Şimdi Ara

SİZCE TÜRKİYEDE EN FAZLA TERCİH MARKA HANGİSİDİR NEDEN? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
6.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım volvunun güvenlik konusunda mersolara yada bmw lere kafa tuttuğunu hepimiz biliyoruz
    volvo kendini ispat etmiş bir firma ancak son yıllarda renault ta güvenlik konusunda büyük adımlar attı
    euroncap ta beş yıldız almak her babayiğidin harcı değildir hatta bu beş yıldız olayını hemen hemen tüm modellerinde almak
    bazı firmalar sırf beş yıldız alabilecek araçları üretirlerken bazıları hakikatten güvenli araçlar yapıyorlar
    ayrıca topicin konusu en çok tercih edilşen araç
    burda kimsenin diğer araçlarının kötülememesi gerekir
    sadece kendince en çok tercih edilen yazması
    bir de en çok tercih edilen demek en kötü araç demek değildir
    eğer öyleyse çok çarpıcı örneklerde verebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

Orjinalden alıntı: rotary_power

quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

Geçmişte renault kullanıpta kuyruk acısı olmayan birini ben tanımıyorum.Binerken en iyi o sattıktan sonra hayatta binmem derler

o yüzden mi en çok satan araç Renault

1-alışkanlık
    2-başka alternatifleri denemeye karşı olan korku(ya bundan beter olursa korkusu)tipik türk benliği yeniliğe açık olmama durumu
    3-her yerde olmasından dolayı yanlız değilim olgusu
    4-fiyat avantajı
    5-parça avantajı
    6-servis avantajı
    7-herkes tarafından tanınması durumu

peki Türkiye için böyle bir açıklama yapıyorsun
    Avrupa için ne yapacaksın.
    3. madde tamamen dayanaksız bence çünkü herkeste farklı olma duygusu vardır bu duyguya rağmen insanlar Renault alıyorsa bu Renault'un başarısıdır.Renault'un arge yapmadığını söyleyenler ise cahilden öte at gözlüklü kişilerdir bence.
    Motor sporlarının en üst noktası sayılan Formula1'deki başarı bunun göstergesidir.

avrupa dediğin ne senin??fransada reno tabiki satar veya avrupadaki diğerlerine nispeten fakir ülkelerde iyi satar..ama başka nerde satar??mesela amerikada satarmı satmaz.....niye satmaz...amerika insanının kalite anlayışı vardır....orda zenginler chevy chrysler veya alman otosu alır fakirlerde mis gibi sağlam japon otolarına biner.....hiç merak ettinmi neden hiç bir fransız otomobil markası amerikan piyasasına girememiş veya zamanında girdiysede başarılı olamayıp geri çekilmiştir???....çünkü amerikada japon otomobillerinin dayanıklılığı ile kalitesi ile fransız otomobilleri hayatta başa çıkamaz...ama anca fransızlar kendi ülkelerinde veya avrupanın ücra köşelerinde(türkiye,bulgaristan,balkan ülkeleri,çek cumhuriyet,finlandiya vs) araba satar...

3. madde tamamen dayanıksız değil üstelik çok da dayanıklı bir maddedir nedenine gelince.....insan kimsenin tanımadığı bilmediği bir araba almaya korkar...istediği kadar dayanıklı olsun kaliteli olsun....almaz.....bilinen marka alır....neden çünkü yanlız değildir...yarın bir gün atıyorum reno türkiye piyasasından çekilirse mağdur olanlar çok fazla olduğu için olay ülkesel boyutta bir kriz olur...bir şekilde çaresine bakılır ama zamanında bilirsiniz proton gibi bir arabayı alanlar ortada kaldı....yanlız değilim olgusu burdan geliyor....yoksa herkezin aynı renk araba kullanmaktan hoşlandığından filan bahsetmiyorum....
    sonra reno tanınan bilinen bir arabadır...bütün ustalar renodan anlar...çünkü en çok reno tamir ederler....bütün problemleri ezbere bilinir kornik problemleri hemen farkedilir...

