Şimdi Ara

Skoda Octavia 1.4Tsi Elegance mı(full) Superb 1.4tsi comfort(baz) mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • octavia ile corolla kağıt üzerinde aynı sınıftır

linea ile corolla arasında ne kadar fark varsa o kadar fark octavia ile corolla arasında var

özellikle yeni kasası ve full donanımı harika
  • tamam kağıt üzerinde aynı sınıflar ama linea-corolla gibi değil abartıyorsun bence sen kesinlikle marka fanatikliği yapıyorsun
  • git kullan sonra gel yorum yap emi aradaki farkı göreceksin

forumda yorum yapanların %99'u maalesef bu araçların yan koltuğuna dahi oturmamış arkadaşlardan oluşuyor
  • haklısın ben kullanmadım octavia kullanınca yorum yaparım eyvallah
  • Kesinlikle sifir olacak demissiniz ama ben yinede gordugum bir Superb ilanini paylasayim;

http://www.sahibinden.com/2010_model_ekim_2009_cikisli_2600_km_de_acil_satilik-07WQQaXQQ18876973WQQpXQQdisplayitem

Bolero ekranli...
  • otm olmasında fayda var zaten az kullanıyormuşsunuz

1.4 tsi octavia dsg elng. güzel tercih olur geniş kullanışlı kaliteli konforlu bir araç

süperB güzel araç D sınıfında benim tek terciğim ancak baz donanımda eksiklikler var paspas aydınlatmaları yok dış metal şeritler yok döşemeler farklı D sınıfında en yüksek donanım iyi gidiyor

birde uzun yıllardır skoda kullanan biri için daha faydalı olur ayni marka bence servisiydi vs bütün özellikleri hakkında bilgi sahibisinizdir.

fiyatlar ötv furyasıyla ucuşa geçti şu ara kanpanya ayağına ötv öncesi fiyatlara cekiyorlar araclar ama oda talep görmez zaten satışlar düşük yıl sonu indirimi oluyor zaten aralık ayının 10-15 gibi kanpanyalar dahada esneklik kazanır.

Skoda Octavia 1.4Tsi Elegance mı(full) Superb 1.4tsi comfort(baz) mu?

başka bir tercih olarak

50.000 tl sınırı altında

jetta 1.4 tsi dsg exclusive 47.500 tl var octavia ile arasında kabin genişliğinde fark var jetta daha dardır octaviadan arka görüşde kısıtlı yüksek bagaj hızasından dolayı

0 km alıcağınız aracın yüksek donanımlı olmasını tavsiye ederim

• Jetta 1.4 TSI DSG en mantıklı tercih
  • Tubo'nun paylaştığı ilan en mantıklısı
  • Tubo'nun paylaştığı ilan en mantıklısı
  • Şu ana kadar herkesin ilgisine ve cevaplarına teşekkür ederim..

0km olayında bir esneme var artık. Kendisi 0km fiyatlarını da görünce.. 2. el alabileceğini söyledi. Temiz olmak koşuluyla.. 2009 model 10.000 15.000 km den az olanlar olabilir mesela bence..

Corolla meselesine gelince..Elbette octavia ile kıyaslanacak bir araç değil.. Sadece sorunsuzluğu ile octaviadan önde.. ve ucuz.. en önemli tercih sebebi bu. ha bir de dizeli falan sessizdi diye hatırlıyorm..

tubonun verdiğine ek olarak;

http://www.sahibinden.com/sifir_ayarinda_2009_superb_1_4_tsi_4500_km_de_-37WQQaXQQ16763031WQQpXQQdisplayitem

ve özellikle şu

http://www.sahibinden.com/henuz_cizik_dahi_yok-48WQQaXQQ18292381WQQpXQQdisplayitem

çok hoşuma gitti..

Her türlü eksiğine rağmen superb diyince o eksikleri unutuveriyorum nedense :)

Bunun dışında babamın 45i geçmeme niyetini de farkettim. Bu yüzden tavsiyeleri 45 barajına çekersek sevinirim :)

Şu anki son duruma göre:

1- Sıfır Octi alırsak 3 seçenek görünüyor..
    1.4tsi ambiente 122 bg 41.790
    1.4tsi ambiente DSG 46.790
    1.4 tsi elegance 50.790

Aradaki 4.000.-ler o kadar farkediyo ki.. Sırf bu yüzden babamın octi alırsa 1.yi tercih edeceğini düşünüyorum.. 5.000 lira DSG farkı bence çok fazla..

