Şimdi Ara

Smart Media 2.5'' HDD Media Player İncelemesi !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
80.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: msaltik

merhabalar. dostum açıklamaların için teşekkürler. 1-2 sorum olacak sana
    1- video'nun çözünürlüğü konusunda sınırlama var mı? 720*576'dan sonrasını göstermeme gibi
    2- MKV dosyalarını okuyabiliyor mu?
    3- Diyelim ilerde divx 8.0 çıktı güncelleme yapma durumumuz nedir?
    4- Laptopla bunu kıyaslarsan hangisini tercih edersin ? küçük olma avantajı laptopu geçermi?

1) Bildiğin standart bir divx player gibi düşün, sadece disk yerine hdd den okuyor. 720*576 avi ve dvd leri denedim sorunsuz ama elimde bu çözünürlüğün üstünde bir video dosyası yok, denemedim yani. Bana 720*576 dan daha büyük bir dosya gönderin bir video parçası 30-40 sn lik yükleyip deneyeyim.
    2) MKV dosyası hakkında bir bilgim yok, elimde mkv dosyasıda yok denemedim onu da.
    3) Firmware güncelleme olabilir mi, olursa nasıl olur bir bilgim yok şuan, firmaya mail atıp sorucam ama.
    4) Bence laptopla kıyaslanmaz, ikisi farklı şeyler. Sen laptop u, sadece film izlemek, müzik dinlemek için kullanıyorsan smartmedia alman daha avantajlı. Benim alma sebebim, yanımda filmlerimi, müziklerimi, resimlerimi, dosyalarımı taşımak ve gittiğim tv olan heryerede filmlerimi izlemek, müzüklerimi dinlemek.
    Şunu hemen belirteyim bu cihazın öyle mükemmel bir divx player özelliği yok. Taşınabilir 2.5 hdd ile standart bir divx playerı birleştirmişler o kadar. Ama, şuan elimde olan 300 e yakın filmden sadece 1-2 tanesini çalıştırmadı sadce, onlarda h264 mp4 formatıydı yüksek şıkıştırma yapılan 300-350mb lik filmlerdi. Bir güzel yanıda, hafıza kartı ve solid stade disk takabiliyor olmanız.

• sesi ve goruntuyu ayrı bağlaya biloyor muyuz.yani bende sony ses sistemide var.smart media yı goruntuyu lcd ye sesi de ses sistemine bağlayabilirmiyim.
    birde bağladıgımda 5.1 ses alabilirmiyim.tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: emnbtk

sesi ve goruntuyu ayrı bağlaya biloyor muyuz.yani bende sony ses sistemide var.smart media yı goruntuyu lcd ye sesi de ses sistemine bağlayabilirmiyim.

Bağlarsın, üç tane uç çıkıyor rca 2 ses biri görüntü, ses için olanları ses sistemine bağlarsın ufak bir çevirici ile kabloyu uzatırsın, ben öyle yaptım...
  • tesekkurler..

peki5.1 digital ses alabilirmiyim.ses sistemim sony ddw 880?
    quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

sesi ve goruntuyu ayrı bağlaya biloyor muyuz.yani bende sony ses sistemide var.smart media yı goruntuyu lcd ye sesi de ses sistemine bağlayabilirmiyim.

Bağlarsın, üç tane uç çıkıyor rca 2 ses biri görüntü, ses için olanları ses sistemine bağlarsın ufak bir çevirici ile kabloyu uzatırsın, ben öyle yaptım...
  • arkadaslar acil yardım lutfen

2.5" olan HDD'ler de power baglantısı varmı benim philips 5960 divx im var.bunda çalışması için power baglantısı gerekiyor?smart da varmıdır....
  • quote:

arkadaslar acil yardım lutfen

2.5" olan HDD'ler de power baglantısı varmı benim philips 5960 divx im var.bunda çalışması için power baglantısı gerekiyor?smart da varmıdır....

Power bağlantısı var tabi, nokia şarj cihazına benzer bir adaptörü var, küçük ve hafif. Elektriğe bağlamadan nasıl çalışacak ki, bilgisayara bağladığında usb den enerji alıyor o zaman bağlamıyorsun, tv ye bağladığında fişe takıyorsun.
  • smart media 160 lık bugun aldım...hd yi bolmeminin ne gibi avantajları olur.bolmeden kullnsam nasıl olur?
  • quote:

smart media 160 lık bugun aldım...hd yi bolmeminin ne gibi avantajları olur.bolmeden kullnsam nasıl olur?

