Şimdi Ara

Skystar 3 Konusundaki tartismalara son nokta konuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sevgili arkadaslar kart hakkinda yapilan olumsuz yorumlardan bu yaziyi yazma geregi duydum oncelikle
    Donanim kalitesi en ust duzeyde olan bu kart yaklasik 1 yildir piyasada skystar3 olarak satiliyor daha once sigma digital-tv idi.Iste sigma digital-tv oldugu donemde ben bu karti satin almistim.Onceleri yazilim destegi konusunda sikinti cektim ancak daha sonra durup beklemekle birsey omayacagina karar vererek kendi kullandigim karta destek olmaya karar verdim.Iste hersey bu karadan sonra basladi zaten yazilim destegi oldukca sinirli olan bu kart simdilerde nerdeyse piyasadaki tum yazilimlari destekler hale geldi ve devam da edecek.

Skystar3 un destekledigi yazilimlar

Progdvb
    Dvbdream
    Skygrabber(Hem streamreader ile hem modul ile)
    Skynet(Hem bagimsiz hem modul olarak)
    Manna
    Ve streamreader ile calisan tum diger programlar.

Yakin zamanda gelmesi cok buyuk ihtimalli olan yazilimlar

DVBCore turevleri
    Dvbviewer
    altdvb

Evet tum bunlardan sonra karti almayin yazilim destegi cok sinirli diyenlere soyelyebilecek lafim kalmiyor

Unutmayin artik bu kartin yazilim destegi kimseyle sinirli deil open source olmus durumda ve bunun avntajlarini yakin zamanda tum skystar3 kullanicilari yasayacaklar.Saygilar...

• görüntü kalitesi nası izlediğin kanalların bende almayı düşünüyorum bi dijital tv kartı da özellikleri fena diil bu kartın
  • Görüntü kalitesi hiçbir kartta farklı değildir diğerinden. Görüntü, sizin kullandığınız programlara ve codeclere bağlıdır. Yoksa MPEG-2 yayını alan bütün kartlar aynı kalitede görüntü yansıtır..
  • bütün kartların görüntü kalitesi birbirinden farklıdır,

çünkü bütün kartların ana işlemcileri ve tunerleri biririnden farklıdır, burada önemli olan tunerin kalitesi ve ana işlemcinin saniyede ne kadar datayı pci veriyolundan bilgisayarın cpu'suna aktarabilmesi ile ilgilidir. benim gördüğüm kadarıyla connexant chipsetli tv kartlarının görüntü kalitesi birbibinin aynı, aver, pegasus, visionplus, inca, skyvision ve twinhan'a ait usb kartlarda ama skystar2 ve skystar3'te görüntü kalitesinin yüksek olduğu çıplak gözle çok rahat farkediliyor.

bir audio cd'deki audio dosyalarını 96 Kb ile de sıkıştırabilirsiniz 320 kb ile de sıkıştırıp mp3 haline getirebilirsiniz, sonuçta 320 kb olan çok daha iyi bir ses kalitesine sahip olur, yani filitre vs derken kullandığınız player programının farklı olması ses kalitesini arttırıp azaltmaz, yani filtre veya yazılım ile chipsetin işleyebileceği data miktarı artmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

bütün kartların görüntü kalitesi birbirinden farklıdır,

benim gördüğüm kadarıyla connexant chipsetli tv kartlarının görüntü kalitesi birbibinin aynı, aver, pegasus, visionplus, inca, skyvision ve twinhan'a ait usb kartlarda ama skystar2 ve skystar3'te görüntü kalitesinin yüksek olduğu çıplak gözle çok rahat farkediliyor.

görüşünüzde belirttiğiniz gibi aradaki fark çıplak gözle çok rahat farkediliyorsa bu kartların tüm kullanıcıları kör olmalılarki satın alırken bu kartı tercih etmiş olsunlar..ben ss2 kullanıyorum ve daha kötü görüntü veriyor değiniz kartları kullanan tanıdıklarım var ve açıkçası kör değiller..

