Şimdi Ara

SLR LIKE Makina Tavsiyeleri ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
34.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

Bence en uygunu o ürün. Genel anlamda başarılı. Sadece tipi sizi kesmeyebilir Daha iyisi için FZ150 gibi pahalı ürünlere veya zoom yapmayan G12 tarzı makinelere yönelmeniz gerekir.

Dediğim gibi bi şeylerden taviz vereceğiz tabii. Napalım tipinden taviz vermek kalitesinden vermekten daha iyidir. Üstelik sonuçta küçük olması mobilitesini artırıyor, hemen her yerde rahatça kullanabilme kolaylığı sağlıyor en azından. FZ150 zaten bir rüya benim için ama G12 dediniz ya... Düşünmeden edemiyorum: Acaba zoomdan taviz verebilir miyim? Onu da inceleyeceğim. İlginiz için gerçekten çok teşekkürler...

Edit: G12 de çok pahalıymış ... SX230 iyi bir makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 18 Nisan 2012; 11:34:45 >

• Canon SX40 ve Fujifilm HS25 arasında kaldım, ikisinin de fiyatı aynı, hangisini önerirsiniz, neden?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • HS25 nereden çıktı yahu O makineye o kadar para verene kadar Panasonic FZ150 alın bari.
  • @arandur

Bugün büyük ve yaygın bir teknoloji mağazasına gittim makineleri yakından göreyim ve karar verip alayım diye. dediğiniz gibi Canon SX230 HS ye baktım, bayağı kafama yatmıştı ancak hafta sonuna özel sony hx9v adlı üründe indirim olduğunu ve 999 TL'den 799 TL ye düştüğünü söylediler. Canon SX230 HS ise 899 TL idi. Bu arada SX220 HS de vardı o da 699 TL idi.

Benim aklımı çeldiler ve HX9V yi aldım, ama çok kararsız kaldım, bir süre sonra daha açmadan iadeye karar verdim elimin altında internet olmadığından araştıramadım da. İade edip SX220 yi alacakken yeniden vazgeçtim önce evde iyice araştırıp (Çünkü daha önce HX9V ye hiç dikkat etmemiştim araştırmalarımda) buna göre değiştiririm dedim. Eve gelince dpreview miydi neydi şu yabancı site orada da kıyaslama varmış anladım ki video dışında SX230 daha iyiymiş (önceliğim fotoğraf benim, testlerde özellikle ISO da yani karanlık çekimlerde SX230 HS bayağı bi ezmiş HX9V yi). HX9V yi yarın gidip Canon SX230 HS (899 TL) veya Canon SX220 HS (699 TL) ile değiştirmeyi düşünüyorum.

1. si: Bildiğim kadarıyla özellik olarak (GPS dışında) hatta fotoğraf kalitesi olarak SX220 ile SX230 arasında bir fark yok. Doğru mu?

2. si: Sizce de HX9V yi verip (önce kaliteyi sonra buradaki fiyatları düşününce) SX 230 veya SX 220 almalımıyım? Almalıysam siz hangisi derdiniz fiyat ve aradaki farklara bakarak (Canon SX 230 HS - 899 TL / Canon SX 220 HS - 699 TL) ???

Teşekkürler...

NOT: Bu arada bu linkte SX220 HS 699 TL, SX230 HS ise 549 TL görünüyor (fiyatlar güncelse). Yani eski model daha pahalı. Bu durumda, sanırım SX 220 HS normal, SX230 HS ise paralel ithalat demek oluyor. Paralel ithalat alırsak yazılım vs başka desteklerden mahrum kalıyoruz diye okumuştum sanki bu modeller için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 21 Nisan 2012; 22:58:55 >

• Yazmış olduğum modeller arasında tercih yapmam gerekirse hangisini tavsiye edersiniz. Fiyat olarak aralarında çok bir fark yok. Hd yada full hd video çekimini 2. sırada benim için. Ama videoda ses kaydı iyi olmalı. Akvaryum hobisi ile uğraştığım ve doğada çok zaman geçirdiğim makro çekim ve orta uzaklık ve ileri mesafelerde kısacası zoomda iyi olmalı. TAVSİYELERİNİZİ BEKLERİMMM...

1-Nikon Coolpix P500

2-Canon Powershot SX30 yada SX40

3-Fuji Pinefix HS20 EXR yada HS25

4-Sony Cyber-shot DSC-HX100V

5-Panasonic Lumix DMC-FZ150
  • Kesinlikle FZ-150 alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Kesinlikle FZ-150 alın.

Teşekkür ederim. Diğerlerinden ayıran önemli bir özellikten dolayımıdır, sebebini kısaca yazarmısınız ?
  • Diğerlerinden daha kaliteli fotoğraf çekiyor. Bu bile yeterli.
  • slr like makinalar içerisinde en iyi olanı kendi kanımca panasonic fz serisisdir bu güne kadar bir çok compack makina kullandım şuan kullandığım fz 38 bana göre en kaliteli makinalardan diyebilirim. Bir çok makine karşılaştırma siteleri var buralardan panasonic in fz serisini inceleyebilirsiniz.
  • fujifilm hs 28 teknosada 1500 tl ben orjinal ve 2 yıl garantili sıfır hs 28 i 950 TL ye alabiliyorum sizce tercih etmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mo_Cuishle`

fujifilm hs 28 teknosada 1500 tl ben orjinal ve 2 yıl garantili sıfır hs 28 i 950 TL ye alabiliyorum sizce tercih etmelimiyim?

