Şimdi Ara

Skystar s2 hakkında yardım lütfen SORUN ÇÖZÜLDÜ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen skystar s2 tv kartı aldım ne yaptıysam windows 7 64bite tanıtamadım 4,6 sürüm driverı indirdim ama kartı takıp pc yi açınca yükleme başarılı olamadı diye hata veriyor aygıt yöneticisinde ünlem işaretiyle birlikte ağ denetleyicizi olarak gözüküyo sürücü güncelleştirden de yapamadım birisi yardım etsin kafayı yiycem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesar_ -- 26 Haziran 2011; 17:31:05 >

• hocam bende skystar ile sorun yaşadım 1 yıl kadar önce. önceki sistemimde win 7 ile çalışıyordu. sonra yeni bir sistem topladım son model yine aynı işletim sistemini kurdum bilgisayar kafayı yedi. anakart bozuldu falan yeni anakart aldım yine aynı sorunu yaptı. bu kartı çıkardım ve çalışmaya başladı. bende bu kartı önceki sistemi sattığım arkadaşa sattım. bende kurulumda sürekli hata veriyordu ve forumlarda yazan herşeyi yaptım düzeltemedim. yeni aldıysan ben geri vermeni tavsiye ederim. avermedia markasının var herhalde bide pek seçenek yok. onu kullanmadığım için bilemiyicem araştır ona göre karar ver. ben tivibu kullanıyorum tv için. ayda 1 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 312 .

hocam bende skystar ile sorun yaşadım 1 yıl kadar önce. önceki sistemimde win 7 ile çalışıyordu. sonra yeni bir sistem topladım son model yine aynı işletim sistemini kurdum bilgisayar kafayı yedi. anakart bozuldu falan yeni anakart aldım yine aynı sorunu yaptı. bu kartı çıkardım ve çalışmaya başladı. bende bu kartı önceki sistemi sattığım arkadaşa sattım. bende kurulumda sürekli hata veriyordu ve forumlarda yazan herşeyi yaptım düzeltemedim. yeni aldıysan ben geri vermeni tavsiye ederim. avermedia markasının var herhalde bide pek seçenek yok. onu kullanmadığım için bilemiyicem araştır ona göre karar ver. ben tivibu kullanıyorum tv için. ayda 1 tl.

valla hocam kafayı taktım büyük hevesle aldım bu kartı yapmam lazım kartı tanıttım ama ağ bağdaştırıcısı olarak tanıdı uğraşmaya devam

• yak mu yardım edebilecek bir arkadaş
  • xp 32 bitte çalıştırdım kartı ama windows 7 de çalıştıramadım...
  • msn adresini yolla bana ordan yardımcı oalyım sana
  • özelden yolladım...
  • @bigdede arkadaşımız sayesinde sorunum çözüldü çok yardımcı oldu sağolsun...
  • eğer kartla ilgili takıldığınız bir yer olursa özel mesaj yollayıp sorabilirsiniz yardımcı olmaya calısırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSeyTan1907

eğer kartla ilgili takıldığınız bir yer olursa özel mesaj yollayıp sorabilirsiniz yardımcı olmaya calısırım..

evet takıldığım bir kaç nokta var aslında size mesaj atarım yakında teşekkürler...
  • Sorunun cozumunu buradan paylassaydiniz iyi olurdu. En azindan benzer sorunlari yasayanlar acisindan aydinlatici olurdu.
  • Arkadaşlar bu S2 ile HD2 arasındaki fark nedir? Tamam çipler farklı, yabancı forumda ikisde kötü git Prof Tuners 7301 al demiş (onuda nereden bulacaksam), blind-scan vs özelliği varmış Symbol Rate bilmem kaçı görmüyormüş gibi bazı ifadeler var;

S2 ile herhangi bir DVB-S2 yayın alamayan varmı Symbol Rate nedeniyle? (HB 13E,ES 7E ve TS 42E uydularında)
    S2'nin transponder'dan veri alma hızı sitesinde yazmıyor? HD2'den az mı? Bir başka ifadeyle aynı transponder üzerindeki birden fazla HD yayını aynı anda izleyebilirmiyim? (Sanırım sınır 6)
    Kart yine ağ bağdaştırıcısı olarak mı tanıtılıyor?
    Sinyal kazancı diğer kartlara göre nasıl?
    Kaya Senter 72€'luk kartı nasıl 150TL'ye satıyor? (Güven sorunu)
    Kaya Senter'dan alışveriş yapan oldu mu?