quote:

bir audio cd'deki audio dosyalarını 96 Kb ile de sıkıştırabilirsiniz 320 kb ile de sıkıştırıp mp3 haline getirebilirsiniz, sonuçta 320 kb olan çok daha iyi bir ses kalitesine sahip olur, yani filitre vs derken kullandığınız player programının farklı olması ses kalitesini arttırıp azaltmaz, yani filtre veya yazılım ile chipsetin işleyebileceği data miktarı artmaz.

bir dosyayı sıkıştırırken belirleyici olan kullandığınız codeclerdir..kalite farkı kullanılan sıkıştırma yöntemlerine göre farkedecektir.100mblık bir avi dosyası,200mblık bir mpeq ten daha kaliteli olabilir bu tamamıyle codeclere bağlıdır...sonuçta tüm tv kartlarına uydudan aynı düzeyde yayın gelmekte ancak izlerken görüntü kalitesi arasındaki farklar kullandığınız programlar ve codeclerle hatta donanımınızla doğrudan alakalıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odea -- 6 Ekim 2006; 3:14:31 >

• sgerrard, istediğin kadar yaz buraya. Bütün DVB-S kartların görüntü kaliteleri hemen hemen aynıdır, bu gerçeği değiştiremezsin.

Yazdıkların doğru ancak Skystar2'yi ve Skystar3'ü yine ayırmışsın. Skyvision da en az bu kartlar kadar kaliteli bir kart. 3ünü aynı kefeye koyabilirsin..
  • quote:

Yazdıkların doğru ancak Skystar2'yi ve Skystar3'ü yine ayırmışsın. Skyvision da en az bu kartlar kadar kaliteli bir kart. 3ünü aynı kefeye koyabilirsin..

skystar usb kullandığını ve başka hiçbir kart kullanmadığını ısrarla her yazında belirtiyorsun, keşke yukarıdaki yorumunu bütün kartları kullandıktan en azından skyvizyon'u kullandıktan sonra yazsaydın en azından çok daha anlamlı bir yorum olurdu? yanlış anlama iyidir kötüdür diye bir yorum yapmıyorum.

codecler tamamı ile kullandığınız dvb player programları ile alakalıdır, aynı zamanda bu player programların ana yazılımlarının codeclerle verdiği performanslar bile birbirinden farklıdır yani aynı codecle bir player ile düşük kalitede görüntü elde ederken bir diğerinle daha yüksek görüntü alabilirsiniz. ama chipset olarak inceleme yaptığımızda kartın pci veriyolu üzerinden gönderdiği data miktarı asıl belirleyici olan kısımdır yani player codeclerinin bunu ne ölçüde kullandığı ikinci derecede önem taşımaktadır.

bir diğer önemli nokta da belki incelememiş veya farketmemiş olabilirsiniz ama kartların teknik özellikleri incelendiğinde tek bir pid üzerinden maximum kaç mb data transferine müsade ettiğiyle ilgili bir bilgi vardır ve simultane olarak aynı anda kaç tane pidden data transferi yapabildiği "isim vermeden yazıyorum" bazı kartlarlarda bu birim 40-60 Mb arasında bazılarında ise 90 Mb ve üstündedir. bu durum odea'nın yanıldığını göstermektedir, sizin dediğiniz gibi bütün kartların işlemcilerinin data işleyebilme kabiliyetleri ve pci veriyolunu kullanabilme kabiliyetleri birbirinden farklıdır, bazı kartlarda cpu kullanımının annormal şekilde yükselip düşmesi de pci veriyolunun doğru kullanılmadığının işaretidir.