Valla, o zenin kullanımına bağlı, ben 2 ye böldüm ilk bölümü video-resim-müzik, diğer bölümü dosya yedekleme için kullandım. Ama Film, müzik, resim gibi klasörler oluşturup kullanırsan rahat edersin cihaz daha hızlı çalışır...
  • Aynı cihazdan ben de aldım. 720p görüntü kaydeden kameram var. Depoladığım görüntüleri oynatmıyor. En fazal DVD çözünürlüğünde görüntüleri oynatabiliyor. Ayrıca bir başka kötü özeeliği daha var, SDHC kartları tanımıyor. HD kayıt yapan cihaz alınacaksa zaten SDHC kullanmak zorunda kalacaksınız. O zaman kart slotları hiç bir işe yaramayacak; bilgisayar gerekli olacak. Ayrıca 256 mb lık bir hafıza kartındaki içeriği yaklaşık 20 dk da cihaza ancak kopyalıyorsunuz. Bilgisayara bağladığınız zaman yeterince hızlı çalışıyor. Ancak bazen çıkarıp takmadan çalışmadığını da eklemek gerekir. Ayıraca kutudan çıkan çift girişli usb kaplodan ince olanı ile bağladığınızda bilgisayar cihazı görmüyor. Benim çok fazla işime yaramadı. İçindeki samsung diske güvenerek ve yan özelliklerine (40 yılda bir dvx film izlersem diye) kanarak aldım. Şu an fazla kurcalamadan depolama yapıyorum. Cihaz kasa olarak gerçekten de sağlam. Yanında verilen kablolar çok dandik. Cihaza yakışmamış. Kılıfı güzel, ışıkları falan hoş. HD görüntü ile işi olmayanlar için ideal olabilir. Ama sadece depolama için kesinlikle önermem.

• quote:

Aynı cihazdan ben de aldım. 720p görüntü kaydeden kameram var. Depoladığım görüntüleri oynatmıyor. En fazal DVD çözünürlüğünde görüntüleri oynatabiliyor

Bu en fazla 720*576 çözünürlüğü okuyabilir anlamına mı geliyor?
    yani 800*336 lık WAF release divxleri açamaz mı?
  • Güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Konu " Kullanıcı İncelemeleri Bölümüne" aynalandı
  • emegine saglık epey faydalandım
  • @Mixenon kardeş verdiğin açıklayıcı bilgiler sayesinde iki arkadaş konya vatan'dan kampanyanın son gününde 120 gb lığını 215 ytl ye aldık,fiyatı çok uygun geldi bize.Yanlız ben hdd yi bölemedim nasıl ve nerden bölecez açıklayıcı bilgi verirsen sevinirim,yönetten girdim ama bölmeyle ilgili bir seçenek çıkmadı.
  • tamam yaptım oldu bir yerde gözümden kaçmış.Ama mp4 filmleri oynatmıyor,bazılarını oynatıyor ama oynattıklarındada ses yok gelmiyor.Bir sorun olabilir mi?yoksa desteklemiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coban393 -- 5 Kasım 2007; 2:21:27 >
  • bence çok kullanışlı bir cihaz, çift sesli belgesellerimi bile izledim altyazıyı ben de otomatik görüyor filmle aynı klasöre atıyorum, kumandası biraz dandik tuş hassasiyeti bazen can sıkıyor ama yine de iyi
  • Hepsiburda da plus diye yeni öodelleri çıkmış ama eskilerden farkları ne anlayamdım. Bilen var mı?
  • bende 3.5 olanı var gayet güzel çok memnunum
  • güzel inceleme için saol.
  • Arkadaşlar mp4 oynatma sorunu için bu cihazların türkiye disdiribitörü kont bilişim teknolojilerine dün mail atmıştım,bugün beni cepten aradılar ve şöyle dediler;Elimizdeki medyalar sadece orjinal mp4 formatındaki filmleri sorunsuz oynatıyorlarmış,sonradan dvd den vesaireden dönüştürülen mp4 leri oynatmada sorun olabiliyormuş,görüntüyü oynatp sesi vermiyomuş gibi.Birde şunu söylediler 2.5'' lik lerin upgrade veya firmware özelliği yokmuş yani yazılım atıp güncelleyemiyoruz,bu özellik sadece 3,5''liklerde varmış.Bizzat beni arayıp bilgilendirdiler sizinle paylaşmak istedim.
    Peki arkadaşlar orjinal mp4 film varmı varsa nerden buluruz?
    quote:

Orjinalden alıntı: coban393

tamam yaptım oldu bir yerde gözümden kaçmış.Ama mp4 filmleri oynatmıyor,bazılarını oynatıyor ama oynattıklarındada ses yok gelmiyor.Bir sorun olabilir mi?yoksa desteklemiyor mu?

• Bende Bu cihazın 160 gb olanını çok aradım ama şuan piyasada yok. Kime sorduysam ya kalmamış diyorlar ya da ithalatçı firmanın stoklarında bulunmuyor diyor.Bende KONT Firmasına Mail Attım ama geri 2 haftadır ses soluk çıkmadı. Sadece bir yer bana kapora bırak yarın gelir dedi pek inandırıcı bulmadığım için ordan almaktan vazgeçtim .İnternette araştırdığım bayilerin Stoklarında var gözüküyor sepete falan ekleniyor ama gidip bizzat var mı diye sorunca stokta yok diyor . Şuan mecidiyeköyde oturuyorum.Eğer sizin olduğunu gördüğünüz bir yer varsa bana haber verirmisiniz. Mecidiyeköye yakın olursa sevinirim.(160GB olanı)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.