayınca piyasa canlanmıyor.

• Arkadaşlar işe girmekten vazgeçtim , iyi , kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim.
  • neyden bahsediyosunuz ya günde 12 saat haftada 72 saat çalışan ve maaşı agi dahil 750 liraya çalışan binlerce güvenlik var
    siz kanunlardan bahsediyosunuz keşke hayat sizin deciğiniz kadar basit olsa heryerde böyle şartlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErsinBoz

neyden bahsediyosunuz ya günde 12 saat haftada 72 saat çalışan ve maaşı agi dahil 750 liraya çalışan binlerce güvenlik var
    siz kanunlardan bahsediyosunuz keşke hayat sizin deciğiniz kadar basit olsa heryerde böyle şartlar

İyi ozaman şartlar öyle diye koyun gibi çalışalım didinelim patronlarımıza daha çok para kazandıralım. O paralara kim içinden gelip çalışmak ister ? Günde 12 saat sadece Pazar izin ve 600 lira maaş ? Resmen kan emici mahluklar.
  • ben öyle olsun demiyorum dostum ama öyle
    600 değil 400e bile çalışacak insan dolu müstehaktır bende dahil olmaz üzere çalışcaz ske ske zenginler daha çok zengin olsun
    Son Peygamber Tayyeap sağolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizhy kullanıcısına yanıt

11 yil sonra selam abi. saka gibi dimi. :) zaman hizli. Hala bu isi yapiyor musun. Ben nasil yapabilirim. Vs bilgi verir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.