bütün yayıncı kuruluşların hatta kanalların çözünürlükleri, yayını encode ederken kullandıkları data miktarları hatta kullandıkları kameraların mercekleri bile kalite farklılıkları yaratır, kartları test ederken aynı bilgisayar ve monitörde, aynı kanalda, aynı anda test edip sonucu ona göre kıyaslamak gerekiyor gördüğüm kadarıyla da şunu söyleyebilirim ki connexant chipsetli kartların tümünde, görüntüde karıncalanma üst düzeyde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tv kartlarının tek bir pid üzerinden farklı boyutlarda transfer yapabilmeleri beni nerde yanılttı tam anlayamadım ..benim belirttiğim sizin de yazdığınız gibi tüm tv kartlarına aynı yayınlar gelmektedir..ancak görüntü kalitesini bilgisayarımızda doğrudan etkileyen faktörler kullandığınız donanıma ve yazılımlara göre faklılık gösterecektir..açıkçası aynı şartlarda test edilmesi ,görüntü kalitesinin ölçülmesi açısından gerçekçi ve tv kartları arasındaki görüntü farkının olmadığını doğrulama yönünde olacaktır..ayrıca cpu nun düşük yada yüksek kullanılması sadece kartla alakalı bir şey değildir kullandığınız program ve yazılımlar da buna yol açar ki bunu çoğu kart kullanıcısı rahatca farketmektedir..ben bir ev kullanıcısıyım ve kendi makinemde ilgili kartların bazılarını deneme şansını buldum..farklı markaları tercih eden arkadaşlarımın kartlarını kendi bilgisayarımda kurduğumda görüntü kalitesi adına farklılık gösterebilecek bir olayla karşılaşmadık açıkçası.kartların teknik özellikleri ve tuner kapasiteleri farklı olması görüntü kalitesine birebir etki edecek olaydır diyebilmemiz çok zor açıkçası şuan kullanılan yayınlar kullandığımız kartların data işleme kapasitelerini aşacak düzeyde değiller..

madem ki tv kartlarının tunerları,işlemcileri,data işleme kapasiteleri,...vs bariz farklılık gösterir ve bu farklılıklar aynı donanım ve programlar kullanıldığı takdirde bariz görüntü ve data kaybına yol acar ve sonuçta sizde gözle görülebilecek kadar kötü ve hatta karıncalı görüntüler izlersiniz diye bir iddanız var,bu savınızı doğrulamak adına bahsettiğiniz kartlarla ilgili bu değerleri ve uydu yayınlarını izleyebilmek adına ihtiyaç duyulan tuner kapasitesini resmi kaynaklara göre yayınlayın ve bu değerlerin teknik yorumlarını açıklamasına göre yapın lütfen.
    saygılar...

• Görüntü kalitesi yazılımsal bri sorundur DVB-S kartlarda. Kullandığınız codecler görüntü ve ses kalitesini belirler. Cyberlink codecler yoksa Nvidia codecler gayet iyi sonuç verir. Bir de tabii ki makinanızın ekran kartı !! Onun dışındakiler sizden kaynaklanmaz. Yani Kanalların dijital kalitesi ve kullandığı kameralar vs. fark yaratır. Mesela Habertürk her zaman kalitesizdir. Yabancı kanallar ZDF, ARD, ARte , RTL kalitelidir. Ses kaliteleri de farklıdır. Mesele kanalların tam DVBS standartında yayın yapmamasıdır.

Ayrıca yayının data miktarı farklıdır. Turksat kanallarında mesela TRT kayıtlar 2 kat fazla yer kaplar.
  • evet data akisi ne kadar fazla olursa yayin kalitesi o kadar iyi oluyor.Ancak sunu unutmamak gerekir ki data akisini ne kadar iyi islerse kartiniz yayin kalitesini o seviyede iyi alirsiniz.Ista basinan beri tartisilan da bu.
    Aslinda tartismaya hic gerek yok.dvb-s kartinizin tuneri ve chipseti veriyolunu ne kadar iyi kullanirsa o kadar iyi yayin alirsiniz.
  • İy işlemekten kastın yanlış bence. USB girişinden ya da sizdeki masaüstü ise karttan makinanıza makinaya sinyal geldikten sonra artık marifet yazılımda ve codeclerdedir. Onun dışında çanaktan gelen sinyal zaten dijitaldir önemli olan kırılma , mozaiklenme yapmayacak şekilde kanaldan sinyali (çanak-LNB) çekebilmektir. Onun ötesi boştur. Sinyalin %30 gibi bir seviyede gelmesi yeterlidir. Analog yayınlarla karıştırmamak lazım Onlarda sinyal seviyesi ile kalite doğru orantılı idi. Ancak dijital demek zaten görüntü ve sesin 0,1 rakamlarıyla kodlanmasıdır. Ya çeker mozaiksiz ve seste kırılma olmadan alırsınız ya da düzgün alamazsınız. Bunun ortası yani az kalitelisi çok kalitelisi olmaz dijitalde !! Bazı arkadaşlar analogla hala karıştırıyor dijitali. Kaliteyi belirleyen yazılımdır ve kanalın bizzat yaptığı yayın kalitesidir.(Kullanılan kamera, DVB tam uyumulu olup olmaması vs.)

