Şimdi Ara

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.569
Cevap
25
Favori
171.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chn06

Guzel bir anlatim olmus umarim gelir araclarimizda

İnşallah..Türkiye'de sadece bir adet Kessy li olan SuperB var..Oda İstanbul'da...
    2010 Autoshow Fuarına getirildi ve hemen satıldı...

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü
  • Son iki gündür Columbus ile uğraşıyordum...

Firmware güncellemesi yaptık, üstüne haritayı güncelledik ancak sürekli harita dvd'sini cihazda tutmak gibi yine bana nasip olacak bir sorun çıktı.. Yalnız her sorun insana bayağı bir tecrübe ve bilgi katıyor; sanırım şu an cihaza firmware update yapma, hdd'yi formatlama, harita güncelleme konusunda bayağı tecrübe sahibi oldum...

Kısa bir araştırmadan sonra gerekli yazılımı bularak bugün Columbus'un hard diskini formatladım, haritaya dair herşeyi sildim, sonra tekrar en güncel haritayı yükledim...

Bu firmware update ve harita güncelleme sonrası cihaz hızlandı, SD kart desteği 32GB'a çıktı, ana arterler için hız limitlerini gösteriyor, rotadan çıktığımda aracın yerini hemen tespit edip tekrar alternatif yolu bulma süresi inanılmaz kısaldı kısacası...

İşlemler sonrası birkaç görüntü ekleyim yeni halinin...

• quote:

Orijinalden alıntı: baba63

quote:

İnşallah..Türkiye'de sadece bir adet Kessy li olan SuperB var..Oda İstanbul'da...

Nedim bey tek arac geldiyse bizimkinin gelmesi zor gibi.

Ender bey gercekten guzel gorunuyor.ayrica maxi dot ekrandada navigasyonun olmasi arti bir ozellik.tum bu islemleri bana ozel mesaj attiginiz arkadasiniz yaptiysa bende yaptiracagim aracim gelince:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: toxemia07
    1.6 tdi elegance arıyoruz hiç bi aksesuar olmadan bütçemiz 60 61 arası çünkü. Çok memnun olurum yardımcı olursanız. Saygılarımla

Renk onemli degilse bordoyu sorun derim.gelen arabalarda birkac opsiyon oluyor mutlaka.sunroof bolero koltuk isitma jant ya biri ya birkaci yada hepsi.standart donanim geliyormu sormak lazim.Ender beyin aracindaki sorun gecmez ve beni ararsa haftaya gidebiliriz.onun disinda yolum duserse ugrar sorarim.hatta bayiyi arayin satista kemal beyle konusun(en bilgilisi o cunku).onla konusun yada sahibiyle konusmak isterseniz(oda kemal beye yonlendirecektir)ozel mesaj olarak cep numarasini size atabilirim.

Cihan Bey sorunlarımın biri çözüldü.. Ayağımın altında gelen vuruntu sesi ve hafif darbe sorununu çözmüşler, 3 gündür bu yönde bir şikayetim yok...

Asıl canımı sıkan sağ arka taraftan gelen "bızlama-titreşim" şeklindeki sesin devam ettiğini bugün Optimuma giderken ve eve dönüşte yine fark ettim maalesef.

Eve gelince Ata'dan Kenan Bey'i aradım, sorun hakkında bilgisi var zira, dedim sorun devam ediyor, hafta içi aracı onlara bırakacak şekilde tekrar gelmemi söyledim. Maalesef banka'dan izin almak gibi bir durumum olmadığı ve hafta sonu servis çok yoğun olduğu için Pazartesi sabah aracı bırakacağım ve gerekirse 1 hafta araç yatsın yeter ki sorunu çözün diyeceğim..

Bu şekilde Ata'da yapılabilecek herşeyi yaptırmış olacağım. Eğer çözülmezse dediğiniz gibi birlikte And'a gidebilirsek sevinirim, böylece And'da da araca bakılmış olacak, gerekirse oraya da aracı süresiz bırakırım.