2- Superb alırsak..sıfır alacağını düşünmüyorum. 44-45 civarı 2. ellere bakabilir..

Böyle giderse ESPden vazgeçicez gibi.. ne espymiş arkadaş..50binlira vermeden alamıyoruz..

3- Öte taraftan içine sinerse(gidip görmeden bilemiyorum) 38-40 civarı corolla olabilir.. Ama herşeye rağmen 42lik octiyi istiyorum ben ..donanım olarak dha fakir olmasına rağmen corollaya göre..

4- Jetta da bir alternatif her zman.. Exclusive donanım seviyesi gayet iyi.. Hatta primeline bile otomatik klimadan vs vazgeçilirse alınabilir.. Ancak onda da 122bg tsi yok. Ancak sanırım jetta nın baz donanımı octiden daha iyi..

Şimdilik böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 24 Kasım 2009; 23:35:46 >

• Seat Exeo nasıl bir araç?

39.900.-TL reference modelinin fiyatı şu anda..handikapı eski aracımızın motorundan var. 1.6.102 bg mpi.. ama araç baya dolu.. esp de standart
    42.900.-TL style .. fullü.. rakibi octi eleg 102bg full 44.750...
    exeo için a4 bandında üretiliyor deniyor ..doğru mu? pek satmadı sanki ama.hiç görmedim trafikte

http://www.sahibinden.com/_0_km_2010_seat_exeo_1_6_stylance_sunrooflu-28WQQaXQQ18677431WQQpXQQdisplayitem

Ayrıca arkadaşlar..
    Yıl sonuna doğrufirmalardan daha agresif kampanyalar görebilir miyiz?

Tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Şu ana kadar herkesin ilgisine ve cevaplarına teşekkür ederim..

0km olayında bir esneme var artık. Kendisi 0km fiyatlarını da görünce.. 2. el alabileceğini söyledi. Temiz olmak koşuluyla.. 2009 model 10.000 15.000 km den az olanlar olabilir mesela bence..

Corolla meselesine gelince..Elbette octavia ile kıyaslanacak bir araç değil.. Sadece sorunsuzluğu ile octaviadan önde.. ve ucuz.. en önemli tercih sebebi bu. ha bir de dizeli falan sessizdi diye hatırlıyorm..

tubonun verdiğine ek olarak;

http://www.sahibinden.com/sifir_ayarinda_2009_superb_1_4_tsi_4500_km_de_-37WQQaXQQ16763031WQQpXQQdisplayitem

ve özellikle şu

http://www.sahibinden.com/henuz_cizik_dahi_yok-48WQQaXQQ18292381WQQpXQQdisplayitem

çok hoşuma gitti..

Her türlü eksiğine rağmen superb diyince o eksikleri unutuveriyorum nedense :)

Bunun dışında babamın 45i geçmeme niyetini de farkettim. Bu yüzden tavsiyeleri 45 barajına çekersek sevinirim :)

Şu anki son duruma göre:

1- Sıfır Octi alırsak 3 seçenek görünüyor..
    1.4tsi ambiente 122 bg 41.790
    1.4tsi ambiente DSG 46.790
    1.4 tsi elegance 50.790

Aradaki 4.000.-ler o kadar farkediyo ki.. Sırf bu yüzden babamın octi alırsa 1.yi tercih edeceğini düşünüyorum.. 5.000 lira DSG farkı bence çok fazla..

2- Superb alırsak..sıfır alacağını düşünmüyorum. 44-45 civarı 2. ellere bakabilir..

Böyle giderse ESPden vazgeçicez gibi.. ne espymiş arkadaş..50binlira vermeden alamıyoruz..

3- Öte taraftan içine sinerse(gidip görmeden bilemiyorum) 38-40 civarı corolla olabilir.. Ama herşeye rağmen 42lik octiyi istiyorum ben ..donanım olarak dha fakir olmasına rağmen corollaya göre..

