Şimdi Ara

Skoda Octavia 1.6 tdi DSG Elagance mi? Yoksa VW Yeni Jetta 1.6 tdi comfortline mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
23.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel otomatik her zaman satılır 2. elde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Dizel otomatik her zaman satılır 2. elde.

octavıa jetta farketmez dıyorsun yanii..
  • Eski Octavia ve ilk Yetiler hariç sonraki Dsg'ler de fazla sorun çıkaran yok. Octavia der giderim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketde bir kaç arkadaş aklımı karıştırdı. sen şimdi jetta istersen birde buna led gündüz farları paketi ekletirsen sana 83 bin tl mal olcak. 83 bin tl verdikden sonra superb elegance manuel al kardeşim diyorlar.İstişare sünnettir ne dersiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

quote:

Dizel otomatik her zaman satılır 2. elde.

octavıa jetta farketmez dıyorsun yanii..

aynen,
    ama octavia daha ucuz ve yeni platform.
    üst donanım daha çok tercih edilir bir de...
  • jettada kalite yok octavia oldukça dolu 7 yıl bineceğinizi de düşünürsek octavia kesinlikle
  • SuperB falan gittikce acilmaya gerek yok hocam.

Ben senin konumuda olsam cetta alirdim ama octi deki standart bi xenon farlar kafami cok kurcaladi.

• quote:

Memleketde bir kaç arkadaş aklımı karıştırdı. sen şimdi jetta istersen birde buna led gündüz farları paketi ekletirsen sana 83 bin tl mal olcak. 83 bin tl verdikden sonra superb elegance manuel al kardeşim diyorlar.İstişare sünnettir ne dersiniz arkadaşlar?

superb alıcam da manuel olacak?
    hani konfor rahatlık...
  • quote:

quote:

Memleketde bir kaç arkadaş aklımı karıştırdı. sen şimdi jetta istersen birde buna led gündüz farları paketi ekletirsen sana 83 bin tl mal olcak. 83 bin tl verdikden sonra superb elegance manuel al kardeşim diyorlar.İstişare sünnettir ne dersiniz arkadaşlar?

superb alıcam da manuel olacak?
    hani konfor rahatlık...

DSG sinede gücüm yetmez suberb nin:-))
  • Octavia daha rahat bir araç bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Corolla varken neden durduk yere bu arabalara bakıyorsunuz ki? Sanayide çok arabanız mı var?

Corolla mı hahaha. Cevap verme gereği bile duymuyorum.

• Ben de aynı ikilemde kaldım, yeni jetta mı octavia mi diye düşündüm.Bende vw polo 1.6 TDI DSG de var. VW'nin nasıl araç ürettiğini kullanıcısı olarak da biliyorum anlayacagınız. VW firmasının araçları iyidir. Hangi firmadan olduğu önemsiz. ikisinde de aynı motor ve şanzıman var. Seat sahibi ve skoda sahibi arkadaşlarım da memnundu. Ben de aynı VW kalitesini yaşıyacağımı düşündüğüm için kararımı skoda octavia dan yana kullanıp 83000'e aldım. Sunrooflu ve metalik farkı içinde.

Aşağı yukarı aynı fiyata gelirdi bir jetta ama zaten aile arabası olacak, en az beş sene binerim diyorsan, arabadan üç ay içinde sıkılmıyorsan, mümkün olduğunca az yakıt tüketmesini istiyorsan octavia'ya doğru yönelmeni tavsiye ederim. Aradaki fiyat farkı ve eksik donanımlar arabayı gördükten sonra çok saçma geliyor. Bir test sürüşüne çık, arabanın nasıl atik olduğunu gör, kaymak gibi gittiğini, virajları dar alışını ve içindeki konforu hisset, zaten mesajının altına octavia almaya gittim döneceğim yazarsın.

Acaipte satıyor, ben parayı verip de teslim almaya gidene kadar iki tane daha teshirdeki skoda octavialardan satılmıştı. Test sürüşüne çıkmanı tavsiye ederim. Ben mühendisim, benim için doğru ölçülmüş teknik veriler önemlidir.

Skoda Octavia İvmelenme (0-100 km/h) 10,9 sn
    Skoda Octavia Şehiriçi (lt / 100 km) 4,6 lt

VW Jetta (0-100 km/h) 11,7 sn
    VW Jetta Şehir içi (lt / 100 km) 5,6 lt

İvmelenmesi daha iyi, çünkü daha hafif ve gün gelir çok işine yarayabilir. Üstelik her 100 km 1 lt daha az tüketeceksin. Yılda 15000 km yapsan bu da yılda 150 lt daha az tüketim demektir. 4.4 TL'den litresi, yıllık 660 TL tasarruf edersin bir asgari ücreti yakınki yakında petrol fiyatları artabilir. Ama benim düşüncelerim DSG şanzıman ve TDI motor için geçerli. DSG şanzıman için de zaten iki yıl garanti + üç yıl parayla uzatma opsiyonun var. 4. senende de arabayı satarsın zaten.

Tercihiniz ne olursa olsun Allah ağız tadıyla kullanmak nasip etsin.

• 7 yıl madem bineceksin skoda mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkypunky

Ben de aynı ikilemde kaldım, yeni jetta mı octavia mi diye düşündüm.Bende vw polo 1.6 TDI DSG de var. VW'nin nasıl araç ürettiğini kullanıcısı olarak da biliyorum anlayacagınız. VW firmasının araçları iyidir. Hangi firmadan olduğu önemsiz. ikisinde de aynı motor ve şanzıman var. Seat sahibi ve skoda sahibi arkadaşlarım da memnundu. Ben de aynı VW kalitesini yaşıyacağımı düşündüğüm için kararımı skoda octavia dan yana kullanıp 83000'e aldım. Sunrooflu ve metalik farkı içinde.

