Türk milleti yada yabancı uyruklu birisi; bu neyi değiştirir... anlamak ve konuşmasını bilmek için biraz düşünceli olmak lazım... yalan yada doğru söz, bu bir şeyi değiştirmez, önemli olan doğru yerde ve zamanda söylemektir. uygun bir zamanda ve yerde söylenen bir yalan bazen doğru sözden daha iyi olur...
hacı bu zamanın fake lerıde bı baska oluoooo cok agresıf bu fake ama bızden kacamaz
tomek sana kıçımla bile gülemiyorum
neyse gidip yemek yicem
quote:
Orjinalden alıntı: partal_girl_13
tomek sana kıçımla bile gülemiyorum
neyse gidip yemek yicem
sen k.çınla bile gülemiyrsan artık sana diyecek sözüm yok özürlü olduğun belli özürlü fake
bu arada sen sütünü içtikten yemek mi yiyorsun
quote:
doğru her yerde söylenir mi?
soru bu
ben söylerim.. herzaman her yerde... hiç şaşmaz. rahatsz oluyorum yalan söyleyemiyorum, Allah beni böyle yaratmış... açıksözlüyüm, arkadaşlarımın dediği gibi "doğrucu davut"um
ama bi kere de pişman olmadım bugüne kdr dooruları söylemekten. Büyk yalan sölediğim zmn vicdn azabı çekerim çünkü bence olması gerekn budur
ha bi de şu var, hiç bi zamn unutmayın:
Yalan söylemek deildir sadece suç olan. Bildiğiniz bir şeyi söylememek (saklamak) da, yalan söylemek kadar gereksiz bir davranıştır.
quote:
Orjinalden alıntı: öcüüü
quote:
soru bu
ben söylerim.. herzaman her yerde... hiç şaşmaz. rahatsz oluyorum yalan söyleyemiyorum, Allah beni böyle yaratmış... açıksözlüyüm, arkadaşlarımın dediği gibi "doğrucu davut"um
ama bi kere de pişman olmadım bugüne kdr dooruları söylemekten. Büyk yalan sölediğim zmn vicdn azabı çekerim çünkü bence olması gerekn budur
Yalan söylemek deildir sadece suç olan. Bildiğiniz bir şeyi söylememek (saklamak) da, yalan söylemek kadar gereksiz bir davranıştır.
quote:
Orjinalden alıntı: greenhell
quote:
Orjinalden alıntı: öcüüü
quote:
soru bu
yapıcak bişeyin yok, zaten doğruyu yapıyosun... ben yalan söyledim hemde çok, ama emin ol birşeylerden kaçmak için değil, birkaç kişinin durumunu düzeltmesi için. mesela 6 yıl önce birlikte olduğum kız arkadaşıma yalan söyledim; istanbul'a gelmek zorundaydım ve ona uzakta acı çektireceğimi biliyodum, onun için benden nefret etmesi ve ayrılması için aklıma gelen bütün yalanları söyledim... açıkçası sadece benden nefret ederek ayrıldı ve başkasıyla birlikte olmaya başladı, evlendi ve şuan çok mutlu bir birlikteliği var... yalan söylediğim içinde pişman değilim...
bu arada mahatma gandhi'nin bi sözü geldi aklıma ; "adaletsiz davranıp bütün insanlarla birlikte olmaktansa, adaletli davranıp yalnız kalmayı tercih ederim" konuyla pek alakalı olmadı ama ona yakın bir söz sanırım...