16mp,bsi cmos bunlar bir sensörü rezil edecek faktörlerin başında geliyor fz150 ye yönelin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

fujifilm hs 28 teknosada 1500 tl ben orjinal ve 2 yıl garantili sıfır hs 28 i 950 TL ye alabiliyorum sizce tercih etmelimiyim?

16mp,bsi cmos bunlar bir sensörü rezil edecek faktörlerin başında geliyor fz150 ye yönelin derim

Anlayamadım fz150 ile hs 28 arasında ne gibi farklılıklar var sensör olarak mı
  • fz150
    live cmos, 12mp, 24x optik zoom
    hs28
    bsi cmos, 16mp, 30x optik zoom

bu işin sensor tarafı image stabilizasyon lens kalitesi harici mikrofon desteğiylede fz150 açık ara galip
  • fiyat olarak nedir bilginiz var mı sirkeci çevresinde bulunabilir mi bu cihaz ben hs 28 i 950 tl ye alabiliyorum internette 1300 lerde fz 150 300 tl fazladan vermek mantıklımı
  • quote:

quote:

quote:

Anlayamadım fz150 ile hs 28 arasında ne gibi farklılıklar var sensör olarak mı

birde anladığım kadarıyla amatör bir kullanıcısınız mp ve sensör değeri arttıkça teoride kalitenin detay zenginliğinin artacağı düşünülür ama iş pratikte hiçte bu şekilde olmuyor malesef zira mp değeri arttıkça ufak bir sensör içersine sığdırılmış transistörler aralarında az mesafe olduğu için statik kaçaklar meydana getirir buda imajda aşırı noise oluşmasına fotoğrafın suluboya gibi görünmesine neden olur.bir diğer faktörde zoom buradada x değeri ne kadar artarsa ışık kırılmaları o denli fazla olur ve fotoğrafın özellikle kenar ve kenara yakın bölümlerinde puslanma ve netlik kaybı sıkça görülür.kaldı ki fz150'de kullanılan leica dc vario elmarit lens grubu ile hs28de kullanlan fuji lens grubu kıyas dahi kabul etmez

• quote:

fiyat olarak nedir bilginiz var mı sirkeci çevresinde bulunabilir mi bu cihaz ben hs 28 i 950 tl ye alabiliyorum internette 1300 lerde fz 150 300 tl fazladan vermek mantıklımı

şuan ki fiyatını bilemiyorum.sensor artılarınıda bir tarafa bırakalım sabit lensli bir cihaz alacaksanız lensinde en iyisine sahip olmak istersiniz bunun içinde 300tl fark ile almak elbette mantıklı .
  • tşkler yardımlarınız için ben 950 TL ile dslr like almayı düşünüyordum lens masrafı olmaması için eğer 1000 tl civarı fz 150 bulabilirsem alıcam ama 1300 civarı olursa dslr almayı tekrar düşünebilirim ama araştırmak gerek
  • quote:

quote:

fiyat olarak nedir bilginiz var mı sirkeci çevresinde bulunabilir mi bu cihaz ben hs 28 i 950 tl ye alabiliyorum internette 1300 lerde fz 150 300 tl fazladan vermek mantıklımı

şuan ki fiyatını bilemiyorum.sensor artılarınıda bir tarafa bırakalım sabit lensli bir cihaz alacaksanız lensinde en iyisine sahip olmak istersiniz bunun içinde 300tl fark ile almak elbette mantıklı .

sabit lensli makineye 1300 vermek yerine 1200 tl ye 18-55 IS özellikli 1100D almak daha mantıklı değil midir?
  • quote:

quote:

quote:

sabit lensli makineye 1300 vermek yerine 1200 tl ye 18-55 IS özellikli 1100D almak daha mantıklı değil midir?

Alacağın kit lensin yeterli olacağını düşünüyorsan mantıklı.benim fikrimi soracak olursan mantıklı değil çünkü kit lens kesinlikle yeterli gelmeyecek makro,portre ve zoom için ayrı ayrı lens alman gerekecek ki 24-30x gibi optik zoom ları göremeyeceksin 10x zoom için bile oldukça büyük bir lens takman ve taşıman gerekecektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alacağın kit lensin yeterli olacağını düşünüyorsan mantıklı.benim fikrimi soracak olursan mantıklı değil çünkü kit lens kesinlikle yeterli gelmeyecek makro,portre ve zoom için ayrı ayrı lens alman gerekecek ki 24-30x gibi optik zoom ları göremeyeceksin 10x zoom için bile oldukça büyük bir lens takman ve taşıman gerekecektir.

tşk ederim.Bu hafta sirkeci çevresinden fz 150'nin fiyatını soracağım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.