Aşağı yukarı aynı fiyata gelirdi bir jetta ama zaten aile arabası olacak, en az beş sene binerim diyorsan, arabadan üç ay içinde sıkılmıyorsan, mümkün olduğunca az yakıt tüketmesini istiyorsan octavia'ya doğru yönelmeni tavsiye ederim. Aradaki fiyat farkı ve eksik donanımlar arabayı gördükten sonra çok saçma geliyor. Bir test sürüşüne çık, arabanın nasıl atik olduğunu gör, kaymak gibi gittiğini, virajları dar alışını ve içindeki konforu hisset, zaten mesajının altına octavia almaya gittim döneceğim yazarsın.

Acaipte satıyor, ben parayı verip de teslim almaya gidene kadar iki tane daha teshirdeki skoda octavialardan satılmıştı. Test sürüşüne çıkmanı tavsiye ederim. Ben mühendisim, benim için doğru ölçülmüş teknik veriler önemlidir.

Skoda Octavia İvmelenme (0-100 km/h) 10,9 sn
    Skoda Octavia Şehiriçi (lt / 100 km) 4,6 lt

VW Jetta (0-100 km/h) 11,7 sn
    VW Jetta Şehir içi (lt / 100 km) 5,6 lt

İvmelenmesi daha iyi, çünkü daha hafif ve gün gelir çok işine yarayabilir. Üstelik her 100 km 1 lt daha az tüketeceksin. Yılda 15000 km yapsan bu da yılda 150 lt daha az tüketim demektir. 4.4 TL'den litresi, yıllık 660 TL tasarruf edersin bir asgari ücreti yakınki yakında petrol fiyatları artabilir. Ama benim düşüncelerim DSG şanzıman ve TDI motor için geçerli. DSG şanzıman için de zaten iki yıl garanti + üç yıl parayla uzatma opsiyonun var. 4. senende de arabayı satarsın zaten.

Tercihiniz ne olursa olsun Allah ağız tadıyla kullanmak nasip etsin.

Ne güzel yazmışsın ellerine sağlık kardeşim. bugün önce manuel elegance süperb için tüm bayileri aradım hepsi aralık ayının ilk haftasına gün verdi.pek manuel olanları getitmedikleri için sipariş verıyorlarmıs.yanı nerdeyse 2,5 ay süre.
    octavia dsg elegance bir kaç bayide bayram sonrası teslim sözü verdi 78.400 tl paketi 78 bın tl düzledi yani anlıyacağınız sadece 400 tl inidirm yapıyorlar. Ama aralık ayını ister bekleyin bir indirim gelebilir diyor.kendi arabamı sattım ancak daha teslim etmedim teslim alıcak arkadaş ben beklerim önemli değil her beklediğim ay için bana sattığın fiyatdan 100 tl düşersen anlaşırız dedi:-))

Birde benim memlektde yani İl Aksaray da skoda octavıa sanırım 10-12 tane superb de 5 tane falan var. burda bayısıde olmadıgı için fazla bilinen bir araç değil. çevremdeki arkadaşlar soruyor neye karar verdın diye bende superb yada octavıa olabılır dıyorum one ya o kadar para skodaya yatırılırmı git volswagen al işine bak kardeşim diyorlar. öle oluncada moralim bozulmuyor değil. arabayı kendim için alıyorum ama başkalarının sözlernden de etkilenmiyor değilim.

• Octavia yönelip tek tek bayi arıyorum. kimi 1 kuruş indirim yapmıyor kimi küsüratı almıyor,kimi ise yaklaşık 1000 tl inidirim yapıyor. daha fazlası için çabalıyorum ama bakalım bu hafta içinde artık şu işi bitirmek istiyorum.
  • aksaray1 kullanıcısına yanıt
    77.000TL'ye ay sonu için siparişi verdim ben İstanbul'da. 78.400 Liste fiyatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only34

77.000TL'ye ay sonu için siparişi verdim ben İstanbul'da. 78.400 Liste fiyatı.

hangi bayi olduğunuda söylermisin kardeşim.
  • aksaray1 kullanıcısına yanıt
    Oguşlar Orhan bey, Atik Özcan bey, Yükselen Özden bey bu teklifleri veriyor. + koltuk korumada hediye ediyorlar.

Fakat ellerinde gelecek opsiyonsuz elegance kalmışmıdır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only34 -- 20 Eylül 2014; 11:33:52 >
  • Hemşerim bizde 2010 1.6 dizel Octavia var gerçekten güzel araba.İkinci eli yok diyenlere de bakma sahibinden e koydum 3 gün içinde 47 milyar vereni çıktı satmadık.Her malın bi alıcısı olur kafana takma.
    Yeni kasayı da test sürüşünde baktım gayet kaliteli ferah bi kabini var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Hemşerim bizde 2010 1.6 dizel Octavia var gerçekten güzel araba.İkinci eli yok diyenlere de bakma sahibinden e koydum 3 gün içinde 47 milyar vereni çıktı satmadık.Her malın bi alıcısı olur kafana takma.
    Yeni kasayı da test sürüşünde baktım gayet kaliteli ferah bi kabini var.

sağolasın hemşerim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.