Şimdi Ara

skystar 2 de kumanda kullanamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Love_For_You

usb nin nasıl kullanıldığını burda anlatmışlar bir bak istersen..

http://www.dvbsat.org/forum/f38/skystar-2-2-6-ile-gelen-usb-kumanda-44496/

Verdiğiniz linkteki forum üyelik istiyor.
  • linkteki yazı. ama benim kumanda hala çalışmıyor. çünkü tuşa bassam bile algılamıyor !!

quote:

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum eğer sizin de elinizde yeni aldığınız skystar2 ile birlikte gelen usb kumanda (TTS35AI) varsa winlirc yada benzeri seri bağlantılı kumanda programlarını kullanmayı hiç denemeyin çünkü olmayacağı kesin.(tercübeyle sabit ) Uice yada girder ile biraz yol katedebilirsiniz ama attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Usb kumanda seri olanın aksine HID aygıtı olarak algılanıyor windowsda ve tıpkı telefonların bluetooth ile pc yi kontrol etmesi gibi sanki klavye gibi görev görüyor.(sony ericsson kullananlar bilir) Dolayısıyla siz kullandığınız dvb playerda kumanda ayarları yapmak yerine klavye tuşlarını kumandanıza göre yapacaksınız. Böylece herhangi bir ek program kullanmadan sanki klavyeden kontrol eder gibi dilediğiniz programı kontrol edeceksiniz.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere yani hangi tuş klavyede hangi tuşa denk geliyor? Bunu öğrenmek zor değil dvb playerların çoğunda kumanda ayarlarında öğren/learn gibi bir özellik var yani bastığınız tuşun karşılığını algılayıp o komuta atayabiliyor.

Ama yok ben kasmam diyorsanız ben kastım hazır kasmışken paylaşayım dedim. Aşağıdaki resimde Skystar2 ile gelen usb kumandanın klavye karşılıkları var böylece kullandığınız programı (progdvb,altdvb,dvbviewer, vb.....) kumandaya göre ayarlayabilirsiniz. Ama unutmayın ayarladığınız şey kumandan komutları değil programın klavye komutları olmalı.

Not: POWER ve en alttaki 4 tuş için hiçbir şekilde pcden yanıt alamadım sanırım bunlar boş tuşlar. Ayrıca değişeceğiniz sanmıyorum ama bu tuşları vista kullanarak aldım yani başka işletim sistemlerindeki durumu hakkında bişey bilmiyorum.

• benim sksystar 2 kumanda hiç kullanmadım..aldığım anakartta com pr-ort yok.ama com portlarıda usb dönüştürücü varmış..ama googlede araştırdım..bu dönüştürücü sayesinde sağlıklı kumanda kullanabilene rastlamadım..bende hiç uğraşmadım..1 yıldır böle kullnıyorum..yakında gözlerim bozulur o ayrı..çünkü tv keyfi için ekrandan uzağa yerleşiyorum ve uzatma aparatlı mauseyi yanıma alıyor,onunla kanal değiştiriyorum..gerçi windowsun büyüteci olmasa hepten kör olcak mam neyse...kısaca kumanda sonuç vermeyeceği için hiç uğraşmadım..ya da bende öle bir izlenim oluştu..
  • usb den daha kolay sadece takıp dvbdream den kumanda tuslarini tanitiyorsun winirc ye ihtiyac yok....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.