Şimdi Ara

slackware 10 kurulumunu bilen var m1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar size bir sorum olacak linux kurmustum mozilla da filan radyo dinleyemedim muzik dinlediim sitelerde müzik dinleyemiyom eklenti de bulamad1m x-mplayer plug in filan diyo yine flash filan istiyo bi çözüm üretemedim . tar uzant1l1 dosyalar1 cal1st1ramad1m . slackware indirdim kurdum ama konsol olarak cal1s1yo xwindows a gecemedim startx diyom konsol penceresi geliyo yard1mc1 olabilirmisiniz... bi sorumda mandrake 10.1 var elimde onu mu yoksa slackware10 u mu kuray1m tesekkurler...

• Mandrake 10.1 kullanıyorum; gayet başarılı. Slackware daha sonraki iş..
  • Linux kuracaksan Slackware diyorum ama acemi isen seni fazlası ile zorlayacağını düşünüyorum. Kurulum metin tabanlı ekranda gerçekleşiyor. Paket bazında yapacağın seçimlerle yada tek tek kurulmasını istediğin uygulamaları belirleyerek kurulum yapabiliyorsun. Kurulumun ardından, X Window u çalıştırmak için ayarlamalar yapmak gerekiyor. Bunun için; komut satırından 'xorgconfig' uygulamasını çalıştırabilirsin. Bu kabuk uygulaması, belirlemiş olduğun parametreler doğrultusunda, /etc/X11/xorg.conf dosyasını otomatik olarak düzenleyecektir. İstersen bir metin düzenleyici ile direkt müdahale ederekte düzenleyebilirsin.

Kurulum anından itibaren herşeyiyle sana grafik ortamın güzelliklerini yaşatan Mandrake ve RedHat ise, fazla zahmet çekmek istemeyen kullanıcılar için ilaç gibidir.

Bir slackware kullanıcısı olarak, ilk kez mandrake yi kurup denemek istediğimde, yanlış bişiler kurduğumu (Win XP nin yeni bir sürümü) sanmıştım. Mandrake ve RedHat, linux kullanımını gerçekten kolaylaştırıyor.

• @ hazeren

anlattıklarına bakılırsa linuxta biraz acemisin sana tavsiyem başlangıç aşamasında şiddetle mandrake'dir. slackware falan biraz işleri öğrenince denersin. ok. üstelik benim yazdığım yazındanda faydalanabilirsiniz.

Mandrake 10.1 kurulum,Nvidia,nForce,Wine,VMware,URPMI konfigurasyon
    ->http://forum.donanimhaber.com/m_1226802/tm.htm
    Mandrake'de Program Nasıl Kurulur ?
    ->http://forum.donanimhaber.com/m_1408239/tm.htm

kolay gelsin

• Yani bir kullanıcıysan Mandrake,Suse veya Federo Core kullanmanı tavsiye ederim çünkü bu dağıtımlar kurulundan kullanıma kadar her türlü ayarları yapmak için grafik arayüzünde sahip araçları barındırılar.Ama Slackware her şeyi kullanıcıya bırakmıştır.
    Not:Benim tercihim Slackware.(ama bende Mandrake ile başladım)
  • sağolun arkadaşlar mandrake 10.1 kurdum tekrar. slackwareyi bir defa denemiştim o da merak etmiştim ondan . şu an tek sorunum mesela radyodeniz diye bir site var oraya girip radyo dinliyodum xp ile onu dinleyemiyom. şöyle bir hata mesajı veriyo (application/x-shockwave-flash veya x-mplayer2 ) gibi plugin olmadığı mesajı cıkıyo bu konuda ne yapabilirim sky star 2 tv kartımıda henuz kuramadım ...
  • kullandığın tarayıcı için flash eklentisi ve mplayer eklentisinin yüklü olmadığını söylüyor.Bildiğim kadarıyla mandrake 10.1 deki kernel sky start 2 tv kartını destekliyor sistemi biraz kurcala istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • x-mplayer2 için
    ->http://mplayerplug-in.sourceforge.net/
    ->http://plugindoc.mozdev.org/linux.html

application/x-shockwave-flash içinse

https://addons.update.mozilla.org/plugins/ sitesinde şöyle diyor.
    Shockwave
    By Macromedia

