Şimdi Ara

Skoda Favoritmi Lada Samaramı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırladığım kadarıyla Skodanın sadece kışın kaloriferi rezaletti Lada samaralar da elektronik ateşleme mi ?

Bana sorarsan favorit alırdım,hem malzeme,konfor kalitesinden hem de 1.300 motor devrinde ve vitesinde kullanırsan şaşırtabilecek kadar ekonomik oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenon_06 -- 18 Ağustos 2012; 21:51:04 >
  • slm arkadaşlar bendede samara var. bu araç çok garip bir nerede ne yapacağını bilemiyorsunuz yani örneğin bir gün tünel yapılmış bir yerde tünelden değilde eski yokuş ve virajlı yolundan gitmeyi tercih ettim birde ne göreyim benim samara hiç zorlanmadan o yokuşta ne corollalar ne peugeot lar solladı. örneğin hızlanması olsun sürati olsun sizi şaşırtan bir araçtır.. eğer motorunuz iyiyse çoğu yeni çıkan düşük cc' li araçlara göre 1500 cc lik motoruyla yakıtta kafa tutabiliyor, yani az yakıyor ayrıca parçasının tofaştan bile daha ucuz olduğunada defalarca şahit oldum :) sonuç olarak ben samaramdan memnunum ve boyasını yenileyip motorada biraz bakım yapıp binebildiğim kadar binicem çünkü alternatifi yok nedenmi hem az yakıyor hem parçası ucuz. ha bu arada konfor konusunda biraz noksandır ona itirazım yok, fakat benim için pek önemi yok zaman ekonomi zamanı :) ayrıca samarayı eleştiren arkadaşlarada şu bilgiyi paylaşmak istiyorum, motor üretimine dikkat kim geliştirmiş, hak payıda var hani :

Lada Samara, Lada'nın 1989 yılından bu yana ürettiği otomobildir. 1.3 ve 1.5 litrelik, enjeksiyonlu ve karbüratörlü benzinli motorları bulunmaktadır. Bu motor daha önce karbüratörlüydü. Günümüzde enjeksiyonludur. Sedan, HB ve coupe gövde tipleri vardır. Ucuz fiyatıyla bir dönem Türkiye'de çok satılmıştır. Motoru PORSCHE mühendisler tarafından geliştirilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

ne yaparsanız yapın sizin seviyenize inmeyecem.
    karaladığınız herşey kişiliğinizi daha net gösteriyor.

hocam son sözü söylemiş benim yerime
  • benim arkadaşta alda samara var 2004 model enjeksiyonlu bu yaz adana-gaziantep arası 200ü gördü yolcu için konforlu ama süren için kötü bence hidrolik direksiyon bile yok arabada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

@ Madem kendi markasıyla alay ediyorlar neden halen daha üretiyorlar.

iflasin esigine bile geldiler....Niva 40 yildir üretiliyor, samara 30 sene, ciguli tarzi 124 kasa olan modeli 50 sene dayandi,
    vega bazli priora modelini satiyorlar,dizel yok, otomatik yok....Lada ancak bu kadarini biliyor, Renault duruma el atti, muhtemelen
    kalite konusunda bir devrim yasayacaklar: yani ilk kez adam akkilli bir Model üretecekler ( granta )

Şu Renault kendi durumuna da bir el atsa keşke.

• Ne arabaymis bu Lada, gidip bir tane almak lazim

Skoda Favoritmi Lada Samaramı
  • arkadaşlar hepinize teşekkürler verdiğiniz cevaplardan dolayı nedense böyle aksaklıklar oluyor istemedim böyle aksaklık tartışma çıksın ben sadece bilgi almak istedim..neyse ilk defada favorit sürdüm pazartesi gnü direksiyonu beklemedım kadarıyla yumusakttı tek elle oldugu yerde manevra kabıleyetı vardı yanı arabanın koltugunu gerı cekemedım sadeece bırde sey fark ettım ladadan bıraz daha dar sankı ama baya konforlu bıraz daha arastırma yapmak lazım tab...aklınız kıyısında köşesinde kalmış bilgileride istiyorumm
  • favorit yinede samaradan iyidir,kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2199

iki modeli de kullanmış biri olarak söylüyorum sana bunları. kulaktan doğma ve ergen lafları falan değil..

YAKIT:
    favo 1.3 , samara 1.5 motor. yakıtları aynıdır ortalama. iki modelde de sıklıkla tüp takılmamış olanları bulabilirsin, az yaktığı için lpg ye yanaşmayanlar da azımsanmayacak kadar vardır. kısacası yakıt konusunda başının ağrımayacağına eminim, motorun sağlamsa tabi

İŞÇİLİK VE TASARIM:
    bu iki araç aslında birbirine çok benzetilen araçlardır. söylentileri de çıkmıştı zamanında biri birinden kopya mı çekmiş falan fistan. samaranın malzeme kalitesi favoya nazaran biraz düşüktür kabul ederim. ama bariz fark da yoktur. devir saati takıntın varsa samarada 99 modeline kadar devir saati yok, favoda da sadece 136L modelinde yok.