Bu 0,1 rakamlarını yazılım ve codeclerle iyi işliyorsanız ve Ekran kartınız ve bizatihi ekranınız kaliteli ise dert etmeyin. Cyberlink codec görüntü için bence en iyisi. Bu arada DVb-S kartlar normal uydu cihazlarından çok farklıdır. Onlar gibi kendi başına görüntü oluşturamaz. Herşeyi bilgisayarınız driver, yazılım ve codec ile yapar.

• Herşeyi bilgisayarınız driver, yazılım ve codec ile yapar.

Software kartlar icin gecerli sanirim bu soylediginiz.

Ayrica kirilma olayina gelince ben receiverdaki sinyal seviyemle dvb-s kartimdaki sinyal seviyem ayni acaba kac tane kartta bu boyle?

Cok fazla tanidigim var normal receiverda %70 gelen sinyali % 50 olarak alan dvb-s kartinda.

Sunu soylemek gerekir ki gerek sinyal alimi gerek goruntunun islenme hizinda sizinde soylediginiz etkenlerin rolu tabiiki vardir.

Ancak tuner iyi degilse yukarida belirttigim gibi berbat bir sinyal alimi ile karsilasabilirsiniz.Sonra niye benim bilgisayardaki sinyallerim bole dusuk der durursunuz.

Siz her ne kadar chipsetleri onemsemesenizde mutlaka goruntu kalitesinde etkileri var su anda evime gelipte
    kim goruntuyu gorduyse gercekten hayran kaldi.Cok canli goruntulemesi var.

Benim bilgisayarim dediginiz hizli bilgisayarlardan da deil sadece celeron 1300 320mb ram ve onboard ekran karti 8mb bu arada anakrtimda msi ms6368 yani oldukca eski bir tualatin board.Ben bu konfigurasyonda mukemmel goruntu kalitesi ile seyrediyorum mpeg2 leri.Mpeg4 hd lere gelince onlarda elbette takilma oluyor ancak seyredilebiliyor yaklasik 4-5 fps aliyorum.

Yukarida yazdiklarim tecrubelerimin bana gosterdikleridir 2 yila yakin zamandir kullaniyorum bu karti en ufak bir problemle karsilasmadim.Sunu da soylemeden gecemiyecegim bir dvb-s karti performansli yapan sey tuner kalitesidir bu kartta da sharp tuner olduguna gore sanirim daha fazla lafa gerek yok.Turksatta 168 kanal bulan baska bir kart varmi?

• Evet bütün kartların görüntü kalitesi aynıdır.Kaynak aynı ve kartların çalışma standartı da
    anı olduğu için kartların görüntü kalitesi aynıdır.
  • sgerrard, konuda gerçekten bilgin var ki benim daha önce seninle hep tartıştığım şey bu kadar çok şey bilirken gereksiz tartışmalara girmendi. Şunları yazarak insanlara faydalı oluyorsun, ancak benim de açıklmamam gereken birşey olacak. Skystar USB kullanıyorum, ısrarla söylüyorum. Aldığımda karttan anlamadığım için eski bir kart olduğunu bilmiyordum. Skystar USB 1.1. ve diğer kartlara oranla çok kötü bir kart. 1.1. olduktan sonra Skyvision da olsa o kadar kötü olur, marka önemli değil. Skystar USB kötü dememin sebebi ise ben bunu derken 2.0 versiyonu yoktu, hala var mı bilmiyorum. Eğer yoksa hala söylüyorum Sksytar USB (1.1. olan, benim kullandığım) hiçbir işe yaramaz, yaramıyor da.