Tüm bunlardan sonra yine çözülmezse önce Yüce Oto kanalıyla soruna çözüm arayacağım -zira tüm servislerine gitmiş, ancak sorunumu çözdürememiş olacağım-..

• Ender Bey sorununuzun cozulmesine sevindim.pedaldan gelen sesi nasil hallettiler bizdede cikarsa bilgimiz olsun.annemin octaviasinda arada fren pedali yapisiyor ve birkac saniye gec geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Ender bey gercekten guzel gorunuyor.ayrica maxi dot ekrandada navigasyonun olmasi arti bir ozellik.tum bu islemleri bana ozel mesaj attiginiz arkadasiniz yaptiysa bende yaptiracagim aracim gelince:)

Firmware update ve harita güncelleme işini perşembe akşamı yaptık, size özel mesajda söylediğim arkadaşla birlikte. Sorun çıkınca bugün tekrar görüştük, birazo biraz da ben araştırdık olası çözümleri, sonuçta benim bulduğum çözümü denemeye karar verdik ve en sonunda sorunu çözdük.

Kendisi hem VAG-COM uygulamaları hem de bu tarz işler konusunda gerçekten büyük bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. Aracınız geldiğinde beraber buluşuruz isterseniz, zaten dediğim gibi biz kendisiyle 500mt. mesafede oturuyoruz.

• quote:

Ender Bey sorununuzun cozulmesine sevindim.pedaldan gelen sesi nasil hallettiler bizdede cikarsa bilgimiz olsun.annemin octaviasinda arada fren pedali yapisiyor ve birkac saniye gec geliyor.

Benim sorunda aslında tam olarak pedaldan ses gelmiyordu. Süratlendikçe sıklığı artacak şekilde "güp güp güp" diye bir ses geliyordu ön taraftan ve ayağımın altında, zeminde vuruntu hissediyordum, öyleki bir vuruntuyu hem eşim hem de arkada oturan kuzenim de hissedebiliyordu..

Servise gitmeden forum üyesi çok yakın arkadaşım noktanınsabiti ile konuyu istişare ettik nden olabilir diye. Biz de ya ön takımların oraya taş ya da benzeri bir cisim girmiş olabilir ya da rot başlarında bir sorun olabilir diye mutabık kalmıştık.

Servise gittim ve bana sorunun ön takımların, tekerin oraya taş girdiğini söylediler ve o bölümü temizleyinde sorun çözülmüş oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

quote:

quote:

Firmware update ve harita güncelleme işini perşembe akşamı yaptık, size özel mesajda söylediğim arkadaşla birlikte. Sorun çıkınca bugün tekrar görüştük, birazo biraz da ben araştırdık olası çözümleri, sonuçta benim bulduğum çözümü denemeye karar verdik ve en sonunda sorunu çözdük.

Kendisi hem VAG-COM uygulamaları hem de bu tarz işler konusunda gerçekten büyük bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. Aracınız geldiğinde beraber buluşuruz isterseniz, zaten dediğim gibi biz kendisiyle 500mt. mesafede oturuyoruz.

Tesekkur ederim aracim geldiginde halledemezsem birlikte gideriz.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 2:08:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Ender Bey, merhaba.

Aracınızı 1 HAFTA SERVİSTE YATIRMANIZI HİÇ TAVSİYE ETMİYORUM.

O araç serviste 1 hafta yatsa da sizin aracınıza ayıracakları zaman en fazla 1 gün.

Hem sorunu çözecek servisi sorunun nereden olduğunu 1 günde zaten anlar, anlaması lazım.

Anlayamıyorlarsa hepsi toplu olarak işi bıraksın.

Size tavsiyem aracı 1 günden fazla bırakmamanız servise,

Onlar ya sesin nereden geldiğini tam olarak tespit edemedik diyecek, ya da sorun şurada, araç bizde şu kadar daha kalsın, bize zaman lazım diyecek.

Böyle derlerse sizin "aracı bırakırım, ama araç burada ( 1 hafta ya da servis ne kadar dediyse ) o kadar zaman kalmasına rağmen aynı ses yine yaparsa o zaman bu kadar tepkisiz kalmam, konuyu ilgili yerlere bildiririm, konunun takipçisi olurum" diye söylemeniz gerekir diye düşünüyorum.