For Linux: Unavailable

• Slackware 10.0'ın ilk 2 (kurulum) cd'sini indirdim. Diğer 2 cd'yi ise indirmedim, ki sanırım gerek te yok. Öncelikle bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Diğer bir mesele.. Slackware 10.0'ı Mandrake 10.1'in bulunduğu partition'ı formatlayarak kurdum. Bütün yükleme işlemleri bitti, rebooting sekmesine geldim, makinayı yeniden başlattım fakat tekrar mandrake community'nin lilo'su karşıma çıktı ve linux ile makinayı başlatmayı tercih ettiğimde slackware başlatılamadı. Ekran takıldı. Nerede yanlış yapmış olabilirim? Bu arada Debian, Fedora hakkındaki görüşlerinizi de alayım. Anlayacağınız linux dünyasını tanıma uğraşısı içerisindeyim. Amacım hepsini kurmak, öğrenmek. :) Bu arada yukarılardaki mesajımda da bildirdiğim gibi mandrake'yi de öneriyorum. Internet bağlantım ve donanımım da dahil olmak üzere hiç bir alanda problem çıkarmadı.

Kolay gelsin.
  • sistemi kurmuşşsun ve o halen orada yatıyor ama önyükleyiciyi kurulum sırasında atlamışsın.Ön yükleyiciyi yeniden ayarlaman gerekecek.slackware in bulunduğu bölümü kernelin yolunu filan tanıtman lazım.
  • arkadaşlar hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. saolun....
  • arkadaşlar unix sistemi pc ye kurulabiliyormu yoksa özel donanımlar mı gerekiyor acaba ..bir de amerikan filmlerinde gördüğümüz bilgisayarlar var komut la calışıyo windows a hiç benzemiyo cok fonksiyonlu bir işletim sistemi ya da öle görünüyor ben onların kullandığı bu sistemi merak ediyorum tam olarak bu sistem ne ve bu tür bir sistemi nasıl donanım üstüne adapte edebiliz bilgisi olan var mı acaba yardımlarınız için teşekkür ederim....
  • ehu ehu.. abi içten ve samimi olduğun için arkadaşlar adına sana teşekkür ediyorum. :) Fakat yanılmıyorsam o amerikanvari filmlerde gördüğün ekranlar win 3.1 zamanından kalma ya da çok çok yazılım üzerinde dos ekranıdır. Şu an oynayan amerikan filmlerindeki bilgisayar ekranlarını hepimiz biliyoruz. :) Uçan ekranlar, konuşan fareler felan ehahah..

Sen yine de bu isteklerini yeterince bastırabilmek için unix tabanlı işletim sistemlerine bi el at derim. Ayrıca hiç bir ekstra donanım istemez. Bildiğimiz windows'un alternatifi işletim sistemleri işte.. kur, kullan. Bir çok problemle karşılaşacaksın haliyle, bu durumda yapman gereken -"ben ustayım"- deyip de hala sorunlarına cevap arayanlar gibi sorup soruşturacaksın.
  • UNIX' ler Windows alternatifi değildir. Windows, UNIX alternatifidir. UNIX' in dünyanın ilk işletim sistemi olduğunu belirtmeme gerek yoktur herhalde. Bu arada filmlerdeki bilgisayar atraksiyonlarının hemen hepsi gerçek değildir.

Ancak:
    - Matrix' te görülen bilgisayarlarda FreeBSD,
    - Kod Adı Kılıçbalığı' nda SGI Irix,
    - Terminatör filminde Terminatör' ün gözünün önünden akan kodlar AmigaOS' in kaynak kodlarıydı.
    - Anti-Trust' ta ise kullanılan bilgisayarlarda GNU/Linux yüklüydü ve GNOME kullanıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 17 Ocak 2005, 10:25:03 >
  • @ Challenger

hehe yafs süpersin var ya istek film yapabilir miyim biraz gereksiz mesaj oluyor ama dayanamadım senin bu mesajının üstüne birşeyler yazmak istedim.

