Şimdi Ara

SL 500 ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim okul bana lap. vericek sl 500. p8400 işlemci 160 gb hdd şimdi bu modelin iki ayrı ekran kartı seçeneği var biri yeni intel gm45 hd chip set biride nvidia 9300m gs bize gm 45 gelicek ama ben bunu servise verip 9300m gs taktırabilirmiyim bazı yerlerde yeni anakartların paylaşımlı kartın yanında harici slotuyla geldiğini okudum acaba sl500de ayn modele çift kart seçeneği sunduğuna göre bu mümkünmü? çok kafama takıldı ya :(

• kimse bilmiyomu arkadaşlar ya :S
  • Hayır
    Cihazlar farklı anakart kullanıyor.
    Ekran kartını değiştiremezsin
  • evet öyle saçma sapan bir olay var. ekran kartı değişmiyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: termo6556

evet öyle saçma sapan bir olay var. ekran kartı değişmiyor malesef.

Saçma sapan derken???
    Arkadaşım bu pc değilki istediğin değişikliği yapabilesin
    Peki ekran kartu üst modelle değişebilir bir şekilde yapıldı bunun soğutmasını nasıl sağlayacaksın???
    Hadi soğutmak için gerekli fanı temin ettin kasada ona göre dizayn edilmemiş onu nereye takacaksın???
    Oda mümkün diyelim bir ekran kartını satın alıp takma maliyeti yerine o notebook'u satıp ekran kartlı bir model almak daha cazip olabilir.
    Ayrıca satın alırken kullanım amacı hesaplanıp ona göre alınması gerekmezmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp_o

quote:

Saçma sapan derken???
    Peki ekran kartu üst modelle değişebilir bir şekilde yapıldı bunun soğutmasını nasıl sağlayacaksın???
    Hadi soğutmak için gerekli fanı temin ettin kasada ona göre dizayn edilmemiş onu nereye takacaksın???
    Oda mümkün diyelim bir ekran kartını satın alıp takma maliyeti yerine o notebook'u satıp ekran kartlı bir model almak daha cazip olabilir.

sen önce pc nin açılımını öğrende gel.. PC ---> Personal Computer

bu desktop pc değilki diyecektin heralde..

neyse böyle bodozlama giriş yaptığın için aynen bende bodozlama giriyorum

1. senin için üst seviye ekran kartı daha çok ısınır anlamına geliyorsa git biraz araştır bilgilen. 9300 gs ekran kartının aynı voltaj da gma 4500m yada gma 4500m hd den daha fazla ısındığını mı iddamı ediyorsun? önce bunu söyle sen ona göre cevabını vereyim.

2.si ben adama git 9600 gt tak demedimbizde biliyoruz heralde aradaki farkı. kasasının ve anakartının uyumlu olup olmaması gerektiğini.

3. bir ekran kartını satın alıp takma maliyeti yerine o notebook'u satıp ekran kartlı bir model almak daha cazip olabilir. DEMİŞSİN.

ama daha cazip olmayadabilir... hesapladındamı konuşuyorsun.

buradaki tek sorun şu o/b ekran kartına sahip olan bir anakartın harici bir ekran kartı yuvası olmamasıdır.

cevabını aldınmı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alp_o

quote:

Saçma sapan derken???

sen önce pc nin açılımını öğrende gel.. PC ---> Personal Computer

bu desktop pc değilki diyecektin heralde..

neyse böyle bodozlama giriş yaptığın için aynen bende bodozlama giriyorum

1. senin için üst seviye ekran kartı daha çok ısınır anlamına geliyorsa git biraz araştır bilgilen. 9300 gs ekran kartının aynı voltaj da gma 4500m yada gma 4500m hd den daha fazla ısındığını mı iddamı ediyorsun? önce bunu söyle sen ona göre cevabını vereyim.

2.si ben adama git 9600 gt tak demedimbizde biliyoruz heralde aradaki farkı. kasasının ve anakartının uyumlu olup olmaması gerektiğini.

3. bir ekran kartını satın alıp takma maliyeti yerine o notebook'u satıp ekran kartlı bir model almak daha cazip olabilir. DEMİŞSİN.

ama daha cazip olmayadabilir... hesapladındamı konuşuyorsun.

buradaki tek sorun şu o/b ekran kartına sahip olan bir anakartın harici bir ekran kartı yuvası olmamasıdır.

cevabını aldınmı?

Cevabımı alamadım
    Konuya badozlama(ne demekse artık senin lügatında) giren sensin
    Saçma sapan bir olay var diyen sensin

Doğruyu sende bilmene rağmen amacın asi olmak.
    SL500'lerde ekran kartı anakarta gömülü gelir.Paylaşımlı ekran kartlarında olduğu gibi.

Eğer burda N200 konuşuyor olsaydık
    yani
    0769-BWG ile 0769-BVG gibi
    Bunlardan biri 7300 ekran kartı kullanır.
    Diğeri X3100 paylaşımlıdır.
    Anakartları arasındaki fark 0769-BWG'de ekran kartının mainboard üzerine geçen noktasında soket vardır.
    0769-BVG'de bu soket yoktur.
    Ekran kartlı isteyen farkını verip 0769-BWG almışlardır.
    Aynı anakartı kullanıyor olsalardı eğer emin ol o soketide fiyata ilave ederlerdiki bu paylaşımlıyı tercih eddenler için zarar yazacağı gibi önce paylaşımlı alıp sonra ekran kartı takmak isteyenlerde yuh be bir ekran kartına 200 küsür dolar istenirmi diyecek senin gibi asiler çıkacaktı.

Bu arada 12-13 sene önce kullanmış olduğum bilgisayarımın önünde IBM Personel Computer yazıyordu.Ne demek olduğunu emin ol senden daha iyi biliyorumdur.

İnsanlar seçenek sunmuşlar
    Alırken ne istediğini biliyorsan sonradan böyle saçlamadıklarını düşünmeye gerek kalamaz.
    Seçeneklermi???
    Git bak
    www.pc.ibm.com/support'dan
    N200 için 0769-XXX ile başlayan kaç alternatif var.
    SL500 için 2746-XXX ile başlayan kaç seçenek var.
    Alırken doğru seçim yapılamaışsa bu üreticininmi sorunu oluyor???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asiyim ben

dostum şunu atlıyorsun. laptop kullanım amacı zamanla değişebilir. mesela ben okulu bitirmeden önce ofis işleri için aldığım laptopta şuanda boşta olduğum için oyun da oynamak istiyorum. ve hiç 2. el al sat takas yap olayına girmeden... ( ne olucak şimdi? ) =)

böyle bir durum için asus çalışıyor şuanda. harici ekran kartlarını pcicia express girişine bağlayabilen bir cihaz geliştirdi. şuanda çok pahallı ancak zamanla ucuzlayacak. ve bu olunca 100 dolarlık bir ekrankartını laptopa bağlayıp en son oyunları bile full detay ve çözünürlükte oynayabileceğiz.

şimdilik bu cihazın adını hatırlayamıyorum. hatırlayınca buraya yazarım

hatta buldum bile ASUS XG station

SL 500 ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termo6556 -- 13 Kasım 2009; 17:23:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.