Şimdi Ara

slackware de vlc player kurulum problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    vlc player ı kurarken ./configure komutunu verdiğimde ffmpeg in sistemde kurulu olmadığını söylüyor.işin tuhaf tarafı sonradan ffmpeg i kursam bile aynı hatayı veriyor.işletim sistemim slackware 10.2.sorunu nasıl çözülebileceğimi bilen biri yardım edebilir mi lütfen?
    şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet.keskin -- 15 Mart 2006; 0:06:41 >

• vlc playerın bi dünya bağımlılığı var sitesine gir tüm listeye bir gözat gözün korkmazsa devam et hepsini edin gerekenleri derle , derlerken de http://slackware.it/en/pb/package.php?q=current/checkinstall-1.5.3-i486-2 kullanmanı tavsiye ederim sistemden kaldırman rahat olur bunun haricinde ffmpeg paketiniwww.linuxpackages.net ten indir ve kur vlc için gerekli diğer kütüphane ve programları da varsa ordan indir ardında sıra vlc yi derlemeye geldiğinde ./configure --help yaz ve tüm opsiyonlara iice bi göz at (def kurulumda bir çok özellik kapalı oluyor)
    Ben bunları yaptım sırf inattan yoksa şimdi hiç kullanmıyom mplayer cillop gibi program bence mplayerı dene

• çözüm:

ffmpeg kütüphanesine eğer sen derlediğsen ve "./configure ---prefix=/usr gibi bir parametre eklememişsindir. Ve buyüzden /usr/local/lib/pkg-config ye atıldı *.pc dosyaları. Ve configırede buraya bakmadığından bunları görmedi...

www.linuxpackages.net yada fedora nın rpm lerini kullanabilirsin. fedora genelde slack ware uyuyor.. Kolay gelsin..
  • cevaplarınız için teşekkürler.*.pc uzantılı dosyalar /usr/local/lib/pkgconfig içinde.yanlız ben bunların vlc player tarafından görülmesini nasıl sağlayacağım ./configure aşamasında?

cevaplayan herkese tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet.keskin

cevaplarınız için teşekkürler.*.pc uzantılı dosyalar /usr/local/lib/pkgconfig içinde.yanlız ben bunların vlc player tarafından görülmesini nasıl sağlayacağım ./configure aşamasında?

cevaplayan herkese tekrar teşekkürler...

slackwaREDE pkg-config değişkeni.

/usr/lib/pkgconfig/* dir

bu sorunun basit bir çözüm yolu vardır.

su 
    ln -s /usr/local/lib/pkgconfig/*.pc /usr/lib/pkgconfig/

sonra configure bunu görecektir..

not: Bende vlc derleyemeye çalıştım . Arkadaşında dediği gibi yığınla bağımlı kütüphaneler var. Bu yüzden pes etmiştim..

Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kodi Eklenti Yükleme Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    VLC media player Ses sorunu
    10 yıl önce açıldı
    BS PLAYER + VLC + CODEC SORUNU...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.