Şimdi Ara

SLR önerileriniz?? yardım için=>>>içeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jeofizikci
    öğrenmek isteyen ve ilgisi olan biri en basitten en gelişmişine her makinada öğrenebilir. bu tarz birinin elinden geldiğince en mutlu olacağı makineyi ve en iyisini alması daha doğru olacaktır. sadece öğrenmek için bir makine alınıp satılmaz bence. ama öğrenme isteği olmayan birine en basit makineyi bile verseniz oylece basip geçer, insanlar milyarlar verdikleri makinelerin kullanım klavux-zunu bile okumuyorlar malesef sonrada hatayı makinede arıyorlar.

Başka söze gerek yok.
  • İmportant
    7D nin hangi bir çok otomatik modu var da ben göremedim ??? Otomatik moddan kastınız otomatik beyaz BA mı ? ney bu otomatik ? Otomatik 19 AF mi? ney efenim ?
    Ben otomatik modları belirterek 7D de bu modlar yok dedim. Kastettiğim modları da belirttim? Siz de belirtseniz de ben de öğrensem 7D nin otomatik modunu ....
    Bir yanlışınız var efenim. C1-C2-C3 ayarlarını da zaten kullanıcı olarak biz belirliyoruz inciğini cinciğini.

Şimdi kalkıpda otomaitik BA otomatik 19AF yi burada otomatik modu var demeyelim

@Rasim888
    quote:

demem o ki, dslr alacak olan bir kişi parası varsa en iyisini alsın,çünkü her sattığı makinadan zarar edecek, heves varsa içinde en iyi şekilde öğrenir zaman içinde...

Zaten yeni başlayan biri, ve en iyisini alabilecek keseye sahip birisi bile girişten başlasa bile ilerde değiştirirken maddi açıdan zorlanmaz efenim. Dert etmeyin.

Yepyeni başlayan birisi D-SLR ye adım atacak ve bu işten '' hadi para kazanmayayım!, '' diyerek amatör fotoğrafçılığa saracak. Ve cebinde 15 bin TL var. Şimdi bu arkdaş gidip, EOs-1D IV yada D700 mü alsın efenim?

Adamlar yazmış çizmiş. Ucuz, orta ve pahalı değil. Giriş, orta ve üst segment.

Şimdi hayyam da biri ile karlşılaşsanız, o biri, bilmem kaç milyar verip Eos-1D alsa, Ve tamamen amatör, ve bilgisi olmadan onu alsa siz o kişinin arkasından ne düşünür sünüz??? Aaaa süper yapmış. Harika oh iyi maşallah mı ?

Yoksa,
    Ne gerek var o alet yeni başlayana, Çok fazla ve fena gereksiz. ???

Gerçekçi olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 22 Ocak 2011; 13:37:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

@H.G.A
    quote:

7D gibi bir body de B + c1 hazır kişisel ayarlar ve P-Av-S-M modları mevcut. Kişi bu ayarları öğrenene kadar soğuyabilir bu işten. Bir giriş seviyesinde bu ayarlar haricinde bir çok otomatik modda mevcut. Portre-manzara-macro-spor gibi. Bu ayarlarla çekerken bile insan bişiler öğrenebiliyor. OTO mod diye küçümsemeyiniz.

7D'de bir çok otomatik mod mevcut. Hiç birşey bilmeyen biri bile otomatik modda çektiği fotoğrafların exif'ine bakarak nerde hangi ayarların kullanılabileceği hakkında fikir sahibi olabilir.
    P-Av-S bu modlar ile öğrenmeye başlayacak kişi için 550D veya 7D alması birşey değiştirmez. İmkanı varsa 7D alması daha doğru olur bence.

Birçok otomatik mod?

SLR önerileriniz?? yardım için=>>>içeri

Ayrıca velevki ototmatik mod çok, otomatik modun verdiği değerleri inceleyip elle manuel modda gireceksek ne önemi kaldı M modun Ne güzel Otomatik mod giriyormuş işte.

• quote:

Ayrıca velevki ototmatik mod çok, otomatik modun verdiği değerleri inceleyip elle manuel modda gireceksek ne önemi kaldı M modun Ne güzel Otomatik mod giriyormuş işte.

Ca-P-Tv-Av modları mevcut yeni başlayanlar için. Çok değilmi, bence çok ve gereksiz ama yeni başlayanlar için gerekli.
    Otomatik modun değerlerini manuel moda girmek değil demek istediğim. Otomatik modun değerlerini inceleyip fikir sahibi olmaktan bahsediyorum.
  • İmportant
    Arkadaşım sen şaka mı yapıyor sun? Ca-P-Tv-Av modları hele hele M otomatik mod mu ? Birde yeni başlayanlara bunlar gereksiz mi ?

Arkadaşım DSLR alıyoruz, süper kompakt değil bu ? Olmadı, bazı kompaktlar da bile vardır A ve M modu.