4- Jetta da bir alternatif her zman.. Exclusive donanım seviyesi gayet iyi.. Hatta primeline bile otomatik klimadan vs vazgeçilirse alınabilir.. Ancak onda da 122bg tsi yok. Ancak sanırım jetta nın baz donanımı octiden daha iyi..

Şimdilik böyle..

Yerinizde olsam primline model bir Jetta alacaksanız yeni çıkan 1.6 TDI 105 HP 250 Torka sahip bu aracı alırdım 44.000 TL fiyata sahip sıfırı.

Bazı VW servislerinde çok nadir de olsa var duyduğum kadarıyla 1.6 TDI Jetta Exclusıve. 46 bin tl civarında bildiğim kadaıyla.

TSI 122 Jetta Exclusive bir arabada olması gereken her şeye sahip ve yeterli donaım seviyesinde. 44. bin TL küsür fiyatta sanırım. VW her anlamda skodadan bir adım önde.

• quote:

Seat Exeo nasıl bir araç?

39.900.-TL reference modelinin fiyatı şu anda..handikapı eski aracımızın motorundan var. 1.6.102 bg mpi.. ama araç baya dolu.. esp de standart
    42.900.-TL style .. fullü.. rakibi octi eleg 102bg full 44.750...
    exeo için a4 bandında üretiliyor deniyor ..doğru mu? pek satmadı sanki ama.hiç görmedim trafikte

http://www.sahibinden.com/_0_km_2010_seat_exeo_1_6_stylance_sunrooflu-28WQQaXQQ18677431WQQpXQQdisplayitem

Ayrıca arkadaşlar..
    Yıl sonuna doğrufirmalardan daha agresif kampanyalar görebilir miyiz?

Tşkler

Eski (B7) kasa a4'un devamidir, eski a4'e sahiptim, Exeo'yu da test ettim onayliyorum

Hatta ic mekaninin a4 cabriolet'den alinmis olmasi daha ayri bir hava katmis, arka koltuklarin oturma yuksekligi ve yan yukseltileri eski a4'e gore daha iyi ayarlanmis...

Siz 1.4 tsi baktiginiz icin eski motorlu Exeo onermek aklima gelmemisti

•  Skoda Octavia 1.4Tsi Elegance mı(full) Superb 1.4tsi comfort(baz) mu?

Son fotoğraftaki Gümüş Kaplan bana ait

• KAzasız belasız kullanın inşallah, aracınız çok güzel.. :)

Tdi sanmıyorum, çünkü zaten az km yapıyoruz, 44.400 ile 36.000 arasında 8.000 lira var ki , ciddi bir fark.. tabii öteki türlü çok mantıklı

Aslında 1.6 102 bg hiç aklımda yoktu..zaten 2001den beri onu kullanıyorduk.. 15 seneye yakın mazisi olan 8v motorlu bir araç alıp..10 sene daha kullanmak ne kadar mantıklıdır bilmiyorum...

Sadece Exeonun donanımı ve aslında bir a4 olması aklımı çeldi bir anda
  • cnsuff çok teşekkürler güzel sözlerin için. Ancak Seattan uzak dur derim. Bin pişman olursun.
  • Rica ederim.

2. eli sanırım bitik Seat'in..

Bu arada Jetta , octavia'dan az daha dar diyebiliriz di mi? Özellikle arka kısım için konuşuyorum
  • quote:

Rica ederim.

Bu arada Jetta , octavia'dan az daha dar diyebiliriz di mi? Özellikle arka kısım için konuşuyorum

1 kaç cm belki farklılık vardır ama net olarak bilmiyorum. Ancak Jetta Octavyadan uzun bir araç. Bagajda oldukça büyük octavya ve super b ye karşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhan40

quote:

Rica ederim.

1 kaç cm belki farklılık vardır ama net olarak bilmiyorum. Ancak Jetta Octavyadan uzun bir araç. Bagajda oldukça büyük octavya ve super b ye karşı.

Octavia uzunluk: 4569 - Jetta uzunluk: 4554

Bagaj hacimleri:

Octavia 560 litre , Superb 565 litre , Jetta 527 litre

Evet Jetta hakikaten Octavia'dan uzun bir arac ve bagaj hacmi de Octavia ve Superb'e gore oldukca buyuk

Hic bir kaynakta olmayan bu essiz bilgilerinizin devamini dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 25 Kasım 2009; 11:53:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.