Şimdi Ara

Skoda Octavia mı? VW Passat mı? VW Mahkemelik olmus... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
53.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • farklı marka Araçların aslında aynı araç olup olmadıklarını anlamanın en kolay yolu aks mesafelerine bakmaktır. Ne passat ne oktavia ne de superb aynı araçtır. Octavia jettanın aynısı, superb ise eski kasa passatın şasisi uzatılmış versiyonudur.
  • Arkadaşlar iki markada vw nin ortak parça çok tabi ama skoda vw daha düşük kalitedeki ürünü.İşcilik olarak farklar var.Sonuçta bu fiyata da yansıyor.Hesabını yapmak alıcıya kalmış.Octavia bence jettayla passat arasında kalıyor.Jetta sınıfında dersek octaviaya; passat sınıfında dersek passata haksızlık ederiz:)
  • vw grubu araçlar arasında çok az farklar var zaten. audi en kaliteli vw bilindik seat ve skoda ise kaliteli ama prestiji az araçlar. fiyat farklarıda burdan kaynaklanıyor.
  • bu renault vel satis hangi sınıfta
  • Octavia ile aynıymış vw kabul etmiş... Vw çakıyo aynı arabayı iki kat fiyata gazetede okudum ben internette değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

Octavia ile aynıymış vw kabul etmiş... Vw çakıyo aynı arabayı iki kat fiyata gazetede okudum ben internette değil

• Aşağıdaki sitede ekranın sol yanında yol testi yapılan araçların yıldızlarını görebilirsiniz
    http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=201&model=19&description=Skoda%20Octavia

aşağıdaki sitede en iyi büyük aile arabası kategrisinin ilk üçü sıralanmış
    http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=521&class=3

Aşağıdaki küçük aile arabası kategrisindeki araçların en iyi üçü sırlanmış
    http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=521&class=2

Avrupada dava ve şikayetler hep bu verilere bakılarak yapılıyor. yine jd powers araştırmasında avrupada octavia beklentileri fazlasıyla karşılaması yönünden en iyi ikinci marka seçilmiş ilgili link aşağıda:

http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=214562&EL=3121185

ve bu sitede iyi surf yapılırsa passat fiyat & beklentilerin altında kalite sunduğu gerekçesiyle 16 sırada.
    Dediğim gibi Avrupalı bu verileri esas alarak verdiği her kuruşun hesabını sormaya kalkıyor. Biz ise sadece sevdiğimiz araca leke sürdürmeyiz o kadar.

• Superb ile Passat. Karar bence doğru. Sağlam bir imaj+otomobil almak isteyen passat, imaj önemli değil araç süper olsun diyen superb alır... Para farkı öyle uçurum da değil.
  • adam böyle bir dava açtın diye mahkeme heyeti tarafından zopalanmadığına şükretsin octavia ile passat asla aynı araç olarak adlandırılamaz
  • eee sonuç ne ?
    vw ona bir passat hediye etti ve dava kapandımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

passat=octavia
    phaton=superb

yani sınıf aynı passat yerine superb tercih eden arkadasa bildiriyorum

Arkadaşım,octavia'nın passat kasasıyla uzaktan veya yakından alakası yoktur..Superb passat'ın kasasını taşır..Octavia şu an jetta'nın karşılığıdır..Bunu da herhangi bir skoda bayisine sorabilirsin..Ayrıca pheaton'ın skoda da karşılığı yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CX2

quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

passat=octavia
    phaton=superb

yani sınıf aynı passat yerine superb tercih eden arkadasa bildiriyorum

Arkadaşım,octavia'nın passat kasasıyla uzaktan veya yakından alakası yoktur..Superb passat'ın kasasını taşır..Octavia şu an jetta'nın karşılığıdır..Bunu da herhangi bir skoda bayisine sorabilirsin..Ayrıca pheaton'ın skoda da karşılığı yok..

eyw dostum

• Arkadaşlar Güldürüyorsunuz beni.

Skoda'yı VW grubu satın aldı yani VW Passat ve Skoda Superb üreticisi aynı firma
    Nasıl kalite farkı tartışabilirsiniz aynı malzeme kullanılmış ikisindede; bilmeden konuşuyor herkes
    Passat ismi çok duyulmuş diye passat daha kaliteli diyebiliyorsunuz
    ben küçük kardeşime sorsam passatı çok duyduğu için o daha kaliteli der
    yani çocuklar gibi yorum yapılıyor
    Superb nin 1 vidası bile VW grubuna ait. Tasarım ve iç özellikler aynı tek fark
    skoda ön ve arka; marka standart dizaynı fazla değiştirmeden passat'ın aynısı.

kalite ve aracın yaklaşık %99inin aynı olması (tüm özellikler)
    sadece marka standartını aşmamak için farklılaştırılmış ön ve arka dizaynlar dikkate alınır.
    buna göre;

bence SuperB passat'a göre daha hoş bir araç
    ee aynı kalite, aynı tip, fiyatı ucuz, görünümü daha iyi
    100 kerede seçim yapacak olsam superB alırım.