Anladım boşuna münakaşadayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 22 Ocak 2011; 14:09:39 >
  • quote:

İmportant
    Arkadaşım sen şaka mı yapıyor sun? Ca-P-Tv-Av modları hele hele M otomatik mod mu ? Birde yeni başlayanlara bunlar gereksiz mi ?
    Arkadaşım DSLR alıyoruz, süper kompakt değil bu ? Olmadı, bazı kompaktlar da bile vardır A ve M modu.
    Anladım boşuna münakaşadayız.

M otomatik moddur diye birşey geçiyormu üstteki mesajlarımda iyi bak bakalım. Yukarıdaki mesajıma iyi bak. Yeni başlayanlara bunlar gereklidirmi yazmışım, gereksizdirmi yazmışım.
    Bencede boşuna münakaşadayız.
  • P-Tv-Av yari otomatik modlar. Bir makinenin tam otomatik modlara sahip olmamasi o makineyi kullanmayi zorlastirmaz, hatta ogrenme asamasini hizlandirir. kaldi ki 7D'de tam otomatik `yesil kutucuk` modu da var.
  • Merhaba,
    Bence önemli olan,beklentilere ve bütçeye göre en uygun ekipmanın seçilmesidir.Yanlış anlaşılmasın,başlangıç aşamasındaki bir kullanıcı en üst sınıf makineyi bile alsa,eninde sonunda işin mantığını öğrenip alışabilir ama başlangıç için daha pratik ve uygun modeller varken üst sınıflardan başlamak çok da gerekli değil.
    Ayrıca mevcut makinelerin her biri belli kullanıcı kriterlerine uygun olarak üretiliyor.Henüz başlangıç seviyesindeki bir kullanıcının beklentileri de istisnalar hariç aşağı yukarı belli olduğuna göre (yeni başlayanların beklentilerini küçük görmek gibi bir amaç yok),daha ilk adımda üst sınıf gövdeleri önermek pek mantıklı görünmüyor.
    İyi günler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Ocak 2011; 4:48:52 >
  • Tam otomatik modlarin en buyuk dezavantaji: Makine neredeyse herseyi kendi yaptigi icin (AF noktasi, tonlama, EV ayari, keskinlik vs..) cektiginiz pozun neden guzel-kotu ciktigini anlayamiyorsunuz. Ornegin `portre` modunda yuz tonlari olan sari-turuncu-kirmizinin farkli sekilde tonlandigini ve keskinlestirmenin azaltildigini amator kullancii bilemiyor. Veya `landscape` modunda yesil-mavi tonlarin doygunlugunun ve kontrastin arttirildigini, mumkun maksimum diyafram degerinin atandigini fotograftan ve makineden anlayamazsiniz cunku tum ayarlar sizin haberiniz olmadan otomatik yapiliyor. "Onden ayarli tam otomatik" modlarda gelistireceginiz yegane ozellikler makineyi nasil tutacaginiz ve kadraj olur.
    Av-Tv modlari zor geliyorsa P modu var, veya dedigim gibi tam otomatik mod olan "yesil" modunu kullanabilirsiniz.
    Tabi fikirler ayri ayri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Tam otomatik modlarin en buyuk dezavantaji: Makine neredeyse herseyi kendi yaptigi icin (AF noktasi, tonlama, EV ayari, keskinlik vs..) cektiginiz pozun neden guzel-kotu ciktigini anlayamiyorsunuz. Ornegin `portre` modunda yuz tonlari olan sari-turuncu-kirmizinin farkli sekilde tonlandigini ve keskinlestirmenin azaltildigini amator kullancii bilemiyor. Veya `landscape` modunda yesil-mavi tonlarin doygunlugunun ve kontrastin arttirildigini, mumkun maksimum diyafram degerinin atandigini fotograftan ve makineden anlayamazsiniz cunku tum ayarlar sizin haberiniz olmadan otomatik yapiliyor. "Onden ayarli tam otomatik" modlarda gelistireceginiz yegane ozellikler makineyi nasil tutacaginiz ve kadraj olur.
    Av-Tv modlari zor geliyorsa P modu var, veya dedigim gibi tam otomatik mod olan "yesil" modunu kullanabilirsiniz.
    Tabi fikirler ayri ayri

Merhaba,
    Aslında konunun içeriği biraz farklı yönlere dağılır gibi oldu.Konuyu açan arkadaş kısaca dslr sistemlere ilk defa adım atacağını ve ikinci el uygun bir ekipman düşündüğünü belirtmiş.
    Otomatik modlarla ilgili değindiğiniz noktalarda sizinle hemen hemen aynı fikirdeyim ama bırakın dslr sistemleri,kullandığı kompakt makinenin menüsünden bile pek bir şey anlamayan kullanıcılar olabiliyor.(Burada konuyu açan arkadaşı kastetmiyorum.) Bu nedenle,makine tavsiyesi isteyen arkadaşlara bilgi ve beklenti düzeylerine göre öneride bulunmak çok daha mantıklı olabilir.
    Bu arada,yeni başlayan veya başlayacak olan arkadaşları küçümsemek gibi bir bakış açımın olmadığını da tekrardan belirtmek isterim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 22 Ocak 2011; 17:24:15 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.