Skyvision'u kullanan en az 5 tanıdığım var ve kullanmış sayılırım dedim birçok yazımda, sanırım sen görmemişsin. Yani Skyvision'u kullanan biri olarak yazdım onları. Dikkat edersen Skystar3 hakkında yorumumu yazmadım, çünkü kullanmadım. Sonuçta sen kullanmış ve memnun kalmışsan çok tartışmaya gerek yok. Ama Skyvision'u kullandım, onu açıklamak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 9 Ekim 2006; 3:50:19 >

• ARKADAŞLAR ŞU USB1.1 TAKINTINIZ BİR MANA İFADE ETMİYOR İNANIN. BEN DE TECHNISAT SS2USB var. Sorun yok. Görüntü kalitesi süper ! Seyretmeye doyum olmuyor. (Cyberlink yoksa Nvidia codecler ile) En ufak bir kasılma yapmıyor. Centrino 1.6 Ghz laptop ve 512 (2x256 DDR) ram ve ATI 9700 (64mb, 3d, directx9.0) paylaşımsız ekran kartı ile (FTA tv kanalı için %10 CPU ortalama gidiyor ram'de az kullanıyor(50-75 mb driver ile birlikte) )

USB1.1 saniyede aktarılan görüntü miktarı ister data ister TV yayını olsun size yeter de artar bile. Hiç sorun olmaz, olmadı da ! Bence sorun başka yerlerde kartı günah keçisi haline getirmeyin arkadaşlar.

Yalnız ben de Sharp tuner taşıyan SS3'ün SS2'den Turksat için daha iyi bir cihaz olabileceğini forumun pek çok yerinde söyledim. Geçen sene USB klasmanında Technisat'tan başka bilen pek bir marka yoktu piyasada. Sonradan bir Skyvision duyuldu, Chip diye bir derginin reklam etmesinin rüzgarı ile epey konuşulmaya başlandı.. Neyse... Şimdi de SS3 USB çıkmış. Vatana ,millete hayırlı olsun.

Bu arada görüntü kalitesi için boşa başka şeyler aramayın. KERAMET CODECLERDEDİR ARKADAŞALAR !
    Progdvb'den menüden girip codec listesindekileri teker teker deneyin. Farklı marka codecler size farklı görüntü kaliteleri sunacaktır. Siz bir Cyberlink versiyonu kullanın. Yoksa Nvidia da olur ikinci tercih olarak. Cyberlink kullanıp da görüntü DVBS kartın yüzünden iyi değil diyene bir çift gözlük göndereceğim