Dikkatli bakamayan için arkadaşların paylaştığı resimleri tekrar ekliyorum.
    şu resimlere bir bakın ve konuyu az bilin de yorum yapın lütfen?
    istediğinizi seçin...

Scoda SuperB
     Skoda Octavia mı? VW Passat mı? VW Mahkemelik olmus...

Volkswagen Passat

• quote:

Arkadaşlar Güldürüyorsunuz beni.

Skoda'yı VW grubu satın aldı yani VW Passat ve Skoda Superb üreticisi aynı firma
    Nasıl kalite farkı tartışabilirsiniz aynı malzeme kullanılmış ikisindede; bilmeden konuşuyor herkes
    Passat ismi çok duyulmuş diye passat daha kaliteli diyebiliyorsunuz
    ben küçük kardeşime sorsam passatı çok duyduğu için o daha kaliteli der
    yani çocuklar gibi yorum yapılıyor
    Superb nin 1 vidası bile VW grubuna ait. Tasarım ve iç özellikler aynı tek fark
    skoda ön ve arka; marka standart dizaynı fazla değiştirmeden passat'ın aynısı.

kalite ve aracın yaklaşık %99inin aynı olması (tüm özellikler)
    sadece marka standartını aşmamak için farklılaştırılmış ön ve arka dizaynlar dikkate alınır.
    buna göre;

bence SuperB passat'a göre daha hoş bir araç
    ee aynı kalite, aynı tip, fiyatı ucuz, görünümü daha iyi
    100 kerede seçim yapacak olsam superB alırım.

Dikkatli bakamayan için arkadaşların paylaştığı resimleri tekrar ekliyorum.
    şu resimlere bir bakın ve konuyu az bilin de yorum yapın lütfen?
    istediğinizi seçin...

Pardon ama çok bildiğini iddaa eden arkadaşım bi yazdığın mesaja bakalım bakalım;
    -Diyosun kİ; "VW - Skoda aynı firmanın o yüzden aynı malzeme aynı kalite hiç fark yoktur. Sen hiç üretim bandında yapılan kontrol sayısının, çalışan eleman sayısınının kaliteye etkisini vs. duydun mu? Renault ve Dacia, Fiat - Ferrari hepsi aynı şirketlerin senin üzerinde çok düşündüğün mantığa göre hepsi aynı kalitede dimi...
    -Diyorsun ki; "Skoda' yı VW satın aldı, bilmeden yorum yazmayın.." Ne sanıyosun, VW' nin Skodayı satın aldığını bilen bi sen mi varsın??? Buradaki kimse bilmiyorda yorum yazıyor öyle mi? Akşam akşam güldürdün beni...
    -Ve herşeyi düşünen arkadaşım; o kadar bilgilisin ki, Passat' ın eski kasasını koyup, bu iki araca bakın hangisini seçersiniz diyorsun... Onu da geçtim, fotoğrafların çekiliş açısını aklına bile getirmiyorsun.
    -Şimdi söyle, çocukça mesajı senin mi, yoksa bizlerin mi yazdığını düşünüyorsun?
    .
    Sen de bu iki fotğrafa bak bakalım şimdi;
    Bu Passat' ın güncel kasası,
    />

Bu da SuperB'nin güncel kasası

Fotoğraftan fotoğrafa fark vardır bunu da kafana sok bence. Ve tabi güncel kasaları karşılaştır.
    Not: SuperB' nin çok daha güzel fotoğrafları olduğunun farkındayım ama vurgulamak için bunu koydum.

• kendini zeki sanan arkadaşımm
    ben sana diyorum ki malzemenin hepsi volkswagen'in
    vidası bile birçok parçalarını görmesem konuşmam
    octavia var bizde ve scoda bayisine çok gittim superb nin incelemediğim yeri kalmadı
    ordakilerle de konuştuk bu konuyu
    passat'ın eski kasasında ve superB nin malzemeleri genelde aynı
    Renault ve Dacia, Fiat - Ferrari aynı malzemeleri mi kullanıyor saçmalamadan tartışalım.

eski kasa; yeni kasa olayına gelelim.
    allah aşkına okuda yaz.
    ilk başa bak bakalım konu ne? bir adam vw'i superb passatın
    aynısı olarak üretildi diye fiyat farkı yüzünden mahkemeye veriyor
    vw haklı çıkıyor buna karşılık siz hangisini seçersiniz soruluyor.
    yani eski kasa ve superb den bahsediliyor
    anladın mı anlamadıysan heceleyerek oku.