Size tavsiyem aracınızı 1 hafta yatırmak gibi bir hatayı yapmayın.

Araç 1 günde kalssa 1 hafta da kalsa size verecekleri cevap % 90 ihtimalle aynı olacak.

Söylediklerinizde son derece haklısınız. Normalde atıyorum yağ değişiminde bile fırsat bulsam motorun altına girecek yapıdayımdır işlem sırasında, ancak işte iş nedeniyle aracın başında da duramayacağım...

"1 hafta kalsa da olur" sözünü asıl olarak sorunun beni artık ne kadar rahatsız ettiğini ve mutlak çözüm bulmaları gerektiğini daha net anlasınlar diye söylerim diye düşünüyorum, yoksa dediğiniz gibi 1 haftada pert olmuş araç toplanır...

"Sorun yok" gibi baştan savma bir tutum içinde olamazlar bana karşı diye düşünüyorum, az çok bir muhabbetimiz var; ha yine öyle bir tavır olursa ben yapacağımı yaparım zira farklı konularda geçmişte farklı fimalarla sorunlarımı o firmaların aklına gelmeyecek şekilde de çözmüşümdür, sonra çok pişman olmuşlardır...

Şu dönemde araçsız kalmam çok kötü olacak zaten, 1 gün bile, zira Yaşamkent'ten Batıkent'e araç olmadan gitmem tam bir işkence...

• SuperB Bagaj Üstü Spoiler..
    CHN 06 '4x4' sizin aracınızdan..

• Arkadaşlar SuperB tasarım kiti ile ilgili bilgisi olan varmı...
    Bazı motorlar da Standart olarak sunulur demişler sitede...
    Sanırım Jantta dahil bu kite fakat sadece Ön Tampon Spoileri, Egsoz Ucu ve Arka Bagaj Kapağı Spoileri satın alınabiliyormu..

http://www.superb.com.tr/aksesuar.asp
  • quote:

SuperB Bagaj Üstü Spoiler..
    CHN 06 '4x4' sizin aracınızdan..

Evet.yalniz aksesuar olarak geliyor.insallah standart gelmez.pek sevmem boyle seyleri:)

Kessy konusunda soylediginiz autoshowda satildi bir tane konusu kafami karistirdi.bizim diger araclarimizdan juke icinde aynisi olmustu.aldigimiz arac 4x4 cvt modeli.autoshowa 1 tane getirmisler 1 tanede bayiye gelmis.ikiside satilmis.autoshowdakini sanatcinin biri almis.juke forumunda arkadasin biri yazmisti.almak istemi demislerki gelenler satildi.yilda bir defa geliyor bu model ve gelirse alabilirsiniz ancak diye.ben bayiye gittim once sure veremeyiz dediler.sonra nissan muduru mehmet akinla gorustum mail yoluyla ve alabilecegimi soyledi.sonra siparisi verdik ve 3 ayda geldi.

Skoda ise bu konuda kayitsiz kalabilir.malum musteri hizmetleri tavirlari ilgisi,bayilerin opsiyon aksesuar listesindeki bilgi eksikligi nedeniyle siparis farkliliklari,cogunun ellerinde bagaj filesi havuzu gibi aksesuarlari iceren katalog olmamasi,ayrica gezdigim birkac bayide ornegin kotu yol paketi ne dedigimde bize bu konuda egitim verilmedi diyen satis danismani,yine kotu yol paketini sordugumda bayinin birinin tumseklerde virajlarda aracin ziplamasini savrulmasini engelleyen bir sistem kotu yolda konforu artiriyor derken,yuce otonun karter korumasi demesi gibi farkli nedenlerden dolayi skodanin net olamamasi ve cevap verememesi gibi nedenler beni dusunduruyor.bu nedenlede kessy gibi bir konudada siparis farkliliklari olabilecegini dusunuyorum.isterlerse getirecekler istemezlerse getirmeyecekler satis listesinde oldugu halde.