MOTOR:
    favonun motoru samaraya nazaran hassastır. yormaya gelmez. yorarsan onu, intikamı acı olabilir :) aşırı devirli sürmeye gelmez. samarayı (afedersin) eşşek niyetine kullanabilirsin. tık demez. 2. viteste 120 yapan çoktur. bizzat kendim 90'ı gördüm ama hem acemilik vardı, hem baba arabası olduğu için korktum açıkçası. 4. viteste kadranın sonunu getiren de vardır. kaç sefer hararet yaptık tık demedş araç, habire hortum patlattı :) patlak contayla 100 km yaptığımızı bilirim. kısacası motor bakımından samara üstündür.

aklıma başka ayrıntı gelirse yazmaya devam ederim. sormak istediğin başka soru olursa pm de atabilrsin. bir iki hatırlatmam olcak yalnız. favonun motoru biraz gürültülü çalışır, sebebi trigeri zincirlidir. 99 model ve üstü samara almamanı tavsiye ederim. çünkü kaporta bakımından eski modellere nazaran oldukça zayıftır. çabuk çürür. motoru enjeksiyonlu olduğu için zırt pırt sensör arızaları verebilir. tertemiz bakılmış 93-94 model samara, 99 üstüne bin basar

yanlışım varsa düzeltin lütfen

saygılarımla..
    Mehmet Turgut AÇAR

yanlışın değilde çok yanılgın var düzelteyim

2000 lada samara sahibiydim bir süre..

şu enjeksiyonluların zırt pırt sensör arızaları konusu tamamen hikayedir,hiç böyle bir sorun yaşamadım.

bu arada mantığın yolu birdir bugün tertemiz bakılmış samara bulmanız çok zordur hele hele 93-94 temiz bulduğunuz samaraların fiyatıyla 99-2000 temiz samaraların fiyatı aynıdır bu yüzden kafanıza yatanı alın derim.ama fiyatı da fazla abartmayın bazı servet-i fünunlar var 93-94 samaraya 6-6.500 lira istiyorlar,bunlara hayatta başarılar dileyip işinize bakın

• Lada keçi gibidir, sanırım favoritler 93 model yılı sonrası VW kalitesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Lada keçi gibidir,

keci gibi inatci

Skoda Favoritmi Lada Samaramı
  • araba iyimiş haa
  • bilgisii olan yokmuuuuuu
  • 90 model lada sahibi olan biri olarak söylüyorum 1milyon km'yi aşmışızdır aracı hala kullanıyoruz. Nereye gidersen git ne birşey olur neden gık der. Tamponuna tekme at ayağını alçıya alırlar o derece diyim sen anla konfor yok kabul ederim ama 90 model bunun üzerine araç tanımam.Çok seri bir araçtır biz Eskişehir-Amasya'yı 90tlye gidiyoruz.
  • @1milyon km'yi aşmışızdır

üzerindeki 1.Motorla'mi?kac bin kilometresini siz yaptiniz, degisen parcalar vs vs ??

@ Tamponuna tekme at ayağını alçıya alırlar

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskfedaisi26

90 model lada sahibi olan biri olarak söylüyorum 1milyon km'yi aşmışızdır aracı hala kullanıyoruz. Nereye gidersen git ne birşey olur neden gık der. Tamponuna tekme at ayağını alçıya alırlar o derece diyim sen anla konfor yok kabul ederim ama 90 model bunun üzerine araç tanımam.Çok seri bir araçtır biz Eskişehir-Amasya'yı 90tlye gidiyoruz.

madem o kadar vakit geçirdiniz arabnızla kronik sorunarı ve kazalı olup olmadıgı yada orjınal olup olmadınıgını nasıl anlayabılırız satın alırken
  • Öncelikle kronik sorun olarak genellikle fan müşürü arzalanıyor ama kalorifer açarak bu sorun giderilebilir.Biz arabanın dinamosunu değiştirdik 22 yıl bindikten sonra şarj etmemeye başlamıştı .
    Enjeksiyonlu olanlar içinse zaman zaman sensör arızası veriyor, arıza vermesine rağmen yola devam ediyor, yolda bırakmıyor. Ayrıca tüm parçaları olduğu gibi sensörleride komik paralara satılıyor. Lpg konusunda sıkıntılı enjeksiyonlu Samaralar. Ayrıca Lada samara larda Porche şanzıman vardır ve gerek aracın kalkışı gerek ara vites geçişleri çok çok iyidir. vikipediden bakabilirsiniz.Ayrıca samaranın farları o dönemin en iyi farlarıdır yani bmwden filan iyi tabi o dönem için.Km'de 12-13 krş yakar lpg'yle.Zamanında tırmanma parkurlarında Necip İrde'nin Grup N Astra'sına vs kök söktürürdü..Necip İrde,İzmir Peugeot yetkili distribütörü.

Benden bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur

• güncel güncell
  • arkadaşım samara almalısın bence.
  • bakıyorum şuan sahıbınden... bencede samra gıbı duruyor motor bakımından.ama konfor sıfır ya at gibi araba :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.