reno madem çok arge yapıyorda neden 70 li yıllardan 98 li yıllara kadar boradway sattı...otomobil sektörüne ne gibi bir katkı sağladı bu renoneden broadway lerdeki teknoloji bu kadar geriydi.......ha şu anda yapıyormu yapıyor son 5-6 yıldır....ayrıca formuladaki başarısı bir şey kanıtlamaz.....her otomobil firmasının kendine has motor sporu başarısı vardır.....sürekli birileri şampiyon olur ona bakarak arge geliştirmesini ölçemeyiz...sonuçta sanki bütün renolar formula 1 arabaları.....renonun orda yaptığı arge den kime ne....önemli olan binek arabalarına ne kattığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotary_power -- 22 Haziran 2006; 14:08:05 >

• arkadaşım aynı olay fiat için de geçerli
    ancak sana şu kadarını söyleyeyim bu topic renocu fiatci mazdaci tartışma birbirlerini kötüleme topici değil
    kavga edeceksek
    o zaman madem çok kaliteli general electrics mühendislerinin çizdiği chevroletler neden paslanıyor
    veya euroncap ta neden dağılıyor araçlar
    veya neden bu kadar kalitesizler
    sonuçta general electrics hani şu amerikan dodge ram larını falan üreten firma
    bunlara karşılık ver bakalm
    ya da clio III neden yılın otomobili seçildi
    passat falanda vardı karşılaştırılan otolar arasında
  • General electircs diye bi şirketi ilk defa duyuyorum hayatımda.
    General electric diye bi şirket var, general motors var, general dynamic var ancak electrics yok. Yukarıda adı geçen general ... şirketlerinin hiç birinin amerikan dodge ramleri ile felan uzaktan yakından alakası yok.

Demek istediğin şeyi açık bir dil ile ifade etki karşılık verelim hep beraber.
  • 2005 Clio Symbol de arka kapılar otomatik değil ama 93 Mazda da 4 kapı otomatiği standart. Benzin sarfiyatına bakıyorsun, konfora bakıyorsun ve istemeden aklına takılıyor bunlar. 2005 nere 1993 nere? 95 model Mercedes mi 2005 Clio mu deseler yine cevabım Mercedes olur. Tofaş-Fiat ve Renault yıllarca ülkemizde geri kalmış teknolojilerini sattılarmı satmadılar mı? Ha birde Şahin e Doğan a modifiye yapanlara gülüyorum. Estetiği sıfır, aerodinamic ten nasibini almamış arabaya ne diye masraf edilirki? Kullanmasına kullanalım ama büyütmeyelim şu otoları. Sonuçta Renault ve Fiat ülkemizde en çok satandır ama bu onların kalitesini göstermez.
  • RENO Clio 3 2006 car of the year
    TOFAŞ DOBLO 2006 van of the year seçilmiş

megane,punto 5 yıldızı götürmüş

yine de reno-tofaş kalitesini tartışan tiplerin olması düşündürücü

• 2000 yılına kadar üretilen R12, R9, R19, Tipo, Uno, Kuş serisi gerçeği de bu üreticilerin kaliteye ve güvenliğe, daha da önemlisi tüketicimize yaklaşımlarının en somut delilidir diyorum ben. Bize yıllarca reva gördükleri muamelenin ardından isterlerse NCAP ten 10 yıldız alsınlar bu üreticiler benim açımdan ancak ve ancak üçüncü sınıf şirketler olarak kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 22 Haziran 2006; 16:40:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

RENO Clio 3 2006 car of the year

Seçen kim ve kıstasları nedir?
    Hangi sınıf oto?
    Hangi alanda 5 yıldız almış?
    Günümüze kadar bu markaların otomotiv dünyasına getirdiği yenilikler nelerdir?
    Bu ve benzeri soruları içtenlikle cevaplayabilirmisiniz?

Kimse ayranım ekşi demiyor sonuçta...
  • Bence Fiat ve Renault'un şimdiki satış rakamlarına ulaşmasının tek sebebi doğan, şahin, toros, brodway vs. gibi piyasanın hakimi diğer markalara göre konforu traktörden, triportörden fazla olmayan otolardır.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: erdson

quote:

Seçen kim ve kıstasları nedir?
    Hangi sınıf oto?
    Hangi alanda 5 yıldız almış?
    Günümüze kadar bu markaların otomotiv dünyasına getirdiği yenilikler nelerdir?
    Bu ve benzeri soruları içtenlikle cevaplayabilirmisiniz?