• quote:

Arkadaşlar SuperB tasarım kiti ile ilgili bilgisi olan varmı...
    Sanırım Jantta dahil bu kite fakat sadece Ön Tampon Spoileri, Egsoz Ucu ve Arka Bagaj Kapağı Spoileri satın alınabiliyormu..

Nedim bey sizin gonderdiginiz katalogta ve bendekinde kodlari var.siparis veren arkadasim oldu bursa bayisinden.20 gune gelmisti diger aksesuarlarla beraber.birtek benim bildigim 4x4 aracta hem sag hem solda iki tane olmak uzere egzos var.

• quote:

Yurt dışında saydığınız aksesuarları ayrı ayrı satın almak mümkün. Haliyle sipariş verdiğiniz takdirde burada da alabilirsniz diye düşünüyorum...

Skoda ürünleri için faydalı bir site, verildi mi bilmiyorum..

http://www.superskoda.com/superb-ii/bodykit/

• Ata otodan bi fiyat aldım aksesuarsız elegance bulamayınca özellikleri şöyle ;

1.6 Tdi Comfort

Metalik Siyah

Cruise Control

Maxi-Dot bilgi ekranı

Bolero Ekran

Sunroof

Trafik sigortası falan içinde 58.500 TL gibi bir fiyat verdi sizce nasıl fiyat?

And Oto'da hiç araç yokmuş öyle dendi...
  • quote:

quote:

Yurt dışında saydığınız aksesuarları ayrı ayrı satın almak mümkün. Haliyle sipariş verdiğiniz takdirde burada da alabilirsniz diye düşünüyorum...

daha önce girmiştim bu siteye..sanırım Türkiye'den bir kaç farklı ürün var...
    SuperB'nin Aksesuar Kataloğuda var bende ama Türkiye değil..Yabancı ülkenin..

• quote:

quote:

quote:

Navigasyon gibi durumu özel bir ürün olmadıkça; bahsettiğiniz spoiler, krom egzoz, diffuser gibi ürünleri servislerden bulmanız, eğer ellerinde yoksa sipariş vermeniz mümkün olacaktır. Hatta servisi arayıp sorabilirsiniz, ürün adını söyleyebilirsiniz ya da ürünün parça kodunu.

http://www.accessories.skoda.co.uk/productsMain.aspx?type=a&id=11

Bir diğer faydalı site de burası; burada ürün kodları yok maalesef, ancak yanılmıyorsam superskoda sitesinde OEM olmayan, yani orijinal fabrika üretimi ürünlerin parça kodları da mevcut.

• quote:

quote:

Nedim bey sizin gonderdiginiz katalogta ve bendekinde kodlari var.siparis veren arkadasim oldu bursa bayisinden.20 gune gelmisti diger aksesuarlarla beraber.birtek benim bildigim 4x4 aracta hem sag hem solda iki tane olmak uzere egzos var.

V6 motorun 4x4 ünde hem sağda hem solda var yani toplam 4 egsoz..2.0 TDİ 4x4 modelinde ise 1.4 TSİ'deki gibi sadece sol tarafta iki adet egsoz çıkışı var..
    2.0 TDİ 140 HP'nin arkasındaki TDİ yazısının sadece ''İ'' harfi kırmızı...2.0 TDİ 170 HP hemde 170'nin 4X4 versiyonunda ise TDİ yazısının ((D)) ve ((İ)) harfi kırmızı...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Navigasyon gibi durumu özel bir ürün olmadıkça; bahsettiğiniz spoiler, krom egzoz, diffuser gibi ürünleri servislerden bulmanız, eğer ellerinde yoksa sipariş vermeniz mümkün olacaktır. Hatta servisi arayıp sorabilirsiniz, ürün adını söyleyebilirsiniz ya da ürünün parça kodunu.

http://www.accessories.skoda.co.uk/productsMain.aspx?type=a&id=11

Bir diğer faydalı site de burası; burada ürün kodları yok maalesef, ancak yanılmıyorsam superskoda sitesinde OEM olmayan, yani orijinal fabrika üretimi ürünlerin parça kodları da mevcut.

teşekkürler bu siteyi ilkkez gördüm..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.