Cevap için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSilence

Arkadaşlar bu S2 ile HD2 arasındaki fark nedir? Tamam çipler farklı, yabancı forumda ikisde kötü git Prof Tuners 7301 al demiş (onuda nereden bulacaksam), blind-scan vs özelliği varmış Symbol Rate bilmem kaçı görmüyormüş gibi bazı ifadeler var;

S2 ile herhangi bir DVB-S2 yayın alamayan varmı Symbol Rate nedeniyle? (HB 13E,ES 7E ve TS 42E uydularında)
    S2'nin transponder'dan veri alma hızı sitesinde yazmıyor? HD2'den az mı? Bir başka ifadeyle aynı transponder üzerindeki birden fazla HD yayını aynı anda izleyebilirmiyim? (Sanırım sınır 6)
    Kart yine ağ bağdaştırıcısı olarak mı tanıtılıyor?
    Sinyal kazancı diğer kartlara göre nasıl?
    Kaya Senter 72€'luk kartı nasıl 150TL'ye satıyor? (Güven sorunu)
    Kaya Senter'dan alışveriş yapan oldu mu?

Cevap için teşekkürler

Artıları

+ HD2 silikon tuner, S2 normal tuner, hiçbir sıkıntı çekmeksizin S2 frekansları tarayabilirsin.
    + S2'nin tuneri Skystar 2 ile aynı olduğu için, Skystar 2'nin sürücülerini destekleyen tüm programlarda rahatlıkla çalışır
    + Unicable LNB desteği ile tek kablo üzerinden farklı frekanslarda Uydu alıcısı + TVkartını aynı anda kullanabilme(HD2'de yok)
    + Sinyal kalitesi gayet iyi,

Eksileri

- 32 mbit'ten yukarı Transponder'larda FULL TS kaydı yapamazsın (Yani bunun anlamı eğer izlediğiniz birden fazla kanalın bitratesi toplamı 32 mbit'i aşıyorsa, hepsini aynı anda izleyemez/kaydedemezsinizi 32 mbit'e kadar izlenebilir) Yalnız bu hususta Skystar HD2'de durum nedir tam bilmiyorum
    - DiseqC 1.2 Motor desteği yok (DiseqC motor kullanmadığım için Skystar 2 için Yazılmış DiseqC motor eklentisini bunda denemedim, ama muhtemelen işe yarar)
    - Üzerinde slot bulunmadığı için Modul yuvası ekleyebilme imkanın yok.

Skystar HD2'de yaşanan ve sürekli bahsedilen TRT HD sinyal problemini bu kartta yaşamazsın, 42 0E ve Hotbird için S2 frekansların hiçbirinde sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 18 Ekim 2011; 0:52:17 >

• Skystar s2 alıp win7 64bit e kurdum. Ama TRT HD ve atv HD kanallarını bulamadım.
    Nasıl bulunacağı ile ilgili yardımcı olabilecek varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 24 Ekim 2011; 22:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatlı

Skystar s2 alıp win7 64bit e kurdum. Ama TRT HD ve atv HD kanallarını bulamadım.

DVBdream kullanıyorsanız, TRT HD ve ATV HD frekanslarını manuel tarama kısmından modulasyonu 8PSK olarak belirleyip tarayın.

Eğer DVBviewer kullanıyorsaınz, Options - Hardware kısmından DVB-S2'de çentik yoksa çentik atın.

Channels-Chennel Editr (Kanal Düzenleyicisi) penceresini açın,

Bu dosyayı indirip içerisindeki, HD.ini dosyasını, Kanal editörü üzerine sürükleyin, yada CTRL + I'e basak da import edebilirsiniz. ATV HD, A HABER HD, TRT HD listeye eklenecektir.
    http://www.dosya.tc/server6/iS1Lxg/HD.zip.html

• quote:

Orijinalden alıntı: malcolm58

quote:

Orijinalden alıntı: serhatlı

Skystar s2 alıp win7 64bit e kurdum. Ama TRT HD ve atv HD kanallarını bulamadım.

DVBdream kullanıyorsanız, TRT HD ve ATV HD frekanslarını manuel tarama kısmından modulasyonu 8PSK olarak belirleyip tarayın.

Eğer DVBviewer kullanıyorsaınz, Options - Hardware kısmından DVB-S2'de çentik yoksa çentik atın.

Channels-Chennel Editr (Kanal Düzenleyicisi) penceresini açın,

Bu dosyayı indirip içerisindeki, HD.ini dosyasını, Kanal editörü üzerine sürükleyin, yada CTRL + I'e basak da import edebilirsiniz. ATV HD, A HABER HD, TRT HD listeye eklenecektir.
    http://www.dosya.tc/server6/iS1Lxg/HD.zip.html

Teşekkürler HD leri buldum. skystar s2 yazılıyle gelen dvbviewer kullanıyorum. ilk önce dona dona gösteriyordu HD leri, sesi realtek, video kısmına da 2 alternatif vardı 2. sini gösterdim donma olayı bitti akıcı gösteriyor bu sefer de timeshift özelliği tırt oldu. timeshift e tıkladığımda donuyor.

• Skystar s2 satın almayı düşünüyorum. KayaCenter'da şu anda stok sorunu var. Onun dışında nerelerden alınabilir bu kart? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.