Kimse ayranım ekşi demiyor sonuçta...

içtenlikle cevaplarım ama iyi oku:

seçenler sektör içinden mensuplarla oluşturulmuş organizasyonlar

yılın otomobilinde sınıf yoktur.ödediğinin karşılığını iyi veren otomobil aranır.

yılın van ı da aynı şekilde.

en iyi otomobil değil ödediğin paraya göre.

euro-ncap kriterlerini okuyup hangi alanda 5 yıldız olduğunu öğrenebilirsin.tek tek çarpışma tip ve yıldızların hangi duruma göre verildiğini yazmamın bir anlamı yok.

gönül ister ki ayranımız olsun bu firmalar yabancı ortaklı bizim değil.

ucuz otomobil üretip vatandaşa seçenek sundular.kimseye zorla satmadılar.şimdi beklentiler değişti alım gücü değişti,talep değişti.son teknolojiyi ayakta kalmak için getirdiler.

ve görüldüğü gibi dimdik ayaktalar.diğer yabancı firmalar da buyursunlar yatırım yapsınlar

ya da devlet destekli yerli bir ürün yaratılsın.

boş konuşup onu bunu kötülemekle japon yalakalığı yapmakla bir yere varılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 22 Haziran 2006; 16:53:23 >

• FIAT ! GENE SÖYLÜYORUM. YARI YOLDA BIRAKMIYOR EN İYİSİ BENCE!
  • Reno ve fiat 100 yılı devirmiş dünya çapında çok büyük firmalardır.

bilip bilmeden yok 3 .sınıf gibi komik benzetmeleri başka firmalara yapınız

otomotiv sektörüne ne kazandırdıklarını okuyup araştırınız.

ben bir tane örnek veriyim.common-rail dizeli FİAT icat etti.

http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/diesel/commonrail.htm

Common-Rail wurde von einem Forschungsunternehmen der Fiat-Gruppe namens Elasis in Neapel entwickelt.
  • Çift kademeli airbagi, Renault icat etti.

Dünyanın en güçlü 2000cc dizeli gene Laguna GT de.

Laguna II, Euro Ncap tan ilk 5yıldız alan araba..

Gene, Mégane II, Modus, Espace IV , Scénic II sınıfının ilk 5 yıldızlı arabaları.

Edit: unutulan "IV" konuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 22 Haziran 2006; 17:15:59 >
  • sen şirketin adını doğru yazmışsın kafam dağınık olduğu için öyle yazmış olabilirim
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

General electircs diye bi şirketi ilk defa duyuyorum hayatımda.
    General electric diye bi şirket var, general motors var, general dynamic var ancak electrics yok. Yukarıda adı geçen general ... şirketlerinin hiç birinin amerikan dodge ramleri ile felan uzaktan yakından alakası yok.

Demek istediğin şeyi açık bir dil ile ifade etki karşılık verelim hep beraber.
  • quote:

akincl kardeşime katılıyorum
    arkadaşlar siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz yaaa
  • quote:

2005 Clio Symbol de arka kapılar otomatik değil ama 93 Mazda da 4 kapı otomatiği standart. Benzin sarfiyatına bakıyorsun, konfora bakıyorsun ve istemeden aklına takılıyor bunlar. 2005 nere 1993 nere? 95 model Mercedes mi 2005 Clio mu deseler yine cevabım Mercedes olur. Tofaş-Fiat ve Renault yıllarca ülkemizde geri kalmış teknolojilerini sattılarmı satmadılar mı? Ha birde Şahin e Doğan a modifiye yapanlara gülüyorum. Estetiği sıfır, aerodinamic ten nasibini almamış arabaya ne diye masraf edilirki? Kullanmasına kullanalım ama büyütmeyelim şu otoları. Sonuçta Renault ve Fiat ülkemizde en çok satandır ama bu onların kalitesini göstermez.