bari bende unix hakkında kısa bir bilgi vereyimde çokta anlamsız mesaj olmazın

UNIX : UNIX çok kullanıcılı bir işletim sistemidir; aynı anda birden çok kullanıcı, sisteme, ya terminal ya da ağa bağlı bir bilgisayar üzerinde koşan terminal emülasyon programı ile bağlanıp var olan kaynakları kullabilir.
    Unix ilk olarak 1960'lı yılların sonlarına doğru AT&T Bell laboratualarında, Ken THOMSAN ve Dennis RITCHIE (C'nin babasıdır ayrıca) öncülüğünde geliştirilmiştir ve 1970'li yılların başında PDP-11 sistemi üzerinde koşturulmuştur. C dilinin geliştirilmesinin ardında 1970'li yılların ortasına doğru C dili ile yeniden yazılmıştır. O günden beri ve günümüzde UNIX ve C dili ayrılmaz bir ikilidir; UNIX sistem çağrıları sanki birer C fonksiyonuymuş gibi çağrılabilmektedir.
    UNIX, TCP/IP protokol kümesini doğrudan bünyesinde barındırı; ağ programlaması için sistem çağrıları vardır. Bu çağrılar ile ağ üzerindeki sistemler arasında iletişim işini yapacak programlar geliştirilebilir. Hem TCP, hem de UDP hizmetleri için gerekli sistem çağrıları vardır.
    UNIX işletim sistemi hiyerarşik/katmanlı bir yapıya sahiptir; en altta donanım ögeleri, hemen üstünde ise UNIX işletim sisteminin ana kısmını oluşturan çekirdek (kernel) bulunur. tüm programlar çekirdek aracılığıyla donanım kaynaklarına erişirler. Hiyerarşinin katmanları aşağıdaki gibidir :
    * Donanım (Hardware)
    * Çekirdek (Kernel)
    * Komut Yorumlayıcı (shell) ve Sistem Çağrıları
    * Uygulama Programları ve Derleyiciler
    vs. vs.

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

UNIX' ler Windows alternatifi değildir. Windows, UNIX alternatifidir. UNIX' in dünyanın ilk işletim sistemi olduğunu belirtmeme gerek yoktur herhalde. Bu arada filmlerdeki bilgisayar atraksiyonlarının hemen hepsi gerçek değildir.

Ancak:
    - Matrix' te görülen bilgisayarlarda FreeBSD,
    - Kod Adı Kılıçbalığı' nda SGI Irix,
    - Terminatör filminde Terminatör' ün gözünün önünden akan kodlar AmigaOS' in kaynak kodlarıydı.
    - Anti-Trust' ta ise kullanılan bilgisayarlarda GNU/Linux yüklüydü ve GNOME kullanıyorlardı.

Hepsi birbirinin alternatifi sonuçta. Biri olmazsa diğeri, falan felan fistanlıktan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mythief

@ Challenger

hehe yafs süpersin var ya istek film yapabilir miyim biraz gereksiz mesaj oluyor ama dayanamadım senin bu mesajının üstüne birşeyler yazmak istedim.

bari bende unix hakkında kısa bir bilgi vereyimde çokta anlamsız mesaj olmazın

UNIX : UNIX çok kullanıcılı bir işletim sistemidir; aynı anda birden çok kullanıcı, sisteme, ya terminal ya da ağa bağlı bir bilgisayar üzerinde koşan terminal emülasyon programı ile bağlanıp var olan kaynakları kullabilir.
    Unix ilk olarak 1960'lı yılların sonlarına doğru AT&T Bell laboratualarında, Ken THOMSAN ve Dennis RITCHIE (C'nin babasıdır ayrıca) öncülüğünde geliştirilmiştir ve 1970'li yılların başında PDP-11 sistemi üzerinde koşturulmuştur. C dilinin geliştirilmesinin ardında 1970'li yılların ortasına doğru C dili ile yeniden yazılmıştır. O günden beri ve günümüzde UNIX ve C dili ayrılmaz bir ikilidir; UNIX sistem çağrıları sanki birer C fonksiyonuymuş gibi çağrılabilmektedir.
    UNIX, TCP/IP protokol kümesini doğrudan bünyesinde barındırı; ağ programlaması için sistem çağrıları vardır. Bu çağrılar ile ağ üzerindeki sistemler arasında iletişim işini yapacak programlar geliştirilebilir. Hem TCP, hem de UDP hizmetleri için gerekli sistem çağrıları vardır.
    UNIX işletim sistemi hiyerarşik/katmanlı bir yapıya sahiptir; en altta donanım ögeleri, hemen üstünde ise UNIX işletim sisteminin ana kısmını oluşturan çekirdek (kernel) bulunur. tüm programlar çekirdek aracılığıyla donanım kaynaklarına erişirler. Hiyerarşinin katmanları aşağıdaki gibidir :
    * Donanım (Hardware)
    * Çekirdek (Kernel)
    * Komut Yorumlayıcı (shell) ve Sistem Çağrıları
    * Uygulama Programları ve Derleyiciler
    vs. vs.

İstekler için istek saatinin gelmesini bekleyeceksiniz.

Bu arada UNIX ilk zamanlarda UNICS olarak yazılıyordu. UNICS, daha önce başlatılan MULTICS projesi sonuç vermeyince, AT&T bünyesindeki Bell Laboratuvarları adamlarını MULTICS' ten çektikten sonra geliştirilmeye başladı.

Not: Ulan beynim gereksiz bilgi dolu. Ne yapacam ben bunları?

• www.fomus.org adresinde detaylı kurulum bilgisi mevcut.Bir göz atmanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.