AYRICA ŞU SİNYAL RAKAMLARINDA Kİ FARKLILIKLARA BAKIP DVB-S KARTLAR AZ SİNYAL ÇEKER SANMAYIN Bu durum daha evvel de tartışıldı arkadaşlar. Ben normal uydu alıcım ve parabol antenimle de test ettim. SS2'de sinyal Goldmaster,next vs. uydu alıcılarındakinden çok daha gerçekçi. Normal cihazlar bol keseden atıyor, sinyali yüksek gösteriyor. Mesela SS2'de %30 normal cihazda %50-60 gözüken kanalda yağmur yağmaya başlayınca sinyal düşmeye başlıyordu. Ancak ne zaman SS2'de görüntü oluşturulamıyor ondan sonra da Goldmaster Tv'ye görüntü veremiyordu. Ne zaman biraz hafifliyor SS2 tekrar %28'i buluyor Goldmaster'da o zaman görüntü oluşturmaya başlıyordu. YANİ FARK SADECE RAKAMSALDIR GERÇEKTE SİNYAL AYNIDIR ! ANCAK BİRİNDE %30 DİĞERİNDE DAHA YÜKSEK GÖZÜKÜR
    AYRICA Normal uydu alıcısıyla Turksat'ta bütün kanallar %100 seviyesinde olurken. SS2'de aralarında farklılıklar vardır. Mesela bir kanal %82 bir diğeri %68 bir başkası %72 ,%56 vs. olmaktadır. Şimdi test etmek için yine yağmur (sağ olsun emektar parabol çanak) yardımımıza yetişiyor. Yağmur başlayınca HANİ O TV'DE normal uydu alıcısında %100 gösteren kanallar vardı ya onlardan bir kaç tanesinde sinyal düşmeye başlıyor ve normal uydu alıcısı bir süre sonra mozaiklenme yaratıyor. Diğer kanallarda ise düşme daha az oluyor ve Tv'den izlenmeye daha uzun süre devam ediyor. ŞİMDİ BİLİN BAKALIM BU İLK DÜŞEN KANALLAR HANGİLERİDİR ? BUNLAR NORMAL CİHAZDA %100 GÖZÜKÜP DE SS2'NİN %56 VS. gösterdiği kanallardır !! SS2'NİN %82 GÖSTERDİĞİ kanal ise daha uzun süre yağmura direnmektedir ! Normal uydu alıcıları ise hepsini bol keseden %100 sinyalli gösteriyordu YAA... Bu arada normal uydu alıcı ne zaman alamazsa SS2'de o zaman alamaıyor. Yani kesinlikle daha evvel değil !

YANİ SS2 DE NORMAL UYDU ALICILARI KADAR SİNYAL ALIYOR ANCAK RAKAMLAR SS2'DE ÇOK DAHA GERÇEKÇİ ARKADAŞLAR. SİZ BAKMAYIN NORMAL UYDU ALICILARININ BOL KESEDEN SEVİYE VERMESİNE

AYRICA FARKLI MARKA NORMAL UYDU ALICILARI İLE PROFESYONEL SİNYAL ÖLÇÜM CİHAZLARI ARASINDA DA CİDDİ FARKLILIKLAR OLMAKTADIR. NORMAL UYDU ALICILARINI BAZ ALMAK BU NEDENLE ÇOK YANLIŞTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 9 Ekim 2006; 21:52:57 >

• Mr_Thunder benim o kart hakkındaki isyanım kartın 2.0 DiseqC desteklememesine ve HDTV uyumlu olmamasına. Yoksa görüntü kalitesine ve yazılım desteğine birşey dediğim yok. Sonuçta Skystar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 9 Ekim 2006; 21:36:08 >
  • Erman , HD TV için codec yükleyince oluyor sanırım ?! ozmena.com adlı forumda bir şeyler vardı ama pek meraklı olmadığımdan denemedim HD olanağını. Şu linkten bir bak SS2USB HD destekli yazıyor bir de ...

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 9 Ekim 2006; 22:01:21 >
  • Okudum. Benim kartın aynısı. Ancak ben ne dediysem olmadı. Bir de ozmena'dakilerden yardım istemek lazım o zaman. Ben gerekli bütün codecleri yüklememe rağmen yapamamıştım, tekrar deniyeyim..
  • arkadaşlar usb 1.0 hd yayın akışına izin vermez 2.0 olması gerekki desteklesin.Yani hangi codec yüklerseniz yükleyin teknik olarak mümkün değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: angel1

arkadaşlar usb 1.0 hd yayın akışına izin vermez 2.0 olması gerekki desteklesin.Yani hangi codec yüklerseniz yükleyin teknik olarak mümkün değil

EMİN MİSİN bundan ?! . İthalatçı firmanın biri olur diyor. İşte HD TV SSUSB hemi de USB1.1 miş

www.ranteks.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 10 Ekim 2006; 22:07:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.