arkadaşım;
    1- 2005 model renault clio Symbol de arka kapılarda otomatiktir. Hatta o kadar otomatiktir ki ayarlanırsa belli bir sürate çıkınca kendi kendine de kilitleme yapma fonksiyonu vardır.
    2- 93 model mazdayla 2005 model renault karşılaştırılmaz. 93 model renault karşılaştırılır. Eğer mazdadan kastın 323 modeliyse renaulttan da aynı segmentteki o yılların 19 modelini örnekleyebilirsin. Tabi ki onda da otomatik merkezi kilit vardır ve o yıllarda "Almanya da en çok satılan ithal otomobil" ünvanına sahip olabilecek kadar iyidir.
    3- 95 model mersedesle 2005 clio karşılaştırması da yanlıştır. 95 model ferrari mi alırsın 2006 model laga samaramı alırsın? sorusu gibi anlamsızdır.
    4-Bir aracın kalitesi o aracın ikame seçenekleriyle rekabet edebilmesiyle ölçülür. Ülkemizde üretilen bazı araçların Almanya, İngiltere, Fransa gibi rekabetin yoğun olduğu, tüketicin sınırsız seçeneklerinin bulunduğu pazarlarda satılabilir olması, hatta başarı ödülleri alabilmesi (COTY,VOTY,vs.) kalitelerini gösterir...

• quote:

Orjinalden alıntı: hakatem

quote:

2005 Clio Symbol de arka kapılar otomatik değil ama 93 Mazda da 4 kapı otomatiği standart. Benzin sarfiyatına bakıyorsun, konfora bakıyorsun ve istemeden aklına takılıyor bunlar. 2005 nere 1993 nere? 95 model Mercedes mi 2005 Clio mu deseler yine cevabım Mercedes olur. Tofaş-Fiat ve Renault yıllarca ülkemizde geri kalmış teknolojilerini sattılarmı satmadılar mı? Ha birde Şahin e Doğan a modifiye yapanlara gülüyorum. Estetiği sıfır, aerodinamic ten nasibini almamış arabaya ne diye masraf edilirki? Kullanmasına kullanalım ama büyütmeyelim şu otoları. Sonuçta Renault ve Fiat ülkemizde en çok satandır ama bu onların kalitesini göstermez.

arkadaşım;
    1- 2005 model renault clio Symbol de arka kapılarda otomatiktir. Hatta o kadar otomatiktir ki ayarlanırsa belli bir sürate çıkınca kendi kendine de kilitleme yapma fonksiyonu vardır.
    2- 93 model mazdayla 2005 model renault karşılaştırılmaz. 93 model renault karşılaştırılır. Eğer mazdadan kastın 323 modeliyse renaulttan da aynı segmentteki o yılların 19 modelini örnekleyebilirsin. Tabi ki onda da otomatik merkezi kilit vardır ve o yıllarda "Almanya da en çok satılan ithal otomobil" ünvanına sahip olabilecek kadar iyidir.
    3- 95 model mersedesle 2005 clio karşılaştırması da yanlıştır. 95 model ferrari mi alırsın 2006 model laga samaramı alırsın? sorusu gibi anlamsızdır.
    4-Bir aracın kalitesi o aracın ikame seçenekleriyle rekabet edebilmesiyle ölçülür. Ülkemizde üretilen bazı araçların Almanya, İngiltere, Fransa gibi rekabetin yoğun olduğu, tüketicin sınırsız seçeneklerinin bulunduğu pazarlarda satılabilir olması, hatta başarı ödülleri alabilmesi (COTY,VOTY,vs.) kalitelerini gösterir...

+100000000000000000000000000000000000

1. madde doğrudur 6km hızdan sonra tüm kapılar otomatik olarak kilitleniyor bagaj dahil

• reno reno 12 serisini en çok satan araba olduğu zaman kesince herkes şaşırmıştı. adamlara aptal gözüyle bakmıştı. zamanla ne kadar haklı oldukları ortaya çıktı. reno şu an türkiyenin en çok satan arabası.
    tofaş kuş serisinde bunu yapamadı. tofaş en çok satılan sınıf olan compact seri arabada da çok başarısız. megane çok iyi satıyor. ama stılo yerlerde sürünüyor. küçük seriden olan albea+palio ve kamyonet tarzı doblo olmasa tofaş batardı. şimdi punto biraz satıyor ama compact seride tofaş hala zayıf.
    bunları yazan beni reno sahibi sanabilir. arabam fiat stılo. ben sürü psikolojisine sahip biri değilim. fiyat-donanım performansını inceler, parama göre en uygun gördüğümü alırım.

quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Türkiye şartlarına en uygun aracı şu an tofaş-fiat üretiyor... servisi ve ustası her yerde var(ardahanın kasabasından tut hakkari yüksekovaya kadar her yerde var).... parçası ucuz ve her yerde var(bakım parçaları marketlerin oto aksesuar reyonlarında bile bulunuyor) türkiyenin yol ve kullanım şartlarını en iyi bilen firmalardan birisi ve araçlarını yolun bozukluklarından tutunda mazotun kalitesizliğine göre ayarlıyor.. aksesuar desen gidiyor ve ikinci eli değerli..... bunca yıldır bu yüzden ilk sırada tofaş ikinci sırada renault derim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinemre -- 22 Haziran 2006; 17:45:20 >

• aynı fikirde değilim. milletin bayılarak aldığı palio ve albea avrupada satılmıyor. sadece 3. dünya ülkelerinde satılıyor. fiat onların sacına 6 yıl, stılo'nun sacına 12 yıl garanti veriyor. burdan bile belli kaliteleri. ben albea alıcam diye gittim. kalitesizliğini gördüm ve stılo aldım. işçilik+malzeme gerçekten dandik. clio da aynı şekilde ithal clio var bir tanıdıkta, yerlilerden bariz bir şekilde daha kaliteli malzeme kullanılmış. megane için birşey diyemiycem ama sadece megane HB nin euroncap testlerine girmesi ilginç bence.

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101
    ...Reno ve Tofaşın bu değişime ayak udurabilmeleri ise 2000 yılını bulmuştur ve ancak o günden sonra rakipleri ile kıyaslanabilir kalitede ürünler sunmaya başlamıştır. Ha bu gün reno-tofaş ve diğer markaların aynı segmentte modelleri arasında kalite olarak bi uçurum bulunmamaktadır ...

• quote:

Orjinalden alıntı: no_fate

arkadaşım aynı olay fiat için de geçerli
    ancak sana şu kadarını söyleyeyim bu topic renocu fiatci mazdaci tartışma birbirlerini kötüleme topici değil
    kavga edeceksek
    o zaman madem çok kaliteli general electrics mühendislerinin çizdiği chevroletler neden paslanıyor
    veya euroncap ta neden dağılıyor araçlar
    veya neden bu kadar kalitesizler
    sonuçta general electrics hani şu amerikan dodge ram larını falan üreten firma
    bunlara karşılık ver bakalm
    ya da clio III neden yılın otomobili seçildi
    passat falanda vardı karşılaştırılan otolar arasında

tabiki aynı olay fiat içinde geçerli....ikiside bir iş görmez arabalar.......ben iyiye iyi kötüyede kötü demesini bilirim...ama bunu bilmeyenler var......siz bir audi deyin merso bmw volvo saab vs istediğinizi deyin kaliteli deyin ben hiçbir şey diyemem sonuna kadar arkanızdayım....hatta bakın mazdacıyım yukarıda volvoyu savunuyorum gördüğünüz gibi.....japon otolarını savunuyorum almanları savunuyorum ama kimse çıkıpta bana reno veya fiat kalite demesin allah aşkına...ne derseniz deyinde fiat ve fransız demeyinbu arabaların ne olduğu belli ama hala savunuyorsunuz ya........bu bakımdan fiatçı ları çok seviyorum...en azından renocular gibi sağlamlık konusunda volvo nun kalite konusunda mazda nın karşısında dikilip durmuyorlar kabul ediyorlar.....ama renocular bunu bilmiyor....herkes dün gibi gerçeği biliyor ama renocular savaş veriyor hala 5 yıldızda 5 yıldız diye....

generals motor demek istemişsin heralde.....büyük yanılgı içerisindesin.....o chevrolet lerin hepsi (kalos malos) tamami ile daewoo dur......bir tek türkiyede chevy nin marka imajı iyi diye bu marka adında satılıyor...yoksa chevy hala taş gibi paşa paşa araba üretiyor.....

clio 3 yılın otomobili seçilir ne olacak ki......her yıl bi araba seçilir...istediği kadar seçilsin......
    bak şimdi renocular iyice azdı clio 3 vs passat diyorlarsizi seviyorum fiatçılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotary_power -- 22 Haziran 2006; 18:35:01 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.