O şekil konuşunca beni ezmiş mi oluyorsun.
    Benim daha iyi bildiğim bir konuya denk geldin sus bence.
    bilmediğim bir konuda asla konuşmam
    bildiğim bir konudada bilmeyen kişilerle tartışmam

dikkat ederseniz bu benim 2. mesajım yani bu siteye üye olmamın tek nedeni bu konu.
    google da gezerken rasladım okuduklarıma inanamadım
    mesajımı attım ve gelen cevap hem sinirlendirdi beni içten içten de güldürdü
    insanlar konuyu takip etmeden ve o konu hakkında bilgisi olmadan ne kadar çok konuşuyor yaaa.
    söylüyeceklerim bu kadar bana by

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansarstk -- 26 Şubat 2007; 2:24:32 >

• sonunda iki tane arasında daglar kadar fark olan arabalar konusuldu ya baska bişey demiyorum ben
  • quote:

kendini zeki sanan arkadaşımm
    ben sana diyorum ki malzemenin hepsi volkswagen'in
    vidası bile birçok parçalarını görmesem konuşmam
    octavia var bizde ve scoda bayisine çok gittim superb nin incelemediğim yeri kalmadı
    ordakilerle de konuştuk bu konuyu
    passat'ın eski kasasında ve superB nin malzemeleri genelde aynı
    Renault ve Dacia, Fiat - Ferrari aynı malzemeleri mi kullanıyor saçmalamadan tartışalım.

allah aşkına okuda yaz.

O şekil konuşunca beni ezmiş mi oluyorsun.
    Benim daha iyi bildiğim bir konuya denk geldin sus bence.
    bilmediğim bir konuda asla konuşmam
    bildiğim bir konudada bilmeyen kişilerle tartışmam

dikkat ederseniz bu benim 2. mesajım yani bu siteye üye olmamın tek nedeni bu konu.
    google da gezerken rasladım okuduklarıma inanamadım
    mesajımı attım ve gelen cevap hem sinirlendirdi beni içten içten de güldürdü
    insanlar konuyu takip etmeden ve o konu hakkında bilgisi olmadan ne kadar çok konuşuyor yaaa.
    söylüyeceklerim bu kadar bana by

-Arkadaş, sana diyorumki bırak vidaları; tüm parçalar aynı olsa bile, tamamen aynı görünse bile üretim bandında araçlara yapılan muamele farklıdır. VW, bir aracı üretim bandından indirene kadar diğer rakiplerinini iki katı kadar kontrole sokuyor. Skoda' da ise, araç üretiliyor ve kontrolleri üstün körü yapılarak araç çıkıyor piyasaya. Bunu otomobillerden iyi anlayan birine sor ve öğren. Bu yüzden ki; rakiplerine göre VW, kalite olarak daha üstün oluyor, bu yüzden ki Skoda' nın 50 araucında iplikler sökülürken-tıkırtılar gelirken, vw' nin 5 aracından geliyor... Yani kalite sadece malzemeyle olmuyor! (Bunu bi anla önce)
    quote:

allah aşkına okuda yaz.

Bu forumda 15 yaşında olup kendilerini büyük göstermeye çalışanlar olduğu gibi, yetişkin olup 15 yaşında konuşanlar da oldu. Sen bu ikisinden birine örneksin de, hangisi çözemedim. Forumun başlığında PASSAT ve SUPERB değil, OCTAVİA ve PASSAT hakkında ikisinin aynı olduğu söylenior. Sen millete hecele diyene kadar, kendin bi okumayı sök..
    Cevap verdiğin ikinci konuya gelirsek, yani eski kasa yeni kasa olayına.
    -Fiyat farkı olan ve senin iddiana göre birbinin aynısı olan iki araba, SUPERB ve Passat değilmi. Ben SUPERB' yi tercih ederim diyorsun, Eyvallah, herkesin fikri değişir. Ama o resimde koyduğun Passat, 4-5 yıl önce çıkmış. SUPERB ise şu anki güncel kasa. Eski kasa ve yeni kasayı karşılaştırıp fiyat farkı var diyorsun. (Nasıl mantıksa...) Aralarında fiyat farkı olan iki araba, passat' ın yeni kasasıyla, SUPERB' nin yeni kasasıdır. O koyduğun resimedeki passatı istesende alamazsın sıfır olarak yani, umarım anlarsın...
    Ayrıca; SUPERB ve PASSAT arasında fiyat farkı olmasının sebebi, sakın SUPERB' nin iki kasa önceki PASSAT' ın makyajlanmış versiyonu olmasından olmasın.gbm

• arkadaşlar kaynak sormayın fakat çok güvenilir bir yerden alınan veri derki audi>skoda>vw>seat dır. bu böyle biline ... yani iddia edilen gibi bırakın skoda-vw kalitesi aynıdırı, skoda vw den bile daha kalitedir, audi den sonra gelir
  • hiç hayatınızda phaeton görmediğinizden skoda vw den iyidir dersiniz :)...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sith

hiç hayatınızda phaeton görmediğinizden skoda vw den iyidir dersiniz :)...

Skoda yı gormedım ama bmw 5 serısıne kıyasla ( Malzeme Kalitesi ) Pheaton da Touareg de rezil rüsva... 2 si aynı kalitedeler..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.